Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-30-20, 06:45 PM   #226
GreenTea
Administrator

註冊日期: May 2007
「あつまれ どうぶつの森 完全攻略本+超カタログ」発売決定+予約開始!
https://www.ndw.jp/atumare0319/

GreenTea 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-30-20, 08:01 PM   #227
ZlWS
God of Gamer
┌( ಥДಥ)╝?!

註冊日期: Aug 2005
Nintendo Switch ID4486 0587 6008
引用:
作者: rinxlun 查看文章
如果開個Group
有冇人會Join??
同埋用咩聯絡??WTSAPP?? TG?? LINE??
band.us

D.有期望可會失望,但係冇期望就一定冇望。
E.和諧唔係一百個人講同一說話,和諧係一百個人有一百句唔同嘅說話之餘,而又互相尊重。
F.千萬別跟豬打架,這只會讓你變髒,卻讓豬樂在其中。
ZlWS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-30-20, 08:10 PM   #228
gun2506
Insane Gamer

註冊日期: Feb 2005
3DS Friend Code2535 4440 7562
PSN  IDOoJunWaTaRaSeoO
請問一下數位版問題...

有個朋友本身用「日版實體game」,地區「美國」帳號玩...

現在想轉數位版來玩,若果開日服account買「日版數位版」,

同一機內的save會能用嗎?
gun2506 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-30-20, 08:10 PM   #229
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: GreenTea 查看文章
「あつまれ どうぶつの森 完全攻略本+超カタログ」発売決定+予約開始!
https://www.ndw.jp/atumare0319/

有興趣想買,依家買就真係Amazon訂算喇
lunn 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-30-20, 08:11 PM   #230
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: ZlWS 查看文章
band.us
無用開Band喎
不過如果多人一齊用都OK既
lunn 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-30-20, 09:06 PM   #231
reallyfatboy
Senior Gamer

註冊日期: Jul 2002
PSN  IDLYCKeith
XBox Live GamertagLYCKeith
開左島,有冇人可以帶傢俬黎摸

舊 03-30-20, 09:27 PM   #232
teealpha
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
引用:
作者: 小光 查看文章
想問點樣自製蜘蛛島?
https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=7287&snA=3298

引用:
作者: 阿聰 查看文章
我尋日同佢傾咗一次計就冇再同佢傾計,依家仲係營地度。

唔知道你可唔可以過嚟迎請佢去你度住?
睇人講,真係要硬食,如果唔係佢就會卡你進度
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-30-20, 11:16 PM   #233
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
引用:
作者: gun2506 查看文章
請問一下數位版問題...

有個朋友本身用「日版實體game」,地區「美國」帳號玩...

現在想轉數位版來玩,若果開日服account買「日版數位版」,

同一機內的save會能用嗎?
隻game 美版日版都係同一個ID
日acc 買完數位版可以用返美acc 開games 繼續用返美acc 個save
X&Y 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-31-20, 12:54 AM   #234
terryskw
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2004
想問問我隻Game喺部lite 玩緊, 依家想轉去大機度玩可以點做?
睇過個save 又唔可以backup 上 cloud.....
Thanks 先!

舊 03-31-20, 05:23 AM   #235
X&Y
Game Master

Nintendo Switch ID5965-4236-9786
引用:
作者: terryskw 查看文章
想問問我隻Game喺部lite 玩緊, 依家想轉去大機度玩可以點做?
睇過個save 又唔可以backup 上 cloud.....
Thanks 先!
設定>資料管理>轉移儲存資料
如果想大機轉返去細機玩同樣做法
舊 03-31-20, 08:40 AM   #236
阿聰

註冊日期: Sep 2002
Nintendo Switch ID1803-0934-0218
3DS Friend Code2148 9542 0542
引用:
作者: teealpha 查看文章
https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=7287&snA=3298

睇人講,真係要硬食,如果唔係佢就會卡你進度
查到了,已處理,真係要硬食……

村名:任天島島
人名:Andrew
3DS FC: 2148-9542-0542
NS FC: 1803-0934-0218
阿聰 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-31-20, 09:04 AM   #237
Tannhauser Gate
Crazy Gamer
薛西佛斯

註冊日期: Mar 2007
第七位村民
一買完地,出無人島就可以見番動物
最好買地之前儲定幾張券
廢事俾機會佢盲配

and bones in their noses I just flat
out wouldn't of believed you.」
Tannhauser Gate 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-31-20, 09:09 AM   #238
阿聰

Nintendo Switch ID1803-0934-0218
引用:
作者: Tannhauser Gate 查看文章
第七位村民
一買完地,出無人島就可以見番動物
最好買地之前儲定幾張券
廢事俾機會佢盲配
去到無人島,如果見到這動物唔係太鍾意,唔理的話唔會自動入村吧?

舊 03-31-20, 09:11 AM   #239
janicebb
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2003
3DS Friend Code4811 6910 0216
PSN  IDAngusYK
想加入一齊玩
SW-0072-3360-3357

janicebb 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-31-20, 09:16 AM   #240
Crazy Gamer
薛西佛斯

引用:
去到無人島,如果見到這動物唔係太鍾意,唔理的話唔會自動入村吧?
唔會,我琴晚試完
飛咗五個島,淨係同最後個隻講野(邀請)
今朝佢就入咗伙

and bones in their noses I just flat
out wouldn't of believed you.」
Tannhauser Gate 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-31-20, 09:32 AM   #241
阿聰

引用:
唔會,我琴晚試完
飛咗五個島,淨係同最後個隻講野(邀請)
今朝佢就入咗伙
但我係咪可以買地之後就可以擦?如果得先去無人島擦﹙善用里數﹚。
因為我今日先同意隻熊大叔入村,佢間屋應該都要聽日先起好,後日正式入住。

舊 03-31-20, 09:35 AM   #242
terryskw
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: X&Y 查看文章
設定>資料管理>轉移儲存資料
如果想大機轉返去細機玩同樣做法
試咗唔得
選了profile 後之後選想傳送邊隻game 資料時無森友會選...... T_T

舊 03-31-20, 10:19 AM   #243
Crazy Gamer
薛西佛斯

引用:
但我係咪可以買地之後就可以擦?如果得先去無人島擦﹙善用里數﹚。
因為我今日先同意隻熊大叔入村,佢間屋應該都要聽日先起好,後日正式入住。
我個流程係,露營地個隻(第六)入住之後先買地

你如果依家買唔知會點

舊 03-31-20, 10:39 AM   #244
阿聰

引用:
我個流程係,露營地個隻(第六)入住之後先買地

你如果依家買唔知會點
thanks!咁我就再儲多啲里數先(都差唔多有30000里數),
我等佢間屋起好之後,我先買地再去無人島搵動物。

舊 03-31-20, 10:45 AM   #245
X&Y
Game Master

引用:
作者: terryskw 查看文章
試咗唔得
選了profile 後之後選想傳送邊隻game 資料時無森友會選...... T_T
SPLATOON 2 都得竟然動森唔得

咁設定>用戶>轉移用戶?
不過厘個會耐同煩好多
同部lite 轉移完要重新再登入返個acc同攪其他野

edited: 都係唔support
https://en-americas-support.nintendo...ew-horizons%29
官方答覆recover 同 transfer 都係預計年內更新去提供

此篇文章於 03-31-20 10:57 AM 被 X&Y 編輯。
舊 03-31-20, 12:33 PM   #246
teealpha

引用:
查到了,已處理,真係要硬食……
硬食完起好屋之後第二日狸克會同你講可以透過動森amiibo新增露營客……都叫做有著有唔著啦
舊 03-31-20, 01:43 PM   #247
阿聰

引用:
硬食完起好屋之後第二日狸克會同你講可以透過動森amiibo新增露營客……都叫做有著有唔著啦
係,唔硬食冇得玩下一步。我依家買咗一塊地先,依家去擦動物,
希望擦幾次之內就有自己想要嘅動物出現啦……

另外大家今日大頭菜咩價?我條村永遠都係西價……

舊 03-31-20, 01:47 PM   #248
teealpha

引用:
係,唔硬食冇得玩下一步。我依家買咗一塊地先,依家去擦動物,
希望擦幾次之內就有自己想要嘅動物出現啦……

另外大家今日大頭菜咩價?我條村永遠都係西價……

53>49>45>42
聽日都唔出變調的話我都要搵人救濟先掂
舊 03-31-20, 01:55 PM   #249
阿聰

引用:
53>49>45>42
我都要揾人救濟……

舊 03-31-20, 02:11 PM   #250
leungky1

註冊日期: Jul 2009
引用:
53>49>45>42
我琴晚變左調但今朝無升
今晚先檢查到係波型,定例外......
由手機版發出
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[出讓]3DS美版遊戲 Animal Crossing, Luigi, etc tom 買賣專區 1 07-08-13 11:25 AM
[3DS] 動物之森 / Animal Crossing | 美版6月9日發售 W!LL 手提遊戲機討論版 560 04-09-13 01:05 AM
[Wii] Animal Crossing: City Folk (街へいこうよ どうぶつの森) 神祕人1號 電視遊戲討論版 461 11-27-08 12:28 PM
[NDS]動物之森 (Animal Crossing Wild World) [美版日版不可互動] neo2046 手提遊戲機討論版 642 07-27-06 04:29 PM
[DS]ANIMAL CROSSING!!!! + Multiplayer!! GimGim 手提遊戲機討論版 14 05-12-04 09:53 PM

現在的時間是 03:10 PM

手機版 | APP版