Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-12-06, 12:57 AM   #1
wongja0708
God of Gamer

註冊日期: Dec 2004
推介一下, Hori 無線手製第二代

相當唔錯, 舊既一款要人手"off" , 否則好快無電

新既一款, 有power saving mode, 相信耐用度高好多(電芯黎講)

有得調節 analog 感應度, 有turbo, 有得調節speed 速度

其他function 都係同普通無線手製差唔多, eg. 關掉振動工能...

mk 價 $250 - $270 都見過, 比起logitech 高企 $280-$300 一款我覺得抵好多

值得一試

呀仲有, adaptor 方面, size 比起舊款細少好多, 一大進步之一

wongja0708 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-12-06, 01:02 AM   #2
wongja0708

加一張對比圖

舊 02-12-06, 01:05 AM   #3
赤目黑龍
赤貧神

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDdamnprincess
吓......
而家至推介......

我都用咗幾個月啦~~

許許許許許許許許
許許許許許許許許許許許許!!
赤目黑龍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-12-06, 01:07 AM   #4
wongja0708

引用:
作者: 赤目黑龍
吓......
而家至推介......

我都用咗幾個月啦~~
oh, 可能自己少出去睇, 我仲以為係新品添

(同埋屎忽痕試下個photobucket 穩唔穩定 )

舊 02-12-06, 01:08 AM   #5
exit
Junior Member

註冊日期: Jan 2006
如果同logitech 比手感那個好d?
exit 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-12-06, 01:11 AM   #6
wongja0708

Logitech 我係覺得貴,
但貴得黎評價係好好的, 例如接收, 手感, 靈敏度等

但以香港居住環境計, 正常黎講好難遠到收唔到, 電視同一既距離唔會過十米吧... (接近五度門既長度)....

舊 02-13-06, 10:06 AM   #7
nakakula

註冊日期: Apr 2003
Wii U ID
PSN  ID
XBox Live Gamertag
的確係幾好我都用, 但衰果2支stick 太細 , 同玩動作game時角色移動方向的敏感度唔夠準

nakakula 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
何處有HORI出ZEROTECH 2賽車用手制買? phil077 電視遊戲討論版 0 07-09-04 07:18 PM
xbox有冇hori出的joystick? knife-edge 電視遊戲討論版 0 06-03-04 12:02 AM

現在的時間是 02:18 PM

手機版 | APP版