Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 07-23-19, 06:35 PM   #851
wing
God of Gamer
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
何一家直系親屬加祖墳都應該好快出事。
由手機版發出
世事都給你看透了

舊 07-23-19, 08:34 PM   #852
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
作者: wing 查看文章
世事都給你看透了
突然做左燈神 tim

我無睇 lihkg 乜滯。

如果你有睇,都大概會睇到件事既發展。

咁就再燈下

以現時既內鬼起底投誠潮黎睇,警隊就快散架啦,以台灣經驗睇,出動到黑社會即係警察已無力再戰(解放軍唔係 option 既前提)。

到時兩個可能,一係攻入犬隻宿舍,一係有犬倒戈(物理上參戰果種,爆料一直都有)。

再之後會點會,我只能夠講無人會知,睇多 d 歷史,特別係近一百年同共產主義有關既,做定準備。
由手機版發出

此篇文章於 07-24-19 01:39 PM 被 歌絲˙暮斯 編輯。
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-23-19, 08:40 PM   #853
LTKS
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2011
啱啱TRUMP先警告習 do the right thing
香港又撩到內地鷹派好嬲
我都唔知佢可以點行
LTKS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-23-19, 08:57 PM   #854
安安

註冊日期: Jan 2002
https://news.now.com/home/finance/player?newsId=356448
【元朗襲擊】元朗短租舖位急減租兩成
安安 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-23-19, 09:03 PM   #855
chitkan

註冊日期: Dec 2009
引用:
作者: LTKS 查看文章
啱啱TRUMP先警告習 do the right thing
香港又撩到內地鷹派好嬲
我都唔知佢可以點行
最理想係令習總認命,想晌香港搞大陸果套係行唔通
chitkan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-23-19, 09:15 PM   #856
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
作者: LTKS 查看文章
香港又撩到內地鷹派好嬲
我都唔知佢可以點行
鄧小平為啖氣要奪取香港, 嚇到戴卓爾仆街, 諗住終於威返次.

實際香港對中國黎講係毒藥, 食左香港, 最終中國亦唔會好過.
舊 07-23-19, 10:05 PM   #857
Tano
嫑憅

註冊日期: Jun 2004
邊三間武館咁正氣?
擺明去“切磋”

エースは3つに分けられる

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
Tano 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-23-19, 10:35 PM   #858
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
石鏡泉辭任經濟日報執董及副社長 即時生效 續任專欄作家

元朗前晚有白衣人在西鐵站群毆記者及市民,前一日《經濟日報》副社長石鏡泉曾經在建制集會上發言,呼籲大眾要用藤條、水喉通「打仔」;石鏡泉早前已收回言論並致歉,經濟日報集團今日宣布,石鏡泉因有意從事「其他個人興趣」,星期一向董事會辭任執行董事及經濟日報副社長,董事會今日批准即時生效。

經濟日報集團的公告由集團主席馮紹波發出,公告指石鏡泉將繼續在該集團任專欄作家,他亦已確認與董事會並無意見分歧,董事會感謝他任內的貢獻。

石鏡泉的星期六在建制派發起的集會中的言論,在星期日白衣人在元朗襲擊市民後備受批評,網民發起杯葛經濟日報集體旗下刊物,經濟日報集團現職和前記者亦發起聯署,要求他收回言論。

#######################
早知王喜唔洗走得咁急la

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-23-19, 11:07 PM   #859
Tano
嫑憅

註冊日期: Jun 2004
癲狗日報影到
輕鐵新墟白衫拖住件黑衫磨地過馬路唔似係流

エースは3つに分けられる

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
Tano 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-23-19, 11:23 PM   #860
GreenTea
Administrator

註冊日期: May 2007
好似影白衣人被打
除非安全位唔係唔好亂影
GreenTea 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-23-19, 11:37 PM   #861
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

唔知大家睇左未...

https://m.youtube.com/watch?v=9gzuWs6w3xo

此篇文章於 07-25-19 12:15 AM 被 Busconcamp 編輯。
舊 07-24-19, 10:01 AM   #862
wing
格鬥低手

引用:
作者: chitkan 查看文章
最理想係令習總認命,想晌香港搞大陸果套係行唔通
呢個我諗冇乜可能

舊 07-24-19, 10:02 AM   #863
wing
格鬥低手

引用:
作者: Busconcamp 查看文章
石鏡泉辭任經濟日報執董及副社長 即時生效 續任專欄作家

元朗前晚有白衣人在西鐵站群毆記者及市民,前一日《經濟日報》副社長石鏡泉曾經在建制集會上發言,呼籲大眾要用藤條、水喉通「打仔」;石鏡泉早前已收回言論並致歉,經濟日報集團今日宣布,石鏡泉因有意從事「其他個人興趣」,星期一向董事會辭任執行董事及經濟日報副社長,董事會今日批准即時生效。

經濟日報集團的公告由集團主席馮紹波發出,公告指石鏡泉將繼續在該集團任專欄作家,他亦已確認與董事會並無意見分歧,董事會感謝他任內的貢獻。

石鏡泉的星期六在建制派發起的集會中的言論,在星期日白衣人在元朗襲擊市民後備受批評,網民發起杯葛經濟日報集體旗下刊物,經濟日報集團現職和前記者亦發起聯署,要求他收回言論。

#######################
早知王喜唔洗走得咁急la
bye bye佢條尾

舊 07-24-19, 10:03 AM   #864
wing
格鬥低手

引用:
咩片? 已error睇唔到了

舊 07-24-19, 05:30 PM   #865
chitkan

註冊日期: Dec 2009
23個政府部門人員齊發聲 抗警黑勾結聲音遍地開花

白衣人於港鐵元朗站「無差別」襲擊市民,警方拖延處理被指「助紂為虐」,惹全城公憤,公務員反對黑勢力及警黑勾結之聲遍地開花。至少23個政府部門的公務員,在網上貼出公務員證及標語發聲,包括地政總署、土木工程拓展署、路政署、規劃署、渠務署、水務署、海事處、屋宇署、建築署、機電工程署、食物環境衛生署、教育局社會福利署、房屋委員會、通訊事務管理局、差餉物業估價署、選舉事務處、律政司、司法機構、入境事務處、警務處(文職)、消防處、海關的公務員。

相關新聞:【元朗恐襲】良心消防救護發聲!與警察割席斥嚴重失職:對同是紀律部隊感極羞恥

廣告

從網上圖片可見,有機電署員工在員工證旁寫上「冷血政府 盡失民心 強烈譴責 警黑勾結」字句;差估署有職員寫上「反對警黑合作 反對警察暴力 勿忘初心 不撤不散」的字句;有司法機構人員亦寫上「五大訴求,勿忘初衷,遍地開花,不撤不散」;亦有路政署人員寫上「727元朗見!光復香港,時代革命」的字句。

另外,facebook專頁「Anonymous 匿名者」亦上載多張相片,貼有公務員證及發聲字句,如有房署職員更寫上「沒有暴徒只有暴政 嚴懲鄉黑 追究黑警」等字眼;有社署職員寫上「真正香港人 加油!」有地政總署職員更貼上「香港人加油、畢婆下台」的字句。

https://hk.news.appledaily.com/local...90724/59858460

反了反了
chitkan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-19, 05:49 PM   #866
真!DC
Banned User
奉行我道

不嬲大把政府員工唔妥政府
唔方便公開講之麻
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-19, 06:29 PM   #867
wing
格鬥低手

引用:
作者: 真!DC 查看文章
不嬲大把政府員工唔妥政府
唔方便公開講之麻
由手機版發出
聽聞有良多多數係低至中低級, 中高級果D 好多(或大部份)深藍博上位

舊 07-24-19, 10:20 PM   #868
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

我就唔係好 buy 呢一套,係唔滿意唔認同就劈炮唔撈。

一係就開名開樣,怕咩?都係錢姐。

特別係入境處,拒絕 Mallet Victor 簽證,拒絕好多人入境,果時又唔出聲?亂咁俾好多中國人入境又唔出聲?

叫好過乜都唔做咁囉,我只係期望可以令到政府內部有人倒戈。
由手機版發出
舊 07-24-19, 10:38 PM   #869
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

引用:
作者: wing 查看文章
咩片? 已error睇唔到了
吳志森評元朗事件,
按條link就睇到,

禾貼文時都知...唔知點解有問題,所以同時補左條link

此篇文章於 07-24-19 10:43 PM 被 Busconcamp 編輯。
舊 07-24-19, 11:02 PM   #870
LTKS

註冊日期: Jan 2011
引用:
元朗遊行未獲不反對通知書 鄉委會︰批出後果警方負責

香港電台-港聞

有市民發起星期六到元朗遊行,警方未發出不反對通知書。

十八鄉鄉委會主席去信警方,反對批出不反對通知書,否則一切嚴重後果,將全部由警方負責。
睇死你都係唔批

引用:
11院校校長向學生發電郵稱周末元朗遊行有機會不穩定

香港電台-港聞

11間大專院校校長及高層向學生發電郵,對上周末的事件感到震驚及悲痛,又留意到本周末將有活動在元朗舉行,由於情況有機會變得非常不穩定和危險,強烈要求學生遠離危險,保障自己安全。

電郵表示,若有需要尋求協助,可以聯絡各所屬院校的學生事務處,校方將會盡力在艱難的時刻照顧有需要人士。

參與聯署的包括中大、港大、浸大、城大、嶺大、教大、理大、科大、公大、及演藝學院的校長,以及樹仁大學常務副校監。
又嚇到班校長
LTKS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-19, 11:09 PM   #871
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
引用:
吳志森評元朗事件,
按條link就睇到,

禾貼文時都知...唔知點解有問題,所以同時補左條link
你管link只要條片個v=(呢堆) 唔駛要前面.com o個堆....

即[你管]9gzuWs6w3xo[/你管]

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-19, 11:58 PM   #872
Super Bus
麻帆良市巴神 XDD

註冊日期: Mar 2002
引用:

唔知大家睇左未...

https://m.youtube.com/watch?v=9gzuWs6w3xo
Let me help you

魔法先生 Super Bus
雛田莊自衛隊隊長/麻帆良學園市特別消救及保安隊隊長
麻帆良學園魔法研究同好會成員
我的相簿 My Photo Album
Super Bus 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-25-19, 12:16 AM   #873
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
你管link只要條片個v=(呢堆) 唔駛要前面.com o個堆....

即[你管]9gzuWs6w3xo[/你管]
引用:
作者: Super Bus 查看文章
Let me help you
oic

舊 07-25-19, 12:40 AM   #874
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
引用:
作者: J+1 查看文章
阿斗就是阿斗,扶不起。。。。
明明最好時間捉反骨妖

https://news.rthk.hk/rthk/ch/compone...2-20190723.htm
由手機版發出
haha, 你無睇到佢個笑容? 外人入到村咩
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-25-19, 12:47 AM   #875
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
oic

雖然長D,可以睇埋細良點講
細良直頭話埋比你知以前發叔年代既鄉議局同而家果班垃圾有咩唔同

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 01:07 AM

手機版 | APP版