Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Music UNIVERSE

主題工具 顯示模式
舊 05-04-07, 02:20 AM   #101
Hyde
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2002
GAF音樂版5月份K聚
1) 下雪
2) 情婆(星期2,5,日)
3) tinggy (prefer saturday/sunday)
4) Kaiser (最好星期日... 定左日再講... 有D忙 ._.~)
5) Hyde (all time free暫時)

提下大家, green box多左好多台灣既新歌, 想唱台灣歌可以去green
green box有個d我唔知neway有無, 因為有一排無去

下雪, green box有阿沁其實還愛你唱

仲有今日終於成功咁挑戰到superwoman, 可以成首唱晒, 仲唱左兩次添
不過隻歌真係好難唱...曹格把聲真係唔知搵咩做, 唔集中d隨時唱一半就唱唔到...

不過呢排把聲真係好差, 病極到好唔返, 好慘....
Hyde 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-04-07, 08:27 AM   #102
下雪邊界
God of Gamer

註冊日期: Apr 2002
引用:
作者: Hyde 查看文章
GAF音樂版5月份K聚
1) 下雪
3) tinggy (prefer saturday/sunday)
4) Kaiser (最好星期日... 定左日再講... 有D忙 ._.~)

提下大家, green box多左好多台灣既新歌, 想唱台灣歌可以去green
green box有個d我唔知neway有無, 因為有一排無去

下雪, green box有阿沁其實還愛你唱

仲有今日終於成功咁挑戰到superwoman, 可以成首唱晒, 仲唱左兩次添
不過隻歌真係好難唱...曹格把聲真係唔知搵咩做, 唔集中d隨時唱一半就唱唔到...

其實綠盒多左好多台灣歌都唔係e+既事,上年開始已經係咁
不過可能以後多左果d你唔覺遮

其實還愛你?有得唱?咁即係遲d可能會有聖堂之門同梵谷的左耳啦

得ga喇~下次見到你果陣~superwoman實走唔甩ga喇

另,好耐都無試過兩個人唱k,真係大過mic癮的說

不過呢排把聲真係好差, 病極到好唔返, 好慘.... << 爛船都有三分釘
下雪邊界 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-04-07, 10:31 AM   #103
tinggy
Junior Member

註冊日期: Mar 2007
引用:

hehheh superwoman is not too hard jek maybe we can jam ha
btw...Neway has more GARY to sing ah!

舊 05-04-07, 11:00 AM   #104
Hyde

引用:
作者: 下雪邊界 查看文章
其實綠盒多左好多台灣歌都唔係e+既事,上年開始已經係咁
不過可能以後多左果d你唔覺遮

其實還愛你?有得唱?咁即係遲d可能會有聖堂之門同梵谷的左耳啦

得ga喇~下次見到你果陣~superwoman實走唔甩ga喇

另,好耐都無試過兩個人唱k,真係大過mic癮的說

不過呢排把聲真係好差, 病極到好唔返, 好慘.... << 爛船都有三分釘
可能我有一排無去green box啦
不過就真係好多新歌, 好開心

我唱k真係多數都係兩個人唱

我上次同你地唱個陣把聲已經好差啦
平時都唔係咁既

此篇文章於 05-04-07 11:09 AM 被 Hyde 編輯。
舊 05-04-07, 11:08 AM   #105
Hyde

引用:
作者: tinggy 查看文章
hehheh superwoman is not too hard jek maybe we can jam ha
btw...Neway has more GARY to sing ah!

唔係架, superwoman對於男仔黎講係好難唱
佢個key只不過係低多得他2,3個, 女仔唱梗係無難度啦
如果唔係就可能係我渣喇

應該係話基本上gary所有歌既key都真係好高, 普遍難唱過阿jay個d好多
或者妳係女仔所以feel唔到啦

佢合唱個兩首i still believe同梁山伯與茱麗葉先誇張, 根本首歌個key就係女仔key黎

我知neway多d gary唱呀, 不過我唔知neway其他台灣歌既情況係點所以我呢排無去neway
舊 05-04-07, 01:31 PM   #106
jimmyogata

註冊日期: Aug 2005
引用:

原來你昨日都去左唱..
正想同你講我昨晚都終於聽到有人唱到成首superwoman ,
用張學友ge聲
好可惜我無帶機錄

同場仲聽埋外套

舊 05-04-07, 05:36 PM   #107
下雪邊界

引用:
作者: jimmyogata 查看文章
原來你昨日都去左唱..
正想同你講我昨晚都終於聽到有人唱到成首superwoman ,
用張學友ge聲
好可惜我無帶機錄

同場仲聽埋外套
用學友聲唱外套?
點解你無帶機錄音呀
舊 05-05-07, 05:03 AM   #108
Hyde

引用:
原來你昨日都去左唱..
用張學友ge聲
好可惜我無帶機錄

同場仲聽埋外套
佢使唔使去到好盡先唱到
定係仲有位淨?

我如果要唱到一定要用晒所有功力, 超集中同埋起碼開到7,8成聲先唱得到...

我呢排狂練呢首歌, 希望遲d有d成果啦...
舊 05-05-07, 09:39 AM   #109
jimmyogata

註冊日期: Aug 2005
引用:
用學友聲唱外套?
點解你無帶機錄音呀
因為我無諗過會出現一個咁ge人
唔知佢重會唔會出現..

引用:
佢使唔使去到好盡先唱到
定係仲有位淨?

我如果要唱到一定要用晒所有功力, 超集中同埋起碼開到7,8成聲先唱得到...

我呢排狂練呢首歌, 希望遲d有d成果啦...
佢應該係遊刃有餘..掛..
不過佢身份不同..

hyde努力吧, 我有機會來欣賞一下...

舊 05-06-07, 12:20 PM   #110
tinggy

本來在greenbox點左gary的 天使忌妒的生活......但係load極都load唔到............ >< ><

舊 05-06-07, 05:51 PM   #111
下雪邊界

13/5或20/5你地邊日得?

GAF音樂版5月份K聚
日期:暫定13/5或20/5是但一日
1) 下雪 (13同20都ok)
2) 情婆
3) tinggy
4) Kaiser
5) Hyde

引用:
佢應該係遊刃有餘..掛..
不過佢身份不同..
我對呢句好有興趣...究竟佢係咩身份? a

引用:
本來在greenbox點左gary的 天使忌妒的生活......但係load極都load唔到............ >< ><
下次再試過啦,可能係個file有問題

不過話時話,最近去綠盒,突然發覺d台灣歌手既歌list次次都唔同,成日都多左首歌、又少左首歌

另,情婆得閒就問我要yanzi既歌啦,不過唔好唔記得煲熟d tanya喎
舊 05-06-07, 08:31 PM   #112
DARK ANGEL
Game Master
雋賢B!

註冊日期: Sep 2004
XBox Live GamertagDARKANGELMASTER
GAF音樂版5月份K聚
1) 下雪
6) D.A. (11/5吾得)

前幾日玩某首歌升4KEY FAIL.........第1次覺得力盡........E世都唱吾倒......><"某歌手是怎唱呀.......試玩一次後以後都吾會再試!吾想死著!!xdd
迷上周傳雄 - 黃昏!!好難唱出感覺

20:26PM
7.23LB

此篇文章於 05-06-07 09:02 PM 被 DARK ANGEL 編輯。
DARK ANGEL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-06-07, 08:35 PM   #113
下雪邊界

引用:
作者: DARK ANGEL 查看文章
前幾日玩某首歌升4KEY FAIL.........第1次覺得力盡........E世都唱吾倒......><"某歌手是怎唱呀.......
錄低佢...做鬧鐘聲...包保副歌位置一響即醒... d
舊 05-06-07, 08:47 PM   #114
DARK ANGEL
Game Master
雋賢B!

註冊日期: Sep 2004
XBox Live GamertagDARKANGELMASTER
引用:
錄低佢...做鬧鐘聲...包保副歌位置一響即醒... d
聽左1次就吾敢再聽la

20:26PM
7.23LB
DARK ANGEL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-06-07, 08:58 PM   #115
masaki
小峽谷肥安娜

註冊日期: Aug 2002
哈哈好似好耐無出過k聚
walkin 啦~
不過都要19/5之後...因為exam

"唔該要串光陰走辣"
"加左價, 要3串金喎"

masaki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-06-07, 09:15 PM   #116
情婆``
Crazy Gamer
編輯個人資料

註冊日期: Mar 2005
3DS Friend Code0834 0575 3612
20得
13唔得

Perfect town達成
百貨公司達成
化石系列完成

期待藍玫瑰

湊住對仔女....打機都要偷偷摸摸....
情婆`` 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-06-07, 09:42 PM   #117
下雪邊界

GAF音樂版5月份K聚
日期:20/5 (星期日)
1) 下雪
2) 情婆
3) tinggy
4) Kaiser
5) Hyde
6) D.A.

未confirm:masaki

唔得既請出聲

引用:

聽左1次就吾敢再聽la
你把聲點唱黃昏呀.......唱過第二個歌手啦......

我聽完直頭忍唔住即刻delete埋佢
舊 05-06-07, 10:10 PM   #118
戰鬥員A
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2006
PSN  IDaumanhk
GAF音樂版5月份K聚
1) 下雪
2) 情婆
3) tinggy
4) Kaiser
5) Hyde
6) D.A.
7) 戰鬥員A

希望到時病好, 把聲冇事

舊 05-06-07, 10:18 PM   #119
下雪邊界

引用:
作者: 戰鬥員A 查看文章
希望到時病好, 把聲冇事
以我做左兩年搞手既經驗
通常個個事前咁講,結果個個果日都唔係呢回事,全部on晒fire
舊 05-06-07, 11:07 PM   #120
Willow
Ultimate Gamer
集體回憶

註冊日期: Oct 2003
XBox Live GamertagWillowHorse
GAF音樂版5月份K聚
1) 下雪
2) 情婆
3) tinggy
4) Kaiser
5) Hyde
6) D.A.
7) 戰鬥員A
8) Willow (睇時間)

--------------------------

生日快樂 每當變幻時

Willow 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-06-07, 11:13 PM   #121
tinggy

等我練吓D Celine Dion 先 hohohohohoo XD

舊 05-06-07, 11:21 PM   #122
下雪邊界

引用:
等我練吓D Celine Dion 先 hohohohohoo XD
我要聽Reason.......................
舊 05-07-07, 01:53 AM   #123
Hyde

引用:
我都係

我點angela首其實很愛你都係load唔到
舊 05-07-07, 01:55 AM   #124
Hyde

引用:
GAF音樂版5月份K聚
1) 下雪
6) D.A. (11/5吾得)

前幾日玩某首歌升4KEY FAIL.........第1次覺得力盡........E世都唱吾倒......><"某歌手是怎唱呀.......試玩一次後以後都吾會再試!吾想死著!!xdd
佢地係把聲本身ok之外
仲要識得個方法唱先得, 唔係就咁話唱就可以唱
舊 05-07-07, 01:58 AM   #125
Hyde

又病左, 病左3個week都清唔到
希望20號無野啦

主題工具