Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 12-26-21, 02:33 PM   #51
HON HON
God of Gamer
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
今朝睇完

兩個字... 垃圾

無創意 無新意

最後仲要咁 將成個系列搞衰晒 勁失望

HON HON 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-21, 06:55 PM   #52
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
其實睇啲首週場次同唔上IMAX版都知片商已介定咗佢唔係賣錢片,同期兩套都係賣情懷,一套精心拍成可口賣座,呢套完全放棄大眾口味,其實幾大對比又難得一見
跟住Kingsman上影日好小小有一場IMAX, 不過普通場數唔多,會唔會又有啲啟示呢

此篇文章於 12-26-21 07:20 PM 被 C.Ryo 編輯。
C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-21, 08:56 PM   #53
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
如果佢 keep 住玩自嘲反而可能有趣啲,點知跌返晒落去舊套路度;嘥晒。

舊 12-26-21, 09:56 PM   #54
C.Ryo
Game Master

Nintendo Switch ID4426 5495 5212
的確出番現實世界就變番比較普通套路
爛蕃茄評分出咗,意外地仲有66%,以爛笳普遍口味黎講似會再低分啲,Sing2都係咁上下分,而King’s Man真係出事,得43%

舊 12-26-21, 10:07 PM   #55
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
King’s Man真心無咩情意結,點爛都冇所謂

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-27-21, 05:40 AM   #56
肉羊哩咖
griffin611

當年第二部上咗之後,有理論試解點解 NEO 啲能力可以用到嚮「現實」世界,就估所謂嘅「現實」只係另一層Matrix 嚟。呢套絕對有機大玩呢個慨念,可惜~~~

舊 12-27-21, 08:55 AM   #57
holsety
Ultimate Gamer
http://www

註冊日期: Oct 2003
睇完。
長者相認聚舊系列。

舊 12-27-21, 09:26 AM   #58
C.Ryo
Game Master

睇咗啲你管review, 暫時呢兩個做得比較好

解讀及伸延閱讀

詳細故事流程

舊 12-27-21, 07:48 PM   #59
肉羊哩咖
griffin611

【悲報】首週末票房仆直。收得嗰仟貳万,得 Sing 2 一半左右
https://twitter.com/boxofficemojo/st...520213505?s=21

舊 12-28-21, 12:29 AM   #60
C.Ryo
Game Master

拍得唔香口,又同日上HBO,今日搭地鐵都見有師奶喺pad度睇

舊 12-28-21, 01:59 PM   #61
C.Ryo
Game Master

https://hypebeast.com/2021/12/the-ma...office-openingWorldwide首週末都有7千萬,入到今年頭50,不過最終排名肯定唔會提升到幾多.

舊 12-28-21, 11:11 PM   #62
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
引用:
作者: C.Ryo 查看文章
拍得唔香口,又同日上HBO,今日搭地鐵都見有師奶喺pad度睇
HBO GO未見有
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-28-21, 11:23 PM   #63
C.Ryo
Game Master

引用:
作者: Dangerous-boy 查看文章
HBO GO未見有
淨上咗美國HBO MaX姐,C9明顯係睇流出版啦

舊 12-29-21, 12:28 AM   #64
肉羊哩咖
griffin611

一上親串流平台,唔知點解實有流出版,甚至仲正過 BD,死未?

一時搵唔到王老細條拎,留意下頭二十位全球最賣飛嘅,除咗某「大國」一面倒,同占士邦唔多受美帝愛戴之外,大部份都係美國收入佔6成到7成左右,係 WB 啲就調返轉,你話幾出事~

舊 12-29-21, 11:00 AM   #65
C.Ryo
Game Master

https://screenrant.com/matrix-5-poss...bros-response/

原來10月時WM CEO已經表態話想要M5, 至緊要Lana想拍
10月無理由無睇過M4 final cut, 只可說宜家個WM CEO原來咁M底

舊 12-29-21, 11:12 PM   #66
420secured
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2020
https://gizmodo.com/matrix-4-would-p...ana-1848278170

如戲中對白一樣,有無你我都照拍
由手機版發出
420secured 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-01-22, 02:23 AM   #67
肉羊哩咖
griffin611

監製確定咗再冇前傳同續集,不過,娛樂圈嘅嘢,冇可能講得噉死~

舊 01-03-22, 12:39 PM   #68
Heaven
Game Master

註冊日期: May 2013
'The Matrix Resurrections' Crosses $100 Million Worldwide Even Before China Release
https://collider.com/matrix-resurrec...ion-worldwide/

依家先得1億美金票房仲敢黎
Heaven 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-30-22, 09:05 PM   #69
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
The Matrix Resurrections《22世紀殺人網絡 復活次元》係iTunes做緊特價賣$48,
支援4K Dolby Vision及Dolby Atmos。
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-07-22, 06:22 AM   #70
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
The Matrix Resurrections《22世紀殺人網絡 復活次元》

睇完The Matrix Resurrections《22世紀殺人網絡 復活次元》,
覺得套戲合格水平啦,無想像中咁衰先,
好聽d講就Fans向,玩似曾相識的感覺,
衰d講就係食老本賣情懷無新意囉…

覺得比較可惜的係兩位主角初始化後覺醒得比較遲,
所以無乜機會發揮威能,
Keanu Reeves個造型又太John Wick了,
好似欠缺咗Matrix型格元素。

演員陣容方面似Iron Fist+Sense8(一樣係Wachowski姊妹作品)咁,
其實Sense8應該要拍電影版啦,
8人技能互換,同步性高潮都比佢諗到。

片尾追逐戰太喪屍片了吧?

睇埋追加內容先發現,
原來扮演Trinity=主婦版Tiffany個老公果位演員Chad Stahelski,
就係Keanu Reeves拍The Matrix時的替身嚟,
後生果時個造型真係幾似主角Neo。

IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-24, 08:37 AM   #71
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
未正式宣佈先貼呢邊....

仲敢繼續啊.....

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-24, 01:51 PM   #72
Rv250

註冊日期: Aug 2002
但係呢個監製/劇本往績幾好
https://relevantmagazine.com/culture...-in-the-works/
Drew Goddard, whose previous work includes The Martian and World War Z, has been tapped to write and direct a new Matrix feature, one that will expand the franchise’s universe into new stories and adventures.
..
..
Before you get worried that the new film will veer into something unrecognizable, you should know that Goddard has the credit to do a decent job carrying on the franchise’s legacy. He began his career in the ’90s writing on shows like Buffy The Vampire Slayer, Angel, Alias and Lost. He also created Netflix’s Marvel show Daredevil and was an exec producer on The Good Place. Both shows wove in religious themes into the plotlines in seamless ways, which bodes well for Goddard’s Matrix installment.
Rv250 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-24, 03:24 PM   #73
肉羊哩咖
griffin611

問題唔係在於個監製,而係監製頭頂上面班行政話事人。套 4 傳係華納一心要榨盡個品牌,個導演唯有拍到有咁爛得咁爛以「制止」華納再搞落去,咁睇嚟阿導演兩邊都失敗咗~

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[西片] The Nun (SEPT 2018) | The Conjuring 2 Spin-off david 電影版 14 01-06-21 06:37 PM
[西片] Gambit (TBD) david 電影版 4 03-03-19 03:04 PM
[西片] Gremlins 3 (TBD) david 電影版 2 03-02-19 02:53 PM
[西片] X-Force (TBD) david 電影版 7 03-02-19 02:38 PM
[西片] Beetlejuice 2 (TBD) david 電影版 0 07-17-16 07:18 PM

現在的時間是 03:44 AM

手機版 | APP版