Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Music UNIVERSE

主題工具 顯示模式
舊 01-11-07, 09:20 PM   #1
OMGodfrey//蕉
Game Master
*We need.*

註冊日期: Sep 2003
XBox Live GamertagOMGodfrey
[18 JAN] 謝安琪 ~ The First Day* [已出] (2nd Edition) (CD + 好回家 謝安琪 第一天 Live 音樂會 DVD)

《The First Day》內容簡介

謝安琪加盟新藝寶首張大碟
包括3首新歌及9首重新編製歌曲
一唱百和3首全新歌曲
節外生枝 後窗知己 第一天
耳目一新9首重新編製歌曲

CD
01. 第一天 (new)
02. 姿色份子n
03. The ROne &BOnly
04. 臭伉儷
05. 跟我走這世界
06. 後窗知己 (new)
07. 悟入迷途
08. 飛情歌
09. 我愛茶舞廳
10. 開卷快樂
11. 一人之盛夏
12. 節外生枝 (new)

http://global.yesasia.com/b5/PrdDept...id-1004614289/

有D歌改完個編曲連個名都改埋......
一定買

NOW PLAYING : [ LEFT 4 DEAD ] [ LOST PLANET:COLONIES ] [ SPLOSION MAN ]
WAITING : [ LOST PLANET 2 ][ LEFT 4 DEAD 2 ]

此篇文章於 01-19-07 08:29 PM 被 OMGodfrey//蕉 編輯。
OMGodfrey//蕉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-11-07, 09:26 PM   #2
幸運兒
Junior Member

註冊日期: Aug 2006
一定買
上次隻ksus 2 5隻都百聽不厭..
節外生枝聽左少少亦覺得好好聽>v<

舊 01-11-07, 11:49 PM   #3
半熟蕃茄
Game Master
有朋自遠方來非姦即盜

註冊日期: Oct 2004
無<我歌故我在>?
我好鐘意呢首
半熟蕃茄 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-12-07, 12:09 AM   #4
chickenking
Insane Gamer
GAF足球隊20號

註冊日期: Aug 2003
d歌名好過癮..
唔知d歌會改到同原本有幾唔同呢..

永遠都會記得
chickenking 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-12-07, 12:13 AM   #5
ZlWS
God of Gamer
┌( ಥДಥ)╝?!

註冊日期: Aug 2005
Nintendo Switch ID4486 0587 6008
臭伉儷
本身係臭男人???

01. 第一天 (new)
02. 姿色份子n <==姿色份子
03. The ROne &BOnly <==The One And Only(我歌...故我在)
04. 臭伉儷 <==???????????????
05. 跟我走這世界 <==跟我走
06. 後窗知己 (new)
07. 悟入迷途 <==悟入歧途
08. 飛情歌 <==菲情歌
09. 我愛茶舞廳 <==我愛茶餐廳
10. 開卷快樂
11. 一人之盛夏 <==一人之夏
12. 節外生枝 (new)

D.有期望可會失望,但係冇期望就一定冇望。
E.和諧唔係一百個人講同一說話,和諧係一百個人有一百句唔同嘅說話之餘,而又互相尊重。
F.千萬別跟豬打架,這只會讓你變髒,卻讓豬樂在其中。
ZlWS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-12-07, 12:17 AM   #6
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

Nintendo Switch ID4486 0587 6008
COVER::

成個頭~~幾令=]

E.和諧唔係一百個人講同一說話,和諧係一百個人有一百句唔同嘅說話之餘,而又互相尊重。
舊 01-12-07, 12:37 AM   #7
masaki
小峽谷肥安娜

註冊日期: Aug 2002
嘩大頭呀~~~~

"唔該要串光陰走辣"
"加左價, 要3串金喎"

masaki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-12-07, 01:15 AM   #8
URA
盡皆過火 盡是癲狂

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDyungandrew
引用:
作者: chickenking 查看文章
d歌名好過癮..
唔知d歌會改到同原本有幾唔同呢..
聽聞係重新編曲同錄過

舊 01-12-07, 07:00 AM   #9
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

註冊日期: Nov 2005
XBox Live Gamertagnoel lai
Smile

重新編製係咪即係remix呀~?

任暴雨下 志向未倒下 雨傘是一朵朵的花 不枯也不散
(=v=)b 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-12-07, 04:28 PM   #10
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

果D係新詞!??!
超期待...

舊 01-19-07, 12:35 AM   #11
柯士甸
Ultimate Gamer
愛姿病x奶茶毒~

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDfoxaustin
鬼呀@@"

香港女歌手only聽佢咋now~
希望唔好衰左啦~

舊 01-19-07, 04:25 AM   #12
豪傑公子

註冊日期: Jan 2005
今日出旺角睇過,唔見有...

舊 01-19-07, 11:50 AM   #13
chickenking
GAF足球隊20號

引用:
作者: 豪傑公子 查看文章
今日出旺角睇過,唔見有...
今日4~5點先有

永遠都會記得
舊 01-19-07, 06:00 PM   #14
chickenking
GAF足球隊20號

82蚊入手~

永遠都會記得
舊 01-19-07, 07:06 PM   #15
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

註冊日期: Nov 2005
XBox Live Gamertagnoel lai
Smile

聽完~所有原曲比所有mix都好聽~
寧願佢出就咁3首新歌+告別演唱會好過~\

任暴雨下 志向未倒下 雨傘是一朵朵的花 不枯也不散
(=v=)b 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-19-07, 08:10 PM   #16
chickenking
GAF足球隊20號

引用:
作者: 蔡康永 查看文章
無錯...
不過我愛茶舞廳都ok既~

永遠都會記得
舊 01-19-07, 08:28 PM   #17
Game Master
*We need.*

我都起銅鑼灣入手了~
$85加POSTER

NOW PLAYING : [ LEFT 4 DEAD ] [ LOST PLANET:COLONIES ] [ SPLOSION MAN ]
WAITING : [ LOST PLANET 2 ][ LEFT 4 DEAD 2 ]
舊 01-19-07, 09:18 PM   #18
豪傑公子

註冊日期: Jan 2005
$79入手了~~今晚有排煲~~

舊 01-19-07, 11:00 PM   #19
@羅彼仙奴
Game Master
MARC BOLAN

註冊日期: Dec 2003
希望夏天生完仔再出碟啦.
講真.佢唱得好有味道.
上屆新人時我已留意佢.
但總覺得有時佢太藝術家脾氣.
點都好.呢隻真係值得推介

http://hkarsenal.china.com/zh_cn/son...alteamsong.mp3

http://www.youtube.com/watch?v=Ylww2dOW7fg
MARC BOLAN的演出是無人可取代的.
華麗遙滾萬歲
@羅彼仙奴 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-19-07, 11:01 PM   #20
Ringo
Game Master
港 女 唔 易 做

註冊日期: Sep 2002
引用:
我寧願佢新曲+精選....唔要mix....
Ringo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-19-07, 11:28 PM   #21
chickenking
GAF足球隊20號

老實講,今次好多歌都係為MIX而MIX
一D都唔好聽..
雖然本身好鐘意謝KAY
但隻碟真係...幾失望
希望下次既大碟可以做好D啦

永遠都會記得
舊 01-20-07, 12:19 AM   #22
泰利
Moderator
GAF 足球隊3號

註冊日期: Feb 2002
3DS Friend Code2680 9513 3230
PSN  IDterry1803
旺角間間都係賣 $78.
泰利 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-20-07, 10:38 AM   #23
alexc

註冊日期: Oct 2003
引用:
其實出EP+ MV 仲好

聽完remix 真係要拎番前兩隻碟出黎聽聽
alexc 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-21-07, 01:22 PM   #24
柯士甸
愛姿病x奶茶毒~

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDfoxaustin
引用:
作者: chickenking 查看文章
老實講,今次好多歌都係為MIX而MIX
一D都唔好聽..
雖然本身好鐘意謝KAY
但隻碟真係...幾失望
希望下次既大碟可以做好D啦
agree....新歌都無之前出的兩隻碟出時咁搶耳添~
下次加油吧~

舊 01-23-07, 10:46 PM   #25
Game Master
*We need.*

[OT]支持KAY的人而家可以聽903~上緊森小個節目[/OT]

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
型男索女Figure討論區 廿六 ~ mikemike 收藏品討論版 1006 01-08-07 08:19 PM
[NEWS] SONY「D-VE7000S」DVD Walkman KTN 影音館 2 05-19-06 10:51 AM
美少女DVD-ROM浸透度!? |0| H-GAMEの部屋 0 05-11-03 10:00 AM
H-動畫發售日預定表 : 10月 彩子 H-GAMEの部屋 20 11-21-02 02:32 AM

現在的時間是 07:56 AM

手機版 | APP版