Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 18  ... 最後
電視遊戲討論版>ドラゴンボール ファイターズ《DRAGON BALL FighterZ》| 2.5D 格鬥/ASW︱Switch版發售預定
小昭Teddy 01:15 AM 06-16-17
係咪可以期待小雲?
鈴蘭 01:16 AM 06-16-17
上面呢條片既人心水好清 佢堅講緊系統
仲話畫面既野大家睇慣左就唔會再大驚少怪,作為對戰game系統重要D 正評b
每個人有2~3招超必 有cut-in既大招應該得1招
咁更加即係SS悟空同SSGGSS悟空係分開啦
鈴蘭 01:21 AM 06-16-17
作者: outlineman2003:
唔同型態,係咪計新角色?
以格game黎講 當然係
JOJO既迪奧大人都有分開迪奧大人同邪惡的化身DIO!!!!兩隻角色啦
以龍珠黎講,好多角色要咁樣分開幾隻出先正路

而且以設計而言
無可能比悟空比達兩條友一個人有6~7招超必就黎用黎變身架嘛
拆開做SS同SSGSS件事合理好多
張飛後代 06:20 AM 06-16-17
作者: 鈴蘭:
30個咁我諗都幾多意想之外既角色有得出
下面呢堆應該無得走

SS悟空(超必變SS3)
SSGGSS悟空 (超必界王拳)
超級比達(已包魔人比達)
SSGGSS比達
格古達
格比達
悟飯
野比飯
悟天格斯
大杜
魔童叔叔
16號
17號
18號
菲利大人
斯路
布歐
比魯斯大人
黑悟空(超必變完美撒馬斯)
布羅連(Boss)
超4布羅連(Boss專用)
魔人比達大概係用黎做比達第二服裝(DLC服裝?)吧...
野比飯係指潛能解放後既青年悟飯嗎?
布歐應該可以出三個.(肥布歐,瘦布歐,元祖布歐)

個人覺得還可以再追加以下角色:

龜仙人(程龍)
無閑(光頭道服&有頭髮便服)
天津飯
拿迪斯
納巴
傑鈕
人造人20號
未來悟飯
比迪麗(長髮&短髮兩個造型&撒亞超人2號服裝)
GT小悟空

超級17號
一星龍
neo2046 10:40 AM 06-16-17

The Rage of Arc Systems Works?
https://youtu.be/H8Koy021veA
作者: :

Sar8 10:56 AM 06-16-17
如果講人物我覺得第一集只會係D大路人
好似少年悟飯同大飯已經可以拆兩件
D大路人出到去黑悟空都唔奇

覺得外傳角最大機會得broly會出到...
Thaws 11:04 AM 06-16-17
一模多用可以拖埋古拉....
由手機版發出
pet3 11:36 AM 06-16-17
現在要看看布蘿莉 是超4還是蘿莉神 比較強了
wing 01:01 PM 06-16-17
作者: 小昭Teddy:
係咪可以期待小雲?
絕對可以! 但玩下手會係豪華版專用
WAL1 12:52 PM 06-19-17
http://nintendoeverything.com/dragon...show-interest/

"Despite what some may say, the game not being on Switch isn’t a matter of the system’s technical specs or lack of power."

反正冇switch版,講乜都得。呢度好多比developer更清楚switch機能嘅版友已經表示冇討論空間,個developer咁講擺明係昆人買Xenoverse2,可恥。
#我信版友多過developer
赤武神 01:04 PM 06-19-17
製作人表示如果有fans request,他們很樂意推出switch既版本(遲一點發售)
另表示switch機能上並沒有問題推出這遊戲

https://www.reddit.com/r/NintendoSwi..._switch_if_we/

簽緊名:
https://www.change.org/p/release-dra...intendo-switch

PS.應該出硬NS版,係差在幾時出.....基本上同我估算完全一樣
神名レオ 01:10 PM 06-19-17
作者: 赤武神:
製作人表示如果有fans request,他們很樂意推出switch既版本(遲一點發售)

https://www.reddit.com/r/NintendoSwi..._switch_if_we/

簽緊名:
https://www.change.org/p/release-dra...intendo-switch

PS.應該出硬NS版,係差在幾時出.....基本上同我估算完全一樣
真慘,連制作人都話機能上冇問題
個啲咩又3D有同屏幾個人所以出唔到之類嘅說話
應該唔會再見到吧
Gundam MK-2 01:17 PM 06-19-17
作者: 赤武神:

簽緊名:

最唔明點解樓上仲有多一段source都係講製作人話switch機能上出得到Fighter Z都要曲解
利申:無追post,之前有post war嗎?

個人覺得都係2018年內出得到,不過可能年尾

PS簽已名
WAL1 01:21 PM 06-19-17
由始至終我覺得係製作人唔記得超必係3D實時渲染,唔係2D唔係播片,佢咁都唔記得其實呢篇嘢冇乜討論空間。

不過講到尾都係冇switch版,講到部機曉飛都冇用。
hell & heaven 01:23 PM 06-19-17
咁咪好lor~
而家Fighter Z終於遲少少就有得係NS上面享受到~
ARRRRRR~~~我唔得啦~成地都係~
神名レオ 01:33 PM 06-19-17
作者: WAL1:
由始至終我覺得係製作人唔記得超必係3D實時渲染,唔係2D唔係播片,佢咁都唔記得其實呢篇嘢冇乜討論空間。

不過講到尾都係冇switch版,講到部機曉飛都冇用。
師兄你講緊乜?
曲定直?
「制作人」唔記得自己隻game係3d定2d!!!!?????
有冇咁恐怖!?
咁呢家話樂意出switch又咩玩法?
唔記得左switch原來係任天堂出?
WAL1 01:41 PM 06-19-17
其實每個人對switch嘅機能都有把尺
隻game一日未出啲說話唔好講得咁死
liar 01:43 PM 06-19-17
。。。。。個壇多左班人真係多好多post。。。。war
隻game未出你地都講死左有switch版啦。。。。無人係中立架,版主唔做野咋嘛。
Gundam MK-2 01:55 PM 06-19-17
點解我見到明明講到最死嘅先叫人唔好講到咁死?
係咪我有思覺失調?

其實我地無人係ns主機/game製作人,點估機能都無可能準確得過佢地......囉
而且好多野事在人為
當年SFC又係唔夠機能出街機版街霸,結果咪又係左縮縮右減減之下出左落SFC度......
Dyhalt Rushifar 03:01 PM 06-19-17
是但啦,有咩好拗玩咁耐…

總之有PS4版同唔好好似某GUST咁等埋NS完成先一齊出就冇問題,有NS版又唔會少忽肉既
N0T51B 03:11 PM 06-19-17
如果出NS版 咪等下囉,唔出咪玩ps4版囉
咁都要嘈足幾頁
明明係game thread 都要攞啲spec出講一輪
係咪真係不見血擺休無聊少陣當幫忙啦好無...
Gundam MK-2 03:23 PM 06-19-17
作者: Dyhalt Rushifar:
是但啦,有咩好拗玩咁耐…

總之有PS4版同唔好好似某GUST咁等埋NS完成先一齊出就冇問題,有NS版又唔會少忽肉既
果然真係war左幾版(堅無睇)
其實個spec真係好其次,隻game又唔係鬼佬d AAA巨作,機能問題並非不能解決啦
出唔出結果都係商業策略,有得賺就自然會出

所以同意神人,真係拗黎無意思
wong0622 03:27 PM 06-19-17
睇下 PS4 真係出時, 有無公佈埋 NS 版

如果有公佈又唔同期真係等下先

通常D Game PS4 出先 NS 版後出嘅

Sony 都鍾意在 Switch 版發售開始時在 PS+ 送比大家玩 (好似魔界戰記5)
Gundam MK-2 03:30 PM 06-19-17
作者: wong0622:
睇下 PS4 真係出時, 有無公佈埋 NS 版

如果有公佈又唔同期真係等下先

通常D Game PS4 出先 NS 版後出嘅

Sony 都鍾意在 Switch 版發售開始時在 PS+ 送比大家玩 (好似魔界戰記5)
恐怕唔會果陣公佈住啦,未俾sony XX過咩
我估即使真係出都要等PS4出左起碼兩三個月先公佈
強化人間ですの~★ 04:02 PM 06-19-17
多圖,原作比較

第一 ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 18  ... 最後

返回主題版面