Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-13-17, 12:15 PM   #1526
阿聰
God of Gamer

註冊日期: Sep 2002
Nintendo Switch ID1803-0934-0218
3DS Friend Code2148 9542 0542
引用:
作者: charcsc2000 查看文章
mk8d玩中文英文都沒所謂, 但有d game點都要轉中文...其實好煩....
沒理由玩一次mk8d轉一次語言...玩返上古5又轉返中文....
冇錯,但有D GAME好似炸彈人咁可以係GAME裡面轉語言,就比較方便。

村名:任天島島
人名:Andrew
3DS FC: 2148-9542-0542
NS FC: 1803-0934-0218
阿聰 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-13-17, 01:09 PM   #1527
charcsc2000
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
引用:
作者: 阿聰 查看文章
冇錯,但有D GAME好似炸彈人咁可以係GAME裡面轉語言,就比較方便。
真係好睇隻GAME點搞...
不過有中文已經好好...反正有D GAME如MK車沒咩所謂啦...
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-13-17, 01:12 PM   #1528
now_loading
VanHelsing

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDN0W_L0ADlNG
XBox Live Gamertagdiabloex2
請問有乜mon保護貼推薦?
now_loading 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-13-17, 01:20 PM   #1529
阿聰

Nintendo Switch ID1803-0934-0218
引用:
真係好睇隻GAME點搞...
不過有中文已經好好...反正有D GAME如MK車沒咩所謂啦...
今次老任對SWITCH真係落咗好多功夫,做咗好多政策上嘅修正,
目的唔係面對我地呢D忠實FANS,而係面對普羅大眾。

依家好多老任GAME都有中文化,加上冇鎖區,有一定程度嘅行銷活動,
令到多D人去接觸任天堂,都係好事。依家就睇下2018年遊戲陣容,
可唔可以繼續好似2017年咁,差唔多每月一本家作作為主打,
再加INDIES同第三方,只要KEEP得到的話,衰極有個譜。

舊 12-13-17, 02:07 PM   #1530
shtam
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2005
PSN  IDissa0110
XBox Live Gamertagissa0110
好老實講...一開隻 mario odyssey 見有正體中文係幾滾動...期待 zelda 個 patch...投入感會大好多...

引用:
今次老任對SWITCH真係落咗好多功夫,做咗好多政策上嘅修正,

依家好多老任GAME都有中文化,加上冇鎖區,有一定程度嘅行銷活動,
令到多D人去接觸任天堂,都係好事。依家就睇下2018年遊戲陣容,
再加INDIES同第三方,只要KEEP得到的話,衰極有個譜。
shtam 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-13-17, 02:13 PM   #1531
阿聰

引用:
作者: shtam 查看文章
好老實講...一開隻 mario odyssey 見有正體中文係幾滾動...期待 zelda 個 patch...投入感會大好多...
Zelda更新中文後我會再入game睇睇翻譯成點,
我爆咗一次,冇特別儲齊d裝備,但偶然都會係game入面到處走。

Sent from my iPhone using Gaforum

舊 12-13-17, 03:16 PM   #1532
charcsc2000
J神哥

引用:

佢唔玩鎖國和多語言真係好正...
希望佢盡快開放香港eshop啦~
舊 12-13-17, 03:17 PM   #1533
charcsc2000
J神哥

引用:
Zelda更新中文後我會再入game睇睇翻譯成點,
我爆咗一次,冇特別儲齊d裝備,但偶然都會係game入面到處走。

Sent from my iPhone using Gaforum
中文化後就肯定開master mode玩啦...
舊 12-13-17, 03:17 PM   #1534
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: now_loading 查看文章
有$就買hori 9h...
沒就高清貼都得~
舊 12-13-17, 03:43 PM   #1535
阿聰

引用:
佢唔玩鎖國和多語言真係好正...
希望佢盡快開放香港eshop啦~
我都希望盡快開香港ESHOP,方便香港用家。
引用:
中文化後就肯定開master mode玩啦...
哈!冇咁多時間再玩MASTER MODE啦……

舊 12-13-17, 03:54 PM   #1536
lodoss
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2012
引用:

Master mode d 廟機關唔同左,
有新怪, 起初始地都有隻人馬,
真係幾有挑戰性的
lodoss 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-13-17, 04:22 PM   #1537
charcsc2000
J神哥

引用:

MASTER MODE先係精髓....
舊 12-13-17, 04:26 PM   #1538
忍者

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
引用:
https://www.biccamera.com/bc/item/3635125/

用緊呢隻,好正

舊 12-13-17, 04:44 PM   #1539
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: lodoss 查看文章
Master mode d 廟機關唔同左,
有新怪, 起初始地都有隻人馬,
真係幾有挑戰性的
好玩左好多...唔再好似normal咁..可以亂咁行...
有d迷宮仲有敵人...怪既血又多...
有時要玩metal gear咁...要搶武器....或夜晚玩潛行...
另外master mode真係好靠amiibo...
除非你超強技術...
舊 12-13-17, 08:53 PM   #1540
忍者

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
引用:
好玩左好多...唔再好似normal咁..可以亂咁行...
有d迷宮仲有敵人...怪既血又多...
有時要玩metal gear咁...要搶武器....或夜晚玩潛行...
另外master mode真係好靠amiibo...
除非你超強技術...
冇amiibo咁點算...

舊 12-14-17, 10:37 AM   #1541
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
會出wasteland 2...
之前PSN 有送,不過我想手提玩,太好了

此篇文章於 12-14-17 01:32 PM 被 信長 編輯。
信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-14-17, 11:26 AM   #1542
MultiPASS
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: 忍者 查看文章
1. 自己買
2. 朋友借
3. 勤練功
MultiPASS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-14-17, 11:30 AM   #1543
charcsc2000
J神哥

引用:
買卡囉...但呢度唔比講....
用左AMIIBO難度低左好多...你上YOUTUBE睇好多都係有用AMIIBO...
舊 12-14-17, 01:30 PM   #1544
lodoss
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2012
引用:
買卡囉...但呢度唔比講....
用左AMIIBO難度低左好多...你上YOUTUBE睇好多都係有用AMIIBO...
amiibo除左隻狼外,
都只係拎item,
難度冇分別

但隻狼打下獵就得,
打怪唔好預佢
lodoss 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-14-17, 03:34 PM   #1545
now_loading
VanHelsing

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDN0W_L0ADlNG
XBox Live Gamertagdiabloex2
引用:
有$就買hori 9h...
沒就高清貼都得~
引用:

THANKS!~

下星期去BICCAM 睇晒兩隻
now_loading 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-14-17, 03:52 PM   #1546
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: lodoss 查看文章
amiibo除左隻狼外,
都只係拎item,
難度冇分別

但隻狼打下獵就得,
打怪唔好預佢
點會沒分別,無條件刷守護者武器喎~
master最難係點樣捱過初頭嘛,一開波已經係藍色哥布林~
隻狼沒咩用自high多~
舊 12-14-17, 03:55 PM   #1547
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
THANKS!~

下星期去BICCAM 睇晒兩隻
想健保護對眼可以用防藍光,但會有少少偏色
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-17, 12:56 PM   #1548
風間鈴木仁

註冊日期: Sep 2007
Wii U ID任天堂 Fans
Nintendo Switch ID任天堂超級 Fans
3DS Friend Code2017 5200 8860
PSN  IDs813leon
XBox Live Gamertags813 g
http://www.vgchartz.com/weekly/43037/Global/

Global Top Sellers 28th October 2017
1 NS Super Mario Odyssey 2,148,546

嘩。 好強勁呀! 首週全球已經 214.8 萬隻
我本人都買左2隻已示支持支持。( 計埋出 MARIO SET )
支持 支持 任天堂 任天堂 !

NS GAME 銷售量
http://www.vgchartz.com/platform/83/nintendo-switch/

但是第三廠的銷售量就 …… 大家自己看看。

PS系總共 6080隻GAME,PSN LV602
PSN HK暫時排名 318,362 全球最佳排名10771,12212
https://asia.playstation.com/cht-hk/
SONY PS NEW GAME http://psnprofiles.com/games
CAPCOM:http://www.capcom.co.jp/ MINI NEOGEO
SEGA:https://sega.jp/soft/ + DSi GBA GB MINI/MD
任天堂:https://www.nintendo.co.jp/sp/index.html

此篇文章於 12-18-17 07:33 PM 被 風間鈴木仁 編輯。
風間鈴木仁 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-17, 01:09 PM   #1549
Terry仔

註冊日期: Feb 2003
乜Amazon 之前做promote, Sandisk 200GB micro SD 有特價?
見各大forum / 2手區都有人放 $420-$470
咁原本amazon 賣幾錢?
Terry仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-17, 04:49 PM   #1550
andyng111
Junior Member

註冊日期: Jun 2005
日nintendo store買野送香港嗎
andyng111 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
Nintendo Switch 討論, Switch 遊戲, 任天堂 Switch

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Nintendo Switch ID 收集區 八仙果 攻略及心得交流區 15 02-08-23 03:17 AM
[NS] Warframe Nintendo Switch jyeung1 電視遊戲討論版 4 07-10-18 10:56 AM
[NS] Nintendo Switch 情報區 Vol 1 neo2046 電視遊戲討論版 8621 07-02-17 10:49 PM
[WiiU] Wii U 情報區 6 |Nintendo Switch 3 月 3 日發售 | HK$2,340 | 29,980 日圓 | US$299.99 八仙果 電視遊戲討論版 3738 04-19-17 12:12 PM
收 Nintendo SWITCH DQ HERO kinpingk 買賣專區 0 03-04-17 12:13 AM

現在的時間是 01:04 AM

手機版 | APP版