Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版 > 球會討論區

主題工具 顯示模式
舊 04-06-20, 04:15 PM   #476
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
曼聯因為有佢 慳番4.8億

曼聯準備今夏再度增兵,但就取消咗簽一個位置嘅球員,就係左後衞,因為19歲新星班頓威廉斯今季表現出色,領隊蘇斯克查有意來季用佢擔任正選左閘。

英國傳媒指,蘇斯克查近期搵咗班頓威廉斯傾偈,向對方大派定心丸,表明來季會留用佢,唔會將佢外借,同埋唔會簽入左後衞。

消息人士爆料話:「蘇斯克查已經停止物色新左後衞,因為佢被班頓威廉斯嘅表現深深打動,好鍾意呢位小將,下季將會留隊,曼聯管理層認為取消買左閘,可以慳番5000萬鎊(約4.8億港元)。」

曼聯現時有勞基梳爾、班頓威廉斯兩位左閘,勞基梳爾經常受傷,令到班頓威廉斯有機會上位,下季隨時可以穩坐正選。班頓威廉斯合約將於2022年夏天屆滿,曼聯有權同佢延長合約多1年。

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-20, 04:19 PM   #477
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

德甲放寬上陣年齡限制 曼聯最開心

德國足總日前通過新議案,正式放寬德甲上陣年齡限制,由以往最低17歲降低至16歲,呢個對英超球隊曼聯嚟講肯定係好消息。

點解又關曼聯事?因為提出呢個修例嘅係多蒙特,多蒙特隊中有位來自喀麥隆嘅天才球星莫高高,呢位已入藉德國嘅15歲球星依家跳級踢緊U19比賽,直至球季停擺前,今季上陣20場共入34球交出9次助攻,表現超晒班,今年11月佢就會滿16歲,有資格代表多蒙特出戰德甲。

多蒙特領隊法夫爾早前講過只要修例通過,就會畀莫高高跟一隊操練,勢成查頓辛祖接班人,令查頓辛祖今夏離隊轉投曼聯機會自然又高啲。

舊 04-06-20, 04:20 PM   #478
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

魔迷喜訊!阿仙奴願意接收呢條「廢柴」

要數曼聯近年表現最差球員,連格認第二,冇人敢認第一,呢位27歲中場曾超過1年英超冇入波、冇助攻,絕大部分魔迷都要求賣走佢,依家終於可望成真。英國《每日郵報》指阿仙奴計劃簽入連格,代替借用期即將屆滿離隊嘅丹尼施巴路斯。

由於丹尼施巴路斯即將回歸皇馬,並準備轉投貝迪斯,阿仙奴領隊阿迪達需要簽新中場,日前就睇中愛斯賓奴小將馬克洛卡,依家將連格視為收購目標之一。據悉,阿仙奴高層辛尼爾已經接觸連格嘅經理人拉奧拿,商討簽入呢位英格蘭國腳嘅可能性。

被網民寸為「連美斯」嘅連格,今季各項賽事上陣35場,入2球,但2個入球都係無關痛癢嘅盃賽,佢喺英超仍然維持超過1年入球荒。加上曼聯簽入波基斯費南迪斯後,連格上陣機會進一步下降,已成為冗員。

連格將於2021年夏天約滿,相信曼聯會盡快出售佢,有傳紅魔鬼要求2000萬鎊轉會費,唔知阿仙奴接唔接受呢?

舊 04-06-20, 04:21 PM   #479
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

辛祖開成魔條件:做唔到就唔好搵我

近期不斷傳出曼聯計劃收購多蒙特翼鋒查頓辛祖,特別係車路士退出爭奪之後,曼聯簽入呢位20歲英格蘭國腳嘅機會上升。不過,英國《每日星報》爆料,查頓辛祖只願意加盟有份踢歐聯嘅球隊,如果紅魔鬼達唔到呢個條件,佢係唔會成「魔」。

據悉,曼聯願意出1.3億歐元收購查頓辛祖,新冠肺炎肆虐之下,呢筆轉會費絕對係天價,好大機會可以打動多蒙特。

不過,查頓辛祖願唔願意成「魔」,又係另一回事,因為佢視歐聯資格為「重要個人條件」,如果去咗曼聯之後,要降格踢歐霸盃,佢寧願留喺多蒙特。

曼聯現時排英超第5位,同埋已晉身歐霸盃16強,但呢兩項賽事都暫停,紅魔鬼能否以英超前4位,或者歐霸盃冠軍身份出戰下屆歐聯,仍然係未知之數,所以要獲得查頓辛祖,並唔容易。

舊 04-06-20, 04:27 PM   #480
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

恩哈路正式表態:等緊曼聯最後決定

尼日利亞前鋒恩哈路1月由中超球隊上海申花外借到曼聯之後,表現出色,為紅魔鬼上陣8次,攻入4球員,近期不斷傳出曼聯想正式收購佢。恩哈路近日喺社交網回覆球迷問題時,終於正式表態,話只要曼聯開出合約,佢就會留隊。

恩哈路居家操練,不忘上社交網話,好掛念足球,並回應球迷唔少問題。包括如果曼聯開出合約,佢就會答應留隊,仲話喜歡曼聯嘅一切,同隊中每個人都相處得非常好,當中最多同桑馬達一齊玩,而最難忘係踢曼徹斯特打吡戰。

最有趣係有球迷話,希望恩哈路打破朗尼喺曼聯嘅入波紀錄,呢位30歲射手幽默回應:「你知道我幾大年紀嗎?」睇來恩哈路又幾受曼聯球迷歡迎喎。

舊 04-09-20, 10:56 PM   #481
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

【官宣】曼聯簽捷克「巨人」門

雖然足球賽事全面暫停,不過各大豪門嘅轉會計劃從未停止,英超勁旅曼聯日前率先完成一單收購,成功簽入16歲嘅捷克「巨人」門神維迪克!維迪克嘅球會奧洛慕克已經證實呢單交易,呢位天才門將會喺7月份先入曼聯青年軍,力爭成為「迪基亞接班人」。

依家只係得16歲嘅維迪克,身高已經有成1米98,身型高大之餘亦有敏捷嘅身手,被視為施治之後捷克另一頂級門之才,所以曼聯喺上年已經開始觀察佢嘅比賽,並喺今年1月份正式提出收購,經過多個月磋商後直到近期先至完成,而且已獲國際足協發出轉會紙。

奧洛慕克總監米納證實:「我好開心咁宣布,奧洛慕克再一次向歐洲頂尖球會輸出球員,維迪克咁年輕就獲得曼聯收購,對佢同球會都係一大光榮,而且喺財政層面上,維迪克將來如果為曼聯一隊上陣或者轉會,奧洛慕克會有一筆好可觀嘅收入。」

目前代表捷克U17嘅維迪克亦都表示:「感覺好唔真實,加盟曼聯係好多年輕足球員嘅夢想,最初聽到曼聯想簽我嗰陣,我覺得係流料,但依家已經成為現實,我非常期待呢次旅程。」曼聯除咗有No.1迪基亞之外,甸恩軒達臣亦有機會回歸搶正選,依家多埋維迪克呢粒明日之星,曼聯大門嚟緊都可以安枕無憂。

此篇文章於 05-14-20 10:14 AM 被 Busconcamp 編輯。
舊 04-09-20, 11:01 PM   #482
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

蘇斯克查球員交易神操作 3個轉會窗率曼聯重回正軌

期待重拾輝煌的曼聯,在領隊蘇斯克查(Ole Gunnar Solskjær)領軍下戰績暫時未見突出,然而紅魔鬼在他任內在一個重要範疇終於看到起色。

跟恩師費格遜一樣,蘇斯克查在球員去留方面眼光奇準,5入9出共14個球員的轉會操作100%神準,令人嘖嘖稱奇。

自從傳奇領隊費格遜(Sir Alex Ferguson)2013年夏天離隊後,曼聯先後經歷莫耶斯、雲高爾和摩連奴三大領隊。他們各自買入一批心儀球員,每逢易帥便經歷一朝天子一朝臣,5年半下來,轉會操作失誤頻頻。

莫耶斯年代的費蘭尼,雲高爾年代的迪馬利亞,摩連奴年代的阿歷斯山齊士均為經典失敗例子,一方面令人驚覺紅魔昔日引以為傲的傑出轉會操作不再,另一方面長年累積下來球隊積弱不少,不再是大多數球員不能抗拒加盟、魅力十足的班霸。當時每逢轉會窗一開,都很好奇曼聯又會天價買入什麼球員,很有「水魚」的感覺。

回看曼聯莫耶斯、雲高爾、摩連奴三朝收購

2018年12月蘇斯克查接替摩連奴走馬上任時,便曾坦白說自己不懂魔術不能立即令曼聯變回強隊,但表示會利用好幾個轉會窗,一步步提升球隊實力。

他出任看守領隊時帶領紅魔19戰14勝,2019年3月底贏得一紙三年聘約,成為正式主帥後戰績有所回落,一度令人懷疑他的執教功力。深愛曼聯的他不理外界批評,默默為球隊開刀「做手術」,不惜一再放走一堆大牌球員,季初經歷一段痛苦低潮,10月賽和利物浦後低至聯賽榜第14位。

惟他寧願擇善固執,捱到1月轉會窗購入波基斯費南迪斯(Bruno Borges FERNANDES)之後,紅魔表現愈戰愈勇。

蘇斯克查任下5買9賣「神操作」

蘇斯克查遵守諾言,經歷三次轉會窗,成功帶領球隊重回正軌,令人期待今個夏天他和球會將再有什麼「神操作」。多蒙特翼鋒查頓辛祖據報很大機會來投,至於保羅普巴他將會如何處置,將會是個有趣的題目。

球員年代擁有「娃娃臉殺手」花名,如今歲月在他臉上留下痕跡,不變的是他的銳利依然:以往他笑着用入球痛擊對手,成為領隊後一副笑臉不改,毫不留情向一班老臣子開刀,還是面不改容。

此篇文章於 05-14-20 10:15 AM 被 Busconcamp 編輯。
舊 04-09-20, 11:05 PM   #483
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

域陀連迪路夫重返母會 搶閘練波!

英超賽事復賽無期,就球隊連操練都被禁止,不過曼聯中堅域陀連迪路夫就搶閘練波,佢最近獲曼聯批准,返去母會韋斯特羅斯(Vasteras SK)跟操,希望能夠以最佳狀態迎接英超重開。

瑞典國腳域陀連迪路夫喺英超停擺後,已經飛返瑞典陪家人,最近佢更參加瑞典次級聯賽球隊韋斯特羅斯嘅操練,呢間球會係域陀連迪路夫2012年加盟賓菲加前,最後一間效力嘅瑞典球會。雖然瑞超聯賽因為新冠肺炎疫情未能開咧,但瑞典並冇「封城」措施,球隊仍然可以進行操練,域陀連迪路夫今次就成功「跟隊」。

韋斯特羅斯體育總監布隆美表示:「我哋練習都要跟足衞生指引,而且喺封閉嘅球場內練習,大家都做好個人衞生。」

此篇文章於 05-14-20 10:58 AM 被 Busconcamp 編輯。
舊 04-09-20, 11:08 PM   #484
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

蘇斯克查自爆「水源充足」 疫市狂掃巨星

足球世界喺新冠肺炎疫情下全面癱瘓,唔少球隊都出現財政危機,不過貴為全球最搵錢球會之一嘅曼聯,就有機會喺「疫市」下大展拳腳!曼聯領隊蘇斯克查日前自爆,「紅魔鬼」依家財政非常理想,「水源充足」情況下已經為轉會做晒計劃,有信心可以喺財政危機大環境下趁機狂掃巨星!

蘇斯克查接受《天空體育》嘅加利尼維利訪問,證實聯賽停擺期間有更多時間制定轉會計劃:「其實我哋一直都有傾(轉會計劃),當然依家有更多時間透過訊息交流,我哋會計劃球會應該點做?可以點做?目前一切進展良好。」

事實上,依家成個球壇經濟陷入危機,唔少專家都估計球員身價同人工會大幅縮水,蘇斯克查亦承認呢個係曼聯嘅黃金機會:「冇人會知道轉會市場會變成點樣,同樣冇人會知道球會需唔需要賣人套現,我唔排除會有一啲突發情況令你有機會(買人),我只係知道曼聯依家財政非常理想,當足球回復正常,我深信曼聯可以做到我哋想做嘅交易。」

傳聞中曼聯3大增兵目標,包括多蒙特翼鋒查頓辛祖、阿士東維拉中場基亞利殊同伯明翰超新星祖迪比寜咸,原本估計3人總身價可能高達2億5,000萬鎊,不過喺疫情打擊之下,話唔定轉會費會有好大下調空間。

此篇文章於 05-14-20 10:59 AM 被 Busconcamp 編輯。
舊 04-09-20, 11:10 PM   #485
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

迪亞高祖達回應曼聯斟介:我想著呢個號碼!

狼隊近2季表現令球迷眼前一亮,葡萄牙前鋒迪亞高祖達嘅演出亦光芒四射,盛傳曼聯領隊蘇斯克查對佢非常欣賞,有意喺轉會市場重開後展開收購行動。迪亞高祖達日前接受葡萄牙《紀錄報》訪問,首次回應「紅魔鬼」嘅斟介,竟然講埋佢希望着嘅曼聯球衣號碼!

現年23歲嘅迪亞高祖達表示:「首先要講嘅係,我要着18號波衫,不過波基斯費南迪斯啱啱已經拎咗件18號,所有已經有個好大問題!講笑咋!不過能夠同曼聯呢種級數球會扯上關係,我都覺得好榮幸。」講到有冇機會轉會,迪亞高祖達就大耍太極:「睇到依家個疫情咁嚴重,轉會呢啲事情已經唔再重要。」

此篇文章於 05-14-20 10:59 AM 被 Busconcamp 編輯。
舊 04-11-20, 05:45 PM   #486
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

曼聯8.5億買全能戰士!但要先做一件事

曼聯唔止準備今夏清洗部分表現差嘅球員,同時亦計劃簽入猛將,提升下季爭標實力。意大利《羅馬體育報》指紅魔鬼打算收購拉素中場米連高域沙域,甚至已經派人去「探路」,據悉拉素要求1億歐元(約8.5億港元)轉會費。

雖然曼聯1月已經簽入葡萄牙進攻中場波基斯費南迪斯,但領隊蘇斯克查認為仲未足夠,希望再羅致1位大將同波費拍住上,進一步加強中場創造力,為鋒線提供源源不絕嘅入球機會。

25歲嘅米連高域沙域屬於全能戰士,可以勝任中場任何位置,今季各項賽事上陣30場入5球,成為拉素排意甲第2位嘅主要功臣。

事實上,曼聯早於上年夏天已經睇中米連高域沙域,但當時蘇B對保羅普巴仲抱有一線希望,而未有全力追逐米連高域沙域。

不過,蘇B現時已經對普巴死心,所以曼聯又出手斟呢位身高1米91嘅塞爾維亞國腳,甚至派人出向拉素會長洛迪度問價,對方要求1億歐元,先至肯賣。

呢個價錢的確比較貴,所以曼聯已經計劃今夏出售保羅普巴,一旦成事,就有資金簽入米連高域沙域。

舊 04-14-20, 12:29 AM   #487
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

查頓辛祖直播 親口確認加盟曼聯?!

多蒙特超新星查頓辛祖,一直被傳係曼聯今夏收購頭號目標,德、英兩地傳媒都放風話成事機會頗高,轉會費估計達到1億英鎊。雖然新冠肺炎疫情令聯賽同好多轉會都Hold住,不過查頓辛祖就急不及待表態,日前喺IG開Live同球迷傾偈,竟然親「口」確認將會轉投曼聯嘅消息!

查頓辛祖開Live期間,有一名球迷留言提出:「如果你係加盟曼聯,就飲一啖水啦!」呢位20歲英格蘭國腳見到後,先後笑咗一笑,停咗幾秒後隨即拎起樽水飲咗一啖!雖然冇用言語,但查頓辛祖仍然用把口嚟確認呢單轉會,大批曼迷即時歡喜若狂,紛紛留言:「辛祖真係嚟啦」、「要發生嘅始終都發生」。

早前曼聯前鋒拉舒福特,亦喺IG直播接受傳媒訪問嗰陣,呼籲查頓辛祖過檔曼聯:「如果係真(加盟曼聯)梗係好事,佢係新世代嘅偉大球星。」

此篇文章於 05-14-20 11:00 AM 被 Busconcamp 編輯。
舊 04-14-20, 12:33 AM   #488
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

熱刺鋒王宿命 貝碧托夫信卡尼入「魔」

英國傳媒瘋傳熱刺將會賣走王牌前鋒哈利卡尼,呢位26歲神鋒身價不菲,但仍然獲曼聯、皇家馬德里等豪門垂青。不過,前熱刺同曼聯射手貝碧托夫就話,哈利卡尼必定會加盟曼聯,因為呢個係熱刺歷代「鋒王」嘅宿命!

保加利亞名將貝碧托夫表示:「熱刺同曼聯一直有好強嘅聯繫,舒寧咸係熱刺最強前鋒,之後就過檔曼聯;我亦係由熱刺直接轉投曼聯,依家輪到哈利卡尼被傳會去曼聯,我哋3個都係熱刺前鋒。哈利卡尼依家同我當年情況好相似,你會考慮自己係咪喺正確嘅錦標路上,我知道有人會唔高興,但我要為自己作出正確選擇。」

曼聯領隊蘇斯克查日前表示會喺轉會市場大展拳腳,多蒙特翼鋒查頓辛祖都係目標之一,如果可以簽埋哈利卡尼,加埋本身嘅拉舒福特,曼聯將可以完美移植英格蘭國家隊嘅鋒線。

此篇文章於 05-14-20 11:00 AM 被 Busconcamp 編輯。
舊 04-14-20, 12:37 AM   #489
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

英超重開在望 召集球員5月2日前歸隊

英超賽會正為重開聯賽進行部署,英格蘭聯賽會已通知參賽球隊,本地球員現在開始不要離開英國,至於非本土球員則開始召集,5月2日前返回英國接受隔離,為恢復操練做好準備。

英國《郵報》報道,英格蘭聯賽會已通知各參賽隊,爭取在5月16日恢復操練,希望在一個月內讓英超重開。

考慮到球員健康風險評估,賽會建議本地球員不要離開英國,至於身在外地的球員,亦須於5月2日前返回英國,再接受14日隔離,以準備5月16日恢復訓練。

各個聯賽及主要錦標最新進展

1.歐聯、歐霸:暫停,直至另行通知

2.英超、英冠、英甲、英乙、蘇超:暫停,計劃6月中重開

此篇文章於 05-14-20 11:01 AM 被 Busconcamp 編輯。
舊 04-14-20, 09:35 PM   #490
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

曼聯買唔到辛祖 就會簽西甲新星

盛傳曼聯計劃今夏收購多蒙特翼鋒查頓辛祖,但以紅魔鬼近年收購紀錄,可能又會撻Q,所以會方已經有第二手準備,一旦未能簽入呢位20歲英格蘭國腳,就會收購華倫西亞翼鋒費倫托利斯。

同樣係20歲嘅費倫托利斯今季為華倫西亞於各項賽事上陣35場,射入6球及7次助攻,雖然數據上唔及查頓辛祖搶鏡,但仍然獲得多支豪門垂青,皇馬、祖雲達斯、利物浦、多蒙特都有興趣簽佢。

同埋費倫托利斯將於明年夏天約滿,華倫西亞仍然未能說服佢續約,為免將來人財兩失,隨時出售佢都唔奇,所以曼聯買入呢位西班牙U21小國腳嘅成功機會,可能仲高過買查頓辛祖。

不過,據悉多蒙特已經率先向華倫西亞提出用4000萬歐元收購費倫托利斯,可能係為出售查頓辛祖畀曼聯之後,搵定替代人選。

此篇文章於 05-14-20 11:01 AM 被 Busconcamp 編輯。
舊 04-18-20, 11:29 PM   #491
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

傑斯爆料:當年我同佢是但一個走

2003年碧咸離開曼聯轉會皇馬,轟動全球,當年碧咸離開紅魔鬼原因,係領隊費格遜飛靴事件所致,不過傑斯近日爆出另一版本,佢話其實該季會方已決定,佢同碧咸是但一個要離開,最後碧咸離隊,傑斯留低。

傑斯近日出席一個節目,話番呢件事:「在2003年時候,除咗碧咸離隊,其實亦有消息話我會轉會國際米蘭,呢件事我自己都唔知道,但事實上該季我不在狀態。」

佢繼續話:「到球季後期,球會認真討論過我同碧咸之間,將會有一人離隊,唔係我就係佢,最終碧咸去咗皇馬,我留隊,嗰年亦係我最接近離開曼聯嘅一次。」

舊 04-18-20, 11:35 PM   #492
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

蘇斯克查癲咗!收購名單多達14人

曼聯領隊蘇斯克查準備今夏大肆增兵,重建紅魔鬼王朝,英國傳媒指蘇B收購目標多達14人,甚至更多,總之要令球隊來季脫胎換骨。

英國《標準晚報》指曼聯將會首先簽入前鋒、翼鋒、中場,其他位置方面,蘇斯克查亦希望增強,佢早前已經表達掃貨嘅決心:「現時經濟環境之下,轉會市場多變,可能有球會突然需要出售球員,我哋可以利用呢個時機,曼聯係最大球會之一,財政上好健全。」

《標準晚報》列出蘇斯克查嘅收購名單,防線上有2位意甲中堅馬菲斯迪歷特、高列巴尼,效力拿玻里嘅高列巴尼身價達9000萬鎊,曼聯未必出錢收購。由於紅魔鬼知道祖雲達斯想回購保羅普巴,所以傾向用普巴向祖記交換馬菲斯迪歷特。

中線目標多達6人,包括2位英格蘭國腳中場占士麥迪臣、基亞利殊、伯明翰16歲天才伯明翰祖迪比寜咸,仲有阿積士主力雲迪碧克。如果買唔到呢幾位人氣球星,可能轉為收購紐卡素嘅桑恩朗達夫、韋斯咸嘅迪格蘭賴斯。

鋒線上有盛傳會加盟嘅查頓辛祖,以及身價2億鎊嘅熱刺射手哈利卡尼,而迪姆華拿同穆沙迪比利分別係利物浦、車路士嘅目標,相信要簽入佢哋並唔容易,難怪網民認為曼聯最後可能只會買斷上海申花借將恩哈路。

事實上,曼聯要買齊所有人,幾乎係冇可能,但如果前中後三線都各有1位球星加盟,紅魔鬼實力肯定會大升呢。

此篇文章於 05-14-20 11:02 AM 被 Busconcamp 編輯。
舊 04-18-20, 11:38 PM   #493
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

踢阿甲仲好!馬高斯盧祖唔想返曼聯

曼聯今年1月將後衞馬高斯盧祖外借去阿根廷球隊學生隊,佢重返母會後,只係上陣1場,就遇上新冠肺炎賽事停擺,未知幾時重開,馬高斯盧祖表示,希望曼聯將借用期延長多6個月,畀佢為學生隊踢晒今季賽事。

30歲嘅馬高斯盧祖被外借去學生隊初期,因為有傷在身,缺陣一段時間,之後復出踢咗1場,仲貢獻1次助攻,以為會獲得重生,點知阿甲因為新冠肺炎暫停。

由於馬高斯盧祖借用期只係去到6月,如果阿甲一直暫停,佢到時就要返回曼聯,的確好冇癮,所以建議曼聯延長多6個月借用期,佢話:「如果由我做決定,我會同曼聯管理層傾下,將借用期延長多6個月,因為踢1場就被迫離開,我會好痛苦,我已經傷愈,可以上陣比賽。」

據悉,馬高斯盧祖已經向曼聯領隊蘇斯克查表達有關意願,其實蘇B都係認為馬高斯盧祖喺曼聯冇乜作用,先至借走佢,相信應該可以滿足到佢呢個心願。

此篇文章於 05-14-20 11:02 AM 被 Busconcamp 編輯。
舊 04-18-20, 11:40 PM   #494
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

莫天才:曾幫曼聯斟佢3個

曾經係曼聯傳奇領隊費格遜指定繼任人嘅莫耶斯,近日接受訪問講番當年執教曼聯情況,原來當年佢斟過卻奧斯、加里夫巴利同埋法比加斯3大巨星,可惜佢未完成交易就被炒魷魚,曼聯亦同上述3位球星擦肩而過。

莫天才表示,卻奧斯其實已經同佢傾好晒,另外亦積極簽入加里夫巴利,曼聯開價8600萬鎊,至於法比加斯亦非常接近加盟。

可惜上述鴻圖大業都未能完成,莫耶斯上任一季被炒,改由尹戈爾接任,而幾位巨星交易亦同時告吹,卻奧斯、巴利去皇馬,法比加斯去車路士。

舊 04-18-20, 11:43 PM   #495
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

費南迪斯撐普巴 佢真係好勁

雖然盛傳保羅普巴今夏離開曼聯,但球迷都想睇到,新加盟嘅波基斯費南迪斯夥拍普巴嘅中場線,究竟有幾勁,原來費南迪斯一樣好期待,佢仲話大家唔好只係批評,其實昔巴對球隊有好大貢獻。

費南迪斯表示:「係呀,我好想同普巴拍檔,好耐之前已知道普巴係一位出色中場,大家都知佢有幾勁,喺足球圈,球迷會因為你犯錯而忘記你嘅貢獻,你可能踢咗幾十場好波,只要1場唔好,球迷就會記住。」

「球迷鬧普巴,只因對佢抱有極高期望,要求甚高,情況等同祖記嘅C朗同巴塞嘅美斯一樣,大家都知道普巴係世界級,我對佢有信心。」

此篇文章於 05-14-20 11:03 AM 被 Busconcamp 編輯。
舊 04-18-20, 11:57 PM   #496
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

至少9隊支持 英超趕在6月底前煞科

英超打算跟隨英冠等低組別聯賽在6月6日重開,仍須等待衞生部等政府部門開綠燈,然而英超20隊將於周五召開視像會議,尋求在6月30日球員約滿前完成球季,決出冠軍、歐洲賽資格及降班隊伍,希望搵到一個圓滿方案。

英國《鏡報》報道,至少9間英超球會向賽會提出,希望賽季餘下賽事能在6月30日前完成,以免因球員合約而出現的法律問題。雖然國際足協早前作出指引,容許球員合約自動延長至球季結束,不過一旦於6月30日約滿,而賽事仍未完成的話,球會無法要求球員落場,引發不少問題。

英超餘下賽程中,大部份隊餘下9場比賽,另有4隊餘下10場,周五視像會議將會找出賽事方案,讓球賽可在6月底前全部完成,之前有建議將賽事集中英格蘭中部幾個球場閉門作賽,個別賽事在溫布萊球場舉行,每隊隔3日打1場,相信此安排最接近各隊要求。

假如英超賽季最終未能完成,各隊將承受6.8億鎊經濟損失,利物浦英超冠軍夢亦告破滅,相信英超20隊班主都會極力避免此情況,而會共同搵到合適方案。

此篇文章於 05-14-20 11:03 AM 被 Busconcamp 編輯。
舊 04-19-20, 01:05 AM   #497
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

曼市晚報 恩哈路可做新雲佬

曼聯借將前鋒恩哈路能否留隊,仲要睇紅魔高層嘅睇法,如果會方仲唔開合約留人,佢就會喺季尾返回上海申花。《曼徹斯特晚報》認為,恩哈路將可成為新雲尼斯達萊,希望曼聯高層認真考慮。

恩哈路在冬窗最後一刻加盟曼聯,初時由於佢來自中超,先要隔離14日,又冇得隨隊去西班牙集訓,但當佢投入賽事,就發覺佢同球隊相當合拍,上陣8場入4球,入球能力甚佳,好啱曼聯用。

報道指,恩哈路同前曼聯射手雲尼斯達萊擁有相同特質,就係擅於在禁區內尋找機會,雲佬於2001至06年效力曼聯,射入150球,之後被皇馬挖角離隊,恩哈路能在短時間證明自己能力,曼聯應該認真考慮給予合約,以免走寶。

舊 04-19-20, 11:23 AM   #498
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

團結抗疫 曼聯主場亮藍燈撐醫護

疫情期間曼聯除咗密謀重大收購之外,亦盡力履行社會責任,不但宣布疫情期間向工作人員支付全薪,唔會炒人,仲向醫護人員作精神上支持,周三(15日)晚上奧脫福球場外亮起藍燈,向醫護人員以示支持。

在奧脫福球場正門,MANCHESTER UNITED的霓虹燈光,只亮起NHS UNITED幾個英文字母,NHS是英國國家衞生事務局縮寫,奧脫福球場呢一刻係屬於醫護人員。

曼聯在官網及社交網站留言:「沒有NHS,大家就沒有曼聯。」「夢劇場平日是不會出現藍光(曼城主色)的。」

舊 04-19-20, 11:37 AM   #499
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

復賽開Turbo 英超5月18日全面復操

英超球會日前舉行嘅視像會議,為聯賽重開達成唔少重要協議,其中一個重要里程碑,就係會喺5月18號全面復操!6月初重開一直係英超嘅目標,《每日郵報》指一眾球會認為5月18號復操,可以確保球員有充足時間提升狀態,目標係6月8號正式重開,而英國《太陽報》進一步指出球會已定出復操3大揩施。

首先,球員要喺屋企換好全套練習裝備,到達訓練場就會立即投入練波,減少逗留喺更衣室同埋換衫嘅時間;第二係所有球員進入訓練場前都要接受新冠肺炎檢測,而且要留喺自己車入面進行;最後係效法德甲球會依家嘅做法,練習要以小組形式進行,5個球員為一組,意味一隊25人球隊就要分成5組練波。雖然係有好多制肘,但已經係向聯賽重開邁進一大步。

此篇文章於 05-14-20 12:49 PM 被 Busconcamp 編輯。
舊 04-19-20, 11:42 AM   #500
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

曼聯排第5都可獲邀踢歐聯

雖然大部分英超球會都希望今季聯賽重開,但最新爆出一條消息,可能令曼聯改變主意。有傳如果歐洲主要聯賽無法完成賽事,歐洲足協就會喺下屆歐聯加入「邀請制」,邀請部分未能排所屬聯賽前4位嘅豪門參賽,曼聯、馬體會、羅馬有望成為最大得益者。

據悉,歐洲足協不滿比甲等聯賽自行宣布取消,提早將冠軍頒畀榜首球隊,可能褫奪佢哋歐聯資格,與此同時,歐洲足協打算一旦主要聯賽未能完成球季,就會將騰出嘅歐聯席位,用來邀請名牌球隊參賽。

獲邀球隊都係未能打入聯賽前4位,但屬於前列嘅傳統豪門,例如現時英超第5位曼聯、西甲第6位馬德里體育會、意甲第5位羅馬,藉以增加下屆賽事號召力,提升商業價值,彌補今屆賽事延期嘅損失。

不過,呢個只係初步構思,同埋要等主要聯賽確定無法完成,先至有機會實行,紅魔鬼都唔好太早開心住。

此篇文章於 05-14-20 12:50 PM 被 Busconcamp 編輯。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
曼聯躉紅魔鬼地帶[VOL.94]~Closed~ Busconcamp 球會討論區 1001 10-24-19 11:56 AM
曼聯躉紅魔鬼地帶 [VOL.85]~CLOSED~ Busconcamp 球會討論區 1020 04-10-14 09:28 AM
曼聯躉紅魔鬼地帶 [VOL.83] ~~~CLOSED~~~ Busconcamp 球會討論區 1000 11-25-13 01:33 AM
曼聯躉紅魔鬼地帶 VOL.81 ~~~CLOSED~~~ Busconcamp 球會討論區 1001 07-12-13 03:15 AM
曼聯躉紅魔鬼地帶 VOL.73 ~~~CLOSED~~~ Busconcamp 球會討論區 1040 03-05-12 02:03 AM

現在的時間是 03:45 AM

手機版 | APP版