Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-10-16, 06:22 PM   #651
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: Tano 查看文章
M7年代已經有外置大喇叭
已經小型化到成為機內音響:0)
M7個大喇叭唔係出精神能量咩?音響都係要用子彈打入人地部機到吧。

舊 05-11-16, 02:34 AM   #652
事丫娃些
God of Gamer
京アニに祈りを

註冊日期: Apr 2004

事丫娃些 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-16, 05:25 PM   #653
rayho
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2006
引用:
作者: W教授 查看文章
伸係唔係好明頭盔既mechanism
點解戴一戴就除
宇宙戰唔使準備緊急脫出咩
你估個個赤い彗星咩
那個頭盔是ex-gear(脫出)用
戴上去只pre-flight check 兼身份認證

Origin ID : sleeperho
rayho 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-16, 10:03 PM   #654
Tano
嫑憅

註冊日期: Jun 2004
引用:
作者: 尼路 查看文章
M7個大喇叭唔係出精神能量咩?音響都係要用子彈打入人地部機到吧。
M7感覺出力更大

今輯大喇叭都係追加投射影像

風星食過艦人型主炮

エースは3つに分けられる

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
Tano 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-16, 10:12 PM   #655
phil077
Ultimate Gamer

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: Tano 查看文章
M7感覺出力更大

今輯大喇叭都係追加投射影像

風星食過艦人型主炮
睇款係MF的MD Eater炸出來的樣子

事例一則:大部份人可以步行直接到A地的電影院看電影,有一少部人因為條路被封不能直接步行到達,A地地主怕麻煩叫果一少部人自己想辦法,不會另開B地作電影院給全部人一齊看電影,果一少部人結果又要搭飛機又要轉火車先到A地,果一少部人最後都不看電影算了
phil077 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-12-16, 02:44 PM   #656
事丫娃些
京アニに祈りを

舊 05-13-16, 01:28 AM   #657
W教授
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: rayho 查看文章
那個頭盔是ex-gear(脫出)用
戴上去只pre-flight check 兼身份認證

都係個句,
唔通臨脫出先黎戴?

舊 05-13-16, 07:21 AM   #658
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
引用:
都係個句,
唔通臨脫出先黎戴?
唔係早兩集解說左專為佢呢d自由奔放又唔肯做安全操施咩a

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-14-16, 04:19 PM   #659
事丫娃些
京アニに祈りを

舊 05-14-16, 05:51 PM   #660
尼路
The One

引用:
都係個句,
唔通臨脫出先黎戴?
唔知點解睇成臨出先戴……心邪…

舊 05-14-16, 09:05 PM   #661
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
http://www.jvcmusic.co.jp/flyingdog/...=news10#news10

“ワルキューレ”
1st Album「Walkure Attack!」

2016年7月6日発売

全12曲収録
・初回限定盤(CD+DVD):VTZL-109 ¥3,500+税
・通常盤(CD):VTCL-60428 ¥2,900+税

<収録曲>
01.「恋! ハレイション THE WAR~without Freyja~」
    作詞:深川琴美・姉田ウ夢ヤ 作曲・編曲:姉田ウ夢ヤ ストリングス編曲:倉内達矢
02.「一度だけの恋なら」   作詞:唐沢美帆・加藤裕介 作曲・編曲:加藤裕介
03.「ジリティック?BEGINNER」   作詞:深川琴美 作曲・編曲:姉田ウ夢ヤ
04.「不確定性☆COSMIC MOVEMENT」   作詞:深川琴美・六ツ見純代・渡邊亜希子・姉田ウ夢ヤ
    作曲・編曲:姉田ウ夢ヤ ストリングス編曲:倉内達矢
05.「僕らの戦場」   作詞:唐沢美帆・加藤裕介 作曲・編曲:加藤裕介
06.「NEO STREAM」   作詞:西田恵美 作曲・編曲:渡辺未来 ストリングス編曲:倉内達矢
07.「AXIA~ダイスキでダイキライ~」   作詞:六ツ見純代 作曲:松本良喜 編曲:鈴木Daichi秀行
08.「GIRAFFE BLUES」   作詞:菜穂 作曲・編曲:h-wonder ストリングス編曲:加藤裕介
09.「Walkure Attack!」   作詞:UiNA 作曲:小高光太郎・UiNA 編曲:小高光太郎
10.「ルンがピカッと光ったら~album version~」   作詞:西 直紀 作曲・編曲:コモリタミノル
11.「いけないボーダーライン~album version~」   作詞:西 直紀 作曲・編曲:コモリタミノル
12.「恋! ハレイション THE WAR~album version~」   作詞:深川琴美・姉田ウ夢ヤ 作曲・編曲:姉田ウ夢ヤ

<初回限定盤DVD 収録内容>
「一度だけの恋なら」Music Video
supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-15-16, 12:15 AM   #662
W教授

引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
唔係早兩集解說左專為佢呢d自由奔放又唔肯做安全操施咩a
好!補完睇返。

又唔肯做安全操施<--sor,笑左

舊 05-15-16, 11:20 PM   #663
gingq7

註冊日期: May 2008
終於一口氣追上進度,
- 蘋果妹比F綠毛好多了,另一隻角女上司feel完全唔係我杯茶,但兩個都輸晒比新女王美雲....河森應該真係怕新女兒又被女王打沉,所以女王直接不參戰
- 新女王一出場成個隊長格,但點知紅髮先係隊長,但睇睇下又覺得很合理,咁樣設定抵讚
- 歌姬隊長算唔算同男隊長+死神另類三角戀,死神好似刻意避開歌姬隊長,因為有絕症之類?其實死神個角色幾討好
- 男主角條頸鍊和F公主果條一樣功能? 男主角身世應該有d野
- 美雲又係好謎,連隊長都唔知佢住邊度,又無啦啦全裸走上山唱歌
- 另外2個歌姬可有可無,其實可以刪左佢,比多d時間風之王國騎士團果幾個好過啦
- 這麼可愛,一定是男孩子...
- Delta小隊明明係歌姬護衛,但次次開戰時都各自衝晒出去,歌姬們幾次都係靠自己逃生

此篇文章於 05-15-16 11:33 PM 被 gingq7 編輯。
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-16-16, 10:34 AM   #664
phil077

真係夠哂亂來,潛入敵陣就有一定的危險和專業性
有咩可能會派她們去,打又打唔到,做野又唔夠乾淨。出事連之後對敵能力都會有影響。
派她們去玩潛入果個(河森)腦根有問題。
仲有風國都宣左戰,正常都會有貿易禁運和邊境封鎖。風國蘋果都仲可以周圍運....

事例一則:大部份人可以步行直接到A地的電影院看電影,有一少部人因為條路被封不能直接步行到達,A地地主怕麻煩叫果一少部人自己想辦法,不會另開B地作電影院給全部人一齊看電影,果一少部人結果又要搭飛機又要轉火車先到A地,果一少部人最後都不看電影算了
舊 05-16-16, 10:39 AM   #665
W教授

引用:
作者: phil077 查看文章
有咩可能會派她們去,打又打唔到,做野又唔夠乾淨。出事連之後對敵能力都會有影響。
仲有風國都宣左戰,正常都會有貿易禁運和邊境封鎖。風國蘋果都仲可以周圍運....
兜!我們要為河森兜~

舊 05-16-16, 10:40 AM   #666
W教授

美雲成日蝦蘋果妹~~

舊 05-16-16, 11:01 AM   #667
casio

註冊日期: Apr 2005
引用:
蘋果嗰度其實真係仲兜到,綠毛講過好少人知道D蘋果正式名稱係風國蘋果,所以可以話成個星系都有呢種蘋果,而且宣戰都係冇耐前嘅事,可能糧倉仲有十幾廿倉存貨

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-16-16, 01:11 PM   #668
LR猫
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan
引用:
隊長(河森)搵風哥入隊就知道佢係腦殘啦

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安
LR猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-16-16, 02:37 PM   #669
phil077

引用:
作者: LR猫 查看文章
隊長(河森)搵風哥入隊就知道佢係腦殘啦
看來河森叫他搞下三角戀和唱歌跳舞就無問題。
叫他處理政治和戰争,明顯佢搞唔掂..

另,風國係搞自爆;中二和洗腦。
真係有點似北韓

舊 05-16-16, 06:17 PM   #670
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
蘋果+水成為很有效的生化武器

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-16-16, 08:12 PM   #671
gingq7

引用:
兜!我們要為河森兜~
有得兜既,
上集好似有提過隊長佢地有試過叫援軍,但無人so佢
即係呢團macross既軍力/人力相當有限,而Walkure和Delta小隊就剛好係佢地當中最強既白兵戰人選,
果2個無乜用既歌姬係高超hacker,死神/女隊長/女上官似打得吓,
而美雲,佢可以徒手戰機人我都不意外,呢幾個入選合理;
但唔好問我點解男主角和蘋果妹入圍,而男隊長又唔親自去仲要笑住咁叫人去做如此危險的任務

另外,
美雲氣場勁過果2件"女主角"好多,佢唔死果2件女主角好難上位,會唔會呢個就係河森的目的

此篇文章於 05-16-16 08:15 PM 被 gingq7 編輯。
舊 05-16-16, 08:19 PM   #672
尼路
The One

這哪是歌是魔法咒文來的吧……明明就是開鎖魔法,騙不到我的。
感覺點解風國會打,就因為太短命,再唔搞D野就會文明就會被同化好似蘋果妹咁。其實這是一場對抗文化侵略的故事?

舊 05-16-16, 08:23 PM   #673
gingq7

其實第一集Walkure初出場時已經係變裝出場,考蘋果妹時亦有變裝,蘋果妹今集又有提訓練有包埋潛入訓練,再加上今集4個歌姬的間諜經驗都好明顯很豐富,
隨時間諜先係佢地正職,唱歌只係副業
舊 05-16-16, 08:35 PM   #674
gingq7

引用:
作者: 尼路 查看文章
這哪是歌是魔法咒文來的吧……明明就是開鎖魔法,騙不到我的。
感覺點解風國會打,就因為太短命,再唔搞D野就會文明就會被同化好似蘋果妹咁。其實這是一場對抗文化侵略的故事?
係呢個宇宙空域入面,人類應該先係少數,呢區入面Macross得一隻,人數十分有限,但外星種族起碼有幾個星球;而咁多集以黎,出現過的角色都應該係外星種族多過人類.

但係可恥的人類就諗出用美女賣萌包裝文化侵略, 仲要唔知點解可以引倒外星種族加入人類軍隊, 明明成個猫耳星球的人民,軍隊,政府高層都係猫耳星人, 但唔知點解呢個星球係算係人類方既

此篇文章於 05-16-16 08:38 PM 被 gingq7 編輯。
舊 05-16-16, 09:01 PM   #675
尼路
The One

引用:
作者: gingq7 查看文章
係呢個宇宙空域入面,人類應該先係少數,呢區入面Macross得一隻,人數十分有限,但外星種族起碼有幾個星球;而咁多集以黎,出現過的角色都應該係外星種族多過人類.

但係可恥的人類就諗出用美女賣萌包裝文化侵略, 仲要唔知點解可以引倒外星種族加入人類軍隊, 明明成個猫耳星球的人民,軍隊,政府高層都係猫耳星人, 但唔知點解呢個星球係算係人類方既
可能大家都好似祖拿達星人咁……係無娛樂的。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
富野由悠季「劇場版 機動戦士Zガンダム」総合THREAD丨全部新規作画で行こうと断ったのは富野。 Vol.3 草薙さん 日本動漫畫討論版 526 02-23-24 01:34 AM
[動畫[不可劇透]] Key「CLANNAD ~AFTER STORY~」Blu-ray BOX 2011年4月20日発売!丨総合THREAD Vol.3 カズキ 日本動漫畫討論版 234 12-09-14 04:15 PM
細田守「おおかみこどもの雨と雪」2013年2月20日 Blu-ray&DVD 発売決定! money 日本動漫畫討論版 104 04-08-14 02:08 AM
OVA版「ロードス島戦記」 デジタルリマスター Blu-ray BOX 発売決定 money 日本動漫畫討論版 8 03-14-14 04:00 PM
原案:久弥直樹×キャラクター原案:七尾奈留「sola」Blu-ray Box 発売決定 money 日本動漫畫討論版 49 04-27-12 12:24 PM

現在的時間是 11:40 PM

手機版 | APP版