Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 09-13-10, 05:19 PM   #1
神名レオ
Game Master
紅蓮團

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDleoayu
Thumbs up 諫山創「進撃の巨人」#08「心臓の鼓動が聞こえる ――トロスト区攻防戦④――」丨絕望人類大戰巨人兵團――。

http://www.amazon.co.jp/%E9%80%B2%E6.../dp/4063842762

故事簡介:
悠長的歷史之中,人類曾一度因被巨人捕食而崩潰。倖存下來的人們建造了一面巨大的牆壁,防 止了巨人的入侵。不過,作為「和平」的代價,人類失去了到牆壁的外面去這一「自由」……主人公艾倫•耶格爾對還沒見過的外面的世界抱有興趣。在他正做著到 牆壁的外面去這個夢的時候,毀壞牆壁的大巨人出現了!

有冇人有追?呢本野好有潛質WO~雖然作者畫功尚未成熟
但每一話故事都有高潮位,超展開,期待香港會出中文單行本!

舊 09-13-10, 05:35 PM   #2
clanyuen1
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2002
XBox Live Gamertagclan3
唔係3期就爛尾嗎....
我是覺得唔錯,比起火影和死神..

放心!高空工作,1人工作,10號風球出事你都有份,但公司唔保,
住戶是神,不得反抗...
clanyuen1 目前離線  
舊 09-13-10, 06:24 PM   #3
神名レオ
Game Master
紅蓮團

引用:
作者: clanyuen1 查看文章
唔係3期就爛尾嗎....
我是覺得唔錯,比起火影和死神..
!!??????
大哥,聽日先出單行第2期WO......................
http://www.amazon.co.jp/%E9%80%B2%E6...ref=pd_sim_b_1

舊 09-14-10, 12:54 AM   #4
STRIFE
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
看了看

這套.....有主角這東西嗎.....

為什麼會......
STRIFE 目前離線  
舊 09-14-10, 01:15 AM   #5
神名レオ
Game Master
紅蓮團

引用:
作者: STRIFE 查看文章
看了看

這套.....有主角這東西嗎.....

為什麼會......
想知少少劇透先按
引用:
男主角會有威能,佢老豆比佢的,可以操作巨人,
又有自我回復返d手腳,而且最新劇情又有超展開

舊 09-14-10, 08:30 AM   #6
大懶財

註冊日期: Apr 2006
PSN  IDJACKYSIN
題材都算幾另類, 有D似睇緊GANTZ (可惜GANTZ已經爛尾)

超級巨人太屈機喇.....主角冇返D威能實唔夠抽

啱聽嘅說話,就係金石良言....相反就當你透明.
(  ̄ー ̄)人(゚д゚;)
大懶財 目前離線  
舊 09-14-10, 11:59 AM   #7
Mr.66
Game Master

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: 李奧涼介 查看文章
可以操作XX
可以操作巨人
應該係...
自己變巨人出黎先岩

舊 09-15-10, 11:07 PM   #8
clanyuen1
Crazy Gamer

引用:
作者: 李奧涼介 查看文章
!!??????
大哥,聽日先出單行第2期WO......................
http://www.amazon.co.jp/%E9%80%B2%E6...ref=pd_sim_b_1
係我睇錯左.,如果同雷句誠套奇想王國一齊睇就一流,一套人類大戰巨人(絕望),
一套講人類挑戰大自然(熱血)..

放心!高空工作,1人工作,10號風球出事你都有份,但公司唔保,
舊 09-15-10, 11:16 PM   #9
Orphan
Game Master

註冊日期: Oct 2002
頭兩期合計銷量已經50萬
新人初連載黎講這是了不起的數字
Orphan 目前離線  
舊 09-16-10, 12:06 AM   #10
Bigwater
God of Gamer

註冊日期: Aug 2003
男主角

點知

不過話說,果100年,人類好似冇進化過

舊 09-16-10, 01:47 AM   #11
clanyuen1
Crazy Gamer

退化就差不多,你睇吓D武器,仲用緊工業革命時期之前的武器--刀刀劍劍...
可能大部份資源去了城牆,冇材料研發兵器...

舊 09-16-10, 01:50 AM   #12
柚原このみ

註冊日期: Oct 2002
有睇,個作者回回都諗到d你估佢唔到既野,唔錯b

柚原このみ 目前離線  
舊 09-16-10, 04:03 AM   #13
大懶財

第七話黎料喇

大懶財 目前離線  
舊 09-16-10, 12:21 PM   #14
神名レオ
Game Master
紅蓮團

引用:
作者: 大懶財 查看文章
第七話黎料喇

係呀!仲有之前睇情報同事實有少少出入TIM
但都差唔多~~跟住落去發展真係好令人期待!!

舊 10-04-10, 10:46 PM   #15
Blade
Senior Gamer
萬年潛水員

註冊日期: Jul 2002
PSN  IDWAIGUTS
套野超熱血呀,劇情緊湊,往往有意想不到既情節出現
不過發展到變身就真系老梗左d
狠心情度跟貼殺戮同大劍............

ps:同人畫風..?.....計槍王黑澤後第二套畫風草得黎正既漫畫
Blade 目前離線  
舊 10-04-10, 11:04 PM   #16
加瑪
奧脫福的一條小草

註冊日期: Oct 2005
我搵到喇@@

這些中國式法官的邏輯是:他一早為你「定性」,判決你不配做「中國人」。
但原來如果你服判,重複他的判決:好了,我不配,那麼我不是「中國人」了,卻又是罪名。
這種邏輯,世上只有這個地方有。---陶傑「神經病」

此篇文章於 10-04-10 11:27 PM 被 加瑪 編輯。
加瑪 目前離線  
舊 10-04-10, 11:13 PM   #17
Blade
萬年潛水員

引用:
作者: 加洛瑪.神 查看文章
我想問邊度有得o黎睇?
喂,呢句會出死亡flag嫁兄弟
Blade 目前離線  
舊 10-04-10, 11:15 PM   #18
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
女主角先係最應該捉去研究果個

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線  
舊 10-04-10, 11:27 PM   #19
加瑪
奧脫福的一條小草

註冊日期: Oct 2005
引用:
作者: Blade 查看文章
喂,呢句會出死亡flag嫁兄弟
咁你就唔好quote啦

這些中國式法官的邏輯是:他一早為你「定性」,判決你不配做「中國人」。
但原來如果你服判,重複他的判決:好了,我不配,那麼我不是「中國人」了,卻又是罪名。
這種邏輯,世上只有這個地方有。---陶傑「神經病」
加瑪 目前離線  
舊 10-14-10, 06:11 PM   #20
神名レオ
Game Master
紅蓮團

第14話
終於封住左個洞,但個故事個FEEL仲係序章咁

舊 10-14-10, 11:07 PM   #21
Blade
萬年潛水員

宜家要入地下室解迷囉
硬系好似rider劇情咁用敵人武器打返敵人
Blade 目前離線  
舊 10-15-10, 10:44 PM   #22
大懶財

推石仔嗰度我覺得主角好似大力得濟, 萬一唔小心推爆牆就搞笑

此篇文章於 10-15-10 10:46 PM 被 大懶財 編輯。
大懶財 目前離線  
舊 10-15-10, 10:45 PM   #23
Rance
The One
ガハハ

PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
我覺得個超巨大種係艾倫老豆召出黎o既

舊 10-17-10, 03:17 AM   #24
leozzz

註冊日期: Jan 2005
以為主角會死, 點知死都係主角威能之一...
leozzz 目前離線  
舊 12-09-10, 02:06 PM   #25
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
人食い巨人と人間との戦いを描いた別冊少年マガジン連載のマンガ「進撃の巨人」が、
コミックス2巻で累計100万部を突破したことが明らかになった。
1巻が3月に発売されてから口コミで売り上げを伸ばし、わずか8カ月での達成。
出版不況の中、コミックス2巻で大台を突破するのは異例だ。

「進撃の巨人」は、09年9月に別冊少年マガジン創刊時から連載中の諫山創さんのマンガ。
圧倒的な力を持つ最大50メートルの巨人たちを相手に人類が絶望的な戦いを挑む設定。
各巻にある驚愕(きょうがく)の展開が話題になっている。

8日発売の「週刊少年マガジン」(講談社)2・3合併号には、18ページの読み切りを掲載。
発行部数150万部以上(日本雑誌協会調べ)の週刊少年マガジンに載せることで、
作品の存在を広く知ってもらうと同時に、掲載誌の別冊少年マガジンをアピールする狙い

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
★★★街貨同人誌 Vol.007★★★(08/10~08/17) ★星人44★ 水★專區 27 08-21-11 09:24 PM
[TVB] "搜神傳" 25/08/08 星期一至五 20:00~20:30 Busconcamp Neo Entertainment TREND 238 10-18-08 12:05 PM
[TVB] "尖子攻略" 25/08/08 20:30首播 Busconcamp Neo Entertainment TREND 222 09-19-08 09:34 PM
[ETC] 團購青文 First departure !! 22/8/08 - 04/9/08 Dick 電視遊戲討論版 73 09-16-08 05:54 PM
[NDS] FIFA 08 enishi 手提遊戲機討論版 2 10-14-07 10:54 PM

現在的時間是 05:29 AM

手機版 | APP版