Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-28-05, 01:58 AM   #451
Hunter
God of Gamer

註冊日期: Jan 2002
我頭先聽到第一個感覺係
"邊個咁醒, 洗錢攪d 咁既野呀?"
Hunter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-28-05, 03:30 AM   #452
JoJo
Insane Gamer

註冊日期: May 2002
Wii U IDGiogioLeung
PSN  IDGiogioLeung
XBox Live GamertagG i o g i o
是D計劃正版DVD 樓上講得冇錯"邊個咁醒, 洗錢攪d 咁既野呀
好心香港出正版DVD班友仔 都買得版權出正版 就唔掙在洗多少少攪好d配音啦
成日貪平搵班唔知乜水去配音 明明一套好片都變左爛片
配成咁不如唔好配廣東話啦 直接出日語原聲中文字幕算啦 留番D錢攪好隻碟的畫質及包裝好過啦
冇人恨聽依d水準配音架!
唔知套正版 Z Gundam 又搵班乜水去配音.....喃無喃無喃無......
JoJo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-28-05, 12:52 PM   #453
主人
Game Master

註冊日期: Apr 2004
無論中文配得幾好, 都一定會聽日文配音
所以幾差都無所謂了
主人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-28-05, 05:23 PM   #454
POISON

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRayson-GAF2
唔知有冇人有睇已前既頭文字D呢?

配音我覺得幾好wo

舊 10-28-05, 07:49 PM   #455
JoJo

所以話不如唔好配廣東話啦 直接出日語原聲中文字幕算啦 留番D錢攪好隻碟的畫質及包裝好過啦
以前既頭文字D 第一part tv VCD 配音我都覺得幾好wo 尤其男女主角把聲好襯呀
好過依套万倍...
舊 10-28-05, 09:15 PM   #456
草薙さん
The One

註冊日期: Dec 2003
4th STAGE 港版DVD ?
1碟幾多集 ?

メモリはプライスレス
My Trophy Road
草薙さん 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-28-05, 11:47 PM   #457
嘿哈兒
The One
影相真係博大精深~~

註冊日期: Aug 2002
Wii U ID↑プスドラID
3DS Friend Code105 743 596
引用:
作者: JO JO
是D計劃正版DVD 樓上講得冇錯"邊個咁醒, 洗錢攪d 咁既野呀
好心香港出正版DVD班友仔 都買得版權出正版 就唔掙在洗多少少攪好d配音啦
配成咁不如唔好配廣東話啦 直接出日語原聲中文字幕算啦 留番D錢攪好隻碟的畫質及包裝好過啦
唔知套正版 Z Gundam 又搵班乜水去配音.....喃無喃無喃無......
Z gun我怕佢真係搵古巨 基去配....

基本上配音原意係好既,但最慘配得唔夠全神

嘿哈兒 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-28-05, 11:56 PM   #458
JoJo

講真我幾鍾意廣東話配音 之但係一d低水準的配音確係令一套好片變左爛片
舊 10-29-05, 09:00 AM   #459
不死game神
Ultimate Gamer
任天堂絕命之使者

註冊日期: Jun 2004
PSN  IDWONG_FAMILY
XBox Live GamertagNintendo
本地配音成日亂改對白架,好似成日聽d動畫入面竟然會有"開港都有話啦,......."嘩明明日本動畫黎,關香港開埠乜事,勁格格不入,然後又成日用埋d中國四字成語

任天堂是唯一可以能夠帶你們進入創意無限的遊戲國度,讓你們體會電視遊戲的真正樂趣。雖然我們人數不多,而且四面受敵,但我們絕不氣餒,我們的大門隨時願意為你們打開,墮進電玩遊戲冥界的人喔,趕快回頭是岸唷!
阿們
老任皇者之收藏庫:N64遊戲(over100),GC遊戲(over300),NDS遊戲(over300),Wii日版遊戲(全部)
用手機,識貨之人梗係會用NOKIA啦
打TV同手提game,係路o既人實玩任記o既
不死game神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-29-05, 11:29 AM   #460
HTW
Game Master
(;´Д`)ハァハァ

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: 不死game神
本地配音成日亂改對白架,好似成日聽d動畫入面竟然會有"開港都有話啦,......."嘩明明日本動畫黎,關香港開埠乜事,勁格格不入,然後又成日用埋d中國四字成語
唔係"開講都有話"咩?

不過一講到爛(cover)配音,舊年Animax元祖高達簡直係"經典歷史".

_\      \  Q:為何擦邊的色情物會叫作"糟糕物"呢?
 \  /   \| SAKURA is not a M⊙NS†ER.
 |   〞  〝 | A:因為「やばい」.
 | \\  ﹏   |_
 |  \\    | |我的bloghttp://hk.myblog.yahoo.com/htw-animax
HTW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-30-05, 10:20 AM   #461
Billywto
Senior Gamer

PSN  IDBillywtohk
引用:
作者: JO JO
亞視配音好過佢地
Billywto 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-21-05, 09:28 PM   #462
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
32.....做咩多左個女角......仲同拓海........

個假拓海好正

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。

此篇文章於 12-21-05 09:45 PM 被 亍 ◣ 編輯。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-22-05, 09:30 AM   #463
KARAS
Crazy Gamer

PSN  IDrazgriz13ghost
引用:
作者: jaVaj ◣
32.....做咩多左個女角......仲同拓海........

個假拓海好正
出左32咩?

《 N  Music No Life》
KARAS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-22-05, 09:34 AM   #464
搖搖
Eternal Flame™
永遠的毛毛王子↓

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDARMY_Momo
出左幾日喇
通街都有得賣

肥佬甘就...

舊 12-22-05, 10:04 AM   #465
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
PRO GOLFER美佳CHAN~

#32講到幾話?

唔知係咪最新既連載稿講到神奈川已經係關東最終地域.....

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-22-05, 10:59 AM   #466
拓飛
Game Master

註冊日期: Aug 2003
個post隔成幾個月先推返上黎
拓飛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-22-05, 03:20 PM   #467
赤目黑龍
赤貧神

PSN  IDdamnprincess
剛剛睇完 forth stage
第21話「」
第22話「魔術」

神之腳敗陣
神之手對拓海展開

又要繼續等......

許許許許許許許許
許許許許許許許許許許許許!!
赤目黑龍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-22-05, 03:29 PM   #468
@LLEN
無冕皇帝

註冊日期: Oct 2005
引用:
作者: 赤目黑龍
剛剛睇完 forth stage
第21話「」
第22話「魔術」

神之腳敗陣
神之手對拓海展開

又要繼續等......

動畫同漫畫既對決次序先後調轉?!

舊 12-22-05, 03:36 PM   #469
赤目黑龍
赤貧神

引用:
作者: 拓飛
個post隔成幾個月先推返上黎
正常喎~~
漫畫單行本幾個月出一期
forth stage兩個月出一次
除非不停好多人講啦
如果唔係......

許許許許許許許許
舊 12-23-05, 02:33 PM   #470
jingying
Crazy Gamer

PSN  IDytss001
咁下集係咪有神之"嘔"睇 ?
jingying 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-23-05, 03:25 PM   #471
Arcanist
Game Master

唔知點解我之前睇完4th stage 14以為完左, 而家先知出到20
Arcanist 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-23-05, 06:48 PM   #472
赤目黑龍
赤貧神

引用:
作者: Arcanist
唔知點解我之前睇完4th stage 14以為完左, 而家先知出到20
hehe~~
係22話呀~~

許許許許許許許許
舊 02-19-06, 12:34 PM   #473
赤目黑龍
赤貧神

頭文字D forth stage
23, 24話已經出咗喇~~~

許許許許許許許許
舊 02-19-06, 10:45 PM   #474
血天人

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDAyErS021
呢部係咪24集完啦?
如果係又唔知幾時先再有頭d睇lu
血天人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-06, 11:04 PM   #475
赤目黑龍
赤貧神

引用:
作者: 血天人
呢部係咪24集完啦?
如果係又唔知幾時先再有頭d睇lu
冇錯
forth season到24話完結喇~~~
希望會有stage five啦~~
我諗又有機會好似season three咁係電影版~~

許許許許許許許許

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
士郎正宗「攻殻機動隊 新劇場版」6月20日公開決定!丨主題歌:坂本真綾 コーネリアス 歌絲˙暮斯 日本動漫畫討論版 484 02-01-24 05:04 PM
[港產] 頭文字D 2 rapperjohnny 電影版 14 05-20-16 01:52 PM
[3DS] 頭文字D パーフェクトシフト ONLINE for 3DS l 配信完畢!l 基本無料 武藤遊戲 手提遊戲機討論版 83 04-22-15 09:25 AM
[動畫] 公開まで、あと1日!「ヱヴァンゲリヲン 新劇場版:Q」冒頭6分38秒 明日世界初TV公開!丨Vol.6 money 日本動漫畫討論版 1000 11-16-12 11:27 AM

現在的時間是 09:45 PM

手機版 | APP版