Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 03-09-20, 09:37 AM   #1
GreenTea
Administrator

註冊日期: May 2007
金融風暴再臨?

油價曾暴瀉三成 創1991年波斯灣戰爭以來最大跌幅
引用:
油組(OPEC)與俄羅斯減產談判破裂,沙特阿拉伯計劃在下個月增加石油產量,油價創1991年波斯灣戰爭以來的最大跌幅,油價曾暴瀉三成。

布蘭特期油在亞洲交易時段後短短數秒,曾急插31%至32.05美元,最新報35.72元,仍重挫21%。
https://inews.hket.com/article/2584650/

全球股市暴跌, 日元, 黃金升到近年新高, 之後骨牌式影響, 樓價暫時重頂到
GreenTea 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-09-20, 09:52 AM   #2
半人馬-RigiL-
Game Master

註冊日期: Jun 2007
引用:
作者: GreenTea 查看文章
油價曾暴瀉三成 創1991年波斯灣戰爭以來最大跌幅

https://inews.hket.com/article/2584650/

全球股市暴跌, 日元, 黃金升到近年新高, 之後骨牌式影響, 樓價暫時重頂到
唔明點解日元咁貴@@?
由手機版發出
半人馬-RigiL- 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-09-20, 09:58 AM   #3
Heaven
Game Master

註冊日期: May 2013
引用:
作者: 半人馬-RigiL- 查看文章
唔明點解日元咁貴@@?
由手機版發出
避險貨幣黎
由手機版發出
Heaven 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-09-20, 10:00 AM   #4
半人馬-RigiL-
Game Master

註冊日期: Jun 2007
引用:
作者: Heaven 查看文章
避險貨幣黎
由手機版發出
傳統上係。。但係理性咁思考,奧運有好大機會延期,疫情又啱啱爆,所以自己諗唔明者XDDDD
由手機版發出
半人馬-RigiL- 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-09-20, 10:04 AM   #5
Heaven
Game Master

引用:
作者: 半人馬-RigiL- 查看文章
傳統上係。。但係理性咁思考,奧運有好大機會延期,疫情又啱啱爆,所以自己諗唔明者XDDDD
由手機版發出
早一星期重穿7 依家睇75算 痴左線
由手機版發出
舊 03-09-20, 10:07 PM   #6
chitkan
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2009
杜指跌停板
chitkan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-09-20, 10:38 PM   #7
GreenTea

有生之年系列 道指 日日跌一二千點
舊 03-11-20, 08:54 AM   #8
Tano
God of Gamer
嫑憅

註冊日期: Jun 2004
引用:
早一星期重穿7 依家睇75算 痴左線
由手機版發出
幾個月前.71~2已經想再入

真係估唔到未到奧運開幕都升過.74

エースは3つに分けられる

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
Tano 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-11-20, 06:39 PM   #9
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
因航
佢係唔係唔可以唔做對沖??

https://news.rthk.hk/rthk/ch/compone...abChangeable=0
由手機版發出
J+1 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 03-11-20, 07:35 PM   #10
Heaven
Game Master

油價升米加燃油附加費 做咩對沖
由手機版發出
舊 03-11-20, 08:14 PM   #11
chitkan

引用:
油價升米加燃油附加費 做咩對沖
由手機版發出
桿杆炒期油好賺過開飛機
早幾年國泰領過野業績虧損架啦
舊 03-11-20, 08:22 PM   #12
Heaven
Game Master

引用:
作者: chitkan 查看文章
桿杆炒期油好賺過開飛機
早幾年國泰領過野業績虧損架啦
但好易一夜破產 不過上市無壓力唔係自己錢最多引咎辭職
由手機版發出
舊 03-12-20, 09:50 PM   #13
chitkan

又跌千七點
侵危危乎喎......
舊 03-12-20, 09:53 PM   #14
GreenTea

全球都危啦 再一次資產轉移
反而樓價重好硬
舊 03-12-20, 10:51 PM   #15
Heaven
Game Master

金銀石油股票都跌到媽媽聲 睇黎之後又會有炒燶自殺新聞
由手機版發出
舊 03-13-20, 05:56 PM   #16
Heaven
Game Master

恐慌升溫 多國推出禁沽空措施
https://www2.hkej.com/landing/mobArt...8E%AA%E6%96%BD

多數見底 今日買左點銀行股收息好過擺定期
由手機版發出
舊 03-14-20, 01:35 PM   #17
martinnitram
Ultimate Gamer
地獄黑仔王

註冊日期: May 2002
引用:
恐慌升溫 多國推出禁沽空措施
https://www2.hkej.com/landing/mobArt...8E%AA%E6%96%BD

多數見底 今日買左點銀行股收息好過擺定期
由手機版發出
但如果過多兩日侵話中咗招, 睇怕可以見多次跌停版...
不過個個都中, 其實都無咩可以再怕

舊 03-14-20, 01:43 PM   #18
Heaven
Game Master

4x蚊匯豐渣打海嘯價 除非世界末日 不過世界末日揸現金都無用
由手機版發出
舊 03-14-20, 01:48 PM   #19
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
5號仔幾年前咩3X蚊升上去有幾海嘯

怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-14-20, 02:14 PM   #20
Heaven
Game Master

引用:
作者: 怪盜小G 查看文章
5號仔幾年前咩3X蚊升上去有幾海嘯
差幾蚊,好過到5/60蚊先話抵買 追貨
咁點先係海嘯價
由手機版發出
舊 03-14-20, 02:20 PM   #21
Heaven
Game Master

同埋幾年前匯豐都無30幾蚊係10年前先有
由手機版發出
舊 03-15-20, 11:48 AM   #22
HM

引用:
作者: GreenTea 查看文章
全球都危啦 再一次資產轉移
反而樓價重好硬
一個二個有樓揸手果d都知樓價點都會升番,寧願hold起度唔賣唔租
或者放夾公仔機
會賣樓既只有急住套現既人
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-20, 04:10 PM   #23
Heaven
Game Master

呢期要錢唔要貨 咩資產都洗倉 我都係第一次見
由手機版發出
舊 03-19-20, 04:12 PM   #24
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
引用:
同埋幾年前匯豐都無30幾蚊係10年前先有
由手機版發出
你睇睇16年再講

怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-20, 04:22 PM   #25
Heaven
Game Master

引用:
作者: 怪盜小G 查看文章
你睇睇16年再講
我諗你要睇睇先真 16年無呢d價...
由手機版發出

標籤
股市暴跌

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 04:51 PM

手機版 | APP版