Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-25-14, 08:00 PM   #1
enishi
God of Gamer

註冊日期: Apr 2005
Wii U IDtsuiwil
3DS Friend Code1461 6149 1247
PSN  IDtsuiwil_jp
信長の野望・創造 | 日版 5 月 29 日 | 中文版 6 月 26 日

http://blog.esuteru.com/archives/7600333.html

『信長の野望・創造』 PSV 5/29 7800円 DL版6762円

前面タッチによる部隊やマップ操作が可能に
カメラで撮影した写真を登録武将の顔グラフィックとして使用可能、50枚まで登録できる
PS3・4版とクロスセーブ・コンテンツ対応

此篇文章於 04-21-14 10:11 PM 被 enishi 編輯。
enishi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-14, 08:58 PM   #2
inoran164
Game Master

註冊日期: Feb 2004
XBox Live Gamertaginoran168
應該會有中文版 ?

舊 03-25-14, 09:02 PM   #3
nomezero
Game Master

註冊日期: Jul 2004
PSN  IDnome0818
引用:
作者: inoran164 查看文章
應該會有中文版 ?
家用機/手提機信長幾時出過中文版?

舊 03-25-14, 10:56 PM   #4
enishi

引用:
作者: nomezero 查看文章
家用機/手提機信長幾時出過中文版?
下星期第一隻
http://www.gamecity.com.tw/souzou/
舊 03-26-14, 01:28 AM   #5
nomezero
Game Master

註冊日期: Jul 2004
PSN  IDnome0818
引用:
作者: enishi 查看文章
真係冇諗過,記憶中一直都唔係家用/手提出中文版

舊 03-26-14, 09:39 AM   #6
斷空我
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2005
正!! 必買!!
斷空我 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-21-14, 10:10 PM   #7
enishi

http://buy.gamer.com.tw/atmItem.php?sn=16835

《信長之野望 創造》中文版
PS Vita
亞版中文版
發售日期: 2014-06-26
舊 04-22-14, 10:42 AM   #8
斷空我
Crazy Gamer

仲正~!!!!
中文版, 我等你~!!!
舊 04-22-14, 04:31 PM   #9
BRA武藏
Game Master

註冊日期: Oct 2005
買硬
就怕日後出PK版時,又中文化一次 ORZ
BRA武藏 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-29-14, 04:24 PM   #10
BRA武藏
Game Master

有冇人買左日版?
舊 05-29-14, 04:35 PM   #11
yeah yeah

註冊日期: Dec 2002
之前無玩過..
想問似唔似3國志?

神魔:12476797

NTR.......
yeah yeah 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-30-14, 09:52 AM   #12
斷空我
Crazy Gamer

引用:
作者: BRA武藏 查看文章
有冇人買左日版?
我都想問係咪全城都無入日版?

引用:
作者: yeah yeah 查看文章
之前無玩過..
想問似唔似3國志?
信我, 比三國志正好多~
舊 05-30-14, 08:27 PM   #13
斷空我
Crazy Gamer

信和有返貨~
舊 05-30-14, 09:49 PM   #14
BRA武藏
Game Master

HOTLINE FB 前2-3日有返貨的
不過等中文版
但日後出PK版就……
舊 05-31-14, 12:01 AM   #15
捲毛老爺

註冊日期: Nov 2007
3DS Friend Code4983 5603 1689
冇玩過 信長 想問下 同3國志 有咩分別
捲毛老爺 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-31-14, 09:09 AM   #16
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
引用:
作者: 捲毛老爺 查看文章
冇玩過 信長 想問下 同3國志 有咩分別
個場換左日本

同三國志一樣集集唔同系統
講唔到有咩分別
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-28-14, 12:05 AM   #17
BRA武藏
Game Master

中文版已出
信和見最平$430
可惜我買左$448先……
舊 06-28-14, 10:21 PM   #18
yeah yeah

註冊日期: Dec 2002
而家街見到個隻普通版=中文版?

神魔:12476797

NTR.......
yeah yeah 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-14, 12:33 AM   #19
BRA武藏
Game Master

引用:
作者: yeah yeah 查看文章
而家街見到個隻普通版=中文版?
左下角有中文"普遍級"果隻就係啦
舊 08-14-14, 11:16 PM   #20
clanyuen1
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2002
XBox Live Gamertagclan3
請問,在登錄武將編輯度自制的武將/解鎖了的武將,
要如何使他出現?
我無論SET倏家臣/ 浪人,玩足成20回合仍然未見人(當然有SET出生時期,也有SET做登場,例10人登場10人不登場,也是不出現,我有選戰國傳會有影響嗎?

放心!高空工作,1人工作,10號風球出事你都有份,但公司唔保,
住戶是神,不得反抗...
clanyuen1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-15, 06:46 PM   #21
BRA武藏
Game Master

請問有冇人知 PSV 創造PK中文版 實體版香港有得賣未?

台灣7月22日出,我訂開新界果間到而家都話未返貨
舊 07-28-15, 08:26 PM   #22
BlackWing
World Order
↘本氣度0

註冊日期: Aug 2003
3DS Friend Code3480 2495 6871
PSN  IDgafkalut
引用:
作者: BRA武藏 查看文章
請問有冇人知 PSV 創造PK中文版 實體版香港有得賣未?

台灣7月22日出,我訂開新界果間到而家都話未返貨
玩左幾日啦
就係22號果日係旺角買
BlackWing 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
30周年記念「信長の野望」最新作:信長の野望・創造 PC/PS3 okabe PC電腦遊戲討論版 83 07-29-16 11:42 PM
信長の野望・創造 斷空我 電視遊戲討論版 13 10-17-14 10:38 AM
[3DS] 信長の野望 | 日版 9 月 19 日 enishi 手提遊戲機討論版 2 08-08-13 12:21 PM
[PSV] 信長の野望・天道 with パワーアップキット - 9/27日発売 ( ゚ω゚)? 手提遊戲機討論版 9 10-01-12 08:08 AM
創造球會2002 Galaxy PC電腦遊戲討論版 3 06-08-03 12:23 PM

現在的時間是 05:52 AM

手機版 | APP版