Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-22-15, 11:46 PM   #51
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
分析能力特強 然後靠關節技同類似合氣道既借力消力去解決對手 目前睇既黎係咁

不過呢D角色最後一定係比純粹既力量打臉.....

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-23-15, 08:47 AM   #52
yeah yeah
God of Gamer

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
分析能力特強 然後靠關節技同類似合氣道既借力消力去解決對手 目前睇既黎係咁

不過呢D角色最後一定係比純粹既力量打臉.....
對住個個大隻佬,打爆人妖個個..(烏XXXX)唔記得名...點鎖關節....

神魔:12476797

NTR.......
yeah yeah 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-23-15, 09:35 AM   #53
Chitose1987
好孩子不要問

註冊日期: Apr 2010
呢套漫好多鬥技者都無視關節技...
由手機版發出
Chitose1987 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-23-15, 11:21 AM   #54
qhxu
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2008
打擊技乃王者之技,關節技只是花拳繡腿
by 拳願阿修羅
qhxu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-23-15, 11:29 AM   #55
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
睇埋下一場你就知唔係咁

舊 07-23-15, 11:49 AM   #56
qhxu
Crazy Gamer

引用:
作者: Rance 查看文章
睇埋下一場你就知唔係咁
邊度唔係
碌黎碌去咁耐最後咪又係一拳收皮打到你頭都凹埋
舊 07-23-15, 11:55 AM   #57
Rance
The One
ガハハ

就係絕對的強面前技能練爆都無用

舊 07-23-15, 12:07 PM   #58
qhxu
Crazy Gamer

就係咁
呢部最強既都唔係關節技折斷人關節,都係咩一陽指穿腦一拳超人手刀插死人摸到人地扭埋一舊等等等等

此篇文章於 07-23-15 12:10 PM 被 qhxu 編輯。
舊 07-23-15, 12:12 PM   #59
s2001154
Crazy Gamer
~酒田~

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDSakata2014
其實呢套感覺上是北斗之拳
不過又有D超級系又有D真實系
s2001154 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-23-15, 12:38 PM   #60
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
就係絕對的強面前技能練爆都無用
暫時睇最現實既地方係呢度 雖然佢呢度既所謂絕對既強好唔現實

越係技巧性既野就越係只對「普通人類肉體構造」有效
技巧,調番轉諗其實就係針對人類肉體構造出黎攻擊既手段
當對手既肉體強度已經去到唔可以用一般人類肉體構造理解果時 技巧本身就無辦法發揮到機能
隔離套火星大強其實都玩左呢個概念好多次 話知你柔術定拳擊玩到頂點
對面肉體構造唔同又無痛覺 玩技術根本就好唔著數

關節技起碼首先都要你可以靠自己體重同肌力壓制到關節先有得玩
呢本書勁果班個個都唔係可以係完全唔穩定既狀態下有超強打擊力 就係本身肌肉力量可以單手支撐晒成個人既肉體台起
打鬼打馬咩

ペルソナ5

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
舊 07-23-15, 12:52 PM   #61
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
暫時唔計last boss

肉體素質最強得德國光頭同肥宅春男

春男如果唔係做左幾年任廚應該會係頭幾名既怪物

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-23-15, 01:17 PM   #62
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

但春男跟錯師傅 佢第日變番鬥神應該都係會硬食對面D陰招然後比人屈死

ペルソナ5

隨時更新
舊 07-23-15, 03:35 PM   #63
yeah yeah

註冊日期: Dec 2002
不過應該打唔完...埸外一家有事發生...

神魔:12476797

NTR.......
yeah yeah 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-15, 10:35 AM   #64
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

とも
強敵

ペルソナ5

隨時更新
舊 07-24-15, 11:11 AM   #65
細路翔
The One

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
但春男跟錯師傅 佢第日變番鬥神應該都係會硬食對面D陰招然後比人屈死
我覺得以依套野既超級系程度會變成練就鐵布衫硬食後對面隻手廢左

英國說大家抱團死
舊 07-24-15, 11:16 AM   #66
Rance
The One
ガハハ

對面隻手廢左,不過繼續若無其事咁用其他超技術反擊

舊 07-24-15, 11:16 AM   #67
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

咁又係 淨係德國光頭佬都已經接近係咁

未卜先知、絕對先讀聽落好屈
但係係格鬥漫畫入面永遠都係吃虧

ペルソナ5

隨時更新

此篇文章於 07-24-15 11:31 AM 被 鈴蘭 編輯。
舊 07-24-15, 12:02 PM   #68
細路翔
The One

引用:
對面隻手廢左,不過繼續若無其事咁用其他超技術反擊
以依個作者習性

好可能會吹到話以春男既天份同以前係高地生活既原因練到同大地合而為一

關林本身礙於天資練唔成既鐵布衫由天生已經內置左一半既春男達成之類w

試想下佢以前無練果時都可以拎住成噸野跑上個90度角既崖,我真係唔知技術對依種超級系生物有咩用

依套始終係有多少扯到運動原理既格鬥漫畫,正常黎講春男之前可以帶住幾百斤野係身仲咁q快代表佢變返純樸鄉民時基本上可以一腳踢開一架貨van

英國說大家抱團死

此篇文章於 07-24-15 12:09 PM 被 細路翔 編輯。
舊 07-24-15, 01:33 PM   #69
嘿哈兒
The One
影相真係博大精深~~

註冊日期: Aug 2002
Wii U ID↑プスドラID
3DS Friend Code105 743 596
估唔到咁多人睇哩套......
其實本書個個都係勁人....好多場都好難預測......第一輪都打到咁..
第二輪我唔知作者點畫落去...
哩套漫既感覺就好比十幾個悟空/比達係度打天下武術大會....
輸贏真係睇運....反正都係一下估錯左就比人KO....

嘿哈兒 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-15, 02:08 PM   #70
qhxu
Crazy Gamer

都唔係話難預測
就覺得淘汰賽大部份鬥技者都對自己好有自信氣勢上唔輸人
好似雷庵show off自己幾勁時睇到大部份鬥技者都冇被嚇到
一般競技漫畫差唔多作者欽點冠軍候補先咁淡定
舊 07-24-15, 02:32 PM   #71
KARAS
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2003
PSN  IDrazgriz13ghost
引用:
作者: 嘿哈兒 查看文章
估唔到咁多人睇哩套......
其實本書個個都係勁人....好多場都好難預測......第一輪都打到咁..
第二輪我唔知作者點畫落去...
哩套漫既感覺就好比十幾個悟空/比達係度打天下武術大會....
輸贏真係睇運....反正都係一下估錯左就比人KO....
個個都吹得好勁, 但又唔覺得討厭

《 N  Music No Life》
KARAS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-15, 02:43 PM   #72
kev00269270
Game Master

註冊日期: Apr 2004
睇過一下
依個係周刊?

人實在太多
表面睇好似好多都有描寫一D,大家有印象
實際上會變得太長太沈

人多到每話都一堆人要用框介紹
我覺得是失敗的
而且當中好多是已經出過場的選手

群像劇是很難寫的
打完第一輪已經一年
如果是每周追的讀者會很辛苦
kev00269270 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-15, 03:17 PM   #73
JMi

註冊日期: Feb 2011
我都覺得32強人物太多太散
好似金田咁 未開打用幾話去講佢有料到搶人參賽資格 點知...

但另一角度睇咁樣淘汰賽可以描寫晒31場 場場都打得ok仲要有回憶
就都幾厲害
九成九都係主角視點 另一邊輕輕帶過下就算架喇
JMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-25-15, 06:03 AM   #74
神風@AMD
Action!

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID2776-5245-9304
3DS Friend Code5327 1257 3881
PSN  IDamd8899
我覺得應該都係打到一半就打唔完(4強?8強?)
東電發難,變左眾人係島內大混戰打遊擊
好多已輸既大咖會另外有戲份

同埋我估差佬,黑鬼可能會死
一般本書提過曾經畜意殺人既角色,都會死

但比賽既話,暫最期待差佬有咩底牌
有幾個苦戰過,出盡渾身解數果d角色應該無機會入8強

同埋主線個陰謀,其實係咪想綁世界各國元首

舊 07-25-15, 02:11 PM   #75
sgouki
gakky奸爸dee

註冊日期: Jul 2002
世界元首會吾會又有D 怪物級保鏢?

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 05:21 AM

手機版 | APP版