Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-04-07, 02:35 AM   #76
神風@AMD
God of Gamer
Action!

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID2776-5245-9304
3DS Friend Code5327 1257 3881
PSN  IDamd8899
引用:
作者: BRA武藏 查看文章
我玩完第3話咋……

果3部機空中飛真係好……慢……啊……

冇錯,成日要zoom到最遠……感覺好空虛……
d功能記得好似第4話先開哂,d飛行機飛左上天可以入飛行mode(全速飛行),不過多數得番1~2招可用

最好到左目的地同佢地轉番…有時set自動,佢飛緊去果陣識自己轉全速飛行,不過到左打緊都唔識轉番普通mode,好低能

此篇文章於 11-04-07 02:53 AM 被 神風@AMD 編輯。
神風@AMD 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-04-07, 09:15 AM   #77
jasmin
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2004
同意ai仲可以更好

我反而想講講最多8機參戰既問題

會唔會亂左d呢?

超必轉哂map,亦令使用次數減少,成日打到自己人
jasmin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-04-07, 11:05 AM   #78
神風@AMD
Action!

Nintendo Switch ID2776-5245-9304
3DS Friend Code5327 1257 3881
PSN  IDamd8899
引用:
作者: jasmin 查看文章
同意ai仲可以更好

我反而想講講最多8機參戰既問題

會唔會亂左d呢?

超必轉哂map,亦令使用次數減少,成日打到自己人
有d係只係打一個人,例如神魂合體果部

就係因為轉左map炮,仲可以用咁多次咪好屈
不過回en既item都係範圍既…

可能freedom招超必唔會打中自己人

舊 11-04-07, 01:41 PM   #79
ゆり

有冇人覺得
主角好樣衰
不過羽斬幾型
同覺得有d似機戰w的主角機

舊 11-04-07, 03:30 PM   #80
BRA武藏
Game Master

註冊日期: Oct 2005
引用:
作者: ~freedom~ 查看文章
有冇人覺得
主角好樣衰
不過羽斬幾型
同覺得有d似機戰w的主角機
主角樣衰 + 1

果女的operator 都麻麻……
BRA武藏 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-04-07, 10:15 PM   #81
zero22
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2007
請問有冇人知點樣控制一部機黎玩,好似玩動作game咁
http://www.suparobo.jp/srw_lineup/srw_sc/system/02.html
zero22 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-04-07, 10:38 PM   #82
pure
Insane Gamer
2’5廃材の一員

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDreyo
引用:
作者: zero22 查看文章
請問有冇人知點樣控制一部機黎玩,好似玩動作game咁
http://www.suparobo.jp/srw_lineup/srw_sc/system/02.html
select制

今集容易玩左好多

已經去到第二十三話
不過重未有Strike Freedom

主腳同菠蘿油都勁到

Wii
pure 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-04-07, 11:36 PM   #83
msz006
私の紗夢は可愛です~
六蚊玩倒舖

註冊日期: Jan 2002
今集隻zeta勁唔勁??如果唔勁的話唔會買...
msz006 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-04-07, 11:41 PM   #84
zero22
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2007
引用:
作者: pure 查看文章
select制

今集容易玩左好多

已經去到第二十三話
不過重未有Strike Freedom

主腳同菠蘿油都勁到
唔該 select制我真係冇想過......
我玩到保護大天使果話,部freedom好冇用.....
高達最好用就wingzero,神魂合體部野合左體好勁呀
zero22 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-05-07, 06:04 AM   #85
pure
Insane Gamer
2’5廃材の一員

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDreyo
引用:
作者: msz006 查看文章
今集隻zeta勁唔勁??如果唔勁的話唔會買...
為Zeta而買?

個人觀感, Zeta Ok好用但稱唔上一線主力
Map必殺技唔需要氣力, 滿100EN, 可以放三飛
有全地形適應能力

引用:
作者: zero22 查看文章
我玩到保護大天使果話,部freedom好冇用.....
高達最好用就wingzero,神魂合體部野合左體好勁呀

部Freedom一d都唔差, 重幾好用
淨加射擊同用狙擊就夠

反而翼霸就真係弱

Strike Freedom同Infinite Justice第26話B加入
重有得繼承Freedom改造段數

神魂合體Godannar雖然勁, 但無得玩空戰, 月面/宇宙戰
已經雪左差不多成十話

地形限制令好多機成日都唔可以出擊

Wii
pure 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-07, 11:30 AM   #86
ゆり

有冇人玩玩下呢隻野突然卡音樂
又到event個時卡?
lag爆...
總覺得load速度好慢...

舊 11-22-07, 09:13 AM   #87
ZeroChow
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2005
點羅地圖上D盒?? 走過去都冇反應...
ZeroChow 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-07, 09:20 AM   #88
jasmin
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: ZeroChow 查看文章
點羅地圖上D盒?? 走過去都冇反應...
當部機行到個箱附近

轉做人手控制

可能要飛返落地先

然後上去touch個箱
jasmin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-07, 06:36 PM   #89
ZeroChow
Crazy Gamer

HK 打阿科個關點過?

我一走埋佢到, 就米加粒子炮KO我

扣成12000hp, 無一部幾頂得住
舊 11-23-07, 06:53 PM   #90
ゆり

引用:
HK 打阿科個關點過?

我一走埋佢到, 就米加粒子炮KO我

扣成12000hp, 無一部幾頂得住
高達系不停用免氣力的必殺技k他

舊 11-23-07, 06:56 PM   #91
ZeroChow
Crazy Gamer

引用:
作者: ~freedom~ 查看文章
高達系不停用免氣力的必殺技k他
佢KO左我先.....
舊 11-23-07, 06:58 PM   #92
ゆり

引用:
佢KO左我先.....
咁就試下快攻 一開始唔理敵人D卒 全部高達衝去正中央等重高出
一出全部即放必殺
百式招炮好好用GA~

舊 11-24-07, 06:21 PM   #93
ZeroChow
Crazy Gamer

要指揮效果生效, 就要追宗目標, 但我set 好後, 部指揮機都会照打敵人, 咁都低有冇生效.

還是要set戰鬥回避?
舊 11-25-07, 02:34 PM   #94
豆腐
無間豆

註冊日期: May 2002
3DS Friend Code5112 3637 7002
PSN  IDKOUKEN_84
引用:
要指揮效果生效, 就要追宗目標, 但我set 好後, 部指揮機都会照打敵人, 咁都低有冇生效.

還是要set戰鬥回避?
電腦預設會攻擊附近的敵人,自動控制
所以如果唔想佢攻擊敵人就要調為戰鬥迴避

琴日爆左
最後boss用多血機做近距離攻擊,
wing0 同 strike freedom 輪流放必殺
70萬係20分鐘內變為0

舊 12-01-07, 04:23 PM   #95
ZeroChow
Crazy Gamer

20關 點攞阿科? D網站話用Z飛埋去就有event發生, 但我試過到唔得.

佢仲去似無限EN咁, 猛開必殺打我...
舊 09-13-08, 02:35 PM   #96
clie

註冊日期: Dec 2001

請問黃色o個部係咪主角機?叫咩名?加埋主角好熱血喎
部敵人大佬機都好型,唔知有冇機會加入一般機戰

此篇文章於 09-13-08 02:41 PM 被 clie 編輯。
clie 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NDS] ときめきメモリアル Girl's Side 2nd Season neo 手提遊戲機討論版 8 01-12-08 10:50 PM

現在的時間是 04:40 PM

手機版 | APP版