Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版 > GAF Racing Engine車迷討論區

主題工具 顯示模式
舊 08-21-07, 01:36 PM   #1
STi
Game Master

註冊日期: May 2002
XBox Live GamertagWeSTi67
想問下呢度有冇人有睇房車賽0既習慣?

唔知黎呢度0既朋友有冇睇開房車賽
我早幾個月前因為搵賽車圖片而睇留意BTCC
最近開始睇
唔知大家除左一年一度0既東望洋
仲會唔會留意其他地區0既房車賽
好似WTCC, STCC, DTM, JGTC等等

舊 08-21-07, 05:05 PM   #2
scania
Insane Gamer

註冊日期: Jun 2007
我睇CCC
scania 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-21-07, 07:52 PM   #3
ALEX CHOW
God of Gamer
AUDI SPORT

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDALEX_201225
我睇CCC,WTCC,ATCC,SUPER GT
P.S.JGTC改左名做SUPER GT

站(2024/03/30)!!!!!
第71屆澳門格蘭披治大賽車!!!!!
少女時代,
Jessica, TWICE, 宇宙少女, 請夏!!!
F1 2024討論區

此篇文章於 08-21-07 07:55 PM 被 ALEX CHOW 編輯。
ALEX CHOW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-21-07, 11:10 PM   #4
TCS_disable
我有車車~

註冊日期: Jul 2005
我想訂 EuroSport OTL
激想睇 FIA-GT Lemans 波子Cup WTCC DTM

此篇文章於 08-21-07 11:13 PM 被 TCS_disable 編輯。
TCS_disable 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-21-07, 11:48 PM   #5
ALEX CHOW
AUDI SPORT

引用:
作者: TCS_disable 查看文章
激想睇 FIA-GT Lemans 波子Cup WTCC DTM
想睇??
Use BT

少女時代,
F1 2024討論區
舊 08-22-07, 12:10 AM   #6
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDAI_Sleepy
而家東望洋咪又即係WTCC
以前的東望洋, 一炮過鬥20幾30個圈
最記得就係當年果部32掟到成班老馬連塵都冇得食......

而家間中都有響泰星睇到DTM重播
不過佢個排名表睇極都唔明
點解有時個車手名無端端變左黃色
另外...d車手...本童子淨係識Mika同Patrese......

----------------------- 童子的娛樂亂報 本童子個Twitter -----------------------
死神Lv.3能力覺醒
昏迷童子Sleepy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-22-07, 11:58 AM   #7
STi
Game Master

引用:
作者: HONDA 查看文章
我睇CCC,WTCC,ATCC,SUPER GT
P.S.JGTC改左名做SUPER GT
想問下Honda兄
CCC係stand for咩?
同埋想問下Honda兄係咪大部份都係由BT D/L落黎睇?
如果係
有冇好網止介紹黎
因為我都想睇多d房車賽
覺得房車賽比F1刺激得多

舊 08-22-07, 12:20 PM   #8
scania

引用:
作者: TCS_disable 查看文章
你講個D有3/5係GT賽唔係房車賽…………
而家想睇F1同A1就要訂$200個plan,腦殘…………
引用:
作者: STi 查看文章
想問下Honda兄
如果係
有冇好網止介紹黎
因為我都想睇多d房車賽
你既stand for咩即係乜野意思?

此篇文章於 08-22-07 12:24 PM 被 scania 編輯。
舊 08-22-07, 01:24 PM   #9
STi
Game Master

引用:
作者: scania 查看文章

你既stand for咩即係乜野意思?
其實我係想問CCC係邊個國家搞0既房車賽?
因為小弟對房車賽認識真係唔深
同埋我0岩0岩都搵到個好地方D/L房車賽黎睇
thx

同埋都想問下各位
睇過咁多種房車賽
覺得邊個房車賽係最好睇

舊 08-22-07, 02:20 PM   #10
scania

中國…
China Circut Champship
舊 08-22-07, 03:26 PM   #11
ALEX CHOW
AUDI SPORT

引用:
想問下Honda兄
如果係
有冇好網止介紹黎
因為我都想睇多d房車賽
CCC係stand for CHINA

係咪大部份都係由BT D/L落黎睇?
係,WTCC,FIA GT&A1都係BT D/L

Web Side:http://piranha.excom.us/index.php
房車賽比F1刺激得多
同感

少女時代,
F1 2024討論區
舊 08-22-07, 03:27 PM   #12
ALEX CHOW
AUDI SPORT

引用:
其實我係想問CCC係邊個國家搞0既房車賽?
因為小弟對房車賽認識真係唔深
同埋我0岩0岩都搵到個好地方D/L房車賽黎睇
thx

同埋都想問下各位
睇過咁多種房車賽
覺得邊個房車賽係最好睇
WTCC,ATCC,CCC

少女時代,
F1 2024討論區
舊 08-22-07, 07:07 PM   #13
scania

引用:
CCC係stand for CHINA

係咪大部份都係由BT D/L落黎睇?
係,WTCC,FIA GT&A1都係BT D/L

Web Side:http://piranha.excom.us/index.php
房車賽比F1刺激得多
同感
CCC可以係CCTV5睇到Live
如果當時C5有第二D直播,可以去Sina F1網,一樣有Live睇
舊 08-22-07, 07:31 PM   #14
ALEX CHOW
AUDI SPORT

引用:
CCC可以係CCTV5睇到Live
如果當時C5有第二D直播,可以去Sina F1網,一樣有Live睇
呢個我都知,但成日都唔記得睇

少女時代,
F1 2024討論區
舊 08-22-07, 07:55 PM   #15
TCS_disable
我有車車~

註冊日期: Jul 2005
引用:
你講個D有3/5係GT賽唔係房車賽…………
而家想睇F1同A1就要訂$200個plan,腦殘…………
Bundle 我可以做咩
TCS_disable 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-22-07, 08:54 PM   #16
STi
Game Master

引用:
WTCC,ATCC,CCC
ATCC同CCC, Honda 兄你從邊個途徑可以睇到?
我都想睇下

WTCC入邊寶馬係咪真係咁強呢?
我對WTCC印象只有每年一度0既東望洋
但係我睇BTCC
寶馬跑Track無乜優勢
俾d Vauxhall, Seat同新款Civic Type-R禁住黎打
跑乾地都仲有價講
一跑濕地就麻煩
唔知WTCC入邊0既情況係點呢

舊 08-22-07, 09:32 PM   #17
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDAI_Sleepy
引用:
我都想睇下

但係我睇BTCC
俾d Vauxhall, Seat同新款Civic Type-R禁住黎打
跑乾地都仲有價講
一跑濕地就麻煩
睇邊款車適應賽道架0者
今年WTCC有幾場甚至係Chevrolet贏......
車廠積分而家同Seat只差4分......

不過本童子都承認東望洋絕對係老馬的真正主場
近十幾廿年係輸過3鋪咁大把(一次32, 一次Ford Sierra, 一次Primera)
當年強如AMG大軍壓境一樣死無全屍......

----------------------- 童子的娛樂亂報 本童子個Twitter -----------------------
死神Lv.3能力覺醒
昏迷童子Sleepy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-22-07, 10:47 PM   #18
STi
Game Master

無辨法
寶馬係澳門0既Data實在太多
東望洋未改制變左WTCC其中一站0既時候
每年都有車廠威脅到
雖然最後都係寶馬贏
但係起碼多d車款睇
近呢兩三年轉左制之後
各廠未收夠Data之餘
又少左車款睇
搞到越黎越悶
希望今年d Seat同Chevrolet做到野
想問一問今年WTCC落去玩果個Volvo係四驅定頭轆?

舊 08-22-07, 11:24 PM   #19
ALEX CHOW
AUDI SPORT

引用:
我都想睇下

但係我睇BTCC
跑乾地都仲有價講
一跑濕地就麻煩
ATCC:睇明珠台(SAT:1:45 吉列體壇一週 OR SUN:1:50 星期日體育精華)
有時有精華睇

CCC:睇CCTV-5 or Sina F1網睇Live

少女時代,
F1 2024討論區
舊 08-22-07, 11:27 PM   #20
ALEX CHOW
AUDI SPORT

引用:
作者: 昏迷童子Sleepy 查看文章
睇邊款車適應賽道架0者
今年WTCC有幾場甚至係Chevrolet贏......
車廠積分而家同Seat只差4分......

不過本童子都承認東望洋絕對係老馬的真正主場
近十幾廿年係輸過3鋪咁大把(一次32, 一次Ford Sierra, 一次Primera)
當年強如AMG大軍壓境一樣死無全屍......

WTCC I like BMW&SEAT

R-32

少女時代,
F1 2024討論區
舊 08-23-07, 12:02 AM   #21
initial

註冊日期: Jun 2002
3DS Friend Code1263 6620 0970
PSN  IDphilip_son23
XBox Live Gamertagphilipwing
引用:
有冇好網止介紹黎
因為我都想睇多d房車賽
"你想" 都有好多~

2004 東京 2005 仙台 2006 首爾
2010 廣島, 四國 (愛知縣, 高知縣, 香川縣, 德島縣), 岡山, 神戶, 大阪
2010 吳哥窟, 越南
2011 Sep 北京 (故宮, 長城, 789 Art Zone) Dec 台北
2012 名古屋, 白川鄉, 萋籠宿, 馬籠宿, 高山, 飛驒, 沖繩
2013 倫敦, 格林威治, 溫莎堡, 曼徹斯特
2014 秘魯 馬丘比丘 玻利維亞
initial 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-23-07, 12:20 AM   #22
ALEX CHOW
AUDI SPORT

引用:
但係我睇BTCC
跑乾地都仲有價講
一跑濕地就麻煩
新款Civic Type-R既速度都幾快下
拍得住其他Type-R

少女時代,
F1 2024討論區
舊 09-01-07, 03:23 AM   #23
STi
Game Master

近兩站開始睇WTCC
寶馬係鄉下俾Seat同Alfa落面
第一次係德國站俾Alfa做低
其實我想問下而家WTCC果兩架Alfa
係以廠隊名義出
定係以個人車隊名義
如果係廠隊點解仲用d咁舊款0既Alfa 156
競爭力低左好多
定係Alfa唔再擺資源落去?

舊 09-01-07, 10:26 AM   #24
scania

兩個原因
1.新車未到位
2.大廠個邊仲嘈緊好唔好用Fiat代表Alfa跑WTCC,因為Alfa可能會用8C跑GT

最好澳門整返場賽CCC
舊 09-01-07, 10:53 AM   #25
ALEX CHOW
AUDI SPORT

引用:
兩個原因
1.新車未到位
2.大廠個邊仲嘈緊好唔好用Fiat代表Alfa跑WTCC,因為Alfa可能會用8C跑GT

最好澳門整返場賽CCC
Fiat跑WTCC
用8C跑FIA-GT

少女時代,
F1 2024討論區

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 08:31 PM

手機版 | APP版