Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-18-04, 09:30 PM   #1
美版之王-天涯浪子
God of Gamer
玩具封印王

註冊日期: Jan 2002
GC Legend of Zelda: Four Swords Adventures小問

Q:

1. 呢隻game一個人玩得唔得?

2. 同GBA早前出那隻Four Swords有什麼不同?

Thanks,

PS: 如內容重複, 懇請遷移, 謝謝.

Cuddle
Rose of May
Hometown Domina

好聽, 動聽.
美版之王-天涯浪子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-04, 10:43 PM   #2
JEREMY
Ultimate Gamer
祖離米

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagNEWtheJEREMY
引用:
作者: 美版之王-天涯浪子
Q:

1. 呢隻game一個人玩得唔得?

2. 同GBA早前出那隻Four Swords有什麼不同?

Thanks,

PS: 如內容重複, 懇請遷移, 謝謝.
1.得
2.唔清楚

PAD :122,999,742 , 長掛297
DQMSL:S級,NO.123,100,970,765
SB:新手參上 163,542,030

一齊玩丫 最緊要開心 多謝各位每一個回應..
MHF ID=祖離米/一離米
希望..只是暫時的離開....
JEREMY 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-04, 10:44 PM   #3
witchblade
Game Master
=.=a 情迷大姐姐

註冊日期: Aug 2003
2. GBA 果隻好似係capcom 出,ngc 果隻係老任出

capcom 無口齒!!!
支持三上過檔 任天堂
witchblade 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-04, 11:19 PM   #4
吉村小音郎
Game Master

註冊日期: Feb 2003
GC4把劍單人玩mode怪怪的
自己一個控4個角色
如多人玩就一定好正
一個人玩就好似....
我買了玩左一鋪就無玩了

gba的必定要多人玩
和gc不同的地方在於表面質素
玩落去一樣都係好正...

還是一句
只有一人玩,真係諗真d先.....

同埋隻game,係打版數
只是加了解迷性質
不是一個故事過,任你周圍去
這個同gba版是一樣的呢....
吉村小音郎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-19-04, 12:06 AM   #5
美版之王-天涯浪子
玩具封印王

引用:
作者: 吉村小音郎
GC4把劍單人玩mode怪怪的
自己一個控4個角色
如多人玩就一定好正
一個人玩就好似....
我買了玩左一鋪就無玩了

gba的必定要多人玩
和gc不同的地方在於表面質素
玩落去一樣都係好正...

還是一句
只有一人玩,真係諗真d先.....

同埋隻game,係打版數
只是加了解迷性質
不是一個故事過,任你周圍去
這個同gba版是一樣的呢....
即係隻game suppose要四個人合力玩? 兩個, 三個也不理想?

嘩, 邊有可能下下搵齊四隻腳返屋企齊齊煲?

Cuddle
Rose of May

好聽, 動聽.

此篇文章於 06-19-04 12:20 AM 被 美版之王-天涯浪子 編輯。
舊 06-19-04, 12:09 AM   #6
メソウサ
The One

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code5069 4259 0235
引用:
即係隻suppose要四個人合力玩? 四個, 三個也不理想?

嘩, 邊有可能下下搵齊四隻腳返屋企齊齊煲?
兩人每人控兩個也不錯

舊 06-19-04, 12:21 AM   #7
美版之王-天涯浪子
玩具封印王

引用:
作者: 勃勃
兩人每人控兩個也不錯
兩人控四個, 那要多少個手掣?

Cuddle
Rose of May

好聽, 動聽.
舊 06-19-04, 12:26 AM   #8
吉村小音郎
Game Master

註冊日期: Feb 2003
引用:
兩人控四個, 那要多少個手掣?
兩人當然是要兩部gba吧
吉村小音郎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-19-04, 01:58 PM   #9
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
一人遊玩可用gc手制或gba
二人至四人遊玩一定要有同數量既gba

一人遊玩最唔方便係只可手持一件道具...
例如有d關要用火捧發光,又要弓箭,二人遊玩會較方便~

同gba果隻有咩唔同就唔係太清楚...因為橙未玩過gba版.....sor...

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-19-04, 02:05 PM   #10
美版之王-天涯浪子
玩具封印王

四人玩用四個GC手掣不行嗎? 為什要GBA?

Cuddle
Rose of May

好聽, 動聽.
舊 06-19-04, 02:31 PM   #11
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
引用:
四人玩用四個GC手掣不行嗎? 為什要GBA?
如果有d關要分開兩隊行唔同山洞解謎時,
自己控制果隊行緊既謎宮就睇自己部gba
其他player因為行唔同路,佢地就睇番自己部gba~

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-19-04, 09:53 PM   #12
IDGAF
The One

3 play可以嗎?我得3部gba同3條gba to gc 線~!

舊 06-19-04, 10:18 PM   #13
美版之王-天涯浪子
玩具封印王

唉, 原來是一隻聯誼game.

Cuddle
Rose of May

好聽, 動聽.
舊 06-19-04, 11:02 PM   #14
JEREMY
Ultimate Gamer
祖離米

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagNEWtheJEREMY
引用:
作者: 機場美少年
3 play可以嗎?我得3部gba同3條gba to gc 線~!
可以

PAD :122,999,742 , 長掛297
DQMSL:S級,NO.123,100,970,765
SB:新手參上 163,542,030

一齊玩丫 最緊要開心 多謝各位每一個回應..
MHF ID=祖離米/一離米
希望..只是暫時的離開....
JEREMY 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[ETC]宮本茂氏が任天堂を辞職へ? neo2046 電視遊戲討論版 34 05-12-04 12:33 AM
[GC]The Legend of Zelda 2 薩爾達傳說 風之律動2 圖片公開 neo2046 電視遊戲討論版 43 04-14-04 07:32 PM
[GC]The Legend of Zelda: Four Swords+ 圖片及影片,3/18發售 神祕人1號 電視遊戲討論版 83 03-23-04 02:45 PM
[GC]The Legend of Zelda 2 info at March end ? neo2046 電視遊戲討論版 0 03-16-04 11:31 PM
E3参展游戏列表提前曝光 Raymondz 電視遊戲討論版 8 03-03-04 05:07 PM

現在的時間是 10:30 PM

手機版 | APP版