Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-06-18, 05:30 PM   #1376
Gustavi
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2010
一開始都係咁喎, exp2倍既人就自己有double point

技冇用都打左喇, 基本stat都有升, 同埋重點係石/卷/幣
Gustavi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-06-18, 05:33 PM   #1377
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
你咁快執晒d石同飛?定我太懶打,我淨係打左最勁果幾隻

我從使用 Tapatalk 的 LG-H930 發送
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-06-18, 05:49 PM   #1378
Gustavi
Crazy Gamer

冇執曬啦, 有可能用個d 同兩倍exp 到睇下升唔升到咁lo.
d人太廢的話帶教官都過唔到
舊 09-06-18, 05:57 PM   #1379
ShinDou

我平時都係雲尼拿帶兩隻要升既人,1開波換教官fd,實際自己用既人得2隻

舊 09-07-18, 09:10 AM   #1380
Gustavi
Crazy Gamer

一次升三個人效率高d 嘛...
舊 09-07-18, 09:31 AM   #1381
ShinDou

唔出雲尼拿都打到咁勁?唔拆buff好多人扣1

舊 09-07-18, 10:03 AM   #1382
Gustavi
Crazy Gamer

仲有其他人有拆buff , 有人係降防, 有人係加攻,
仲有鎖brv, 推後 等等之類嘛

仲有 rinoa 個d 係唔拆buff 都打兩萬...
舊 09-07-18, 10:08 AM   #1383
ShinDou

拆buff得雲尼拿,海盜,空賊咋麻,rinoa超火召冇招岩佢駛,開完箱就算啦

舊 09-07-18, 10:14 AM   #1384
Gustavi
Crazy Gamer

cloud 幻獸武都有得拆

不過好多時都冇拆, ff14 event 個期我升 忍/黑魔/白貓 都ok

哩期升牌王帶兩隻lo, 不過牌王冇兩倍就帶兩輪bonus 人咁.
舊 09-07-18, 10:17 AM   #1385
ShinDou

教官唔拆buff技1每hit扣1 @@ 雖然我冇凸相性

舊 09-07-18, 10:27 AM   #1386
Gustavi
Crazy Gamer

咁冇武器buff 就算啦.
帶frd 個隻都係用技2
舊 09-08-18, 08:35 AM   #1387
ShinDou

※計算方法
最大BRV:各段階毎の最大BRV÷基本最大BRV
攻撃力:「ブラックマテリア」の攻撃力依存(武器限界突破1回で攻撃力の100%)のBRV加算値から計算

「ジェノバ」の段階が上がることで、攻撃力・最大BRV値が大幅に上昇します。常時ステータスアップの効果を得ることができるので、ブレイクを容易に狙うことができ、瞬間火力も大幅にアップします。

「リユニオン」は最大BRVアップとBRVリジェネの効果を持ちます。5段階目で最大BRVが40%上昇します。最大BRVを上昇させることができるキャラと編成するなど、条件次第で召喚中の最大BRVが99,999のカンストまで届きます。

原來上到5條9咁堅,但冇石冇飛了 @@ 要用下個活動D飛同石黎射,而家0凸專打超火召都有4萬其實都好堅
舊 09-11-18, 10:40 AM   #1388
ShinDou

Jecht上修好似又神化,升黎玩下先

舊 09-11-18, 02:33 PM   #1389
Gustavi
Crazy Gamer

30000石+76飛爆死完了

此篇文章於 09-11-18 02:41 PM 被 Gustavi 編輯。
舊 09-11-18, 04:00 PM   #1390
ShinDou

做乜allin? Lulu勁咩?因為冇視防?

反而睇落應該jecht勁d喎有埋ex?,而家唔知射錫生定jecgt好,jecht得相性

舊 09-11-18, 04:32 PM   #1391
Gustavi
Crazy Gamer

諗住cid 又好大機會全skip 就手痕...

lulu 咪同老豆同一個pool lor..
其實lulu 已經抽滿, 係唔中老豆EX

老豆同錫生呢..
老豆應該爆發力好d
錫生就要warm up 上滿buff , 不過個buff 夠勁

EX 用 cloud + rinoa + lightning , 帶巴哈 教官 31萬
boss 好似打左一下only...

此篇文章於 09-11-18 05:31 PM 被 Gustavi 編輯。
舊 09-11-18, 05:10 PM   #1392
ShinDou

我用cloud rinoa 教官,帶fd教官秒唔切,臨尾俾大佬秒番,可能因為我隻cloud廢得ex

舊 09-11-18, 05:21 PM   #1393
ShinDou

用大佬換走cloud,fd用教官就搞掂,1夠召即開巴哈推到大佬郁唔到,我仲要出錯招,43act 30萬分 XD

舊 09-11-18, 05:33 PM   #1394
ShinDou

30幾張飛5千石得1jecht專1lulu相性,射咩左好多垃圾又唔係凸石

舊 09-12-18, 08:03 PM   #1395
ShinDou

JECHT0凸專好似好廢,技2兩下夾埋都唔夠2萬 @@ 好似錫生0凸勁D

LULU好似好堅下喎降火耐再上火屬,全隊扣多好多 @@ 11ACT 31萬分

打埋廿幾張飛射番錫生得1把專 @@ 都係冇EX,等冇左個POOL之後就凸黎用了

此篇文章於 09-12-18 08:35 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 09-12-18, 09:28 PM   #1396
ShinDou

睇ALTEMA講到LENA個EX好神,之前仲特登唔射添 @@

睇清楚原來係我之前錫生AF勁,JECHT AF廢,所以錫生勁D

而家試清楚好似JECHT勁D,主要郁得快D @@ 又射錯左添,之後又要射番JECHT了 @@ 不過冇晒石同飛了

此篇文章於 09-12-18 09:48 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 09-13-18, 09:42 AM   #1397
Gustavi
Crazy Gamer

錫生要時間warm up lo.
jecht 連埋lulu 用係幾勁.
jecht + lulu + wakka 打緊ifrit , 唔洗拆buff 都打幾多.

lenna 係個regen 勁 lo, 可以令rinoa 長期滿血lo
但係佢技1個攻係勁低.
舊 09-13-18, 09:47 AM   #1398
ShinDou

Lena ex仲加好多初期buff,聽講配jecht都好神

舊 09-13-18, 10:06 AM   #1399
Gustavi
Crazy Gamer

因為jecht 個重點係要keep 每turn 都有30%max brv 嘛
佢自己個brv regen 係初期brv 160% ,
所以要加初期brv 去令佢回到30%max brv 以上.
舊 09-13-18, 10:09 AM   #1400
ShinDou

睇altema d人講lena係250%初期brave,再回埋咪每turn個個都成萬brave起手?

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
DISSIDIA Final Fantasy Teaser aquarius 手提遊戲機討論版 2 02-15-15 02:17 PM
[PSP] Dissidia [Duodecim] 012 Final Fantasy romrom2004 手提遊戲機討論版 614 08-10-14 12:08 AM
[3DS] Theatrhythm Final Fantasy シアトリズム ファイナルファンタジー | 已售 money 手提遊戲機討論版 307 12-13-12 09:18 AM

現在的時間是 03:57 AM

手機版 | APP版