Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 04-22-19, 02:44 AM   #1326
mario0606
The One
G101一ノ瀬はじめ

註冊日期: Oct 2006
3DS Friend Code4553 9940 3673
PSN  IDedward_hk2011
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
其實因為有得Save (3次)
所以難其實都係難在你打Boss穩唔穩定
道中其實趕時間既話最適化完唔會點出事
我就最大路 G-1 G-2 G-3前Save
唔囉麥林其實一定夠時間 只係打Boss會比較辛苦
其實S+真係難在BOSS易失手,我果陣LEON係G3度卡左好耐
唔拎麥林既話建議係G3前拎多2格ITEM位
帶多兩支回血打暴君易搞好多
自己無拎麥林,靠散彈同火槍贏G3

2000:F91、Strike、紅渣
1000:電池、V仔、黑MK2、IJ(拉克絲)
PSN ID:edward_9105

曼聯迷M群:group659819@msnzone.cn
歡迎曼聯迷進入討論

**舊有成員請轉Skype入新群,ID:mario910502
mario0606 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-19, 04:39 AM   #1327
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
原來standard無論打幾快同save幾多次都係得rank S, 無S+
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-19, 09:02 AM   #1328
darkvolver
God of Gamer
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
引用:
作者: mario0606 查看文章
其實S+真係難在BOSS易失手,我果陣LEON係G3度卡左好耐
麥林其實只是重回警署時,順路拿回。

當然左翼地下3個地方封好都重要,因為這地方有一定變數。

舊 04-23-19, 03:24 AM   #1329
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
引用:
作者: aquarius 查看文章
原來standard無論打幾快同save幾多次都係得rank S, 無S+
用刀仔以外其他無限武器無S+

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-23-19, 08:50 AM   #1330
darkvolver
頹冗

琴晚開始重新玩new game,事緣隻game借了給人玩琴日拿回。

重新玩後感覺跑的速度其實幾快...set up好個警署 (3板上好,清場等等) 打G1都要29-30mins。

舊 04-25-19, 09:27 PM   #1331
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: darkvolver 查看文章
琴晚開始重新玩new game,事緣隻game借了給人玩琴日拿回。

重新玩後感覺跑的速度其實幾快...set up好個警署 (3板上好,清場等等) 打G1都要29-30mins。
如果你要囉麥林 咁就可能真係要30mins
唔囉既話 15mins跑到G-1已經係慢

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-25-19, 09:53 PM   #1332
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: mario0606 查看文章
基本上其實唔囉麥林最大既難關就係你點樣係道中盡量唔用散彈黎Run 咁等你可以打G-3既頭半段可以淨係用散彈解決
G-3入到Final Stage之後基本上囉支噴火槍出黎係佢搬柱果下果度長射,射晒200~250之後根本求其射多幾槍已經打完
手榴彈就留晒黎打G-3 我跑Leon表S+成個過程幾乎其實淨係G-1先用過手榴彈咁濟
到最後暴君其實全程真係淨係丟手榴彈就已經打完

Retry得最多次一定係G-3 因為我唔夠彈到唔可以淨係用散彈打前半
要囉手槍彈射細眼 結果搞到成日中招

ペルソナ5

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新

此篇文章於 04-25-19 10:39 PM 被 鈴蘭 編輯。
舊 05-05-19, 07:34 PM   #1333
爽神

引用:
作者: aquarius 查看文章
standard唔save多過3次,唔用無限刀以外嘅無限武器,做到佢標示s嗰個時間內就有s+
時間要求係低過hardcore半小時(a/b關都係)
衰啲講亂打都有s+,standard根本就唔使save
用佢autosave,死咗就quit menu reload

引用:
麥林其實只是重回警署時,順路拿回。

當然左翼地下3個地方封好都重要,因為這地方有一定變數。
玩b關一開波都拎到,而且順路
不過無論a又好b又好,麥林同claire嗰把輕機槍真係全game最少用嘅武器,因為真係冇咩必要拎
係近排挑戰hunk時間先知把嘢3hits打死一隻licker

引用:

其實15分左右都可以打完g1了,已經係講緊算係輕輕鬆鬆,唔係speedrun班癲佬嘅時間

引用:
基本上其實唔囉麥林最大既難關就係你點樣係道中盡量唔用散彈黎Run 咁等你可以打G-3既頭半段可以淨係用散彈解決
G-3入到Final Stage之後基本上囉支噴火槍出黎係佢搬柱果下果度長射,射晒200~250之後根本求其射多幾槍已經打完
手榴彈就留晒黎打G-3 我跑Leon表S+成個過程幾乎其實淨係G-1先用過手榴彈咁濟
到最後暴君其實全程真係淨係丟手榴彈就已經打完

Retry得最多次一定係G-3 因為我唔夠彈到唔可以淨係用散彈打前半
要囉手槍彈射細眼 結果搞到成日中招
g3基本打法:爆眼>散彈打中間/刀片背>放火燒>有幾多菠蘿就送晒畀佢(tyrant頂多留一粒打疾佢第3次,之後企手位等完場)
快則佢唔行去中間掉嘢前就會完場,連場內嗰個汽油都唔使執

g1剩係用刀片就搞掂,由其standard嗰隻,好運可以一刀到尾,唔好運都係插佢一刀,第二把刀片多陣就會死
係hardcore嗰隻難搞啲,帶齊3把,最好你知佢就嚟捉住你就換定閃光/菠蘿
以上講緊ps4 pro 60fps,pc就更加易啦應該

此篇文章於 05-06-19 12:10 PM 被 爽神 編輯。
爽神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-05-19, 08:29 PM   #1334
darkvolver
頹冗

近排又不斷重玩返......看來我對此game真係幾有愛。

另外,發現C記做喪屍真係有一手,要瞄頭不是容易

B路線claire可以用,改好輕機打G1已經很容易,再加上送2下火炎 KO...

舊 05-06-19, 12:13 PM   #1335
爽神

引用:
近排又不斷重玩返......看來我對此game真係幾有愛。

另外,發現C記做喪屍真係有一手,要瞄頭不是容易

B路線claire可以用,改好輕機打G1已經很容易,再加上送2下火炎 KO...
試下玩re net啲weekly challenge,又有目標又好玩
zombie夠距離+正面就好好射,係行近咗先難射
講真g1真係刀仔得㗎啦,易過晒所有武器

舊 05-06-19, 01:06 PM   #1336
darkvolver
頹冗

引用:
作者: 爽神 查看文章
試下玩re net啲weekly challenge,又有目標又好玩
zombie夠距離+正面就好好射,係行近咗先難射
講真g1真係刀仔得㗎啦,易過晒所有武器
成日用刀仔好悶,反而用輕機掃會幾好...C記都預你禁樣打

舊 05-06-19, 01:08 PM   #1337
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
standard唔save多過3次,唔用無限刀以外嘅無限武器,做到佢標示s嗰個時間內就有s+
時間要求係低過hardcore半小時(a/b關都係)
衰啲講亂打都有s+,standard根本就唔使save
用佢autosave,死咗就quit menu reload

玩b關一開波都拎到,而且順路
不過無論a又好b又好,麥林同claire嗰把輕機槍真係全game最少用嘅武器,因為真係冇咩必要拎
係近排挑戰hunk時間先知把嘢3hits打死一隻licker

其實15分左右都可以打完g1了,已經係講緊算係輕輕鬆鬆,唔係speedrun班癲佬嘅時間

g3基本打法:爆眼>散彈打中間/刀片背>放火燒>有幾多菠蘿就送晒畀佢(tyrant頂多留一粒打疾佢第3次,之後企手位等完場)
快則佢唔行去中間掉嘢前就會完場,連場內嗰個汽油都唔使執

g1剩係用刀片就搞掂,由其standard嗰隻,好運可以一刀到尾,唔好運都係插佢一刀,第二把刀片多陣就會死
係hardcore嗰隻難搞啲,帶齊3把,最好你知佢就嚟捉住你就換定閃光/菠蘿
以上講緊ps4 pro 60fps,pc就更加易啦應該
G-1我係真係打Form 片->手榴彈->片->閃咁打
反正基本上D閃其實有剩 用閃又安定D
反而其實難處係點帶三把刀仔去G-1,前面要Plan同Run得好D同順D先帶得到三把
當然如果已經有無限刀仔就唔駛考慮呢個問題

G-3當時唔知背後用刀仔片仲大力過打弱點 而家知道左之後Leon表其實更加無理由去囉支麥林
又晒位又用唔著又花時間
裡關先叫做順路可以囉埋 叫做打G-2可以係間房入面打多D Dam可以穩定兩下撞佢落樓
claire? 佢火炎彈夠清場啦

ペルソナ5

隨時更新

此篇文章於 05-06-19 01:10 PM 被 鈴蘭 編輯。
舊 05-06-19, 01:28 PM   #1338
darkvolver
頹冗

引用:
G-1我係真係打Form 片->手榴彈->片->閃咁打
反正基本上D閃其實有剩 用閃又安定D
反而其實難處係點帶三把刀仔去G-1,前面要Plan同Run得好D同順D先帶得到三把
當然如果已經有無限刀仔就唔駛考慮呢個問題

G-3當時唔知背後用刀仔片仲大力過打弱點 而家知道左之後Leon表其實更加無理由去囉支麥林
又晒位又用唔著又花時間
裡關先叫做順路可以囉埋 叫做打G-2可以係間房入面打多D Dam可以穩定兩下撞佢落樓
claire? 佢火炎彈夠清場啦
我琴日打G2,在房內用2飛已改Mag,到自己走出房的途中又射左10幾發mag(射佢2-3下便硬直)...到佢落地時,隻眼已經很黃...加多1排手槍24發及刀仔...玩完。

我諗天橋不用跑狂射會幾好。今晚試shotgun睇下什麼情況,再報告

此篇文章於 05-06-19 01:39 PM 被 darkvolver 編輯。
darkvolver 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-19, 01:24 PM   #1339
爽神

佢四月尾個1.04更新應該改咗唔少嘢
尋晚打今個星期個不殺敵weekly challenge,發覺都幾多位唔同咗
圖書館多咗隻男喪屍(本身得女人、唔搞佢就唔郁嘅肥佬、唔搞佢就唔起身嘅食屍佬)
下水道拎完兩隻棋回程路本身多數得最尾一隻g-adult會阻你路,而家前面兩隻都會block住
入完除草劑出返去落地底嗰度本身一定有一隻植物人block你,而家有機會唔block
不過可能係佢調整過機率,因為我上星期更新後有打又冇覺得咁大分別

舊 05-11-19, 09:29 PM   #1340
darkvolver
頹冗

引用:
佢四月尾個1.04更新應該改咗唔少嘢
尋晚打今個星期個不殺敵weekly challenge,發覺都幾多位唔同咗
圖書館多咗隻男喪屍(本身得女人、唔搞佢就唔郁嘅肥佬、唔搞佢就唔起身嘅食屍佬)
下水道拎完兩隻棋回程路本身多數得最尾一隻g-adult會阻你路,而家前面兩隻都會block住
入完除草劑出返去落地底嗰度本身一定有一隻植物人block你,而家有機會唔block
不過可能係佢調整過機率,因為我上星期更新後有打又冇覺得咁大分別
想補充一句......自從1.04後....不論A定B線,研究所L通道2隻lickers是變得弱智左。
因為當reset L通道時,lickers會有很大機會,會有1隻爬牆,不是一定2隻在地上等開餐。

入完除草劑會有1隻植物人會係一出門口,轉彎位伏人...要另外小心行。

另外,ada解第1個升降機lock時,過了第1個男喪屍時,會有1隻女喪屍不知什麼時候可以很快伏人,又係要小心。所以建議頭2隻喪屍先斷腳會較安全。

最後,發現打G2時,請勇敢在天橋開始射佢,時間夠好...可以看到G2隻眼已經很黃..

舊 05-18-19, 05:25 PM   #1341
darkvolver
頹冗

今日終於爆claire B.....時間1:55。最後save在G3前

有半改sub machine gun...及用了自己方法在天橋決戰G2,G4用了電槍,火炎彈及3粒手榴彈都幾有用。

現在可以打leon B...

此篇文章於 05-18-19 09:04 PM 被 darkvolver 編輯。
舊 05-18-19, 05:50 PM   #1342
風間鈴木仁

註冊日期: Sep 2007
Wii U ID任天堂 Fans
Nintendo Switch ID任天堂超級 Fans
3DS Friend Code2017 5200 8860
PSN  IDs813leon
XBox Live Gamertags813 g
本人 FREE 放出

BIO2 RE 96衫 CODE 一組。大家要嗎?

先PM先得。 請盡快PM 我

PS系總共 5826隻GAME,PSN LV602
PSN HK暫時排名 318,341
全球最佳排名10771,11717 ,https://asia.playstation.com/cht-hk/
SONY PS NEW GAME http://psnprofiles.com/games
CAPCOM:http://www.capcom.co.jp/ MINI NEOGEO
SEGA:https://sega.jp/soft/ + DSi GBA GB MINI/MD
任天堂:https://www.nintendo.co.jp/sp/index.html

此篇文章於 05-22-19 03:19 PM 被 風間鈴木仁 編輯。
風間鈴木仁 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-18-19, 09:04 PM   #1343
darkvolver
頹冗

完成leon B 時間為1:58....2次save...

G3用刀仔片,果然是明智..

終於AB線完成制霸...感覺要輕鬆拿S+都係打表關好...因為時間有突而且風險低..

此篇文章於 05-20-19 04:53 PM 被 darkvolver 編輯。
舊 05-21-19, 09:08 AM   #1344
風之將

註冊日期: Jan 2005
近期又玩返,原本研究所個警衛件避彈衣連硫酸彈同火焰彈都防到,對住佢射4粒硫酸彈都唔死
有冇人可以俾b線S+第二次出警局時間參考,打極都唔夠快

2014年7月11日早上,官方公佈新贊助商puma新一季球衣及智利國腳山齊士加盟,轉會費35m歐元
2015年5月30日凌晨,阿仙奴再奪足總盃,雲加成為第二名攞有六次冠軍名譽的領隊
2015年6月29日晚上,簽得捷克國腳施治加盟,轉會費10.9m英磅
2015年8月2日晚上,對戰14次後,雲加首次擊敗摩連奴
2015年9月19日晚上,一球員一球證製造史丹福橋慘案,阿仙奴最後9人作戰下不敵車路士
風之將 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-21-19, 10:11 AM   #1345
darkvolver
頹冗

引用:
作者: 風之將 查看文章
近期又玩返,原本研究所個警衛件避彈衣連硫酸彈同火焰彈都防到,對住佢射4粒硫酸彈都唔死
有冇人可以俾b線S+第二次出警局時間參考,打極都唔夠快
你B線是leon / claire?

研究所個警衛用手槍射頭加刀仔旁身便ok....但問題手槍子彈彈數有限自己小心...

出警局時間大約1:10分,打G3去到G5 (開眼才dps開始)要10-15分鐘左右,時間好趕bb,所以你睇我樓上個時間很緊..

補充打G2要在天橋開始打,打近一定距離他不會跑,直到自己落地按掣等reset,G2隻眼掃多幾槍便紅,一跪地再按掣閃光ko..

遲d會做recording walkthrough..試下效果如何(主要用作休閒人仕使用)。

此篇文章於 05-21-19 10:30 AM 被 darkvolver 編輯。
舊 05-21-19, 11:32 AM   #1346
風之將

引用:
你B線是leon / claire?

研究所個警衛用手槍射頭加刀仔旁身便ok....但問題手槍子彈彈數有限自己小心...

出警局時間大約1:10分,打G3去到G5 (開眼才dps開始)要10-15分鐘左右,時間好趕bb,所以你睇我樓上個時間很緊..

補充打G2要在天橋開始打,打近一定距離他不會跑,直到自己落地按掣等reset,G2隻眼掃多幾槍便紅,一跪地再按掣閃光ko..

遲d會做recording walkthrough..試下效果如何(主要用作休閒人仕使用)。
打claire b,我都係01:10:00左右搞電路圖,去到G2 01:40:00,已經諗到唔夠時間

2014年7月11日早上,官方公佈新贊助商puma新一季球衣及智利國腳山齊士加盟,轉會費35m歐元
2015年5月30日凌晨,阿仙奴再奪足總盃,雲加成為第二名攞有六次冠軍名譽的領隊
2015年6月29日晚上,簽得捷克國腳施治加盟,轉會費10.9m英磅
2015年9月19日晚上,一球員一球證製造史丹福橋慘案,阿仙奴最後9人作戰下不敵車路士
舊 05-21-19, 11:41 AM   #1347
darkvolver
頹冗

引用:
打claire b,我都係01:10:00左右搞電路圖,去到G2 01:40:00,已經諗到唔夠時間
我回家睇番個時間先...連結為我的clarie B時間

https://www.youtube.com/watch?v=oXG4XhIhgBw&t=132s

我諗你都係重玩...

此篇文章於 05-22-19 08:53 AM 被 darkvolver 編輯。
舊 05-22-19, 02:07 PM   #1348
風之將

引用:
我回家睇番個時間先...連結為我的clarie B時間

https://www.youtube.com/watch?v=oXG4XhIhgBw&t=132s

我諗你都係重玩...
thanks,琴晚再玩,轉sherry嗰時已經01:00:00
睇怕都係趕唔切

舊 05-22-19, 02:59 PM   #1349
darkvolver
頹冗

引用:
thanks,琴晚再玩,轉sherry嗰時已經01:00:00
睇怕都係趕唔切
遲小小會upload個walkthroughbb

始終B線值得玩多幾次

舊 05-24-19, 01:06 PM   #1350
風之將

玩claire b縮短到爭5分鐘先達標
又要度下點打

Leon b我諗我都應該打唔切,因為claire b第二次返警局啲路大致順路,好快就過(見tyrant>開203>千斤頂>西辦公室去圖書館>鐘樓>署長室)

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4,XB1] Biohazard RE:2 バイオハザード RE:2 | PS4, XB1, PC | rapperjohnny 電視遊戲討論版 1106 08-05-23 12:05 AM
[PS4,XB1] バイオハザード 7 ︱Biohazard 7 (VR 完全對應)(兩DLC 及Gold Edition,發售中) 信長 電視遊戲討論版 884 12-20-22 10:22 AM
[PS4,XB1] BIOHAZARD バイオハザード 4、5、6 繁/簡體中文字幕版再炒多一次冷飯 GN00508771 電視遊戲討論版 238 12-09-17 08:06 AM
收 ps 3 game - biohazard orc , chronicle hd selection, biohazard 4+cv, dragon's dogma gameky2012 買賣專區 4 01-05-13 11:37 AM

現在的時間是 08:56 PM

手機版 | APP版