Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-10-11, 04:18 PM   #51
王小虎
God of Gamer

註冊日期: Apr 2002
Real life weapon model, lol
王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-11, 10:16 PM   #52
LKC

註冊日期: Nov 2006
『Bioshock Infinite』最新デモ映像が7月7日に公開! その一部が先行公開

http://www.ps3-fan.net
 E3でプレスに公開された『Bioshock Infinite』の最新デモ映像が7月7日のGame Trailers TVで披露されることになりました。このデモ映像は約15分にも及ぶものになる予定で、それに先駆けて冒頭2分間の映像が公開されました。

『Bioshock Infinite』は海底都市ラプチャーではなく空中都市コロンビアを舞台としたFPSで、PS3版はPlayStation Move対応になる事と初代『BIOSHOCK(バイオショック)』が収録されることが今年のE3で明らかになりました。
LKC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-08-11, 05:19 PM   #53
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
畫面同玩法都好大進步!
個女仔幾靚,但比例好似有d問題...

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-08-11, 09:06 PM   #54
gamerroid
Game Master

註冊日期: May 2002
PSN  IDgamerroid
XBox Live Gamertaggamerroid
真係好正!!

gamerroid 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-08-11, 09:47 PM   #55
D-Joe
Game Master

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDN2O1990
XBox Live GamertagN2O1990HK
引用:
作者: gamerroid 查看文章
真係好正!!
伊莉沙白真係好正

此篇文章於 07-08-11 10:42 PM 被 D-Joe 編輯。
D-Joe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-09-11, 10:47 PM   #56
lucky star
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2008
引用:
作者: 赤兵尉SETH 查看文章
畫面同玩法都好大進步!
個女仔幾靚,但比例好似有d問題...

故事,遊戲環境氣氛幾吸引,elizabeth 幾靚,比例係自己可以接受到o既程度
睇落唔錯,唔怪得e3攞咁多獎,少玩fps但都會買嚟玩,希望快d出啦

此篇文章於 07-09-11 10:49 PM 被 lucky star 編輯。
lucky star 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-11, 12:33 PM   #57
shodanng2
Ultimate Gamer
留言太密會比人ban

註冊日期: Feb 2011
3DS Friend Code1891 1135 7643
PSN  IDshodanng
XBox Live Gamertagdanng360
http://www.youtube.com/watch?feature...YJb6xn8#at=850
BioShock Infinite E3 2011 Gameplay Demo

之前睇早期既片唔覺太正
但睇完呢段片
真係明白哂點解E3拎咁多獎
畫質比頭兩代BioShock明顯正好多
場境大得來但都好detail
個空中城市好生動
槍game結合好多天馬行空既玩法
空中路軌玩法好有速度感

其實場境同玩法有少少似之前隻BulletStorm
但明顯Bioshock Infinite係高幾檔層次
BulletStorm用UE3整
3代BioShock都係用Modified UE3整
好明顯BioShock系列用UE3勁好多
仲記得Bioshock 1出個時既水效果
以當年黎講算好正

此篇文章於 07-11-11 12:50 PM 被 shodanng2 編輯。
shodanng2 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-11, 05:27 PM   #58
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
睇完,真係XBOX360可以出到咁的質素?
見佢D掣係ABXY的,個地圖咁大又無讀碟時間飛嚟飛去真係幾爽,
但個主角好似好厚血,比一大班圍攻都無事。

個女角可以控制時間?見有一PART好似傳送咗去未來世界咁。

舊 07-11-11, 05:56 PM   #59
D-Joe
Game Master

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDN2O1990
XBox Live GamertagN2O1990HK
引用:
作者: 機場美少年 查看文章
見佢D掣係ABXY的,個地圖咁大又無讀碟時間飛嚟飛去真係幾爽,

個女角能力比較多樣,你問果PART話係女主角可以連結平行世界

舊 07-11-11, 06:17 PM   #60
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: D-Joe 查看文章
個女角能力比較多樣,你問果PART話係女主角可以連結平行世界
平行世界?
但佢哋個都市係空中,
即係又另外一個空中都市,但科技同時間比較接近我哋宜家呢個時代?

呢隻GAME應該都買硬的了,都係唔好研究太多等出GAME時多D新鮮感。

舊 07-11-11, 06:37 PM   #61
石主乙個
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2004
引用:
平行世界?
但佢哋個都市係空中,
即係又另外一個空中都市,但科技同時間比較接近我哋宜家呢個時代?

呢隻GAME應該都買硬的了,都係唔好研究太多等出GAME時多D新鮮感。
平行世界唔代表連個空間都要平行埋

舊 07-11-11, 06:56 PM   #62
\ot_to/

註冊日期: Jan 2007
PSN  IDotto_yeung
每次睇gameplay都覺得好正, 音效玩法都唔錯, "過山車"好有速度感, 可惜我玩第一身易暈及嘔, 否則會買黎玩
\ot_to/ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-11, 08:50 PM   #63
小樹
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2005
XBox Live GamertagLeo8896
真係好正,不過今集光左好多XDDD

玩第一集個時唔知點解一路一路都驚驚地,但明明依隻唔係標明係恐怖既game,真係好奇怪

到第二集,一開始以為big sister係敵對,點知最後...
同埋little sister真係好得意XDDD
我成個story都無殺過一個little sister,同超鍾意擺佢上膊頭行XDDD

依隻出左又係必玩,今集重有女主角添,同埋睇片個男主角好似用能力唔會扣藍水咁XD

今集女主角個性格我中哂槍

此篇文章於 07-11-11 09:08 PM 被 小樹 編輯。
小樹 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-11, 10:53 PM   #64
david
The One

註冊日期: Mar 2002
引用:

點會有呢個想法呢?bioshock呢個系列一向都係360版本o既畫面佔優。

要擔心o既係其他家用機種吧...不過今次陽光普照,應該唔多覺吧。

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-11, 10:22 AM   #65
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: david 查看文章
點會有呢個想法呢?bioshock呢個系列一向都係360版本o既畫面佔優。
唔係掛..... 除左saints row 2呢d將PC版做得一場糊塗的個別極小數例子, 依家d GAME一向係PC佔優.

舊 07-12-11, 10:29 AM   #66
david
The One

引用:
作者: wing 查看文章
唔係掛..... 除左saints row 2呢d將PC版做得一場糊塗的個別極小數例子, 依家d GAME一向係PC佔優.
呢度係家用板,我無將PC版放埋一齊做比較。

更何況,PC版要靚過家用機都要部PC夠力先得。

要用部同家用機同級O既PC,咁先可以同家用機作公平比較吧。

---
舊 07-12-11, 11:19 AM   #67
wing
格鬥低手

引用:
作者: david 查看文章
呢度係家用板,我無將PC版放埋一齊做比較。

更何況,PC版要靚過家用機都要部PC夠力先得。

要用部同家用機同級O既PC,咁先可以同家用機作公平比較吧。

機場兄果句好明顯係認為 "PC出到呢個效果唔奇, 360出到就令佢意外".

依家要砌一部同360/PS3呢D老爺機同級的PC, 真係有D難. 同價錢的PC已經可以勁過佢地.

"呢度係家用板" 呢句成日見, 尤其在巴哈. 其實好多forum分遊戲機且口PC game,以前係O岩, 但依家已經不合時宜, 因為好多遊戲都同時出PC/360/PS3版.

舊 07-12-11, 12:54 PM   #68
( ゚ω゚)?
Volks初音已接收

註冊日期: Dec 2010
Playstation Move 大作

http://www.movemodo.com/news/2011/07...medium=twitter

15 Glorious Minutes of BioShock Infinite Await

Posted Mon, 11 Jul 2011 by James Newton
Hurry up 2012!

What are you waiting for?
There's no bigger third-party Move game than BioShock Infinite, and here's 15 minutes of video from Irrational Games' heavenly-looking shooter.
We've not seen much of the game's PlayStation Move controls yet, but if they can live up to the quality currently demonstrated by the rest of the game it'll be happy days indeed.

PS3 Trailer:

\(^o^)/オワタ (;´Д`) ヽ(; ゚д゚)ノ ( ̄∀ ̄) (´・ω・`) ∠(゚Д゚)/ キタ━━(゚∀゚)━━ !!!!(´๑•ω•๑`) (๑*д*๑) (˘ω˘)zZ ( ゚ω゚ ) ∞ヾ(´д´)ノ ก็ʕ•͡ᴥ•ʔก้ (¯ 3 ¯)(◕‿◕✿) ('A`)(・ิω・ิ) (´д`) <( ̄ω ̄・)> 〆(・ω・`*) (´༎ຶД༎ຶ`)淚目 (๑•̀ㅂ•́)و✧掂 +×(ง⌐□ل͜□) 退休啦! (ง︡'-'︠)ง┗( _)┛(ʘдʘ)
EA-y( ̄Д ̄)。o :game怪有咁勁得咁勁,裝備有咁屎得咁屎,咪等啲友玩得咁舒服,玩完嗱嗱聲pay-to-win.抽loot box有咁難得咁難,box有咁罕有放咁罕有,啲課長咪啫聲抽完抽過第二次囉.
( ゚ω゚)? 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-11, 01:28 PM   #69
pierrekwok
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2006
幾鍾意呢集空中城市既設定,尢其係人肉過山車個效果做得好正
女主角係唔係其中一個長大左既little sister?
pierrekwok 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-11, 01:33 PM   #70
王小虎

註冊日期: Apr 2002
bioshock infinte年代係1912年,bioshock係1960年。
王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-11, 03:52 PM   #71
基路亞
The One
LUCKY☆STAR

註冊日期: Aug 2002
PSN  ID各位可以問我拎ID
我鍾意今集多過1, 2
1, 2 太陰沉

歷代「ギタドラ」スキルセット
XG3 (v3 UID=g21774, v4 UID=g14465, v5 UID=g8309, v6 UID=g8674)
GFV3 Complete Skill Set (203 FC, 10 EX, 2 HZD)
V Series Complete Skill Set (WIP)

PS プラチナコレクション (PS4: 9, PS3: 21, PSV: 1)
UC, BH5, KZ2, BOP, 塊魂Tribute, UC2, FFXIII, Dead Space, ガンダム無双3, KZ3, BioShock, SOCOM4, UC3, ガンダムExtreme VS, TOX, BH6, KZ, MGR, TR, TLoU, ガンダムExtreme VS FB, KZM, Destiny, The Order: 1886, MGSV:GZ, MGSV:TPP, BH0, UC4, Gravity Daze, Rise of TR, Gundam VS
基路亞 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-11, 05:25 PM   #72
shodanng2
留言太密會比人ban

註冊日期: Feb 2011
3DS Friend Code1891 1135 7643
PSN  IDshodanng
XBox Live Gamertagdanng360
引用:
作者: 基路亞 查看文章
我鍾意今集多過1, 2
1, 2 太陰沉
1,2代陰沉在係水底下既城
城內周圍都好暗
今代係空中城市好光猛
少左陰沉感

BioShock出個時
我仲記得好多玩家話唔敢玩落去
但其實都唔算恐怖
係場境氣氛同敵人造型有D陰森

此篇文章於 07-12-11 05:27 PM 被 shodanng2 編輯。
shodanng2 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-11, 05:39 PM   #73
wing
格鬥低手

引用:
作者: shodanng2 查看文章
BioShock出個時
但其實都唔算恐怖

其實個氣氛係幾陰森恐怖的, 一來四處黑ma ma, 二來D敵人會突然跳出來, 三來敵人在附近時D講野聲其實幾得人驚.

舊 07-12-11, 05:48 PM   #74
jeffyen83
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2010
引用:
城內周圍都好暗
今代係空中城市好光猛
少左陰沉感

BioShock出個時
但其實都唔算恐怖
我就係其中一個唔敢玩落去既人...
jeffyen83 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-11, 07:00 PM   #75
david
The One

引用:
城內周圍都好暗
今代係空中城市好光猛
少左陰沉感

BioShock出個時
但其實都唔算恐怖
所以個人認為今集陽光普照,已經完全失去佐BIOSHOCK系列一路以來O既特色,變成佐大路O既FPS一隻。

---

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
BioShock 2 imgahou 電視遊戲討論版 328 03-21-12 01:15 AM
[動畫] 谷口悟朗作品系列綜合討論區(スクライド5.1ch DVD己發售, 鉄のラインバレル08年秋TVアニメ化 クリエイティブ・プロデューサー出任) suger_ohkawa 日本動漫畫討論版 196 03-20-10 01:58 PM
[MAC Game]BioShock is coming to MAC QLAH Mac 討論區 3 12-15-09 02:38 PM
[問題] 有冇Bioshock / Dead Space 中文版攻略網址? 6402oen 電視遊戲討論版 2 11-11-08 01:31 AM

現在的時間是 12:17 AM

手機版 | APP版