Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 
日本動漫畫討論版>真.哥斯拉 (東寶)
wing 02:27 PM 09-23-15
東寶拍, 2016上映, 身型超過2014年美國版.

庵野秀明導演, 竹野內豐主演

http://shin-godzilla.jp/
iu fu pig 02:35 PM 09-23-15
身型還要比美國版大!?
面容應該變回亞洲的樣子吧?

(美國那只是偽哥斯拉?)
由手機版發出
grxgr 02:36 PM 09-23-15
期待呀, 千祈唔好似2014個套咁垃圾…成套野完全無哥斯拉既FEEL
個網址仲有庵野秀明真情剖白, 原來EVA Q 打擊佢唔少~~
希望套哥斯拉有另一種角度既演驛
knight-philip 03:16 PM 09-23-15
作者: grxgr:
期待呀, 千祈唔好似2014個套咁垃圾…成套野完全無哥斯拉既FEEL
個網址仲有庵野秀明真情剖白, 原來EVA Q 打擊佢唔少~~

我自己覺得2014版都不錯看啊
有做得出哥老的那超然的感覺(超越人類和其他生物的感覺
尤其與男主互動那一幕

雖然對之後說要跟king kong同世界觀有點保留....

是說2014版官方都仍然是用"godzilla"就知道是認可了(final wars時出現的擬似舊美版是被叫"zilla",沒了"god"
ai. 10:40 AM 09-24-15
作者: grxgr:
EVA Q 有咩打擊佢?收得唔好咩?
鈴蘭 02:42 PM 09-23-15
咁庵野幾時先捨得整埋套EVA佢:o)
佢整EVA Q被打擊,咁家陣佢無尾飛螳咁我地係比佢打擊左囉:o)
HON HON 03:28 PM 09-23-15
2014嗰隻斯拉掂WOR, 對上嗰隻就真係蜥蝪扮斯拉啦.

陣容望落唔錯, 期待.
wing 03:38 PM 09-23-15
作者: HON HON:
2014嗰隻斯拉掂WOR, 對上嗰隻就真係蜥蝪扮斯拉啦.

陣容望落唔錯, 期待.
其實兩集美國版我都覺得唔錯, 反而唔鍾意日本好多兒童向的哥斯拉打摔角. 日本果堆我覺得1984果套元祖reboot同2001大怪獸總進擊最好睇.
Dom031059 09:35 AM 09-24-15
作者: wing:
其實兩集美國版我都覺得唔錯, 反而唔鍾意日本好多兒童向的哥斯拉打摔角. 日本果堆我覺得1984果套元祖reboot同2001大怪獸總進擊最好睇.
1998果套我不能認同係唔錯....果隻根本係另一隻怪獸黎
2014既問題只在於太多人類,太少哥斯拉,特別中段哥斯拉出場大叫之後飛去細路睇電視直播真係頂住度氣....
wing 10:37 AM 09-24-15
作者: Dom031059:
1998果套我不能認同係唔錯....果隻根本係另一隻怪獸黎
.
或者咁講, 我都認同佢係另一隻怪獸, 我根本冇當佢係哥斯拉, 只係當佢怪獸片睇, 所以覺得好好睇.
Dom031059 05:29 PM 09-24-15
作者: wing:
或者咁講, 我都認同佢係另一隻怪獸, 我根本冇當佢係哥斯拉, 只係當佢怪獸片睇, 所以覺得好好睇.
以一套怪獸B片黎講佢係不過不失,而問題都係在於掛哥斯拉既名但完全係另一隻生物
J+1 03:33 PM 09-23-15
對大檐蛇冇特別興趣,反而對庵野點睇eva多d....
最後一集好似攪到連影都冇埋...
由手機版發出
朔望~ 11:00 PM 09-23-15
庵野你快手搞埋套EVA先好嗎

btw都期待 有石原
HAKAIDER 11:18 PM 09-23-15
我可以期待N 年後庵野秀明又重施古技將依套 "真.哥斯拉" 推倒重來幾次 ?

真.哥斯拉DEATH(TRUE)

真.哥斯拉新劇場版:序

真.哥斯拉新劇場版:破

真.哥斯拉新劇場版:Q

不過今次有無芹澤博士講 "Let them fight" 先
Avelcain 11:09 PM 09-23-15
咩事受打擊?
鈴蘭 11:32 PM 09-23-15
作者: Avelcain:
咩事受打擊?
地震核電危機津波
Q就係係庵野受到咁大打擊之後打掉重練出黎既作品
廢人 09:48 AM 09-24-15
2014都係收貨水平啦
不過LET THEM FIGHT既印像深過D怪獸囉
由手機版發出
wing 10:36 AM 09-24-15
作者: 廢人:
2014都係收貨水平啦
由手機版發出
Let them fight真係好好笑

https://www.youtube.com/watch?v=VnY4p_ASV9M
knight-philip 01:05 PM 09-24-15
作者: 廢人:
2014都係收貨水平啦
由手機版發出
其實我覺得ok啊?
那句算是respect了舊作的"勝出了的一方就是人類最大的敵人"(哥斯拉vs玫瑰花)

2014版我最失望的是沒有新的軍方專用bgm(舊作的專用bgm:

還有就是未有超科技兵器~要等下集
野良猫 04:43 PM 09-24-15
自家再製冇得唔去睇
chunmanx 10:25 PM 09-24-15
Q係佢比大打擊我地先
qhxu 02:49 PM 01-04-16
疑似新哥斯拉造型
唔係掛!?

wing 03:23 PM 01-04-16
不如改名叫 "喪屍拉"
神名レオ 03:31 PM 01-04-16
似Cookie Monster