Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-19-06, 01:11 PM   #1
不死身的出木杉
Ultimate Gamer
/人 ◕ω ◕人\

註冊日期: Aug 2004
劇場版「空の境界 未来福音」好評公開中

Is this news true???

此篇文章於 10-06-12 06:10 PM 被 money 編輯。
不死身的出木杉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-19-06, 01:21 PM   #2
smallegg
Insane Gamer
CD-ROM

註冊日期: Sep 2004
我想他動畫化歌月十夜多D 不過都無乜機會
smallegg 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-19-06, 01:24 PM   #3
Fun

註冊日期: Oct 2004
YEAH!!!!!!!!
Fun 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-19-06, 01:38 PM   #4
izumo
God of Gamer

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDizumo000
引用:
作者: smallegg
我想他動畫化歌月十夜多D 不過都無乜機會
有心做就 魔法使之夜啦
不過TYPE MOON的動畫化 我不嬲都冇咩信心
fate叫做好少少 不過d畫 頭幾集同 之後果d
完全係水準暴跌
偽月譚 就更加

如果整到好似上面2出咁 真係唔整好過整
izumo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-19-06, 01:39 PM   #5
石主乙個
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: izumo
有心做就 魔法使之夜啦
不過TYPE MOON的動畫化 我不嬲都冇咩信心
fate叫做好少少 不過d畫 頭幾集同 之後果d
完全係水準暴跌
偽月譚 就更加

如果整到好似上面2出咁 真係唔整好過整
空之境界單線發展,應該冇乜問題(?)

舊 07-19-06, 01:42 PM   #6
izumo

引用:
作者: R222
空之境界單線發展,應該冇乜問題(?)
好難講
而家d 改編動畫 頗鐘意 同人化/邪神化
舊 07-19-06, 01:44 PM   #7
smallegg
CD-ROM

空之境界我個人覺得係幾悶的 係後面橙子果段好看
舊 07-19-06, 02:04 PM   #8
十六夜賂
Crazy Gamer
Surmise

動畫化會唔會加一段橙子 vs 青子

舊 07-19-06, 01:37 PM   #9
石主乙個
Crazy Gamer

真係動畫化都唔出奇....

不過我覺得空之境界冇乜好講...

舊 07-19-06, 01:40 PM   #10
izumo

引用:
真係動畫化都唔出奇....

不過我覺得空之境界冇乜好講...
對話戲多
但對話 卻係空之境界最重要的部份

用動畫表現 悶死人都似(對非奈須迷來講)
舊 07-19-06, 02:46 PM   #11
Iro
魔法學園學生

註冊日期: Aug 2003
這部不要改編好不好? 不想破壞心目中的印象......
Iro 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-19-06, 02:57 PM   #12
smallegg
CD-ROM

引用:
作者: Iro
這部不要改編好不好? 不想破壞心目中的印象......
不用怕,到時真的被搞爛的話就把他和那個同人動畫一起流放去黑歷史

其實TM有無想過再做過月姬的動畫...
舊 07-19-06, 02:59 PM   #13
那個人
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2006
引用:
不用怕,到時真的被搞爛的話就把他和那個同人動畫一起流放去黑歷史
爛唔爛係一回事
爛左之後有幾多人一路話佢爛一路追睇係另一回事
那個人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-19-06, 03:00 PM   #14
smallegg
CD-ROM

引用:
作者: 那個人
爛唔爛係一回事
爛左之後有幾多人一路話佢爛一路追睇係另一回事
到時就係跳出來叫人去看小說的時間

忘記呢個係小說來 ... XD
舊 07-19-06, 03:03 PM   #15
izumo

引用:

其實TM有無想過再做過月姬的動畫...
我諗冇咩可能掛
做到FATE級 咪又係...
舊 07-19-06, 06:11 PM   #16
Neloth
Game Master

註冊日期: Oct 2003
- 這是芭樂
http://blog.livedoor.jp/humanity6/ar....html#20060719

- fate会down grade係因為deen既熱情不足, 而唔係単線多線

- 将d 有一大堆設定解説哲学既作品動画化就真係自求多福

/ 丶    |/  \
  /   ( ⌒つ´)    \
Neloth 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-19-06, 02:48 PM   #17
Rse9

註冊日期: Nov 2004
對白多到

DUNGEONS & TAKAFUMIS
鷹文は100人いる!ヽ(∀゚ )人(゚∀゚)人( ゚∀)ノ
Rse9 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-19-06, 07:33 PM   #18
石主乙個
Crazy Gamer

>- fate会down grade係因為deen既熱情不足, 而唔係単線多線

與其話熱情不足,不如話係能力不足
以平時DEEN既質素,o係fate度已經可以見到佢地有落力

舊 07-19-06, 07:45 PM   #19
Neloth
Game Master

引用:
>- fate会down grade係因為deen既熱情不足, 而唔係単線多線

與其話熱情不足,不如話係能力不足
以平時DEEN既質素,o係fate度已經可以見到佢地有落力
話deen唔夠料咩?
12, 14, 24又做得幾好bo
一同4, 16比就覚得deen平時係偷懶

/ 丶    |/  \
  /   ( ⌒つ´)    \
Neloth 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-19-06, 08:41 PM   #20
KENSNAKE
╮(╯_╰)╭

註冊日期: Feb 2005
<<空境>>雖然好.但小說有好多宗教詞語,名稱出現,經常出現有成幾頁紙解說,用動畫表達好有難度.
如果睇戰鬥冇幾多場好睇,得 淺上滕乃 同 荒耶 兩場比較好睇.

<<空境>>好睇既地方係作者對現有的詞語同事物有個人獨特見解,角色第一人稱經常轉換使人物描寫比較深入,還有故事發展比較出人意表.有好多劇情都估唔到.

所以<<空境>>如果動畫化出來既效果未敢樂觀.....
KENSNAKE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-19-06, 09:41 PM   #21
石主乙個
Crazy Gamer

引用:
作者: Furaga
話deen唔夠料咩?
12, 14, 24又做得幾好bo
一同4, 16比就覚得deen平時係偷懶
唔知點解deen做既動畫成日比我一種生硬感....

舊 07-19-06, 08:46 PM   #22
Norm
=_="""""

註冊日期: Sep 2002
出動畫?好難用動畫表達喎....

舊 07-19-06, 08:48 PM   #23
メソウサ
The One

3DS Friend Code5069 4259 0235
淨係解荒耶座樓都解釋到傻啦

舊 07-19-06, 09:46 PM   #24
izumo

引用:
作者: 勃勃
淨係解荒耶座樓都解釋到傻啦
而且好多場面都係"無形"的
唔知佢點表達
舊 07-19-06, 09:49 PM   #25
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: izumo
而且好多場面都係"無形"的
唔知佢點表達
分開兩期拍

第一部去到荒耶選手用鐵拳擊敗不知天高地厚的小女孩就完了bb

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] MAGES.「STEINS;GATE 0(シュタインズ・ゲート)」アニメ化決定 武藤遊戲 日本動漫畫討論版 711 03-11-21 08:33 PM
[動畫] 「THE IDOLM@STER CINDERELLA GIRLS」7月17日(金)より2nd SEASON放送開始!! 丨A-1 Pictures制作 money 日本動漫畫討論版 1140 06-13-19 03:32 AM
收 魔法少女小圓 劇場版 淨戲飛 一張 YALIU 買賣專區 2 11-03-13 10:56 AM
空の境界 the Garden of sinners 全画集+未来福音 extra chorus h0104788 買賣專區 3 10-26-13 01:06 AM
[動畫] 「魔法少女リリカルなのはThe Movie 2nd A's」好評公開中!丨名古屋上映一週間の全席完売の記録樹立 Vol.4 money 日本動漫畫討論版 1000 07-25-12 10:56 AM

現在的時間是 04:41 PM

手機版 | APP版