Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-23-19, 04:50 PM   #226
wing
God of Gamer
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: 真!DC 查看文章
真正"我唔理政治"既連入都唔會入哩個topic
反對擺買咪提出理據討論說服人
又要扮中立
由手機版發出
講得好.... ...

舊 09-23-19, 05:08 PM   #227
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
樓上跨頁DOUBLE 咗

話時話,太耐冇留意行貨,其實依家仲係咪有分SONY自己做同_源做行貨?

舊 09-23-19, 05:31 PM   #228
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: 真!DC 查看文章
真正"我唔理政治"既連入都唔會入哩個topic
反對擺買咪提出理據討論說服人
又要扮中立
由手機版發出
一語道破

引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章

話時話,太耐冇留意行貨,其實依家仲係咪有分SONY自己做同_源做行貨?

以前PS3 訊源國際做代理果個年代就有印一張貼紙貼係封面的(上圖),
宜家寶源的行貨又好似無類似的貼紙,
不過,參考返佢個網,都有列出佢有咩產品賣。

新聞
http://www.prowellasia.com.hk/hk/news

產 品:
http://www.prowellasia.com.hk/hk/products

發售預訂:
http://www.prowellasia.com.hk/hk/presale

此篇文章於 09-23-19 08:34 PM 被 IDGAF 編輯。
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-23-19, 07:52 PM   #229
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
依家NS大型連鎖店既貨源係唔係仲係港任直接供應不經這間專走貨返內地既代理?
XB 既配件係MS HK自己供俾大店定都係厘間負責?

如果大店仲係兩年前咁港任自己供應返咁以後親戚話邊度買機都只叫佢地去大連鎖店買
game 就真係好難分自己唯有一係DL版一係日雨林
X&Y 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-23-19, 08:22 PM   #230
Head Shooter
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2004
PSN  IDcipher001
引用:
樓上跨頁DOUBLE 咗

呢個我都想知
想係hk sony個yahoo page果訂death stranding
但驚其實都係同_源攞貨
如果係咁我不如直接psn買電子版
Head Shooter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-23-19, 08:33 PM   #231
IDGAF
The One

引用:
作者: X&Y 查看文章
依家NS大型連鎖店既貨源係唔係仲係港任直接供應不經這間專走貨返內地既代理?
XB 既配件係MS HK自己供俾大店定都係厘間負責?

如果大店仲係兩年前咁港任自己供應返咁以後親戚話邊度買機都只叫佢地去大連鎖店買
XBOX同MS嘢有段時間係貼咗一張「聯強貨」的貼紙,
宜家就唔知了,因為真係好耐無買過XBOX的實體嘢…

香港任天堂的貨,係咪即係貨中呢張貼紙?
有任天堂(香港)有限公司、九龍紅磡…等地址資料的。

舊 09-23-19, 10:13 PM   #232
權愛真
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2010
我諗明事理、心水清既人,都會絕對同意。

唔好話網上唔識既人、或者討論區總有專抽水搞事既人。
我直接講…依家我屋企都有一件!
呢種大事大非既情況,更加需要對事不對人,我話之你係家人丫

佢平時係度扮港豬,又成日係度扮政治冷感,
但同時又不斷係度睇奶共、藍絲既言論影片等。如果佢靜靜係房睇係無問題…
另外更可笑既係,成日大大聲聲傾電話同人講唔想講政治之類,
但佢自己就正正係不斷主動講政治!每一句說話、內容,都絕難聽過粗口!

我想講,你藍絲就藍絲啦!連基本良知都無既人,扮咩野姐?
口口聲聲話唔想講政治,但同時又不斷主動發表自己既垃圾廢言?

我唔知同路既你地,有無屋企人係咁……
或者我自己可以換個角度想,我無受太大影響,因為同家人一向不好…
不過暫時仲係迫住住埋一齊就唯有死忍…
我一直都好羨慕有完整、又有共同價值觀家庭的人。

我係好清楚個堆扮政治冷感、扮中立既人係點樣!我依家日日都對住啊!
所以唔該個類人唔好再扮野啦!要扮就扮到底,唔好入呢個帖啦!
真係覺得打機唔關政治事既,就沉返去遊戲世界咪再出黎現實世界!

打機唔關政治事?
講得出呢句笑話既人,真係連自稱係機迷都無資格!小學生都隨時清醒過你!
依家呢個世代,樣樣都關政治事啊!

(呢個帖亦絕對不存在問題!)

PS. 道不同,不相為謀。

此篇文章於 09-24-19 02:35 PM 被 權愛真 編輯。
權愛真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-23-19, 11:42 PM   #233
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

註冊日期: Aug 2006
Wii U IDRealityFantasy
Nintendo Switch ID4064 9412 4240
3DS Friend Code0430 8383 4001
PSN  IDRealityFantasy
XBox Live GamertagFrancisFantasy
香港變左大陸之後,打機睇動漫都拉得告你「精日分子」
仲掩耳盜鈴打機無關政治
https://headlines.yahoo.co.jp/hl?a=2...000005-mai-int

fantasy俊仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-24-19, 12:08 AM   #234
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
作者: RPG之鬼 查看文章
你會不會是看錯嘢?
WWWW
唔需要避忌 d 乜野, 中國就係中華人民共和國, 香港有今日咁既景況, 就係因為中國.

點解總係唔敢直稱其名, 堂堂正正叫佢個名, 中國 ?

係咪因為你覺得自己係中國人, 所以好唔想承認中國有好多問題 ?

係咪因為你覺得自己係中國人, 所以鬧佢"大陸"乜乜物物唔好, 會覺得好過 d ?

係咪因為你覺得自己係中國人, 所以同果 d 周圍開大開細講胡語既人要用"大陸人"黎做區分?

再講, 所謂"中國大陸", 都係中華民國內戰失利退守台灣, 將自己原有但已失去既領土叫做"大陸",所以 5-60年代成日都講反攻"大陸".

Tasmania 唔會叫澳洲做 Australia Mainland.

Hawaii 唔會叫美國做 America Mainland.

Isle of Man 都唔會叫 England/Scotland 做 Britain Mainland.

鹿兒島亦唔會叫九州做九州大陸.

中國人成日問人係咪中國人, 咁就直接稱呼佢做中國人.

That's it.

此篇文章於 09-24-19 08:51 AM 被 歌絲˙暮斯 編輯。
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-24-19, 01:05 AM   #235
IDGAF
The One

引用:

引用:
作者: X&Y 查看文章
重裝XBOX 360遊戲落HDD去XBOX ONE玩期間,
終於見到以前寶源張貼紙係點的了!(下圖)

不過,我又唔多覺得宜家CAPCOM果類PS4中文實體GAME有呢類貼紙,
例如Monster Hunter World: Iceborne,
咁究竟係又有無分CAPCOM Asia的貨同寶源貨呢?

http://www.prowellasia.com.hk/hk/pro...e345334e0b67af

唔想買佢d貨,可能真係要買返由產地直送的版本或者下載版。

此篇文章於 09-24-19 01:11 AM 被 IDGAF 編輯。
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-24-19, 08:46 AM   #236
david
The One

註冊日期: Mar 2002
其實而家實體GAME O既所謂「收藏」價值,除佐真係有HEART O既限定版之外(唔係齋送垃圾DLC之類或邪神像),普通版O既話,個人認為已經係近乎零。

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-24-19, 09:28 AM   #237
wing
格鬥低手

引用:
作者: david 查看文章
其實而家實體GAME O既所謂「收藏」價值,除佐真係有HEART O既限定版之外(唔係齋送垃圾DLC之類或邪神像),普通版O既話,個人認為已經係近乎零。
其實係負數..... 玩完隻碟又阻地方, 想扔又唔捨得.

舊 09-24-19, 09:28 AM   #238
padage
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2016
行行下商場自已入左藍店話全部都係ps4好煩xdd
padage 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-24-19, 09:37 AM   #239
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
作者: wing 查看文章
其實係負數..... 玩完隻碟又阻地方, 想扔又唔捨得.
都唔係既....

如果唔岩玩都有機會賣得走
由手機版發出
舊 09-24-19, 09:42 AM   #240
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
當而家d game冇左說明書,買實體意欲低左好多
同埋人老左越來越懶懶入碟

Ps4實體碟都仲有個優勢,唔怕佢update
Ver和階
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-24-19, 09:56 AM   #241
wing
格鬥低手

唔係講笑, 依家好多小學生都知呢個社會上發生緊咩事, 識得分是非黑白對錯.

每日政府製造左咁多激烈場面, 仲有港澳辨, 中聯辦, 政府新聞處同記招sir以負面方式進行另類解畫, 依家D細路已經接受哂另類 "國民教育", 對本地同中央政府有好深入認識.

舊 09-24-19, 09:56 AM   #242
神人ではない!新人だ

引用:
作者: Head Shooter 查看文章
呢個我都想知
想係hk sony個yahoo page果訂death stranding
但驚其實都係同_源攞貨
如果係咁我不如直接psn買電子版
印象中SIE就應該係自己做,應該安全。
唔想中伏就的確係下載版/日版萬歲,不過在下天真D希望儘量減少對其他GAME店既影響…

舊 09-24-19, 09:59 AM   #243
wing
格鬥低手

引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
都唔係既....

如果唔岩玩都有機會賣得走
由手機版發出
早幾年都仲算賣到....不過依家都難了, 尤其是我地呢D一路有一兩隻對戰game長期玩, 其他game會玩得好慢, 到你爆果時已經過哂氣, 更難賣走. 我都好耐冇賣過game了.

舊 09-24-19, 12:09 PM   #244
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
呢幾年買完碟番黎, 會開左包裝層膠同望過下隻碟(物理)我覺得我已經好叻

好多時買完番黎就封塵到永遠...
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-24-19, 12:24 PM   #245
wing
格鬥低手

引用:
印象中SIE就應該係自己做,應該安全。
唔想中伏就的確係下載版/日版萬歲,不過在下天真D希望儘量減少對其他GAME店既影響…
冇法了.

其實就算冇呢幾個月的事件, 呢十年八年來手機/steam興起, 仲有xbox market/psn當道, console市場越來越難做. 尤其是香港, 有寶源呢D咁 "愛錫" 細舖的批發商. 成個行業大勢已去, 你好難救到佢.

舊 09-24-19, 12:24 PM   #246
wing
格鬥低手

引用:
作者: iamleoluk 查看文章
呢幾年買完碟番黎, 會開左包裝層膠同望過下隻碟(物理)我覺得我已經好叻

好多時買完番黎就封塵到永遠...
咁又離譜d.....至少都要睇番個opening先封喇~~~~

舊 09-24-19, 01:54 PM   #247
神人ではない!新人だ

引用:
作者: wing 查看文章
冇法了.

其實就算冇呢幾個月的事件, 呢十年八年來手機/steam興起, 仲有xbox market/psn當道, console市場越來越難做. 尤其是香港, 有寶源呢D咁 "愛錫" 細舖的批發商. 成個行業大勢已去, 你好難救到佢.
唔係話要救,始終大勢係咁,唔好話一介玩家,即使係大企都唔係易事。
只係唔想誤中其他啫。

BTW,原來GG早幾日有講…

舊 09-25-19, 06:37 AM   #248
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

美心驚到同自己老闆割席

你真係唔好話抵制無用
由手機版發出
舊 09-25-19, 08:39 AM   #249
叉燒飯
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2005
我哩啲老人渣,除非隻game本身無出過碟或者steam大特價之外,真係唔買碟個人就唔安樂

舊 09-25-19, 09:11 AM   #250
風之將

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: david 查看文章
無玩限定game同機好多年了,發現有價無市賣唔出strong hold哂好多位,幾年前已經轉哂做下載版,除左機戰仲買實體

2014年7月11日早上,官方公佈新贊助商puma新一季球衣及智利國腳山齊士加盟,轉會費35m歐元
2015年5月30日凌晨,阿仙奴再奪足總盃,雲加成為第二名攞有六次冠軍名譽的領隊
2015年6月29日晚上,簽得捷克國腳施治加盟,轉會費10.9m英磅
2015年8月2日晚上,對戰14次後,雲加首次擊敗摩連奴
2015年9月19日晚上,一球員一球證製造史丹福橋慘案,阿仙奴最後9人作戰下不敵車路士
風之將 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
「香港問題,香港解決」口號違憲 凍檸茶 ~清談館~ 21 01-15-15 10:11 AM
罷看香港電影,罷買香港cd和vcd winghon1986 ~清談館~ 133 04-12-07 05:30 PM
香港有線電視委託香港大學民調中心進行二○○四年香港娛樂圈調查 initial Neo Entertainment TREND 0 01-22-05 01:40 PM
香港vs大陸創意工業(更新香港代表....強!!!!!!) 亍 ◣ 收藏品討論版 14 11-16-04 03:05 AM
香港政府品味續篇 - 澳門與香港 t-cup ~清談館~ 10 07-19-04 09:47 AM

現在的時間是 04:02 AM

手機版 | APP版