Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-14-06, 07:51 PM   #176
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
作者: RPG之鬼
我冇賣
但聽說是畫面黑到好緊要
開頭素子岩岩出廠, 訓醒係間黑房度, 係黑到完全睇唔到, 等佢拉開百葉窗先睇到素子著住 under "
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-15-06, 02:23 PM   #177
Bigwater
God of Gamer

註冊日期: Aug 2003
睇完,少校人格分裂

舊 09-15-06, 06:28 PM   #178
Einhander
能登かわいいよ能登

註冊日期: Aug 2005
PSN  IDRazgriZeroGAF
XBox Live GamertagRazgriz GAF
引用:
作者: Bigwater
睇完,少校人格分裂
少校係人機介面已經分裂過啦

生ける世に 我が身悲しも
夢は消ぬ 怨恨みて散る
傀儡謠-新世に神集ひて

(」・ω・)」SAN値(/・ω・)/ピンチ!
iDontCare
Einhander 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-15-06, 09:25 PM   #179
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
最難對付既敵人果然係自己

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-15-06, 09:32 PM   #180
LIGHTTHELIGHT
Ultimate Gamer
火狐控

註冊日期: Jul 2004
睇左3套OVA 加sac 一次好多野唔係好明

其實section9 除左德古沙同白頭阿伯之外
其他人係咪都義體化曬?咁係咪唔洗食野飲野? o岩o岩睇完 冇乜background 有冇D網有講架??
==========================
少校佢地同機械人既方別係有 ghost ?
咁ghost 係攻殼入面係點設定?
LIGHTTHELIGHT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-15-06, 09:44 PM   #181
Einhander
能登かわいいよ能登

引用:
作者: LIGHTTHELIGHT

其他人係咪都義體化曬?咁係咪唔洗食野飲野? o岩o岩睇完 冇乜background 有冇D網有講架??
巴特同少校成日飲啤酒

引用:
我思故我在

夢は消ぬ 怨恨みて散る
傀儡謠-新世に神集ひて

iDontCare
舊 09-15-06, 10:18 PM   #182
com1010hkjp
‧唔知咩兔 .

註冊日期: Feb 2005
PSN  IDcom1010hk
引用:
作者: 計劃犯罪者
巴特同少校成日飲啤酒
刺激電子味覺系統

等陣去[阿]返出黎

舊 09-15-06, 10:27 PM   #183
Einhander
能登かわいいよ能登

引用:
作者: com1010hkjp
刺激電子味覺系統

等陣去[阿]返出黎
95'講過佢地身體曉分解

夢は消ぬ 怨恨みて散る
傀儡謠-新世に神集ひて

iDontCare
舊 09-16-06, 01:52 PM   #184
火狐控

About SAC 最尾
section9 個sinper o個支可以打穿黑色機甲既係咩槍? 咁勁...但係後黎比人攻總部又唔用既
LIGHTTHELIGHT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-06, 01:59 PM   #185
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:

==========================
義體化左唔等於唔駛食......我記得GIG就已經有一集係素子咬麵包
其實連德古沙都有義體化,只係義體化既程度好少,腦部做最低限既義體化
Ghost既定位一路都無明確講
真係想要有個答案既無人比到你

少佐同機械人分別係邊?呢個一路都係押井係攻殼講既課題,答案係咩就自己領悟啦

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新

此篇文章於 09-16-06 02:01 PM 被 鈴蘭 編輯。
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-06, 04:41 PM   #186
K.LIFE

註冊日期: May 2004
PSN  IDLIVEKLIFE
引用:
About SAC 最尾
section9 個sinper o個支可以打穿黑色機甲既係咩槍? 咁勁...但係後黎比人攻總部又唔用既
95巴度用黎打穿担克果支仲正
K.LIFE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-06, 05:55 PM   #187
Einhander
能登かわいいよ能登

引用:
作者: STUDIO KONG
95巴度用黎打穿担克果支仲正
人地嗰支私家野通常放係safehouse度o架

夢は消ぬ 怨恨みて散る
傀儡謠-新世に神集ひて

iDontCare
舊 09-17-06, 12:23 AM   #188
nakakula

註冊日期: Apr 2003
Wii U ID
PSN  ID
XBox Live Gamertag
想問下其實呢本係咩黎 ~ ?

nakakula 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-17-06, 12:26 AM   #189
Einhander
能登かわいいよ能登

引用:
作者: nakakula
想問下其實呢本係咩黎 ~ ?

咪我之前所講嘅人機介面囉
基本上係接落去攻殼漫畫版
雖然少校有出場
不過主角換左人

夢は消ぬ 怨恨みて散る
傀儡謠-新世に神集ひて

iDontCare
舊 09-17-06, 01:17 AM   #190
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

果本聽講係暴乳動物圖鑑
舊 10-22-06, 06:40 PM   #191
大粒麥
最後衝刺......

註冊日期: Dec 2001
http://www.innocence-movie.jp/
請問內容大約講咩?
我搵左好耐都搵唔到

竹谷隆之,鬼木祐二,韮沢靖,安藤賢司,高柳佑介,鬼頭栄作
OMG...
大粒麥 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-22-06, 06:42 PM   #192
Einhander
能登かわいいよ能登

引用:
作者: 大粒麥
http://www.innocence-movie.jp/
請問內容大約講咩?
我搵左好耐都搵唔到
http://zh.wikipedia.org/wiki/%E6%94%...%8A2_INNOCENCE

夢は消ぬ 怨恨みて散る
傀儡謠-新世に神集ひて

iDontCare
舊 10-22-06, 06:47 PM   #193
大粒麥
最後衝刺......

註冊日期: Dec 2001
Thank you
近排愛上了攻殼

竹谷隆之,鬼木祐二,韮沢靖,安藤賢司,高柳佑介,鬼頭栄作
OMG...
大粒麥 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-22-06, 07:01 PM   #194
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
引用:
作者: Razgriz
咪我之前所講嘅人機介面囉
基本上係接落去攻殼漫畫版
雖然少校有出場
不過主角換左人
少校1開4.............

4個義体同時行動.............勁屈機

引用:
作者: 歌絲˙暮斯
果本聽講係暴乳動物圖鑑
唔係聽講..............係直頭
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-23-06, 01:34 PM   #195
nakakula

註冊日期: Apr 2003
Wii U ID
PSN  ID
XBox Live Gamertag
第三部出左DVD版未呀 a (我連TV版完左未都未知 )

nakakula 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-23-06, 04:04 PM   #196
火狐控

睇完2nd GIG
最後9世 個ghost係咪上左網
之後SSS既幕後就係佢???
個核彈係高空爆左 其實出島都應該有影響先係bo XD
總理發嬲個陣打左比邊個?call軍隊飛機趕USA 潛艇?定係call去中國?

仲有就係全身義體化既人係咪唔會自然老死架???咁咪長生不死???
舊 10-23-06, 09:23 PM   #197
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
仲有就係全身義體化既人係咪唔會自然老死架???咁咪長生不死???

全身義體化根本就係連腦細胞都無左, 個"人"就係得返個電子程式
TV 版無明確講過 GHOST , 靈魂, 電子腦既分別, 我自己覺得 E 方面 TV 版相當之懶係野, 無左狎井係差好遠

第 2 - 3 頁有討論過少少
舊 10-24-06, 05:58 PM   #198
sgouki
gakky奸爸dee

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: 大粒麥
Thank you
近排愛上了攻殼
睇TV版啦..........
引用:
全身義體化根本就係連腦細胞都無左, 個"人"就係得返個電子程式
TV 版無明確講過 GHOST , 靈魂, 電子腦既分別, 我自己覺得 E 方面 TV 版相當之懶係野, 無左狎井係差好遠

攻殼個世界觀不褸多犯駁位架啦, 可以1個COPY 幾個, 換樣, 換腦, 搖控傀儡, 有心犯罪我吾信佢捉到我就......

此篇文章於 10-24-06 06:12 PM 被 sgouki 編輯。
sgouki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-24-06, 07:14 PM   #199
電腦忍者
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2006
引用:

但SAC第一輯22集中
素子的確有腦部

而第一輯中, 笑臉男想為那個村井疫苗平反
當中的電子腦硬化問題
是指腦部電子化而出現

而第二輯, 第6集中的對話
亦可以看出, 不完全義體化的人, 就是有某部份器官不能控制
有部份劇情指出, 電子腦化跟全身義體可以沒有關係

從中可以推斷出電子腦化就只是一種用電子零件將大腦裝進去的技術
以小弟既見解, 所謂既義體化100%
係指除腦部以外, 所有的感覺器官均已經電子化
同時腦部會有處理電子化的裝備
可以控制及感受所有電子化的器官

小弟初到貴境, 大家賜教
電腦忍者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-24-06, 08:21 PM   #200
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
電子腦不是指一個人腦放在一個殼裡面,而這個殼可以將人腦和網絡世界連接的媒介嗎?
而電子腦是為了應付日漸快速的網絡世界而出現嗎?
另外素子、某對女孩(講男孩在醫院識到一個腦部有缺陷的女孩那一集)和笑面男不是因為腦有問題所以才要裝成電子腦嗎?

ghost在innocence中有講過可以copy ghost
但copy過度會影響到被copy的人
另外在傀儡師中,好似是討論機械人會進化到有思想
不知是否指ghost其中一個定義就是高等生物(人類?)才擁有的意識

此篇文章於 10-24-06 08:26 PM 被 RPG之鬼 編輯。
RPG之鬼 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] しげの秀一「新劇場版 頭文字D Legend2 -闘走-」日本好評公開中 Raze 日本動漫畫討論版 741 12-19-23 10:25 PM
[動畫] 細田守監督新作「バケモノの子」7月11日公開決定!丨主題歌:Mr.Children money 日本動漫畫討論版 24 01-01-17 10:20 PM
士郎正宗 × 六道神士「紅殻のパンドラ -GHOST URN-」#.12 (終)「希望 -エルピス-」 supermanlady 日本動漫畫討論版 18 03-30-16 04:07 PM
[動畫] 公開まで、あと1日!「ヱヴァンゲリヲン 新劇場版:Q」冒頭6分38秒 明日世界初TV公開!丨Vol.6 money 日本動漫畫討論版 1000 11-16-12 11:27 AM

現在的時間是 12:26 AM

手機版 | APP版