Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 05-16-14, 11:31 AM   #101
J+1
God of Gamer
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
3d 值唔值? 唔值睇2d 算...
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-16-14, 11:56 AM   #102
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: pet3 查看文章
總結
主角:其實美軍給我的任務我根本沒完成~
⋯⋯
不過主角有幫手KO d蛋蛋,重幫到手引開攻擊哥斯拉中的母黑怪喎!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-16-14, 12:07 PM   #103
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: mrk 查看文章
⋯⋯
不過主角有幫手KO d蛋蛋,重幫到手引開攻擊哥斯拉中的母黑怪喎!
這不是美軍比的任務嘛

炸蛋我一早講左

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-16-14, 12:15 PM   #104
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: J+1 查看文章
3d 值唔值? 唔值睇2d 算...
由手機版發出
2d好了,沒什麼3d效果

引用:
作者: mrk 查看文章
⋯⋯
其實都算是有點向日版歌斯拉是好人時人類幫手的場面致敬吧(雖然今次kick ass是偶然幫手)

此篇文章於 05-16-14 12:18 PM 被 鐵之侍 編輯。
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-16-14, 02:31 PM   #105
dasw123
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2004
Nintendo Switch IDSW-3664-0133-1821
引用:
作者: 鐵之侍 查看文章

其實都算是有點向日版歌斯拉是好人時人類幫手的場面致敬吧(雖然今次kick ass是偶然幫手)
3D 你係邊度睇??

ROUND 1 FIGHT!
dasw123 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-16-14, 02:43 PM   #106
pet3
The One

引用:
作者: 鐵之侍 查看文章

睇完電影先好開

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊

此篇文章於 05-16-14 03:02 PM 被 pet3 編輯。
舊 05-16-14, 02:49 PM   #107
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: dasw123 查看文章
3D 你係邊度睇??
銅鑼灣﹐不過聽說imax版不錯
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-16-14, 03:39 PM   #108
gingq7

註冊日期: May 2008
海運 星期六/日 終於開賣..
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-16-14, 07:20 PM   #109
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
睇完...感覺唔錯,有日本特攝feel...不過畫面偏黑好多都睇唔清....
主角一家好悲劇,去到邊打到邊

另...估下中華街產卵會唔會被人過份解讀
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-16-14, 09:57 PM   #110
Pandahahaha
釈由美子の死忠者

註冊日期: Apr 2002
XBox Live Gamertagpandahahaha
幾好睇,同埋唔知點解隻哥斯拉越睇越可愛

Pandahahaha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-16-14, 10:48 PM   #111
Suda

註冊日期: Sep 2008
Wii U IDsuda316
3DS Friend Code1075 0690 1475
PSN  IDhiku316
引用:
作者: J+1 查看文章
另...估下中華街產卵會唔會被人過份解讀
由手機版發出
嗰度第一時間係諗起十幾年前隻食魚的傢伙

引用:
作者: Pandahahaha 查看文章
幾好睇,同埋唔知點解隻哥斯拉越睇越可愛
臨走個背影好得意,今集爭在唔識直立游水w

Nintendo3DS
Suda 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-17-14, 02:16 AM   #112
Rv250

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: pet3 查看文章
個人覺得
哥吉拉A只是想幫哥吉拉B報仇
因為古時是黑色怪就是殺了沈睡中的哥吉拉B 一直吸營養

所以根本不知道仲有幾隻黑色怪和哥吉拉在地下生活著

博士只是看到哥吉拉之前次次都有在主動迴避人和樓(戰艦,橋)先以為他是幫人類吧

其實哥斯拉

係咪自幾億年前一直沉睡, 直至有人掉核彈產生NEMP所以先去太平洋
因為咁渡邊認為哥斯拉根本唔會關心人類做乜, 只係以為NEMP=穆透, 而穆透唔出現哥斯拉只會留係深海定地心
其次佢老爸死於廣島, 佢唔想有人掉核彈(因為都係冇用)唯有希望哥斯拉係企人類呢邊
Rv250 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-17-14, 11:28 AM   #113
Pandahahaha
釈由美子の死忠者

註冊日期: Apr 2002
XBox Live Gamertagpandahahaha
我又冇想咁多,我只覺得哥斯拉本身係地底生活得好開心,點知個2隻muto叫春比哥斯拉聽到,因為天敵關係所出黎打死佢地,情況就好似人類見到飛曱甴打死佢,而人係哥斯拉眼中只係微生物,跟本唔存在保唔保護
引用:
作者: Rv250 查看文章
其實哥斯拉

係咪自幾億年前一直沉睡, 直至有人掉核彈產生NEMP所以先去太平洋
因為咁渡邊認為哥斯拉根本唔會關心人類做乜, 只係以為NEMP=穆透, 而穆透唔出現哥斯拉只會留係深海定地心
其次佢老爸死於廣島, 佢唔想有人掉核彈(因為都係冇用)唯有希望哥斯拉係企人類呢邊

Pandahahaha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-17-14, 11:45 AM   #114
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
:)
依個版本既哥老比較似g3加美拉,打死一隻地核附近應該仲有無量大數既存貨比佢續關(?

會無特別針對人類打同避開d艦應該係費事晒力

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-17-14, 12:50 PM   #115
XMew
Banned User 2012-2015
_(┐「 ):)_

註冊日期: May 2003
引用:
作者: 細路翔 查看文章
依個版本既哥老比較似g3加美拉,打死一隻地核附近應該仲有無量大數既存貨比佢續關(?

會無特別針對人類打同避開d艦應該係費事晒力
:/
睇果時都覺得哥斯拉既設定好似平成版加美拉,爭在G3加美拉仲係會保護細路,哥斯拉同MUTO則係都唔放人類響眼內
不過今次電影冇點樣說明哥斯拉既背景,唔知係咪想為續作留後路

btw自己總覺得電影主角唔係Walter亦唔係佢個仔,而係有命見證住整個事件既渡邊謙
雖然佢既戲份真係好影薄下

| Facebook | Plurk | Blog | Pixiv | dART |
XMew 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-17-14, 02:03 PM   #116
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
http://www.ptt.cc/bbs/movie/M.1400253576.A.268.html

真.主線(?

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-17-14, 02:35 PM   #117
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
唯一要吐糟的地方就是為什麼那個整套電影都苦瓜臉的博士,
到底是死了多少個老爸才會長期保持著那種表情?

野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-17-14, 05:27 PM   #118
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
今次IMAX 3D算唔錯,可惜一到怪獸畫面就唔多覺3D....

點解字幕會把C9變了拮奶?

怪獸戰斷斷續續,到喉唔到肺!
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-17-14, 06:49 PM   #119
pet3
The One

引用:
作者: Dangerous-boy 查看文章
今次IMAX 3D算唔錯,可惜一到怪獸畫面就唔多覺3D....

點解字幕會把C9變了拮奶?

怪獸戰斷斷續續,到喉唔到肺!
字幕是台版

不如是說成日應該要開打
他就去影人之後就正接去第二日

FGO 目標預算
舊 05-17-14, 10:17 PM   #120
K.LIFE
Ultimate Gamer

註冊日期: May 2004
PSN  IDLIVEKLIFE
引用:
作者: 細路翔 查看文章
依個版本既哥老比較似g3加美拉...
同感! 搶噴射龜飯碗...

青龍、玄武、朱雀(G3)...仲爭隻白虎
K.LIFE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-18-14, 12:07 AM   #121
朔望~
Game Master
妹控

難得去旺角imax試新場
結果套野真係唔多覺3D

BTW
話唔好睇又唔係 但亦唔算好睇
當係用人類視點黎睇一場災難會好d
同埋都有幾多同日版既致敬位

D3: Enhance#3299
CC: 144,917,878 主掛強運/田村 另80貓娘/60姬劍/65青山(放置中)
朔望~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-18-14, 12:30 AM   #122
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
拍得好有氣勢,故事就同D災難片差唔多...
c9 D眼神真係好憂鬱

同PACIFIC RIM咁機械人同怪獸都係日本成日有O既題材,不過日本絕對拍唔到呢D規模同氣勢...

舊 05-18-14, 12:45 AM   #123
now_loading
VanHelsing

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDN0W_L0ADlNG
XBox Live Gamertagdiabloex2
文戲廢,打戲少,都幾差下。

最好睇的大怪物片還是pacific Rim
但係imdb 點解哥斯拉更高分。

......
有場戲係tokyo jungle
now_loading 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-18-14, 02:10 AM   #124
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
嚮嘉禾荃新天地睇D-Box版, 幾正.
張櫈郁既幅度都幾大, 而且唔係亂震, 而係嘗試配合劇情去移左移右. 唔通電影公司除左俾片戲院, 仲會俾埋張櫈郁既流程? 定係戲院要自己輸入?

台灣字幕: 舊金山, 捷運, 哥吉奶

C9太過肥頭dup耳. 頭又圓鼻又圓, 感覺有D萌.......

C9噴火 (or 噴幅射?) 果下有人大笑.

坐火車一段, 又話唔可以坐飛機所以先坐火車, 點解之後又可以坐直升機?

呢次將重點放嚮人類角色身上, 拍到好似災難片咁我幾鐘意. 可能個人喜好, 唔想睇太多怪獸打鬥既戲份.
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-18-14, 12:33 PM   #125
pet3
The One

引用:
作者: ahleung 查看文章
嚮嘉禾荃新天地睇D-Box版, 幾正.
張櫈郁既幅度都幾大, 而且唔係亂震, 而係嘗試配合劇情去移左移右. 唔通電影公司除左俾片戲院, 仲會俾埋張櫈郁既流程? 定係戲院要自己輸入?

台灣字幕: 舊金山, 捷運, 哥吉奶

C9太過肥頭dup耳. 頭又圓鼻又圓, 感覺有D萌.......

C9噴火 (or 噴幅射?) 果下有人大笑.

坐火車一段, 又話唔可以坐飛機所以先坐火車, 點解之後又可以坐直升機?

呢次將重點放嚮人類角色身上, 拍到好似災難片咁我幾鐘意. 可能個人喜好, 唔想睇太多怪獸打鬥既戲份.
飛機一比脈衝攻擊就會停十秒
所以會跌爆

現在純運輸離開怪物射程就ok

FGO 目標預算

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[Wii] Godzilla : Unleashed 神祕人1號 電視遊戲討論版 8 07-06-07 07:23 PM
美版Godzilla S.T.A.R.S. Neo Entertainment TREND 36 10-13-04 01:54 PM
Godzilla: 地球最終決戰 K.LIFE 電視遊戲討論版 27 10-05-04 09:09 AM

現在的時間是 10:43 PM

手機版 | APP版