Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-13-08, 09:19 AM   #226
kaichung20
Senior Gamer

註冊日期: Jul 2008
引用:
作者: 加洛瑪.神 查看文章
真係神來之筆
仲要露出佢o既腹黑真面目

另,ash唔出樣
哈~~佢何止腹黑~~~佢重要...............
嗯!佢重要見錢開眼!!!
kaichung20 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-13-08, 09:41 AM   #227
jasmin
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2004
兩大優點:

1. 忠於原著,包括部份對白,劇本出色

2. 作畫水準高,比美tos ova

以前套toe tv應該打入黑歷史
jasmin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-13-08, 12:13 PM   #228
Jamie
God of Gamer
バンブラ小職人

註冊日期: Apr 2003
XBox Live GamertagJaMieGAF
引用:
作者: kaichung20 查看文章
哈~~佢何止腹黑~~~佢重要...............
嗯!佢重要見錢開眼!!!
合起來不就是傳說中的.......... 港女 !!!! XDDDDD

男は__で勝負!!
[NICO] 實況 KY 彈幕 外語 自重 [/NICO]
Jamie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-13-08, 12:17 PM   #229
團子~o~
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2008
PSN  IDLuke365
引用:
作者: marumaru 查看文章
扔她落街個幕目的是讓她講「ヤローてめぇぶっころす!」而作出來的。
打機中戰鬥時沒有大佐和LUKE出秘奧義她都會叫這句出來。

下話她應該會說「月夜ばかりと思うなよ」...另一句腹黑名言。
咁多搞鬼對白,搞到有d想開番隻野出黎玩,以前無咩點留意d對白
雖然loading真係幾麻煩…

業餘粵翻詞人乙名

Youtube頻道:
http://www.youtube.com/playlist?list...moG1KUp3YSbgzP

團子~o~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-13-08, 12:19 PM   #230
Jamie
バンブラ小職人

註冊日期: Apr 2003
XBox Live GamertagJaMieGAF
引用:
作者: 團子~o~ 查看文章
搞到有d想開番隻野出黎玩
雖然loading真係幾麻煩…
實機玩我未去到ION已經放棄...
戰鬥要LOAD十秒是有點誇張, 實際上我等了八秒

反而我想重溫TOS, 應該還有SAVE可以開二周目 ^^

男は__で勝負!!
[NICO] 實況 KY 彈幕 外語 自重 [/NICO]
Jamie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-13-08, 03:17 PM   #231
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
其實我唔覺toa loading時間特別耐, 係d迷好細同有時同一地方去幾次好頹

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-13-08, 03:54 PM   #232
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: Jamie 查看文章
合起來不就是傳說中的.......... 港女 !!!! XDDDDD
港女不是腹黑
是黑心

島民要的是萌
不是真相

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-13-08, 04:27 PM   #233
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
真係呢....D血濺出來戈一下就 螢光 之後就石油-.-

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-13-08, 04:56 PM   #234
正樹(masaki)
Crazy Gamer
自動波の達人

註冊日期: Jan 2004
引用:
作者: GN00508771 查看文章
真係呢....D血濺出來戈一下就 螢光 之後就石油-.-
希望blu ray時變得鮮色d...

舊 10-13-08, 08:37 PM   #235
ryvius123
Game Master
↗預言C10帝↗

註冊日期: Oct 2005
我今集先知個導師原來係男來的.........
ryvius123 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-13-08, 08:49 PM   #236
fanling3

註冊日期: Jan 2006
XBox Live Gamertagkamigishi
首OP真係好難聽
唱果個其實冇問題, 係作曲問題

舊 10-13-08, 08:51 PM   #237
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
引用:
作者: fanling3 查看文章
首OP真係好難聽
=.= 俾咩反應好 其實已經算係神曲了吧?

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-13-08, 08:57 PM   #238
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
引用:
作者: ryvius123 查看文章
我都唔知GAI點知佢係男的...

我開頭仲以為佢係僕(BOKU)少女....
但聽D對白又叫佢彼而唔係彼女, 一直都好疑惑.... 今集終於知原來係男...

子安好神, 勁到離譜, d咩封印術得個樣... 個電子閘又係, 頂!
加奧尼都係, 擋子彈... 咁槍仲有咩用?
個第6師團長出場幾十秒就領便當

此篇文章於 10-13-08 09:02 PM 被 6eo 編輯。
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-13-08, 09:00 PM   #239
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: iamleoluk 查看文章

子安好神, 勁到離譜
個第6師團長出場幾十秒就領便當
邊個話佢死左架
佢死左邊交代到另一個重要劇情

個導師個個打機都以為佢係女
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-13-08, 09:17 PM   #240
qhxu
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2008
引用:
首OP真係好難聽
同你既感覺完全相反...
qhxu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-13-08, 09:30 PM   #241
ゆり

註冊日期: Nov 2004
引用:
首OP真係好難聽
當你明白晒成個故事之後又另一樣野的了
我一開始都唔鍾意
係玩玩下tota 至知原來首歌就係唱緊劇情
聽聽下就鍾意左

舊 10-13-08, 09:33 PM   #242
闇影風

註冊日期: Dec 2005
Nintendo Switch ID207717831903
PSN  IDShadow0524
引用:
首OP真係好難聽
我諗你係另類
大把人將カルマ當神曲

成首歌都係講緊TOA既故事, 加上作曲有咩問題, 我覺好好聽喎

引用:
作者: 小嘉 查看文章
邊個話佢死左架
佢死左邊交代到另一個重要劇情

個導師個個打機都以為佢係女
個個六神將背後都有野爆, 未爆一日都唔會死

FATE ID : 204.191.035

CC ID : 196.284.818
常駐突滿村姑或鶴媽
闇影風 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-13-08, 09:47 PM   #243
大山椒魚
......

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: iamleoluk 查看文章

子安好神, 勁到離譜, d咩封印術得個樣... 個電子閘又係, 頂!
封印術好勁ga,
攪到大佐lv跌到得番5

┃ ┃ ┏━┛┗━┓┃┃┏┓┏┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃┃┃┃┃
┗┓┗┓┣┳┓┏━┛┃┃┣┛┗┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃┗┻┻┛
 ┗┓┗┫┗┻┻━┓┗━┻┓┏━┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┳┳┓
  ┗━┻━━━━┛   ┗┛  ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗┻┻┛
大山椒魚 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-13-08, 11:19 PM   #244
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

註冊日期: Jan 2003
引用:
因為ガイ同佢握手冇問題先發現 ?

引用:
作者: 闇影風 查看文章
我諗你係另類
大把人將カルマ當神曲

成首歌都係講緊TOA既故事, 加上作曲有咩問題, 我覺好好聽喎
o個陣カルマ 呢隻 CD Single 出過2個版本,其中一個是特別為 Tales of The Abyss 設計過封面封底的限定版黎 /
限定版:

カルマ的歌詞太有意思,自從出左Game到而家都成日聽

此篇文章於 10-13-08 11:35 PM 被 Marco 編輯。
Marco 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-14-08, 12:08 AM   #245
CARO

註冊日期: Jun 2008
首OP都有3年歷史

但好好聽,ED仲正
CARO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-14-08, 12:14 AM   #246
銀色流星
疾 風 迅 雷

註冊日期: Jul 2004
首op我一聽已經上癮.

凱不嬲都係勁人, 擋子彈呢d碎料啦.
銀色流星 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-14-08, 12:27 AM   #247
謎之天音
Insane Gamer

註冊日期: May 2006
打機嗰陣一開始(定係睇PV開始...)都覺得首歌好難聽
但越玩越有共鳴
之後次次開機都聽晒唔skip
謎之天音 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-14-08, 01:54 AM   #248
泡菜
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2005
PSN  IDpakpak4872
引用:
作者: 闇影風 查看文章
我諗你係另類
大把人將カルマ當神曲

個個六神將背後都有野爆, 未爆一日都唔會死
最鍾意依d歌,有故事有意思
成首歌+op動畫根本就係大劇透 (不論game定動畫)

大佐出神雷...
希望其他人都會出秘奧義啦...
泡菜 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-14-08, 02:22 AM   #249
ntlo
小LO

註冊日期: Apr 2002
XBox Live Gamertagntlo
引用:
我睇到你呢個post先知 ....

無玩過game...

└──┴───────品嚐香煙──┘
ntlo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-14-08, 08:43 AM   #250
marumaru

註冊日期: Nov 2006
其實Guy對女性的恐懼有更大反應,看埋下話就知道...我想那幕應該會做出來的。
而ION畢竟在世界上非常出名,所以沒人不知道他的存在(除了被人軟禁7年的Luke)沒人不知道他是男...所以遊戲中不會有人說他的性別問題。倒是MEU就被人懷疑性別XDD

六神將未到後期也不會死,他們仲有大把戲份。

還有我真是開回隻GAME來玩...剛好玩完到第3話的故事(Guy剛加入)有點停不到手的感覺XD(反正最近沒什麼新GAME玩)
marumaru 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[3DS] Tales of the Abyss(仮題) money 手提遊戲機討論版 390 06-07-17 02:50 PM
[問題] 哪裡有the best版TALES OF THE ABYSS賣 112914 電視遊戲討論版 2 10-08-08 10:30 PM
[PS2] Tales of the Abyss 深淵傳說 攻略心得 vol.2 武藤遊戲 攻略及心得交流區 67 12-03-06 05:03 PM
Tales Of The Abyss 一些cosplay House Cosplay同人MIX討論區 9 01-05-06 09:14 AM
[PS2]Tales of The Abyss [發售中] (予約特典 Tales of Phantom) steve 電視遊戲討論版 386 12-16-05 02:52 PM

現在的時間是 07:54 AM

手機版 | APP版