Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Music UNIVERSE

主題工具 顯示模式
舊 01-18-06, 06:25 PM   #626
Rosicky
God of Gamer
我愛攝影

註冊日期: Oct 2002
XBox Live GamertagykcisoR
引用:
作者: 鎖鏈怪
Nirvana唔需要練吧
呢排興起玩多左hard rock
for warm up 用

英雄聯盟: Rosicky
Rosicky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-18-06, 08:34 PM   #627
txl
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2005
XBox Live GamertagJonouil
引用:
作者: 松本秀人
for warm up 用
hard rock好玩,我都好鐘意玩
之前成日玩Ozzy, Deep purple
txl 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-18-06, 11:44 PM   #628
半熟蕃茄
Game Master
有朋自遠方來非姦即盜

註冊日期: Oct 2004
引用:
作者: txl
Deep Purple......我好like ka
有無玩過smoke on the water同highway star?
半熟蕃茄 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-19-06, 12:24 AM   #629
txl

引用:
作者: frankieccc
Deep Purple......我好like ka
有無玩過smoke on the water同highway star?
呢兩首當然玩過啦
但其實我都唔係玩好多,自已練過下Burn
Ozzy就玩過Crazy Train同Mr crowly,以前出show成日玩呢d
舊 01-19-06, 01:40 AM   #630
Rosicky
God of Gamer
我愛攝影

註冊日期: Oct 2002
XBox Live GamertagykcisoR
引用:
bon jovi 以前d歌算唔算hard rock?

英雄聯盟: Rosicky
Rosicky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-19-06, 10:42 AM   #631
新堂愁一
Eternal Flame™
男人三寶無樣有

註冊日期: Aug 2002
呢排練緊Silent jealousy...

舊 01-19-06, 11:05 AM   #632
txl

引用:
作者: 松本秀人
bon jovi 以前d歌算唔算hard rock?
bon jovi都算既
舊 01-19-06, 11:09 AM   #633
新堂愁一
男人三寶無樣有

前排聽左DT首Finally Free....點解可以正得咁緊要.....
睇住d詞聽好似睇緊電影咁.......

舊 01-19-06, 11:32 PM   #634
半熟蕃茄
Game Master
有朋自遠方來非姦即盜

引用:
bon jovi都算既
you give love a bad name 同It's my life都正..........
同埋呢排好似好多人玩greenday d 歌........不過我自己唔多熟
舊 01-20-06, 11:26 AM   #635
txl

greenday我只練過basketcase
總覺得pop punk首首都差唔多...
舊 01-20-06, 11:59 AM   #636
新堂愁一
男人三寶無樣有

引用:
greenday我只練過basketcase
總覺得pop punk首首都差唔多...
我都覺.......
greenday我淨係練過americasn idiot ja

舊 01-28-06, 10:40 AM   #637
驚寂
Game Master

註冊日期: Jul 2004
sum 41既over my head唔易嫁,由其係bass
greenday個人應為都幾悶
你地唔搵vocal?
驚寂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-28-06, 11:35 AM   #638
txl

你唱咩架?幾大?
舊 01-28-06, 02:42 PM   #639
驚寂
Game Master

引用:
你唱咩架?幾大?
唱咩?style?
17歲
驚寂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-04-06, 09:44 AM   #640
養雞場之旦那

有冇人玩blink182同Hi-STANDARD?
我係pop punk友~玩guitar
ohya~
養雞場之旦那 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-06, 08:43 AM   #641
半熟蕃茄
Game Master
有朋自遠方來非姦即盜

最近停下又玩下..........
想問下有無d比較啱初學者(1-2年經驗到).........可以結他同琴夾gei歌推介一下
thx
舊 02-20-06, 11:01 AM   #642
新堂愁一
男人三寶無樣有

引用:
最近停下又玩下..........
想問下有無d比較啱初學者(1-2年經驗到).........可以結他同琴夾gei歌推介一下
thx
Endless rain.....

舊 02-20-06, 01:23 PM   #643
半熟蕃茄
Game Master
有朋自遠方來非姦即盜

引用:
作者: 新堂愁一
Endless rain.....
X-JAPAN D 歌我唔太熟.......印象中呢首好似唔易
有無廣東流行曲推介?
舊 02-21-06, 01:53 AM   #644
新堂愁一
男人三寶無樣有

引用:
X-JAPAN D 歌我唔太熟.......印象中呢首好似唔易
有無廣東流行曲推介?
唔記得問...你玩電結定木結?

舊 02-21-06, 02:11 AM   #645
HaKu

註冊日期: Dec 2003
XBox Live GamertagHaKuHK
引用:
有無廣東流行曲推介?
你記錯了
endless rain solo唔算難,用結他仿琴咁勾都ok易
加上1-2年經驗..絕對冇問題的
HaKu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-06, 07:27 AM   #646
半熟蕃茄
Game Master
有朋自遠方來非姦即盜

引用:
唔記得問...你玩電結定木結?
其實玩木多, 電結少玩...........

引用:
作者: HaKu
你記錯了
endless rain solo唔算難,用結他仿琴咁勾都ok易
不過我0個兩年經驗係學下停下........都係當我半年經驗好
舊 02-21-06, 08:01 AM   #647
新堂愁一
男人三寶無樣有

引用:
作者: HaKu
你記錯了
sor呀....我前排先見倒個PM...
暫時未有呀....我試緊自己執.....

舊 02-21-06, 01:22 PM   #648
HaKu

引用:
sor呀....我前排先見倒個PM...
暫時未有呀....我試緊自己執.....
唔緊要~
我都試過自己執,不過梗係覺得係tune down左,所以放棄

其實只係安慰自己執唔到ge藉口
舊 02-21-06, 07:25 PM   #649
半熟蕃茄
Game Master
有朋自遠方來非姦即盜

其實又有個問題想問下, 始終我係初學者.......唔太識樂理....
其實如果你地玩一首歌(solo), 你地會係記音定係記住按邊格ka?
因為自己玩左咁耐都淨係記位......其他係咪唔好gei習慣黎?
thx各大大
舊 02-21-06, 08:48 PM   #650
HaKu

引用:
其實又有個問題想問下, 始終我係初學者.......唔太識樂理....
其實如果你地玩一首歌(solo), 你地會係記音定係記住按邊格ka?
因為自己玩左咁耐都淨係記位......其他係咪唔好gei習慣黎?
thx各大大
我都係初學者,唔係大大~~我唔太明你個記音係指乜
基本上我係記位的(又或者係記指法?)..始終要快的話,一定要熟晒你下一格將要禁邊格
而我覺得當你熟左段solo,自然會記到個音,就算tune down左
都可以摸索番邊一格出黎
所以我唔太明你個記音係指d乜

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 06:44 AM

手機版 | APP版