Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-25-13, 04:37 PM   #1
破戒僧
God of Gamer

註冊日期: Nov 2003
3DS Friend Code3523 2002 7295
PSN  IDLeifeiPatrick
XBox Live Gamertagfpatrick
Champion Football (iOS/Android)

出完Derby Owners Club之後, 終於到WCCF...

【新作情報】ゲーセンで不動の人気を誇る”WCCF”がiOS向けシミュレーションに
http://app.famitsu.com/20130125_123772/

【Champion Football /チャンピオンフットボール】
メーカー:SEGA
配信日:2013年2月中旬予定
価格:無料(アプリ内課金あり)
対応機種:iOS
著作権:(C) SEGA The use of images and names of the football players in this game is under license from FIFPro Commercial Enterprises BV. FIFPro is a registered trademark of FIFPro Commercial Enterprises BV.

備考:※Androidは2013年春配信予定

無論你多接近神, 都依然係一個凡人, 別以為自己很了不起
破戒僧 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-25-13, 05:01 PM   #2
破戒僧

http://sega-net.com/news/article2286/
http://pre.sega-net.jp/page/index?cid=cf_pre

本作品は事前登録をティザーサイト(http://apps.sega-net.com/cf/)にて受付中です。事前登録をするとゲーム開始時に有利に進めることができるスペシャルアイテムを登録者全員にプレゼントいたします。(事前登録の終了日は決定次第発表いたします。)

舊 01-25-13, 05:37 PM   #3
t-cup
Moderator
CD-ROM

註冊日期: Dec 2001
3DS Friend Code4511 1485 9506
PSN  IDtcuphk2
XBox Live Gamertagtcuphk
Q 版公仔麻麻地

t-cup 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-13, 04:12 PM   #4
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

註冊日期: Sep 2003
係唔係3月26號出呀??

舊 03-21-13, 04:29 PM   #5
破戒僧

引用:
作者: 查看文章
係唔係3月26號出呀??

『WCCF』スピンオフタイトルのサッカーSLGがiOS向けに3月26日に配信開始! アイテム付き事前登録も受付中
http://news.dengeki.com/elem/000/000/598/598678/

舊 03-26-13, 01:15 AM   #6
小魔九
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2006
完全唔知自己玩緊乜
小魔九 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-13, 01:17 AM   #7
賈圖
Game Master
GAF足球隊99號

註冊日期: Sep 2002
PSN  IDHKGATOCHOI
XBox Live GamertagHKGATOCHOI
可以挑戰最下位帝王

愛一個人沒有任何理由,忘記一個人卻需要很多理由!~愛由一個微笑開始,用一個吻來成長,用一滴淚去結束。用一生去想念……
賈圖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-13, 08:39 AM   #8
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
作者: 小魔九 查看文章
完全唔知自己玩緊乜
我都係…都唔知玩緊咩…

舊 03-26-13, 09:39 AM   #9
ayato
ʕ‧ᴥ‧ʔ

註冊日期: Mar 2007
出左??我找不到..
ayato 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-13, 10:01 AM   #10
破戒僧

引用:
作者: ayato 查看文章
出左??我找不到..
https://itunes.apple.com/jp/app/id569393167

2個月前做過事前登録既人, 可以拎到張5星宮本恒靖...

舊 03-26-13, 10:12 AM   #11
ayato
ʕ‧ᴥ‧ʔ

我有登錄~收到SEGA的MAIL了~THZ
不過返工未有得玩
隻GAME 好唔掂?
舊 03-26-13, 10:57 AM   #12
jamsquare

註冊日期: Jul 2002
PSN  IDjamsquare
XBox Live Gamertagjamsquar
初評, 好唔掂

無得自己MOV陣
要用佢比你既442呀, 541呀, 4424呀咁
連練連攜既要素都無

感覺都係好似各大少GAME廠既CARD GAME咁
卡食卡, 升LV, 鬥高攻同防

我才沒偷懶,
只是覺得很麻煩, 不想做而已
jamsquare 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-13, 11:02 AM   #13
ayato
ʕ‧ᴥ‧ʔ

估唔到SEGA 甘搞法....

可以慳番課金$
舊 03-26-13, 11:20 AM   #14
bear bb
Insane Gamer
abc123

註冊日期: Jul 2002
XBox Live Gamertagtingting
玩唔到, 成日LOADING .............
bear bb 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-13, 12:52 PM   #15
河野貴明
Game Master

註冊日期: Feb 2005
PSN  ID有無人拖捨部比我…:(
XBox Live Gamertag有無人拖捨部比我…:(
寫介面直頭要拖出去打
邊有一隻game淨個教學
可以有過一半以上時間都係灰色loading畫面
個教學情報已經不足,個操作淨係叫你touch screen過
自己打完都唔咩事

\\___(`・ω・´)//
河野貴明 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-13, 04:27 PM   #16
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

已經可以DELETE GAME喇
初初仲諗住會課金玩吓
依家都係算喇

舊 03-26-13, 06:17 PM   #17
mrandylee
Junior Member

註冊日期: Mar 2013
你地好,我係新手,想有個問題問下,如果我之前登記左想拿五星人宮本,跟晒世嘉既方法去做都拿唔到,唔知你地拿唔拿到五星人呢?,如果del雙game幾次都唔得係咪以後都拿唔到呢,thx all
mrandylee 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-13, 10:05 AM   #18
破戒僧

引用:
作者: mrandylee 查看文章
你地好,我係新手,想有個問題問下,如果我之前登記左想拿五星人宮本,跟晒世嘉既方法去做都拿唔到,唔知你地拿唔拿到五星人呢?,如果del雙game幾次都唔得係咪以後都拿唔到呢,thx all
開Game > 收埋 (但唔好熄左佢)
Click email條link > Safari > 入Game
拉落去下面, 去プレゼント收取

Delete game唔知

舊 03-27-13, 01:32 PM   #19
rauljacky

點解打完 preseason cup 會 error ~~~~

明明 win jor
rauljacky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-13, 02:22 PM   #20
rauljacky

有冇人成功完成 pre season cup ~

打完最尾果場就 error , 乜都無
舊 03-27-13, 02:28 PM   #21
psidef

註冊日期: Apr 2007
引用:
作者: jamsquare 查看文章
初評, 好唔掂

無得自己MOV陣
要用佢比你既442呀, 541呀, 4424呀咁
連練連攜既要素都無

感覺都係好似各大少GAME廠既CARD GAME咁
卡食卡, 升LV, 鬥高攻同防
睇開發中畫面時都知會係咁, 加上介紹時話WCCF風Design o既Social Game......

舊 03-27-13, 02:30 PM   #22
破戒僧

引用:
作者: rauljacky 查看文章
有冇人成功完成 pre season cup ~

打完最尾果場就 error , 乜都無
完成過好多次
佢cup係有問題, 出晒公告, 亦賠左一堆紅卡比玩家

btw, 玩到C組, 有一堆3星4星卡, 但已頂唔住delete左app

舊 03-27-13, 02:33 PM   #23
rauljacky

引用:
作者: 破戒僧 查看文章
完成過好多次
佢cup係有問題, 出晒公告, 亦賠左一堆紅卡比玩家

btw, 玩到C組, 有一堆3星4星卡, 但已頂唔住delete左app
我打左 4-5 次, 一完左最尾果場就 load 番 manager page , 話 error ~
舊 03-27-13, 03:01 PM   #24
rauljacky

求解 ~ 打完 last 果場按 繼續就出 error ~
舊 03-27-13, 08:18 PM   #25
mrandylee

引用:
作者: 破戒僧 查看文章
開Game > 收埋 (但唔好熄左佢)
Click email條link > Safari > 入Game
拉落去下面, 去プレゼント收取

Delete game唔知
Thx u,多謝你解答我呢
mrandylee 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[Android,iOS] Journey to the hell ( ゚ω゚)? 手機平板遊戲討論版 0 12-19-12 11:10 AM
(Android,ios) Final Fantasy IV ( ゚ω゚)? 手機平板遊戲討論版 3 12-17-12 10:13 AM
[iOS/Android] Marvel: War of Heroes hap3afrien 手機平板遊戲討論版 3 12-09-12 12:16 PM
[IOS+ANDROID] BUDDY MONSTER ayato 手機平板遊戲討論版 1 10-03-12 10:53 AM
[多機種] [Android/iOS]One Piece ARCarddass Formation ZlWS 手提遊戲機討論版 41 09-22-12 12:16 AM

現在的時間是 03:50 PM

手機版 | APP版