Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-27-20, 04:50 AM   #26
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
1-6 集先行一小時版已出,質素似乎不錯

已確認是兩年番了
期待粵語版

我想問吓反手聖光劍依個中譯係咪CCTVB嘅專利?

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-27-20, 06:38 PM   #27
casio
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: DevilElvis 查看文章
期待粵語版

我想問吓反手聖光劍依個中譯係咪CCTVB嘅專利?
冇記錯嘅話天下係艾班快速劍,大然係阿邦式快速劍

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-27-20, 07:47 PM   #28
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
我睇天下版記得係艾班疾風斬

最鍾意既招式都係極大消滅咒文
無視防禦力中左就必死好型
由手機版發出

此篇文章於 09-27-20 07:51 PM 被 真!DC 編輯。
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-20, 12:21 PM   #29
Kain
God of Gamer

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
好高汁
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-04-20, 05:20 PM   #30
fmptsrhk
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2009
黃viu似乎冇添...
fmptsrhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-20, 06:31 PM   #31
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
我發現我真係完全唔記得晒劇情

舊 10-05-20, 10:05 PM   #32
真!DC
Banned User
奉行我道

睇完第一話
對付偽勇者團部分改晒
冇左計謀同合乍
國王既讚賞變到好意味不明

不過畫面表現好好
由手機版發出
舊 10-06-20, 07:23 AM   #33
macgyver
Game Master
反loli恊會會長

註冊日期: Aug 2004
下集殺人機器

舊 10-06-20, 11:05 PM   #34
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
我都要翻睇書先記起點解假勇者團同壞人賢者唔cut得 sosad

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-07-20, 07:28 AM   #35
真!DC
Banned User
奉行我道

偽勇者團真係拯救世界關鍵
冇佢地達爾冇專用劍
阿布走左唔會成長
地面比炸彈炸左
由手機版發出

此篇文章於 10-07-20 07:30 AM 被 真!DC 編輯。
舊 10-07-20, 02:46 PM   #36
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
引用:
作者: 真!DC 查看文章
睇完第一話
對付偽勇者團部分改晒
冇左計謀同合乍
國王既讚賞變到好意味不明

不過畫面表現好好
由手機版發出
想問邊度有得睇

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-07-20, 03:01 PM   #37
LordofNightmare
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2014
引用:
作者: 真!DC 查看文章
偽勇者團真係拯救世界關鍵
冇佢地達爾冇專用劍
阿布走左唔會成長
地面比炸彈炸左
由手機版發出
其他3個都算, 點會估到偽魔法師竟然係麻德利夫師兄弟~~~~
LordofNightmare 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-07-20, 03:33 PM   #38
Thaws

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDThaws
XBox Live Gamertagthaws
最衝擊唔係成段冒險只係用左三個月時間咩
由手機版發出
Thaws 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-07-20, 03:50 PM   #39
真!DC
Banned User
奉行我道

引用:
作者: DevilElvis 查看文章
想問邊度有得睇
搵過幾個正當途徑都唔見
最後邪道左
由手機版發出
舊 10-07-20, 05:15 PM   #40
casio
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: Thaws 查看文章
最衝擊唔係成段冒險只係用左三個月時間咩
由手機版發出
所以瑪姆同何布係成套最可怕嘅人
一個兩個月唔夠滿師,一個由嘍囉變成可以同大魔王係魔法上互鬥

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-08-20, 11:33 AM   #41
Shadow 神
混沌與光明的創造者

註冊日期: Nov 2006
PSN  IDShadowNel
引用:
作者: casio 查看文章
成套野阿布真係最搶戲,實力上的改變不在講,心態上的成長更加無得彈
搞到主角達爾反而只係 "普通的皇道屈機血統成長"

睇左第一集,幾高水準!但成套漫畫咁長,唔知動畫會唔會出哂同埋 keep 住水準 ...
唔想睇到打超龍戰團又完 ...

PSN: ShadowNel
wii friend code: 3580 5742 2557 1699
Shadow 神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-08-20, 12:55 PM   #42
Kain

引用:
作者: casio 查看文章
幾日咋,邊洗兩個月
由手機版發出
舊 10-08-20, 02:09 PM   #43
D.K.
Game Master
こなみきりえ

註冊日期: Jan 2009
PSN  IDKatyherDave
XBox Live GamertagDaveKatyher
引用:
作者: Kain 查看文章
幾日咋,邊洗兩個月
由手機版發出
由達爾搵隆‧貝魯克整劍, 到打贏巴恩係幾個星期, 差唔多兩個月啦

阿布學成極大消滅咒文同達爾同期, 你計佢覺醒勇氣之光黎計, 就係幾日

瑪姆就一早離隊學師, 一定多過兩個月

大જિંગ
大징

D.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-08-20, 05:02 PM   #44
Kain

引用:
作者: D.K. 查看文章
由達爾搵隆‧貝魯克整劍, 到打贏巴恩係幾個星期, 差唔多兩個月啦

阿布學成極大消滅咒文同達爾同期, 你計佢覺醒勇氣之光黎計, 就係幾日

瑪姆就一早離隊學師, 一定多過兩個月
簡單啲計瑪姆離開時間=打巴藍既時間+幾日休息時間
一定無一個禮拜
回憶時拳聖都話瑪姆幾日就差唔多學晒武神流
同離隊之前除左巴藍已經打晒其他五團,你都未減果啲時間

記得早排youtube有人計過3個月點分配
夜啲我再望下先,印象中結論係3個月其實係夠既,仲有好多走戔(雖然佢都係靠估)

此篇文章於 10-08-20 05:28 PM 被 Kain 編輯。
舊 10-08-20, 05:37 PM   #45
Kain

唔知出處,應該係官方設定
14日
舊 10-08-20, 06:10 PM   #46
動漫遊戲迷
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2006
引用:

14日
如果正式設項是這樣,真的「無啦啦整達啦」。其實故事的時間長度,最短也為一年至二年。好處是如有增補性的新章節也易被處理,以及易解釋角色在節奏不緊湊的章節與章節之間會隨時間過去而自動變強(對手是越後出場便越強,故事也不能常用特訓解釋角色變強,所以最有效的方法是這樣)。

不過,設項歸設項,原作的劇情沒正式提及時間長度,總會代表設項有被推翻的可能性,XD。

此篇文章於 10-08-20 06:28 PM 被 動漫遊戲迷 編輯。
動漫遊戲迷 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-08-20, 06:43 PM   #47
Kain

漫畫入面某人咪講得好清楚total 3個月
張圖只係計俾你睇
由手機版發出
舊 10-08-20, 07:07 PM   #48
真!DC
Banned User
奉行我道

仲有張圖係角色參戰記錄
阿布係唯一所有戰役全勤既角色
由手機版發出
舊 10-08-20, 10:26 PM   #49
D.K.
Game Master
こなみきりえ

註冊日期: Jan 2009
PSN  IDKatyherDave
XBox Live GamertagDaveKatyher
引用:
14日

14日
咁睇黎, 假勇者冇去迪魯木靈島嘅話, 達爾一定會錯過晒呢3個月所有EVENT
世界終結

大જિંગ
大징

D.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-08-20, 10:54 PM   #50
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
要特別提既係 何布其實一出場個實力已經係好高
佢係得15歲但已經識出上級魔法既天才
三個月時間,佢只係all-in晒落精神修行上,由弱蟲變成全世界最智勇雙存既男人

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] インフィニティ ストラッシュ ドラゴンクエスト ダイの大冒険 | 2023年9月28日發售 seed2005 電視遊戲討論版 64 10-14-23 02:06 PM
[多機種] ドラゴンクエスト XI 過ぎ去りし時を求めて (Dragon Quest 11) | 已售 neo2046 電視遊戲討論版 780 05-05-21 03:08 PM
[多機種] Dragon Quest Builders『ドラゴンクエスト ビルダーズ』 money 電視遊戲討論版 67 06-05-16 07:52 PM
ドラゴンクエスト モンスターパレード okabe PC電腦遊戲討論版 120 10-28-13 06:57 PM
[ETC] 『ドラゴンクエスト』の歴代武器・盾人気投票スタート 1位の武器・盾は100%商品化! neo2046 電視遊戲討論版 0 01-21-13 11:59 AM

現在的時間是 08:26 AM

手機版 | APP版