Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-02-15, 10:24 AM   #651
PiroPiro
Crazy Gamer
變種哈士奇

註冊日期: Aug 2003
XBox Live Gamertagpirotase
引用:
作者: HON HON 查看文章
Danger Mouse...

唔知有無CHING睇過呢?

我記得細細個時叫做望過下, 但都唔知佢有無ENDING, 因為次次都話"究竟會點點點, 請收睇下集LA"
呢套其實都好好睇...主角做型其實幾似奸角

PiroPiro 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-02-15, 10:33 AM   #652
廢人
The One

註冊日期: Dec 2001
其實有套OVA好想睇返
依唔覺有返出DVD/BD
有無人知係咪真係無返出?

聖羅VICTORY
由手機版發出
廢人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-02-15, 10:37 AM   #653
fortel
Game Master

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: DevilElvis 查看文章

原來馬仔唱香港主題曲
細個覺得呢套野同g gundam好似,巨型格鬥機械人+五子,最緊要係個主角TVB係同一個配音
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-02-15, 05:01 PM   #654
Dangerous-boy
God of Gamer
D-boy

註冊日期: May 2011
引用:
作者: PiroPiro 查看文章

最記得有一集係講佢被吸入黑洞,去到黑洞盡頭由白洞出返來
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-02-15, 08:53 PM   #655
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
講起魔騎

『魔法騎士レイアース』3月9日から4日間に渡りニコ生で一挙放送決定!!

有興趣的不妨睇睇

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-02-15, 08:58 PM   #656
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
引用:
作者: Dangerous-boy 查看文章
最記得有一集係講佢被吸入黑洞,去到黑洞盡頭由白洞出返來
咁都記得....

我嗰時睇呢套卡通真係咩都唔識, 只講個英文名...

DANGER MOUSE..... DANGER MOUSE....

HON HON 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-02-15, 10:50 PM   #657
Sam=R
Insane Gamer
???

註冊日期: May 2007
引用:
作者: DevilElvis 查看文章

原來馬仔唱香港主題曲
以前覺得呢首歌好很正, 好正能量, 好熱血

Sam=R 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-02-15, 10:55 PM   #658
Sam=R
???

細路果陣覺得神秘的世界裡面個公主係好索囉

因為男主角個的衣著太差, 所以無睇...

完全唔明佢講乜

此篇文章於 03-02-15 11:08 PM 被 Sam=R 編輯。
舊 03-03-15, 12:32 AM   #659
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
爆烈HUNTER正斗呀, 好似係除咗個眼鏡之後會變成另一個人咁, 超暴露SM女王
harakuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-03-15, 01:11 AM   #660
額倆羅

註冊日期: Dec 2002
我記得以前朝早六半點起身開電視
無線定亞視剛剛開工,都會有啲10至15分鐘嘅卡通播
大家有無印象?

舊 03-03-15, 01:46 AM   #661
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
爆烈hunter動畫同原作真係兩套作品黎
淨係兩條女個打扮都已經Nerf左勁多

上面貼果段OVA先係照番原著打扮

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-03-15, 06:31 PM   #662
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

註冊日期: Nov 2003
引用:
作者: 小嘉 查看文章
相聚一刻我到而家都未完整睇過
童夢有無播晒
相聚一刻,對我黎講超悶…我覺得好似真情咁長…

加上,我永遠唔知點解,星期六開電視睇,實睇到相聚一刻,所以反而好記得…

個尾係好多雞飛出黎…

舊 03-03-15, 08:04 PM   #663
Peter仔
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2004
引用:
作者: HI_Ricky 查看文章
果套太空孫悟空有沒人有印象?
以前都係斷斷續續睇一兩集,香港好似叫太空西遊記
當年已經用個女女取代了唐僧個位

另外有套又係斷斷續續的睇,係17號大鐵人,不過不是動畫,
有幾集講17,18號兩兄弟相殘

兩套都唔知結局
Peter仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-03-15, 08:58 PM   #664
Crazy Gamer

引用:
作者: Peter仔 查看文章

兩套都唔知結局
大鐵人17號的結局係,17號從空中撞向敵方首領(名叫「智慧」還是「大腦」?)同歸於盡。

搵唔到結局片,但搵到18號的結局

舊 03-03-15, 09:49 PM   #665
Sam=R
???

引用:
作者: 大情大性武大帝 查看文章

加上,我永遠唔知點解,星期六開電視睇,實睇到相聚一刻,所以反而好記得…

個尾係好多雞飛出黎…
相聚一刻最後結局係五代裕作同音無響子結婚的

舊 03-04-15, 12:28 AM   #666
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
引用:
作者: Peter仔 查看文章

兩套都唔知結局
引用:
作者: 44264 查看文章
大鐵人17號的結局係,17號從空中撞向敵方首領(名叫「智慧」還是「大腦」?)同歸於盡。
敵方首領叫智慧;而最後幾集忠那邊的軍方亦做出部和智慧一樣的超級電腦。
軍方以為KO了智慧,點知智慧有再生、修復功能,大鐵人17號在智慧自我修復前自己衝埋去同歸於盡!
大鐵人17號最後仲學識說人話,同主角道別;那時南三郎在大鐵人17號的頭部之內,大鐵人17號不想南三郎犠牲,將他推出去,然後和智慧同歸於盡;細個時睇到喊

太空西遊記無線和亞視都播過,但都係碰巧睇唔到結局

引用:
作者: Sam=R 查看文章
睇第一集聽到無線的翻譯--伍裕作、毛響子,便馬上cut番!

此篇文章於 03-04-15 12:32 AM 被 Dangerous-boy 編輯。
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-04-15, 01:11 AM   #667
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

註冊日期: Nov 2003
引用:
作者: Sam=R 查看文章
對唔住,我講得唔清楚,我話片尾曲時…

舊 03-04-15, 01:39 AM   #668
BRA武藏
Game Master

註冊日期: Oct 2005
引用:
作者: Dangerous-boy 查看文章
敵方首領叫智慧;而最後幾集忠那邊的軍方亦做出部和智慧一樣的超級電腦。
軍方以為KO了智慧,點知智慧有再生、修復功能,大鐵人17號在智慧自我修復前自己衝埋去同歸於盡!
大鐵人17號最後仲學識說人話,同主角道別;那時南三郎在大鐵人17號的頭部之內,大鐵人17號不想南三郎犠牲,將他推出去,然後和智慧同歸於盡;細個時睇到喊
17號大結局睇到喊X2

但17號係中期已識講人話
BRA武藏 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-04-15, 02:05 AM   #669
HI_Ricky
深山人士

註冊日期: Sep 2009
PSN  ID封左塵....
XBox Live Gamertag封左塵....
當年最想買17號超合金一直沒得買(考試要頭十名)
之後人大左一出超合金魂即買, 17號自動變型超感動!

http:/www.machouse.hk
https://www.facebook.com/machouse2004/
另回收/維修各類特殊,開發,除錯 用途主機,可以PM 我
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk

此篇文章於 03-04-15 02:25 AM 被 HI_Ricky 編輯。
HI_Ricky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-04-15, 03:21 AM   #670
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
引用:
作者: PiroPiro 查看文章

呢套英國卡通同另一套閃電傳真機播過嘅Duckula(中文名譯作[殭屍怪鴨])為同一個平行世界。

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-04-15, 05:19 AM   #671
卡樂 B 薯仔
Crazy Gamer
隱性情色恐怖份子

註冊日期: Feb 2002
神秘的世界只記得TV ED '不器用じゃなきゃ恋はできない'

Not all the things visible are real...

任何事都為別人 自己擺在最後面 來一次遠走高飛 再猶豫就別後悔
擇期不如就今天 bye bye blue Monday 肩上一把破吉他 流浪到天邊
卡樂 B 薯仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-04-15, 07:07 AM   #672
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
引用:
作者: 大情大性武大帝 查看文章

個尾係好多雞飛出黎…
當年播相聚一刻時年紀仲細, 都唔知佢講咩, 記得幾年前睇返小小知佢講咩後, 感覺一樣都係悶爆.

童夢有ENDING, 不過唔夠熱血, 反而LIKE睇亞視播嗰套彈平.

HON HON 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-04-15, 07:34 AM   #673
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
當年兩套爆裂都冇睇
深夜播情弱的我唔知道
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-04-15, 09:10 AM   #674
Tano
嫑憅

註冊日期: Jun 2004
想問本地製作動畫(無誤)
教育電視有架變型識飛升壓渦雙層巴士
係小學幾年同邊科OP出現

エースは3つに分けられる

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
Tano 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-04-15, 09:56 AM   #675
PiroPiro
Crazy Gamer
變種哈士奇

XBox Live Gamertagpirotase
引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
呢套英國卡通同另一套閃電傳真機播過嘅Duckula(中文名譯作[殭屍怪鴨])為同一個平行世界。
居然有D咁既樹!?
真係估唔到
PiroPiro 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 09:15 PM

手機版 | APP版