Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-24-03, 02:27 AM   #151
Asurada
God of Gamer
機動六課的一等空尉

註冊日期: Apr 2003
引用:
Originally posted by 浦木豪 :

但ZZ感覺上平衡度差過Z...消耗量太大....成本高,汎用性唔算出眾
不過特色在於佢係Gun裹面小數的強襲型MS
機動性都不及ZETA.......強在火力而已.....
所以落到地球打沙漠戰個時都主力用返ZETA

舊 06-09-04, 11:20 AM   #152
W教授
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2004
Double Zeta 0既全武裝超勁

舊 06-16-04, 12:42 AM   #153
lsivan
Junior Member

註冊日期: Dec 2003
what is 黑歷史??
lsivan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-04, 03:10 AM   #154
Asurada
機動六課的一等空尉

引用:
作者: lsivan
what is 黑歷史??
在turn A動畫中........所有UC世紀的故事(但包括G.....W)都是黑歷史

舊 06-16-04, 05:19 AM   #155
小Tam
Game Master
~~希羅妻~~

註冊日期: Mar 2002
大家不要這樣說W 0拉

我10,11歲果陣因為睇左無線播既W,
先暗戀左希羅咁多年(快九年了),
DX出左之後先知除左W仲有其他高達........

舊 06-16-04, 06:19 AM   #156
小黑

註冊日期: Jul 2002
PSN  IDEternalkin
引用:
作者: 小Tam
大家不要這樣說W 0拉

我10,11歲果陣因為睇左無線播既W,
先暗戀左希羅咁多年(快九年了),
DX出左之後先知除左W仲有其他高達........
乜w gundam做左咁耐架喇咩
小黑 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-04, 06:48 AM   #157
小Tam
Game Master
~~希羅妻~~

引用:
作者: 小黑
乜w gundam做左咁耐架喇咩
W係1995年既高達作品

舊 06-16-04, 07:03 AM   #158
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: 小Tam
W係1995年既高達作品
希羅係宇宙都可以剩係著住背心唔凍死
果然是受過訓練既神人

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-04, 07:12 AM   #159
小Tam
Game Master
~~希羅妻~~

引用:
作者: XENOS=翔
希羅係宇宙都可以剩係著住背心唔凍死
果然是受過訓練既神人
因為小希羅擁有常人的兩倍體力嘛~
所以穿小背心小短褲都無問題
他在我小時侯已經是一個神人、王子了

舊 06-16-04, 09:58 PM   #160
lsivan
Junior Member

註冊日期: Dec 2003
引用:
作者: Asurada
在turn A動畫中........所有UC世紀的故事(但包括G.....W)都是黑歷史
咁即係點??
can you explain more detail??
lsivan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-04, 10:02 PM   #161
GAF GGXX團
紅月カレン

女既睇話 w/seed
男既話打爆隻g-gen-f就ok~~

舊 06-16-04, 10:05 PM   #162
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: gundamf91
女既睇話 w/seed
男既話打爆隻g-gen-f就ok~~
打爆G GEN都唔知咩事啦
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-04, 10:15 PM   #163
GAF GGXX團
紅月カレン

引用:
作者: 小嘉
你一路打一路發夢咪唔知咩事嚕~~

舊 06-16-04, 10:31 PM   #164
星矢
Game Master

註冊日期: Nov 2002
請原諒我離少少題
我個人比較喜歡舊人設,寫實些比較配合高達故事
而家新世代d人設樣子太可愛........../ \
星矢 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-04, 11:15 PM   #165
^-^小人物
Game Master

註冊日期: Aug 2002
PSN  IDHero_Infinity
XBox Live GamertagHero Infinity
引用:
作者: 小嘉
如果唔識日文既~好多套Gundam都唔會係好知咩事
除非睇過啦

還有W我覺得故事都唔錯呀...
接受唔到d人設同機設~咪只睇故事low~
同其他Gundam有好唔同之處~(感覺上 )

其他野大家都講左好多~
還有...一定要睇左0083先好睇Seed...會覺得好得意

BlackTEAM
^-^小人物 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-04, 12:15 AM   #166
FREDDY@o@

PSN  IDfreddy_lam
gundam到左V左右已經開始無聊,最好睇係0080,0083,08小隊...等等短篇

舊 06-17-04, 12:21 AM   #167
小Tam
Game Master
~~希羅妻~~

引用:
作者: ^-^小人物
無錯,W是與眾不同的Gundam,
宇宙最強的高達!!!

(小Tam暴走倒數中~~~ )

舊 06-17-04, 01:46 AM   #168
Akito86
Insane Gamer

註冊日期: Jun 2003
先睇一年戰爭, 之後z, zz, 之後就馬沙反擊, 睇完大概你都會明架la, 先至再睇08小隊, 口袋同0083
咁你都算完成高達最主要部分
ps, 仲有其他一年戰爭外傳如果你搵到可以睇埋, 好似閃光盡頭, 藍色戰慄

舊 06-17-04, 01:51 AM   #169
KIM
Ωmega αlpha™
GAF足球隊金虎拾號

3DS Friend Code4596 9545 7662
PSN  IDGOUFKING
XBox Live GamertagGOUFKING
我TRY過玩GAME去了解成套故事, 不過爆機後都唔知做咩~~~

KIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-04, 03:21 AM   #170
寇維克斯
Ultimate Gamer
Negator

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDfisherhk
睇左Z
然後睇CCA
根住睇0083/0080
就明架喇

28 Paladin
寇維克斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-04, 09:13 AM   #171
Bleed Saga
Ultimate Gamer
Free Lance

註冊日期: Nov 2002
引用:
作者: 寇維克斯
睇左Z
然後睇CCA
根住睇0083/0080
就明架喇
睇CCA前要睇0079...

YOU WILL NEVER WALK ALONE!!!

聖人教甚麼 你就學甚麼
現實教甚麼 你領悟甚麼
有時候 真理跟真實 總是分道揚鑣
Bleed Saga 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-04, 04:21 PM   #172
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
基本上
我會建議由Z或者係0083開始睇
因為一來初代故事唔易明白
二來初代巾的畫質同埋畫都好難去取悅得到現代人(儘管其畫功比起ShxtSeed的畫勁好多)
三來就係初代巾戰鬥太超級.......
Z同0083就唔同,首先就算唔睇初代巾,就咁睇都唔會有太多唔明的地方
然後再番轉頭睇初代同馬沙之反擊就岩岩好
其他所因應喜好而睇就得.......因為08同埋0080對於年表上的關聯性唔算太大
最後先睇TrunA,會有好大感動

Shit巾?呢個唔睇都無所謂啦,無論係論巾定論動畫佢都唔合格

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-04, 04:22 PM   #173
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: Bleed Saga
睇CCA前要睇0079...
同感
唔睇0079的話根本唔會明白阿寶同馬沙之間的禁斷之愛的由來(爆)

ペルソナ5

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
舊 06-17-04, 04:23 PM   #174
oogami
帝國華擊團

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: FREDDY@o@
gundam到左V左右已經開始無聊,最好睇係0080,0083,08小隊...等等短篇
V好好睇wor... 富野式悲劇... 最後個好友都要死.

- 做工務員之路 -
oogami 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-04, 04:24 PM   #175
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: ^-^小人物
如果唔識日文既~好多套Gundam都唔會係好知咩事
除非睇過啦

其他野大家都講左好多~
還有...一定要睇左0083先好睇Seed...會覺得好得意
識日文的話打G Gen都不失為一方法
不過Game的內容始終無漫畫同動畫咁充實
尤其係交叉骨,G Gen入面講得太少啦

>...一定要睇左0083先好睇Seed...會覺得好得意
唔指得意
你睇晒之前的巾片之後再睇就會好火滾,因為套野D橋絕好多都係抄之前的巾片的....
最重要就係果種畫質、果種唔穩定的畫會令你覺得佢無誠意

ペルソナ5

隨時更新

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
戒男 黃毓民 ULTRASEVEN Neo Entertainment TREND 6 11-06-03 04:24 PM
問 方力申 好心好報 的 手機鈴聲 StevenLeong 影音館 6 10-25-03 11:04 PM
我 想 問 一 問 龍 兄 馬馬 體育版 2 08-10-03 11:08 AM

現在的時間是 07:30 AM

手機版 | APP版