Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 17  ... 最後
電視遊戲討論版>Octopath Traveler 八方旅人 | NS,Steam版已售 | Xbox Game Pass (Console and PC) 3月25日
maxwellchow 12:34 PM 07-13-18
作者: AKIRA桑:
係乜?我反而覺得佢用左好多口語化,好在地既字眼來演譯角色既背景。

我從使用 Tapatalk 的 SM-G9287 發送

其實主要係獵人故事對話用d 古英文 thou, thy 呢d,我去到祭司個邊都睇得明
yuhchan5 12:47 PM 07-13-18
我都覺得英文好深
charcsc2000 12:54 PM 07-13-18
係乜?我反而覺得佢用左好多口語化,好在地既字眼來演譯角色既背景。

一dd, 有d真係好深....
charcsc2000 12:57 PM 07-13-18
作者: maxwellchow:
其實主要係獵人故事對話用d 古英文 thou, thy 呢d,我去到祭司個邊都睇得明
正常睇唔明...係沒得不查字典 / google...
leungky1 01:03 PM 07-13-18
作者: charcsc2000:
其實當佢小說咁睇係睇得明..只係口語化你唔會咁講...睇慣沒問題的..
最大問題一定係專用名詞.....有d真係用得好深, 不是平常人會用...
好耐未試過玩英文game要拎字典出來查...

另外隻game可以英文字幕+日語配音真心賺...
有上文下理又未到唔明嘅
但招式名,村名同鬧人語句都咁文雅
睇得出資源唔多,都叫搵啱人做
由手機版發出
jackybat09 01:14 PM 07-13-18
灣仔隻game 今天$458。太貴了,唯有等一吧
野良猫 01:34 PM 07-13-18
dl版仲貴過實體喎....
咁點解不入美版???反正都係國際版...
想對應番個demo save唔想再打過
用咗分去買扣埋都係6千円左右同實體日版差唔多

收工出得旺角又要搵日版再番到屋企都十點幾
俾貴啲唔駛辛苦自己
charcsc2000 01:43 PM 07-13-18
作者: leungky1:
有上文下理又未到唔明嘅
但招式名,村名同鬧人語句都咁文雅
睇得出資源唔多,都叫搵啱人做
由手機版發出
呢隻game真係加個中文就完美...
可惜係se...
charcsc2000 01:44 PM 07-13-18
作者: 野良猫:
想對應番個demo save唔想再打過
用咗分去買扣埋都係6千円左右同實體日版差唔多

收工出得旺角又要搵日版再番到屋企都十點幾
俾貴啲唔駛辛苦自己
咁你對返demo就沒計...其實重玩都沒所謂啦, 咁正..
charcsc2000 01:45 PM 07-13-18
作者: jackybat09:
灣仔隻game 今天$458。太貴了,唯有等一吧
ns成日都出炒價...太貴..
而加都怕rockman x 兩實體又係咁....有心買就訂左先...
mrk 02:31 PM 07-13-18
而加都怕rockman x 兩實體又係咁....有心買就訂左先...
題外話:
RockmanX合集1、2實體帶只有日版份,
香港行貨跟美版一樣,(即係2係DL Code)
所以來要RockmanX合集2實體帶點都要訂左先!
mrk 02:36 PM 07-13-18
呢隻game真係加個中文就完美...
可惜係se...
我總係覺得遲下老任會出手幫佢中文化埋,
好似當年PS3隻FF13咁日版、歐版、美版出完先輪到出中文版,
又或者過多排又出番PS4版+中文化都未定!(老任唔幫手中文化,SIE可以有興趣幫手中文化,但條件可能係要出隻PS4加料版)

利申:自己已訂左NS美版限定版
八仙果 03:08 PM 07-13-18
温馨提示:
日版 Switch 1+2 實體版,
隻 2 其實都係 download 版,要 download 的。

PS4 版隻 1+2 實體版,
先係兩隻碟。

未訂嘅要留意。

八仙果 03:09 PM 07-13-18
作者: mrk:
題外話:
提外話:
Rockman X 1+2 温馨提示,
隻 2 其實都係 download 版,要 download 的。

先係兩隻碟。

未訂嘅要留意。

AKIRA桑 03:53 PM 07-13-18
好似當年PS3隻FF13咁日版、歐版、美版出完先輪到出中文版,
又或者過多排又出番PS4版+中文化都未定!(老任唔幫手中文化,SIE可以有興趣幫手中文化,但條件可能係要出隻PS4加料版)

以我識SE咁多年既,我勸你都係死左條心。就連Dragon quest hero有現成中文版,佢都無比NS啦。

charcsc2000 03:55 PM 07-13-18
題外話:
我就係咁唸...
老闆都話應該會返少量實體...
但分開訂比1+2合集, 應該貴150...
charcsc2000 03:56 PM 07-13-18

等佢出完都應該爆左幾次...
Gundam MK-2 03:56 PM 07-13-18
以我識SE咁多年既,我勸你都係死左條心。就連Dragon quest hero有現成中文版,佢都無比NS啦。

應該係sorry自己幫se譯
咁就100%唔會去到ns

我從使用 Tapatalk 的 G8342 發送
charcsc2000 04:01 PM 07-13-18
作者: 八仙果:
提外話:

先係兩隻碟。

未訂嘅要留意。

1+2合集先係咁....
ns版係有出分開的實體...
每隻3300日元...只限日版...
我怕好似魔女1+2咁...又炒到飛天...今次訂左先
charcsc2000 04:02 PM 07-13-18
作者: Gundam MK-2:
應該係sorry自己幫se譯
咁就100%唔會去到ns

我從使用 Tapatalk 的 G8342 發送
暫時我見最多中文game一定係sony, 其次係sega....
佢地重視華人市場嘛..
八仙果 04:50 PM 07-13-18
1+2合集先係咁....
ns版係有出分開的實體...
每隻3300日元...只限日版...
我怕好似魔女1+2咁...又炒到飛天...今次訂左先
我知,所以咪話 1+2 囉。

先係兩隻碟。

未訂嘅要留意。
charcsc2000 05:16 PM 07-13-18
作者: 八仙果:
我知,所以咪話 1+2 囉。

先係兩隻碟。

未訂嘅要留意。
明白...
ns版係有兩種...
1+2 - 5500日元..1係實體, 2係dlc...(日美歐行都係咁)
1, 2 - 各3300日元...2隻都係實體...(只限日版)
講真x系列咁多歌...點都買日版啦...

想買來儲呀...實體仲可以借比人...
到時肯定係係被秒賣...
Eking 06:25 PM 07-13-18
明明唔駛4舊,點解要俾4舊呢,玩遲d唔駛死,下星期再決定
jackybat09 06:34 PM 07-13-18
其實睇返個定價四百幾差不多。我都係忍唔住係信和地庫入左手。盛惠$439
holsety 08:11 PM 07-13-18
download 日版,遲d 買返盒w
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 17  ... 最後

返回主題版面