Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Music UNIVERSE

查看投票結果: 最喜歡F.I.R.首張專輯中那三首歌?
01. Fly Away 5 50.00%
02. Lydia 9 90.00%
03. 流浪者之歌 0 0%
04. 我們的愛 6 60.00%
05. 光芒 0 0%
06. 你的微笑 1 10.00%
07. 塔羅牌 0 0%
08. 後樂園 0 0%
09. Revolution 1 10.00%
10. You Make Me Want To Fall In Love 1 10.00%
11. 我要飛 1 10.00%
多重選擇投票。 投票者: 10. 您不可以參加此投票

主題工具 顯示模式
舊 09-05-04, 09:25 PM   #1
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
[Now On Sale] F.I.R. ~ F.I.R. 我要飛 尋夢之途全紀錄(Add Poll) - 參考價格: $86-$99

產品名稱 : F.I.R. 我要飛 尋夢之途全紀錄
出版日期 : 2004年9月16日

引用:
樂與夢飛行,飛兒樂團(F.I.R.)開展《我要飛 尋夢之途》,紀錄了陳建寧Ian、Faye、阿沁Real的視聽(CD+雙VCD)加上文字檔「尋夢之途紀念手札」全紀錄!
《F.I.R. 第一張專輯》在中港台三地大賣逾廿萬張,一股Folk & Pop rock熱潮直捲全亞洲,這張「F.I.R. 卡拉OK影音全紀錄」VCD收輯了第一張專輯全10首歌曲,並為答謝樂迷隨即錄製之最新單曲「我要飛」。而在第一張大碟中最精彩四首主打歌,加上「我要飛」這首新歌另行輯錄於CD內。

自6月發片以來,F.I.R.一直忙於宣傳及到處出席音樂表演,這一切均可在「全新製作 F.I.R. 首部音樂紀錄片」VCD及36頁私藏從未曝光全彩寫真冊「尋夢之途紀念手札」中找到他們一行三人的飛行行蹤,各位樂迷萬勿錯過!
《F.I.R. 我要飛 尋夢之途全紀錄》內容簡介

1CD + 2VCD + 尋夢之途紀念手札

CD
01. 我要飛 (黑松沙士年度廣告歌曲)
02. Lydia (原創版)
03. 我們的愛 (原創版)
04. 你的微笑 (原創版)
05. 塔羅牌 (原創版)

VCD 1
F.I.R. 尋夢之途全紀錄 - 全新製作 F.I.R. 首部音樂紀錄片

VCD 2
F.I.R. 卡拉OK影音全紀錄
01. Fly Away
02. Lydia
03. 流浪者之歌
04. 我們的愛
05. 光芒
06. 你的微笑
07. 塔羅牌
08. 後樂園
09. Revolution
10. You Make Me Want To Fall In Love
11. 我要飛

尋夢之途紀念手札 - 36頁私藏從未曝光全彩寫真冊

資料來源: yesasia.com
F.I.R. ~ F.I.R. 我要飛 尋夢之途全紀錄
ˍˍˍˍˍˍˍˍˍˍˍˍˍˍˍˍˍˍˍˍˍˍˍˍˍˍˍˍˍˍˍˍˍˍˍˍˍˍˍˍ

再延期 |||

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝

此篇文章於 09-21-04 06:31 PM 被 W!LL 編輯。
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-04, 10:00 PM   #2
我係我
God of Gamer
Banned

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDFoX_1217
XBox Live GamertagFoX1217
我岩岩先鐘意左fir冇耐
我想問下佢地係咪淨係出過一隻cd???
我係我 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-04, 10:09 PM   #3
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

引用:
作者: 我係我
我岩岩先鐘意左fir冇耐
我想問下佢地係咪淨係出過一隻cd???
是~
他們推出過一張專輯F.I.R.同名專輯
Link那個是香港版送VCD, VCD收三首歌的mv

台版就小了一隻VCD, CD部份是相同的

新出呢隻點都又要買了
有新歌"我要飛"
VCD1是FIR Live演出的紀錄片
VCD2是同名專輯中所有歌的MV卡拉OK版

希望不會太貴吧

大乱闘X
舊 09-06-04, 12:36 AM   #4
YeeeSSS
Crazy Gamer
瀬戸内海

註冊日期: Dec 2001
同FIR 好熟的男新人
好唔好聽呢?
係咪FIR style???
YeeeSSS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-06-04, 11:00 AM   #5
Red Patrick
Senior Gamer
唔再做cdrom

註冊日期: Aug 2004
我係電台聽過佢地d歌
覺得幾好聽
Red Patrick 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-06-04, 03:31 PM   #6
我係我
Banned

今日走左去買返佢地第一隻cd,,不過未見呢隻新cd出....

ps.2隻碟個封面一樣既
舊 09-06-04, 04:18 PM   #7
沈小丸
Game Master
不想再有後悔..

註冊日期: Feb 2004

原創..a
有咩唔同...??

║║☆║╚╣║║│║╩╣ ╚╗╔╣║║║║
╚╝ O═╩═╩═╩═╝★ ╚╝╚═╩═O
沈小丸 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-06-04, 05:27 PM   #8
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

引用:
作者: 瀨戶內海
同FIR 好熟的男新人
好唔好聽呢?
係咪FIR style???
好熟既男新人

引用:
今日走左去買返佢地第一隻cd,,不過未見呢隻新cd出....

ps.2隻碟個封面一樣既
係....不過香港版抵買少少
個DVD盒幾精美

引用:
作者: 沈小丸

原創..a
有咩唔同...??
我都想知...
不過如果$100以內都算抵買
而FIR既fans就一定買咁濟

ps.原來押後到15號出, 唔該哂積奇版大幫本橙編輯左

大乱闘X

此篇文章於 09-06-04 05:29 PM 被 W!LL 編輯。
舊 09-06-04, 05:34 PM   #9
Haken Kreuz
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: 小恐
好熟既男新人
應該係講緊郭品超
Haken Kreuz 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-06-04, 08:52 PM   #10
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

引用:
作者: Haken Kreuz
應該係講緊郭品超
係喎
Lydia MV都有佢份,
郭品超新碟又有歌係FIR作曲

品超首歌都幾有FIR Feel~

大乱闘X
舊 09-09-04, 07:02 PM   #11
YeeeSSS
Crazy Gamer
瀬戸内海

引用:
係喎
Lydia MV都有佢份,
郭品超新碟又有歌係FIR作曲

品超首歌都幾有FIR Feel~
唔知好唔好聽呢~~~~~
YeeeSSS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-04, 01:58 AM   #12
我係我
Banned

封面

介紹http://www.warnermusic.com.tw/music/album.php?id=2824
舊 09-17-04, 12:00 PM   #13
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

應該今日出喇~!
一陣去買

唱片封面~

大乱闘X
舊 09-17-04, 12:25 PM   #14
t-cup
Moderator
CD-ROM

3DS Friend Code4511 1485 9506
PSN  IDtcuphk2
XBox Live Gamertagtcuphk
容我 ot 一下
個 style 勁似日本的組合 move

t-cup 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-17-04, 12:28 PM   #15
我係我
Banned

引用:
作者: t-cup
容我 ot 一下
個 style 勁似日本的組合 move
我都覺,仲有DAI....
但D歌正就夠啦
舊 09-17-04, 12:35 PM   #16
搖搖
Eternal Flame™
永遠的毛毛王子↓

PSN  IDARMY_Momo
出左...公司有得賣
搖搖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-17-04, 01:07 PM   #17
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

引用:
作者: 水色不死鳥
出左...公司有得賣
公司有得賣

大乱闘X
舊 09-17-04, 08:09 PM   #18
我係我
Banned

買左...99蚊,好貴

仲好可惡....夾住本寫真上面果個夾爛左......
舊 09-17-04, 08:18 PM   #19
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

其實唔使$100都ok既, 話哂CD+2VCDs+寫真冊~
我驚佢會百幾蚊架@@

唉....西環永遠出野都慢一日...
聽日先買

大乱闘X
舊 09-17-04, 08:27 PM   #20
我係我
Banned

首新歌唔錯唔錯
舊 09-17-04, 08:45 PM   #21
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

引用:
首新歌唔錯唔錯
俾你搞到我好心急添

同埋好心急想快d睇到d MV,
阿Faye呀

大乱闘X
舊 09-17-04, 08:47 PM   #22
搖搖
Eternal Flame™
永遠的毛毛王子↓

PSN  IDARMY_Momo
引用:
公司有得賣
http://www.layoyo.com/cgi-bin/ncomme...AGE=2&curr=USD

今朝送貨來的
搖搖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-17-04, 08:48 PM   #23
我係我
Banned

引用:
俾你搞到我好心急添

同埋好心急想快d睇到d MV,
阿Faye呀
我第#12個post條link有得睇其中幾首歌既mv丫,有"我要飛"
去果到睇,頂住癮先囉
舊 09-20-04, 11:28 PM   #24
Kaga

註冊日期: Nov 2002
引用:
我都覺,仲有DAI....
但D歌正就夠啦
一 d 都唔似 dai
歌路唔同(dai 唔會有 d o既歌), 長尾大亦都冇出鏡好耐, 而家幕前得兩個人
Kaga 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-21-04, 06:25 PM   #25
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

我終於買左喇....
點解俺個價爭咁遠既....$86....

(原創版)=demo版~

大乱闘X

此篇文章於 09-21-04 06:27 PM 被 W!LL 編輯。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
日本語便利店 Janus 學術文化綜合研討區 1030 04-25-06 10:20 AM
[Now on Sales] 陳慧琳 ~ Stylish Index (1st & 2nd Edition) JACKY Neo Music UNIVERSE 12 09-10-04 11:21 PM
[Now on Sale] 群星 ~ 愛唱主題曲(收錄莫探員OP!) W!LL Neo Music UNIVERSE 7 09-08-04 02:06 PM

現在的時間是 09:39 PM

手機版 | APP版