Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-27-10, 08:38 AM   #676
KONG529
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2005
引用:
作者: Ginkan 查看文章
ps3係未得 720p?
XB360都是720P, 不過可以強行升上去1080P.
KONG529 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-27-10, 08:43 AM   #677
KONG529

註冊日期: Dec 2005
引用:
作者: 7ming_格鬥苦手 查看文章
thx樓上幾位解答!!~

其實...早一年左右(實際日期忘記了),Capcom HK賣晒廣告紙話代理Sega game的=.=".....

上次魔女都冇人開,差不多尾段,小弟膽粗粗地走去開...
CAPCOM ASIA係自家商品定還是代埋商品的廣告上,
一直以來都是不落自已公司名...
KONG529 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-27-10, 05:45 PM   #678
沙翁
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2008
PSN  IDSayonForPS
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=206528

開咗攻略區,game入面既野麻煩入去討論
沙翁 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-10-11, 01:34 AM   #679
shodanng
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2007
信和全場搵到最平360版$270入手
但睇怕得番一隻賣咁平

玩完個教學關一般操作好易上手
剩係得手動開慢動作個操作怪怪地
之後間場有大量CG有排睇
整體好有科幻感
如果唔睇人設會以為係歐美槍game
高遠鏟地移動、受傷主角跳番起身等動作真係好型

玩到Act1個機械蜘蛛
Boss戰好有氣氛
可能因為畫面加左好多特效
中途QTE個度叫我轉analog stick
我轉右analog stick當我失敗
睇黎係想叫我轉左analog stick
但個圖示好似冇講明係左定右

遊戲節奏感覺似玩緊街機槍game咁快
不過我玩任何3D game都慣左經常停低睇下風景
所以係我自己拖慢左個遊戲節奏

PC StarCraft 2:
Character Name: Dan, Character Code: 972

iOS Game Center
id: shodanng

add完我請揚聲你係邊位網友
因為唔想同邊位玩完都唔知

此篇文章於 01-10-11 01:44 AM 被 shodanng 編輯。
shodanng 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-10-11, 01:44 AM   #680
ai.
God of Gamer
RELEASED

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: shodanng 查看文章
玩到Act1個機械蜘蛛
Boss戰好有氣氛
中途QTE個度叫我轉analog stick
我轉右analog stick當我失敗
睇黎係想叫我轉左analog stick
但個圖示好似冇講明係左定右
從以前玩demo的記憶,如果無記錯,轉analog有叫轉自定方向.

ai. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-10-11, 01:53 AM   #681
david
The One

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: ai. 查看文章
從以前玩demo的記憶,如果無記錯,轉analog有叫轉自定方向.
我估佢係話指示無講明係用手掣上面兩個analog上o既邊一個,呢個係個game o既問題。

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-10-11, 06:09 AM   #682
沙翁
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2008
PSN  IDSayonForPS
我記得個icon有寫L定R
沙翁 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-10-11, 05:17 PM   #683
shodanng
Crazy Gamer

引用:
作者: 沙翁 查看文章
我今晚再玩多次睇真D先
可能個圖示太快睇唔切

Character Name: Dan, Character Code: 972

舊 01-12-11, 03:05 PM   #684
shodanng
Crazy Gamer

引用:
作者: 沙翁 查看文章
尋晚試多次
真係冇講係左定右Analog

不過QTE都好多時間比你按掣
唔難玩

舊 01-12-11, 03:41 PM   #685
shodanng
Crazy Gamer

小心以下有嚴重劇透:

尋晚由Act 1機械蜘蛛打到過埋Act 1 Mission 8
連埋睇過場片玩左都2個幾鐘
我上網睇有5個Act夾埋有29個細Missions
Game Informer話隻game得4個鐘遊戲時間
可能係玩Easy
剩計game入面過關統計既遊戲時間
唔計有D位死左要重打既時間
亦飛哂所有過場片
咁就應該4個鐘爆機
我覺得隻game Normal係少少偏難
感覺似玩緊Hard
我預計我Normal正常要打10個鐘先爆到

隻game感覺似集各家既影子:
Wiki話製作人靈感來自再造人卡新
1.
有兩隻卒仔好似Halo既卒仔
但就少血D
又係飛船放卒仔落地
個挑戰模式直頭係Halo既槍林彈雨模式

2.
有戰爭機器既TPS靠牆玩法
飛輪槍埋身鋸人感覺都係似戰爭機器既電鋸
腦形自爆怪物似獸人奴役
Lock-On Laser又似Lost Planet個把咁玩

3.
隻game有濃厚既日本科幻動畫設定
機械蜘蛛好似攻殼機動隊
放浮遊炮似高達既機體
個飛行人形Boss造型似機動警察既鷹頭獅

隻game自家特色係:

1. 高速節奏

2. 動作夠型

3. Boss戰有特色

4. 大量動態既畫面特效營造戰場氣氛

5. 武器升級系統夠特別
帶得3把槍
每把槍彈藥滿時再執相同既槍會升grade
我初頭以為集中升盡3把槍先
玩落先明其實想你不斷換槍把把槍都升

缺點:

1. NPC表面上成群幫手
實際上進攻冇咩實際幫助
NPC只係人形佈景

2. 如果有得Co-op就好啦
Online/Offline都好
不過如果P1開慢動作
P2係咪見到P1動作會快左?

3. 手動開AR模式慢動作個操作唔算方便
整體操作都易上手
唯獨是呢個操作唔太就手

總結:

隻game都買得過
特別係傳統FPS/TPS玩法既game玩到厭厭地時
玩呢隻都有一種新既感覺
不過得單機自閉模式
係歐美就算評價高
都好難銷量高得去邊

此篇文章於 01-12-11 03:49 PM 被 shodanng 編輯。
舊 02-13-11, 05:02 AM   #686
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002

啱啱留意到德國網站Computer Bild又攪免費派DLC,
(先前有HALO REACH Covenant Banshee、Kinect Sports胡蘿蔔吉祥物玩偶)
今次係VANQUISH Tri-Weapon Pack(價值160 MS POINT)

到以下網站按一下圖片
http://www.computerbild.de/gutschein...s-5859728.html
應該會轉移你去下面條link:
http://www.computerbild.de/gutschein...ction=register
輸入返e-mail(最好係免費不常用的,免得日後收到垃圾mail)
第一個空格留空。
最後按右下角藍色掣確定送出就ok了。

獎品係呢樣:
http://marketplace.xbox.com/zh-HK/Pr...4-18571142d305

This exclusive three weapon download pack adds to your arsenal of weaponry and awesome firepower. The Tri-Weapon Pack contains: BOOST MACHINE GUN: A conversion of the Heavy Machine Gun carried by space-based troops into an assault weapon for use against light armour. LASER CANNON: This miniaturised spaceship cannon is the most powerful portable weapon available to infantry soldiers under Joint Space Operations Command. ANTI-ARMOUR PISTOL: A next-gen anti-armour gun. Due to its heavy weight and unique ammunition, military operators put its further development on hold.

此篇文章於 02-13-11 05:05 AM 被 IDGAF 編輯。
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-13-11, 12:14 PM   #687
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
登記左係咪要等e-mail 回覆

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-13-11, 01:06 PM   #688
魔王-將

註冊日期: May 2007
PSN  IDkingjoe_1988
係咪360先有得dl?
魔王-將 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-13-11, 02:36 PM   #689
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: HAKAIDER 查看文章
我尋日試係即時收到E-MAIL的,
唔知會唔會有限額,
上次又因為太多人去拎攪到以為落空,但隔咗4個鐘後又收到。

你可以開多幾個免費MAIL A/C試下,
我今次係用YAHOO的。

上次有人話G-MAIL唔得,但最終都OK。

引用:
作者: 魔王-將 查看文章
係咪360先有得dl?
應該係,因為個CODE係得360格式的。

舊 02-13-11, 02:53 PM   #690
david
The One

引用:
作者: HAKAIDER 查看文章
似乎已經派晒囉,仲諗住攞佐CODE先,到隻GAME O係我呢邊瘋狂值崩(而家半價都一大堆艇貨,再等O下應該會25折)先入手O黎玩...

---
舊 02-13-11, 04:06 PM   #691
ai.
RELEASED

引用:
作者: david 查看文章
似乎已經派晒囉,仲諗住攞佐CODE先,到隻GAME O係我呢邊瘋狂值崩(而家半價都一大堆艇貨,再等O下應該會25折)先入手O黎玩...
你個邊?你在那裡?依家半價=幾多錢?

舊 02-13-11, 04:11 PM   #692
david
The One

引用:
你個邊?你在那裡?依家半價=幾多錢?
外國啦,唔係香港...

---
舊 02-13-11, 05:04 PM   #693
ai.
RELEASED

引用:
外國啦,唔係香港...
我之前都係外國.
外國的一半,大約都接近香港初出時價.

舊 02-13-11, 05:10 PM   #694
david
The One

引用:
我之前都係外國.
外國的一半,大約都接近香港初出時價.
係香港寒貨平O者,而家半價係二百港紙左右咁啦,遲O下25折甚至有機更低價先買就差唔多啦。

---
舊 02-13-11, 05:34 PM   #695
ai.
RELEASED

引用:
係香港寒貨平O者,而家半價係二百港紙左右咁啦,遲O下25折甚至有機更低價先買就差唔多啦。
咁我以前住的地方比你的地方貴.
2百港紙一手就唔算貴,因為香港依家都要28x左右...早一兩個月看~依家2手都要200~
其實我都等緊跌~如果一手係200我已經買了~(所以我都等緊跌價~始終係單人game)

舊 05-11-11, 04:51 AM   #696
ahleung
The One
Bannnned

360出左download版, $199
http://marketplace.xbox.com/zh-hk/Pr...5-d80253450841
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-07-11, 11:21 AM   #697
ahleung
The One
Bannnned

引用:
作者: ahleung 查看文章
減價, 唔知係咪永久, $119
http://marketplace.xbox.com/zh-HK/Pr...5-d80253450841
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-07-11, 11:35 AM   #698
RS 200

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDRS200Terry
XBox Live GamertagRS200Terry
引用:
作者: ahleung 查看文章
平過2手...
RS 200 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-07-11, 11:41 AM   #699
shodanng2
Ultimate Gamer
留言太密會比人ban

註冊日期: Feb 2011
3DS Friend Code1891 1135 7643
PSN  IDshodanng
XBox Live Gamertagdanng360
呢隻game正野黎架
我爆左真係好玩同難玩

前排先見到有外國傳媒話呢隻game係Top幾幾之一
我見過兩次有外國傳媒激讚

但隻game出之前同出完後都極少宣傳囉
Marketing做得超差
浪費左開發人員既心機

隻game我覺得唯一明顯缺點係無得online打或co-op
SP方面真係A級水準以上架
shodanng2 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-07-11, 11:43 AM   #700
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
呢隻真係正野
成就又易拿

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
收ps3 game: vanquish 蝦片人 買賣專區 0 09-30-15 06:43 PM
[Rumor] VANQUISH 2 |三上真司 武藤遊戲 電視遊戲討論版 27 06-16-15 04:36 PM
賣PS3 vanquish,少量輕小說 jzeroj2 買賣專區 2 10-08-13 04:52 PM
放/賣 全新未開封PLAT ART 改 Vanquish Sam Gideon shukei 買賣專區 0 07-13-13 01:39 AM
賣PS3 vanquish,少量輕小說 jzeroj2 買賣專區 4 03-26-13 11:31 PM

現在的時間是 05:23 AM

手機版 | APP版