Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-18-13, 04:35 PM   #626
holsety
Ultimate Gamer
http://www

註冊日期: Oct 2003
引用:
作者: Sheva 查看文章
Config 淨係較到window log (對話框)既字體,其他 in game 字體eg.能力值或者同npc對話既字體都無得較
果d 應該冇得搞lu
我都係21" mon, ps3 版我覺得個字體大小都ok^^¡

舊 08-18-13, 05:30 PM   #627
真十人€
Game Master

註冊日期: Jul 2002
PSN  IDhokcjp
引用:
作者: field11 查看文章
我尋晚用左3個鐘先入到bahamut
如果叫frd 一齊玩要佢用3個鐘揀server, 唔使旨意有得玩.
遲番一個兩個星期先開始應該好會啲。
<-正有此打算,還掂用返1.0又無early access。
真十人€ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-18-13, 05:46 PM   #628
Sheva
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2004
引用:
作者: holsety 查看文章
果d 應該冇得搞lu
我都係21" mon, ps3 版我覺得個字體大小都ok^^¡
巴打你係720定1080i?
Sheva 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-18-13, 07:45 PM   #629
D-Joe
Game Master

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDN2O1990
XBox Live GamertagN2O1990HK
話說PC版如果用日文黎裝GAME係咪會無得改語言
個launcher左下個位應該係選語言但佢灰左唔比我按

哦明了要係login前 set好

此篇文章於 08-19-13 04:49 AM 被 D-Joe 編輯。
D-Joe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-18-13, 08:21 PM   #630
tallken
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2004
XBox Live Gamertagtallkenwong
請問 login game 後 ( jp version ) , 跟著自動update data.

update 後 自己logout, 當再login 打相同 名 + pw , login 唔倒 >_<"""""

login 時 第三行 是要打什麼? ( 第一次login 時冇打都得 )
tallken 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-18-13, 08:31 PM   #631
北条加蓮
Crazy Gamer
Cuの極みラブレター

註冊日期: Sep 2007
引用:
作者: tallken 查看文章
請問 login game 後 ( jp version ) , 跟著自動update data.

update 後 自己logout, 當再login 打相同 名 + pw , login 唔倒 >_<"""""

login 時 第三行 是要打什麼? ( 第一次login 時冇打都得 )
唔駛打
嗰個應該係類似銀行的雙重認證
北条加蓮 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-18-13, 08:41 PM   #632
tallken
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2004
XBox Live Gamertagtallkenwong
引用:
作者: Noi Aruto 查看文章
唔駛打
嗰個應該係類似銀行的雙重認證
thx thx

咁login 唔倒...係什麼問題呢?
tallken 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-18-13, 08:47 PM   #633
okabe
God of Gamer

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: tallken 查看文章
thx thx

咁login 唔倒...係什麼問題呢?
你確定無打錯ID&PW?
有無去SE網試下LOGIN A/C?
如果正常LOGIN到SE網,但去到隻GAME LOGIN唔到
可能係LOGIN SHORT左
okabe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-13, 12:47 AM   #634
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: Marco 查看文章
大家都係 Bahamut server 嗎 ?
而家 Bahamut 開新人入唔到了
好在封人之前入左Bahamut 者

舊 08-19-13, 02:01 AM   #635
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

註冊日期: Aug 2006
Wii U IDRealityFantasy
Nintendo Switch ID4064 9412 4240
3DS Friend Code0430 8383 4001
PSN  IDRealityFantasy
XBox Live GamertagFrancisFantasy
我入左baha 但係我d frd 入唔到果下衰呢

我想問下minion 見有d 人有飛空艇仔點攞架!?
我只見到有賣陸行鳥同bomb 既?

fantasy俊仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-13, 02:03 AM   #636
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
引用:
作者: fantasy俊仔 查看文章
我入左baha 但係我d frd 入唔到果下衰呢

我想問下minion 見有d 人有飛空艇仔點攞架!?
我只見到有賣陸行鳥同bomb 既?
做主線任務會送....冇記錯的話

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-13, 04:25 AM   #637
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

註冊日期: Aug 2006
Wii U IDRealityFantasy
Nintendo Switch ID4064 9412 4240
3DS Friend Code0430 8383 4001
PSN  IDRealityFantasy
XBox Live GamertagFrancisFantasy
引用:
作者: GN00508771 查看文章
做主線任務會送....冇記錯的話
要打到好後?我今日一日打到lv.17 開轉職都仲未有...

fantasy俊仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-13, 06:05 AM   #638
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
引用:
我自己未開始玩
但睇個FD. LV17已經有@@

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-13, 01:03 PM   #639
okabe

尋日半夜上線睇下有無機會入Bahamut
結果都係入唔到
加下去左Aegis玩住先
舊 08-19-13, 01:32 PM   #640
ist
Game Master
.

註冊日期: Mar 2003
玩到巴術士20級了,其他8級左右
隻獸好勁,主要打法係叫隻獸打
自己後面放狀態異常魔法,學埋幻術同咒術,20級就可以幫敵人掛8種狀態異常,d血就不停倒水

舊 08-19-13, 03:34 PM   #641
佐佐木莊尼
Game Master
亂入禁止

註冊日期: Nov 2002
都係入唔到 baha, 仲要時不時日本個 server list get 唔到

最後去左北美 diabolos

新 FF14 - (Bahamut) - Icecream Sandwich, 回復 + 職人 (已引退)

GW2 - (Tarnished Coast) - Arturia P Saber, warrior || Asuna Alfheim Yuuki, Elementalist (兼職)
佐佐木莊尼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-13, 06:48 PM   #642
Tomatoxi
Junior Member

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: ist 查看文章
玩到巴術士20級了,其他8級左右
隻獸好勁,主要打法係叫隻獸打
自己後面放狀態異常魔法,學埋幻術同咒術,20級就可以幫敵人掛8種狀態異常,d血就不停倒水
如果你有留意, Carbuncle 好多招都係加敵對心,
HP 仲要高過同 lvl 嘅 Tank
試過打礦山dungeon 最後果隻 Giant Boss,
隻Carbuncle 一直Tank到尾
Tomatoxi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-13, 08:23 PM   #643
ShinShiden
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2005
PSN  IDshinshiden
XBox Live Gamertagshinshiden
引用:
隻Minion飛空艇係 任務報酬來

打完主線任務 Masked Mage後 (呢個任 沒記錯的話 好似係上限lv18 果個), 之後個主線任要你搭飛空艇去做信差 先去水都後去砂國

完成後便可拿到~

ShinShiden 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-13, 11:43 PM   #644
Sheva
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2004
有無朋友知道香港開既JCB信用卡(From Aeon) 可唔可以交月費 (日版日server)? 定仰或要用番webmoney?
Sheva 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-20-13, 12:30 PM   #645
斯羅
aloha~

PSN  IDsanger1986
XBox Live GamertagSanger1986
無追開POST想同FRD玩, 請問PS3係吾係同WINDOWS一樣SERVER?
斯羅 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-20-13, 12:35 PM   #646
holsety
http://www

註冊日期: Oct 2003
日版我都係用開webmoney, jcb 卡不太清楚
ps3 同window server 一樣的

舊 08-20-13, 12:36 PM   #647
okabe

引用:
作者: 斯羅 查看文章
無追開POST想同FRD玩, 請問PS3係吾係同WINDOWS一樣SERVER?
係, 不過如果想WIN版同PS3版都玩到既話
兩邊都要付開通費
舊 08-20-13, 12:40 PM   #648
斯羅
aloha~

PSN  IDsanger1986
XBox Live GamertagSanger1986
thanks, 咁係吾係PS3版要等27號出隻碟再入埋月費就玩得, 吾洗其他野?
斯羅 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-20-13, 12:44 PM   #649
Eking

註冊日期: Feb 2006
新game送30日吧

舊 08-20-13, 04:16 PM   #650
knight-philip
カガミ

註冊日期: Oct 2008
被fd叫玩...但是他們OB時在國際ser
想知道介面是不是不論server可以自由set要英文定日文?

看英文打機比看日文慢太多了...

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
<未完>Final Fantasy XIII まだお仕事は終わらなそうです! neo2046 電視遊戲討論版 766 09-17-14 07:29 PM
[動畫] 『FINAL FANTASY Vll ADVENT CHILDREN COMPLETE』Blu-ray版 好評発売中 money 日本動漫畫討論版 400 07-19-09 04:43 PM
m(_ _)m~~真真正正嘅Final Fantasy online imgahou PC電腦遊戲討論版 21 12-05-07 04:33 PM
[NDS] Final Fantasy III -Vol 2- Shing 手提遊戲機討論版 428 02-02-07 02:28 PM

現在的時間是 05:54 PM

手機版 | APP版