Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-22-19, 11:09 AM   #326
david
The One

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: wing 查看文章
有D腦都知應該要冷處理乜都低調, 如果今年仲敢公布d4, 咁就真係要恭喜佢地公司有英明神武智慧非凡的PR大佬同老細.
youtube一打BLIZZARD,第一個HEAT SEARCH就係BLIZZARD HONG KONG,第一頁幾乎係一面倒...

另外,PewDiePie自爆話俾支那BAN佐...

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-22-19, 11:13 AM   #327
wing
God of Gamer
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: david 查看文章
youtube一打BLIZZARD,第一個HEAT SEARCH就係BLIZZARD HONG KONG,第一頁幾乎係一面倒...

另外,PewDiePie自爆話俾支那BAN佐...
PewDiePie呢條片我都有睇.

睇左佢兩條片, 我唔明點解佢會上億fans 我唔係佢個target market.

舊 10-22-19, 11:31 AM   #328
darkvolver
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
引用:
我之前買落O既PLANESWALKER系列都未爆,得閒會O係STEAM到玩O下。
MTG好的地方係佢自己有一個系列分3集出,跟住1個回歸collection.....無令到d卡技能太亂及d bugs可以清到。當然觀嘗價值都很高...

舊 10-22-19, 11:48 AM   #329
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
想問下隻death stranding實體碟關唔關寶源事?
見佢網頁預訂頁唔見有
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-22-19, 11:56 AM   #330
wing
格鬥低手

引用:
作者: 真!DC 查看文章
想問下隻death stranding實體碟關唔關寶源事?
見佢網頁預訂頁唔見有
由手機版發出
你預左會關事

舊 10-22-19, 12:10 PM   #331
darkvolver
頹冗

避免不到,對我來講就買左再講,反正我都不是成日買game....

舊 10-22-19, 12:20 PM   #332
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
咁買dl版算
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-22-19, 12:31 PM   #333
wing
格鬥低手

引用:
作者: 真!DC 查看文章
咁買dl版算
由手機版發出
一係就買日版美版水貨. 大把方法.

舊 10-22-19, 06:02 PM   #334
yorkyork

註冊日期: May 2010
https://twitter.com/dreamcastguy/sta...306924545?s=21

bz獎牌都中國做??
yorkyork 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-22-19, 06:15 PM   #335
david
The One

而家BLIZZARD只會奶支共,係MADE冖支那又有幾奇?

有對比之下,之前堆邪神像就要好得多了,最起碼,唔會一攞上手就即時崩壞...

例子:

預想圖

引用:

實物

---
舊 10-22-19, 06:17 PM   #336
darkvolver
頹冗

引用:
而家BLIZZARD只會奶支共,係MADE冖支那又有幾奇?

有對比之下,之前堆邪神像就要好得多了,最起碼,唔會一攞上手就即時崩壞...

例子:

預想圖

實物
OT:

Gapcom 舊Monster hunter IB 舊膠又真係好好多....

舊 10-23-19, 01:57 PM   #337
david
The One

港電競手蒙面出戰美國「傘運失敗啟發 盡做就一定贏」

引用:

特首林鄭月娥無視百萬香港人訴求,反而利用警力試圖打壓,將香港推向其口中的「萬丈深淵」。繼《《爐石戰記》(Hearthstone)》「聰哥」(blitzchung)後,再有香港電競選手李詩天日前於美國舉行的《魔法風雲會》傳奇錦標賽(Mythic Championship V)中,不僅蒙面比賽,進場前又做出「五大訴求」手勢及用手掩眼,以支持疑被布袋彈射爆右眼的少女,引來全球玩家關注。身處美國的李詩天接受《蘋果》獨家訪問,直言勇敢表態是受傘運失敗所啟發,又強調「盡做就一定可以贏」。

「2014年我比較後生,5年前我哋輸得好樣衰,自己好想做番啲嘢,去彌補當年嘅失敗,心中有一份虧欠感。」李詩天直言,今次站出來為港人發聲,是受2014年佔中運動失敗所啟發。

李詩天解釋,過去幾個月以來,在香港發生的抗爭運動,已在國際上引起關注。當日蒙面正正是想引起更多人關注,讓更多人知道在香港發生的事。李指自己是以個人身份參加比賽,其他參賽者都知道自己當日蒙面和掩眼背後的原因,而大會或贊助商當日亦未有阻止自己的言行。

對於「聰哥」早前因在比賽直播中表明撐港立場後被懲罰,李詩天直言自己作為一個專業電競選手,看見有公司或人為了錢,放棄基本人權、基本言論自由等,證明世界有許多不公義的事,「當我有咁嘅能力,可以為運動或公義表達意見,自己都希望可多做一啲嘢。」

被問及是否擔心會被大會封殺,李詩天坦言:「大家見到『暴雪』依家係咩境況,搞清楚莊閒,睇吓邊個驚邊個囉。」李詩天又指,美國公司注重言論自由及民主原則,如果有公司因為立場而作出懲罰,對方的損失可能更大。

對於香港人過去一直堅持,李詩天除寄語「大家一定要贏,先可救番手足」、「五大訴求,缺一不可」外,還強調「兄弟爬山」的理念:「唔同人喺唔同領域有唔同成就,每個人都可以盡自己本份,盡做的話一定可以贏」。
支那:你WotC咁有種逆我意?BAM硬你!

WotC:咁多年都唔駛靠你搵飯食,MTG仲長出長有,你想點咪點囉,記得執翻地下O的玻璃碎

BLIZZARD:呢O的逆天暴亂行為係絕對唔會O係我O地O既EVENTS出現(舐舐舐舐~~~)

---
舊 10-23-19, 02:37 PM   #338
wing
格鬥低手

引用:
作者: yorkyork 查看文章
好多野made in China, 只係呢樣野又唔算係大錯.

舊 10-28-19, 01:28 PM   #339
david
The One

老任旗下手遊都要襯熱鬧齊齊舐共...

---
舊 10-28-19, 02:01 PM   #340
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
作者: wing 查看文章
好多野made in China, 只係呢樣野又唔算係大錯.
唔好以為一定係

Made in Thailand or Vietnam 差唔多取代左一半 made in China.
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-28-19, 02:05 PM   #341
wsx360
Game Master

註冊日期: May 2005
引用:
老任旗下手遊都要襯熱鬧齊齊舐共...
??????
wsx360 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-28-19, 10:55 PM   #342
PaulJai
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
不如分享下你個第一次係點搞的?

例如運費方面點計?
要幾耐先送到之類。
最近Amazon JP買咗RingFit。10/23晚訂,10/24寄出,10/28就收到,比預定日期11/3早咗幾日。買嘅時候顯示連稅7648yen,check out時知道寄香港,就會計番免稅6953yen,而運費我揀最平600yen(另一選項係950yen),埋單共7553yen。
我唔知點解咁大盒嘢佢地都計600yen,仲咁快收到。

RingFit晌Amazon買係抵,但其他game始終無太大機會平過行貨。好似Luigi Mansion 3,最平要5206+600yen。期望水貨商加油!

舊 10-28-19, 11:00 PM   #343
IDGAF
The One

引用:
作者: PaulJai 查看文章
最近Amazon JP買咗RingFit。10/23晚訂,10/24寄出,10/28就收到,比預定日期11/3早咗幾日。買嘅時候顯示連稅7648yen,check out時知道寄香港,就會計番免稅6953yen,而運費我揀最平600yen(另一選項係950yen),埋單共7553yen。

RingFit晌Amazon買係抵,但其他game始終無太大機會平過行貨。好似Luigi Mansion 3,最平要5206+600yen。期望水貨商加油!
唔該,
如果係純遊戲我諗唔買實體無良心版都仲可以買下載版,
係Ring Fit Adventure呢類有實體配件先要考慮點買產地直送版。

舊 10-28-19, 11:44 PM   #344
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
引用:
作者: PaulJai 查看文章

早幾個月買oculus rift s咁大盒都係600/950jpy 直運運費
攪到今年都多左日雨林買野
X&Y 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-29-19, 08:24 AM   #345
yorkyork

註冊日期: May 2010
引用:
作者: wsx360 查看文章
??????

https://www.ptt.cc/bbs/C_Chat/M.1572057685.A.4D1.html
yorkyork 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-29-19, 12:42 PM   #346
wsx360
Game Master

註冊日期: May 2005
又係CY

等我試下孖車會點
引用:
wsx360 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-29-19, 01:43 PM   #347
PaulJai
Insane Gamer

引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
唔該,
如果係純遊戲我諗唔買實體無良心版都仲可以買下載版,
係Ring Fit Adventure呢類有實體配件先要考慮點買產地直送版。
Amazon JP都有下載版賣,不過又會計番稅,仲貴過實體連運費。所以應該會買實體水貨。不過如果水貨都係寶源包辦,就寧願貴啲都經Amazon買。

補充:剛見到Luigi Mansion,見封面有中文版字,問老細有無水貨,佢話係台灣貨,$375即科水。

此篇文章於 10-29-19 03:25 PM 被 PaulJai 編輯。
PaulJai 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-29-19, 02:16 PM   #348
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: wsx360 查看文章
又係CY

等我試下孖車會點
勇者

任記自家既,在下信佢唔多會理。

舊 10-29-19, 03:58 PM   #349
twinesdr
Senior Gamer
RedLynx

註冊日期: Mar 2009
PSN  IDTwinesDR
XBox Live GamertagTwinesDR
sorry 各位師兄,想請問一下,想買 Switch Lite 又唔想撐警係咪應該去連鎖電器鋪買?
twinesdr 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-29-19, 04:58 PM   #350
david
The One

引用:
作者: twinesdr 查看文章
sorry 各位師兄,想請問一下,想買 Switch Lite 又唔想撐警係咪應該去連鎖電器鋪買?

佢O地都有可能係寶完配貨,最好就好似樓上咁,去日森買,產地直送!

---

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
「香港問題,香港解決」口號違憲 凍檸茶 ~清談館~ 21 01-15-15 10:11 AM
罷看香港電影,罷買香港cd和vcd winghon1986 ~清談館~ 133 04-12-07 05:30 PM
香港有線電視委託香港大學民調中心進行二○○四年香港娛樂圈調查 initial Neo Entertainment TREND 0 01-22-05 01:40 PM
香港vs大陸創意工業(更新香港代表....強!!!!!!) 亍 ◣ 收藏品討論版 14 11-16-04 03:05 AM
香港政府品味續篇 - 澳門與香港 t-cup ~清談館~ 10 07-19-04 09:47 AM

現在的時間是 12:25 AM

手機版 | APP版