Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 09-16-12, 01:21 PM   #251
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
高清台電影"鎗王"

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-13-12, 12:27 AM   #252
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
有線15/10會多咗4台高清台,有NG WILD ar

不過都係希望快D有全高清新聞

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-19-12, 07:25 PM   #253
joeypong
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2003
PSN  IDjoeypong
XBox Live Gamertagjoeypong
明珠台及數碼翡翠台轉廣播格式

為全面提升畫質及推廣數碼廣播,明珠台及數碼翡翠台,將於 2012 年 10 月 28 日 (星期日) 凌晨時更新視訊編碼技術。數碼明珠台將會由現時的 H.264 標清格式 (720 x 576i),轉換至高清格式 (1920 x 1080i)。而數碼翡翠台亦由現時的 MPEG 2 標清格式轉換至 H.264 標清格式,解像度不變,維持在 720 x 576i。

如出現接收問題以致未能收看節目,受影響的用戶只需啟用解碼器或數碼電視的搜索功能重新搜台,完成後,即可繼續收看數碼明珠台及數碼翡翠台的精彩節目。

joeypong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-19-12, 07:35 PM   #254
草薙さん
The One

註冊日期: Dec 2003
最後麻煩搞埋J2做HD

メモリはプライスレス
My Trophy Road
草薙さん 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-28-12, 12:05 AM   #255
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

pearl仲係576i

大乱闘X
舊 10-28-12, 12:15 AM   #256
昏迷童子Sleepy
God of Gamer
新澳門殖民星住民甲

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDAI_Sleepy
引用:
作者: 草薙さん 查看文章
最後麻煩搞埋J2做HD
算把啦...無記邊會理呢度咁多位的需要丫......
花時間執81台格式都唔理下J2...嘿......

鬧都鬧到口臭......

----------------------- 童子的娛樂亂報 本童子個Twitter -----------------------
死神Lv.3能力覺醒
昏迷童子Sleepy 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 10-28-12, 12:24 AM   #257
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

pearl出左toy story 3宣傳片

大乱闘X
舊 10-28-12, 02:56 AM   #258
IDGAF
The One

引用:
作者: W!LL 查看文章
pearl仲係576i
啱啱轉咗1080i了~!
我用iDTV又唔駛重新追台喎。

舊 10-28-12, 03:27 AM   #259
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

引用:
作者: 機場美少年 查看文章
啱啱轉咗1080i了~!
我用iDTV又唔駛重新追台喎。
頭先睇哂全套午夜映院Disturbia都唔轉

大乱闘X
舊 10-28-12, 10:14 AM   #260
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

明珠台要下晝先開始有高清節目播

今晚呢兩個都有HD
搞鬼史力加 Scared Shrekless
孤疑 Orphan

大乱闘X
舊 10-28-12, 01:25 PM   #261
IDGAF
The One

引用:
明珠台要下晝先開始有高清節目播

今晚呢兩個都有HD
搞鬼史力加 Scared Shrekless
孤疑 Orphan
其實我留意到佢HD了係因為02:50AM播果段短片,
童心.童真 Portraits Self-portraits…

之後Bloomberg Television又濛返…

宜家01:00PM 播的天下為家 Human Planet就真係清咗,但HD台果種質素?

舊 11-11-12, 09:41 PM   #262
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

PEARL做緊HD 007

大乱闘X
舊 11-17-12, 08:52 PM   #263
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

明晚(sun) Pearl播Toy story 3

大乱闘X
舊 11-18-12, 12:44 AM   #264
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

高清台木村套日劇勁正 bbb

大乱闘X
舊 11-18-12, 01:01 AM   #265
DevilElvis
The One
還我香港!!

話時話明珠台感覺無高清台咁清,係咪Mbps數少?

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
舊 11-18-12, 01:08 AM   #266
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

引用:
作者: DevilElvis 查看文章
話時話明珠台感覺無高清台咁清,係咪Mbps數少?
實小啦~
而且重播d戲可能未有hd片源, 美劇就真係清左好多

大乱闘X
舊 11-18-12, 01:08 AM   #267
Metal Gear NT
Moderator
核搭載二足步行戰車

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDjasonpoon
引用:
之前未睇過
我都覺得好睇,好熱血好感人
不過之後好拖戲?日本收視咁頹嘅?

Metal Gear NT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-18-12, 01:17 AM   #268
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

引用:
作者: Metal Gear NT 查看文章
之前未睇過
我都覺得好睇,好熱血好感人
不過之後好拖戲?日本收視咁頹嘅?
唔知會點, 但就咁睇似會好多人拎便當咁
要第二集先出發到應該都拖拖地

wa, 原來兩粒幾鐘都係第一集
咦, 呢個時段高清台劇首次有予告

大乱闘X

此篇文章於 11-18-12 01:21 AM 被 W!LL 編輯。
舊 11-18-12, 01:25 AM   #269
irismong
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
引用:
邊套? CHANGE?

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-18-12, 01:49 AM   #270
Metal Gear NT
Moderator
核搭載二足步行戰車

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDjasonpoon
引用:
作者: irismong 查看文章
邊套? CHANGE?
Change重播都試過啦
南極大陸

Metal Gear NT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-18-12, 02:10 AM   #271
DevilElvis
The One
還我香港!!

引用:
實小啦~
而且重播d戲可能未有hd片源, 美劇就真係清左好多
但係吸血新世代都係矇矇地

觀望下聽晚TS3 吧~~

舊 11-18-12, 11:41 PM   #272
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

TS3畫面一多物件移動就爆格仔

大乱闘X
舊 11-19-12, 11:44 AM   #273
westpat
Jayjey

註冊日期: May 2007
PSN  IDwestmead
其實我都係日劇區提過下
南極大陸本身個人覺得好睇,尤其如果鍾意睇狗狗既戲
至於低收視,呢件史實高倉健拍過,迪士尼都翻拍過,想高收視有D難度

舊 11-19-12, 02:51 PM   #274
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
引用:
感受到果種認真既製作...

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-26-12, 01:29 PM   #275
N0T51B
Game Master
非中國藉

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDnotsib
Nintendo Switch ID6353-4652-6032
3DS Friend Code3179 6036 7175
J2下年第一季轉HD格式
+
TVB新聞全HD

"師奶在港不為少數,她們對社會問題選擇失明,政治見解偏頗狹隘,但永遠不想聽高深理論,再講下去會覺得是精英階級以學識欺人。反正師奶理論必然有缺失,無知的殺傷力更大" (2013)
N0T51B 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 07:22 PM

手機版 | APP版