Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版

主題工具 顯示模式
舊 01-13-13, 02:31 PM   #51
HEAD_HUNTER
Ultimate Gamer
月圓下之銀狼

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: POISON 查看文章
由迪安話要慈世平做三分射手每場射十球都知玩完啦

kobe....黎多次81啦a
慈世平果啲幻覺嚟既啫,嚇我唔到既

81咩先?你叫佢起手81次佢遲早都會咁樣打落去的話

我的雜談小屋
dream304.mysinablog.com
HEAD_HUNTER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-13-13, 04:29 PM   #52
HenryAbyss
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2010
火箭輸3場就已經跌落第8
HenryAbyss 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-13-13, 05:58 PM   #53
BOYBOYBOY

註冊日期: Jun 2011
湖人個打法改穩打穩攻仲實際,而家九唔搭8

舊 01-14-13, 09:15 AM   #54
HEAD_HUNTER
月圓下之銀狼

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: BOYBOYBOY 查看文章
湖人個打法改穩打穩攻仲實際,而家九唔搭8
就係連穩打穩攻果條路都行唔通啊嘛
如果照湖人傳統路線根本就唔需要Nash(或者係「Kobe」唔需要Nash ),
Howard就直頭浪費時間,根本就未夠格係內線低位成為一個可靠既強攻箭頭,
反而逼走左Gasol既內線空間,
呢隊湖人真係有排執

我的雜談小屋
dream304.mysinablog.com
HEAD_HUNTER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-14-13, 01:37 PM   #55
okabe
God of Gamer

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: HEAD_HUNTER 查看文章
就係連穩打穩攻果條路都行唔通啊嘛
如果照湖人傳統路線根本就唔需要Nash(或者係「Kobe」唔需要Nash ),
Howard就直頭浪費時間,根本就未夠格係內線低位成為一個可靠既強攻箭頭,
反而逼走左Gasol既內線空間,
呢隊湖人真係有排執
今日對騎士,終於都終止連敗
Howard復出番,正選出CLARK都繼續有表現
或者尼緊加素復出番,放佢入第2梯隊到當中心
起碼唔駛浪費左佢,要佢成日出尼係高位做跳投
okabe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-14-13, 03:09 PM   #56
阿聰

註冊日期: Sep 2002
Nintendo Switch ID1803-0934-0218
3DS Friend Code2148 9542 0542
以前我一直覺得gasol + bynum就夠殺,依家終於換咗超人返嚟就中招啦!
超人唔係好似bynum咁可以專做防守加籃板,點都要俾d進攻機會佢,
但好明顯叫超人自己低位進攻係唔可行啦!技巧冇bynum咁好,
仲要迫gasol成日出嚟射中距離,浪費晒gasol嘅低位能力。

見到慈世平就想死,係咁射三分但命中率又唔高。

村名:任天島島
人名:Andrew
3DS FC: 2148-9542-0542
NS FC: 1803-0934-0218
阿聰 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-14-13, 10:43 PM   #57
二伍

Howard 表示自己係最佳防守球員
二伍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-14-13, 11:54 PM   #58
JMi

註冊日期: Feb 2011
今季最神奇我覺得係PORTLAND
明明三個主力ALRIDGE BATUM MATTHEWS上季都係度
但換左個PG就忽然間主場勁左咁多
JMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-14-13, 11:57 PM   #59
Penny仔

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDair_penny2002
引用:
作者: JMi 查看文章
今季最神奇我覺得係PORTLAND
明明三個主力ALRIDGE BATUM MATTHEWS上季都係度
但換左個PG就忽然間主場勁左咁多
擔心緊佢地下半季頂唔頂得住
...blazers個垃圾bench
Penny仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-15-13, 12:08 AM   #60
JMi

引用:
作者: Penny仔 查看文章
擔心緊佢地下半季頂唔頂得住
...blazers個垃圾bench
咁如果要搵隊空返個位比LAKERS或者DALLAS
點睇都係PORTLAND啦

1ST ROUND我好想睇HARDEN VS DURANT
舊 01-15-13, 11:04 AM   #61
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
引用:
作者: 阿聰 查看文章
以前我一直覺得gasol + bynum就夠殺,依家終於換咗超人返嚟就中招啦!
超人唔係好似bynum咁可以專做防守加籃板,點都要俾d進攻機會佢,
但好明顯叫超人自己低位進攻係唔可行啦!技巧冇bynum咁好,
仲要迫gasol成日出嚟射中距離,浪費晒gasol嘅低位能力。

見到慈世平就想死,係咁射三分但命中率又唔高。
bynum專做防守就哂左佢
其實掉轉就最好,bynum有進攻權,howard你平時食下蕉爆下樽就算
年年都話請天師教低位,點解仲可以咁差

舊 01-15-13, 11:12 AM   #62
阿聰

Nintendo Switch ID1803-0934-0218
3DS Friend Code2148 9542 0542
引用:
作者: Sar8 查看文章
bynum專做防守就哂左佢
其實掉轉就最好,bynum有進攻權,howard你平時食下蕉爆下樽就算
年年都話請天師教低位,點解仲可以咁差
bynum打多d防守係晒架!不過至少佢同gasol夾到,超人暫時都未得。
講低位進攻技巧,bynum算唔錯了,雖然可能有時d動作唔多流暢,但最緊要入波。
超人就好似你話齋,進攻技巧真係麻麻,完全未達一級中鋒嘅水準。

村名:任天島島
人名:Andrew
3DS FC: 2148-9542-0542
NS FC: 1803-0934-0218
阿聰 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-15-13, 12:13 PM   #63
ayato
ʕ‧ᴥ‧ʔ

註冊日期: Mar 2007
快艇無CP3 都炒灰熊
ayato 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-15-13, 07:22 PM   #64
POISON

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRayson-GAF2
一線鷹今日想點

舊 01-15-13, 11:10 PM   #65
JMi

引用:
作者: POISON 查看文章
一線鷹今日想點
半場得二十分都仲爭一分先到史上最低 lol
舊 01-16-13, 03:00 PM   #66
Shadow 神
混沌與光明的創造者

註冊日期: Nov 2006
PSN  IDShadowNel
今日睇左 3 節 lakers,感覺上好似以前 suns 咁,有 nash 在場就無乜問題; nash 一休息就全部亂黎 ...

如果唔係 bucks 內線頂唔到 howard,加上 jamison/mwp 入左好幾球 3 分,分分鐘 kobe 又要開獨食 mode 咁 bucks 可能偷到雞 ...

PSN: ShadowNel
wii friend code: 3580 5742 2557 1699
Shadow 神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-16-13, 04:06 PM   #67
okabe

引用:
作者: Shadow 神 查看文章
今日睇左 3 節 lakers,感覺上好似以前 suns 咁,有 nash 在場就無乜問題; nash 一休息就全部亂黎 ...

如果唔係 bucks 內線頂唔到 howard,加上 jamison/mwp 入左好幾球 3 分,分分鐘 kobe 又要開獨食 mode 咁 bucks 可能偷到雞 ...
尼兩場對手內線都比較弱,howard復出番比之前好左
不過下場對熱火就唔知仲有無咁既表現
唔知限期前TRADE唔TRADE到D人番尼
舊 01-17-13, 04:51 PM   #68
Shadow 神
混沌與光明的創造者

註冊日期: Nov 2006
PSN  IDShadowNel
今日睇 rockets 又空歡喜一場,眼見 jlin 同 harden 入唔到波都可以 keep 住 10 分差距,去到第 4 節 jlin 大爆發,點知 harden 都係交唔到貨,jlin 罰球又唔爭氣 ...

jlin 我覺得佢今年罰球反而無上年咁好,唔知係咪因為壓力大左呢?
另外 harden 今場對住 marion 的防守完全無符,感覺上佢對住 d 硬淨 d 體力化的防守就發揮唔到 ... 希望下次有改善啦!

仲有我對後備的 greg smith 同新仔 beverly 都幾期待!

PSN: ShadowNel
wii friend code: 3580 5742 2557 1699
Shadow 神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-17-13, 11:06 PM   #69
sgouki
gakky奸爸dee

註冊日期: Jul 2002
犯凸犀破吾到二百分單日
條內線終於執到似返D樣, 諗起季初得TD一個頂, 而家叫好D

舊 01-17-13, 11:39 PM   #70
HenryAbyss
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2010
引用:
作者: Shadow 神 查看文章
今日睇 rockets 又空歡喜一場,眼見 jlin 同 harden 入唔到波都可以 keep 住 10 分差距,去到第 4 節 jlin 大爆發,點知 harden 都係交唔到貨,jlin 罰球又唔爭氣 ...

jlin 我覺得佢今年罰球反而無上年咁好,唔知係咪因為壓力大左呢?
另外 harden 今場對住 marion 的防守完全無符,感覺上佢對住 d 硬淨 d 體力化的防守就發揮唔到 ... 希望下次有改善啦!

仲有我對後備的 greg smith 同新仔 beverly 都幾期待!
輸輸下又變第8
HenryAbyss 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-18-13, 12:16 AM   #71
Penny仔

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDair_penny2002
playoff 形勢又亂返
lakers,dallas 有升勢

rockets同blazers跌緊
jazz例牌唔上唔落

curry又拗柴,
勇士而家個位又係有變數
Penny仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-18-13, 09:53 AM   #72
不死game神
任天堂絕命之使者

註冊日期: Jun 2004
PSN  IDWONG_FAMILY
XBox Live GamertagNintendo
2013 NBA All-Star Starters

Eastern Conference Player Votes

LeBron James, MIA 1,583,646
Carmelo Anthony, NYK 1,460,950
Dwyane Wade, MIA 1,052,310
Rajon Rondo, BOS 924,180
Kevin Garnett, BOS 553,222

Western Conference Player Votes

Kobe Bryant, LAL 1,591,437
Kevin Durant, OKC 1,504,047
Chris Paul, LAC 929,155
Dwight Howard, LAL 922,070
Blake Griffin, LAC 863,832

任天堂是唯一可以能夠帶你們進入創意無限的遊戲國度,讓你們體會電視遊戲的真正樂趣。雖然我們人數不多,而且四面受敵,但我們絕不氣餒,我們的大門隨時願意為你們打開,墮進電玩遊戲冥界的人喔,趕快回頭是岸唷!
阿們
老任皇者之收藏庫:N64遊戲(over100),GC遊戲(over300),NDS遊戲(over300),Wii日版遊戲(全部)
用手機,識貨之人梗係會用NOKIA啦
打TV同手提game,係路o既人實玩任記o既
不死game神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-18-13, 02:26 PM   #73
okabe

lakers, 輸9分
人地熱火拎分都好容易
做下PICK就有空位出尼
始終防守攪唔番好少少,都真係難有起色
howard關鍵時刻D罰球....
舊 01-18-13, 07:02 PM   #74
POISON

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRayson-GAF2
引用:
作者: Penny仔 查看文章
playoff 形勢又亂返
lakers,dallas 有升勢

rockets同blazers跌緊
jazz例牌唔上唔落

curry又拗柴,
勇士而家個位又係有變數
Jack個力場太強了吧

舊 01-18-13, 10:03 PM   #75
Squaresoft
Crazy Gamer
皇冠琵琶

註冊日期: Nov 2002
引用:
作者: okabe 查看文章
----
howard關鍵時刻D罰球....
睇番reply, 第一球仲係airball......

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
NBA 討論區 VOL. 33 - 開波了 阿聰 體育版 998 01-04-13 10:04 PM
NBA 討論區 VOL. 32 - CLOSED 阿聰 體育版 998 06-13-12 11:54 AM
NBA 討論區 VOL. 31 - CLOSED 阿聰 體育版 1020 02-16-12 10:15 PM
NBA 討論區 VOL. 22 - NBA 2009 正式開鑼 ~~Where amazing happens ? 阿聰 體育版 990 01-20-09 12:44 PM
NBA 討論區 VOL. 11 - 請轉到 NBA 討論區 VOL. 12 繼續討論 阿聰 體育版 1003 01-23-06 01:52 PM

現在的時間是 02:08 AM

手機版 | APP版