Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 02-23-21, 05:13 PM   #376
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
(八掛)兩件「慘豬豬」事件:

1. 16號: Kathleen Kennedy 替 Oscar 主講條片,講女性嚮電影嘅科技作出貢獻,條片被 dislike 都爆,爆到 Oscar 當局要熄咗 like 同評論功能,有人截咗圖,like = 1% 而 dislike = 99%,盡破當年 Ghostbusters (2016) 條預告個紀錄。睇嚟又係 「Toxic Fan 屎」嘅所為,有人可以扮受害人。原片:
https://www.youtube.com/watch?v=ORCNv44sX10

2. STARS 開播,有一大堆舊電影同舊劇,數唔晒。留意呢個係非美國地區先至有,唔好去錯 server。

好消息一則:

傳聞 Ahsoka 一劇會由演《阿拉丁》嘅 Mena Massoud 演 Ezar,等公怖。
https://www.imdb.com/news/ni63201779

此篇文章於 02-23-21 07:31 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-21, 08:15 AM   #377
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
Wanda leaks

有終編內容文字流出,似乎都係同預計差唔多,咁應該冇乜爆點會平淡end了...
Vis同Wanda喺IW之前討論過二人不如私奔去小鎭過平靜生活,有提議Westview
Wanda搶屍後去westview埋葬Vis,做葬禮時Agatha出現控制咗Wanda, 令Westview變Hex
Agatha如漫畫一様係古代魔女
Pietro堅係fox QS, Wanda 同佢打時read 佢mind 見到Michael版 Magneto(用舊片 )
奇異果博士會出場
另一驚奇特別嘉賓就係各位最常估果兩位之一,老X教授
25號又多咗啲leaks⋯
爆點留在最後彩蛋,堅係mando2季尾level,帶落奇異果2度

此篇文章於 02-25-21 08:23 PM 被 C.Ryo 編輯。
C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-25-21, 04:03 AM   #378
肉羊哩咖
griffin611

近兩日聽聽埋埋「邊個下一個會畀人炒」呢啲令人沮喪嘅傳聞,不如講啲開心嘢:

Loki 會 6月 11號上!

另外:Star Wars The Bad Batch 5月 4 號上。

此篇文章於 02-26-21 04:52 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 02-26-21, 04:51 PM   #379
肉羊哩咖
griffin611

「總集編」

WV S08 — 非!常!失!望!挨咗半粒鐘,除咗證實咗某衰人講大話之外,冇乜係有追開唔知嘅;好在最後五分鐘嚟料!解咗幾個大謎之外,仲出現咗⋯⋯咁講⋯⋯本人又估錯多次。

此篇文章於 02-26-21 06:30 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 02-26-21, 06:12 PM   #380
王小虎

註冊日期: Apr 2002
都完滿解釋咗點解係sitcom同某人動機。比較意外的P只係路人甲,同埋好多leaks其實都係流的。(我好相信係Marvel自己放的流料)
王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-21, 08:10 PM   #381
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
的確今集大半時間真是太浪費說大家知道的事,但相對卻能明白前數集的演出代表什麼,真是太黑暗太悲傷。。。。。。

好彩最後真是驚喜,不過比較擔心最後一集怎樣收,雖然說是接奇異博士2但還要收得好些吧

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-21, 10:00 PM   #382
C.Ryo
Game Master

Nintendo Switch ID4426 5495 5212
繼續文藝大悲劇,不過都係啲阿媽係女人內容,又其實好多都喺唔同leaks度中咗,sitcom來源好早期已經有人爆咗,今集最後隻蛋都早一兩星期有人提過,今集竟然又仲未有爆谷食,咁唯有希望最後一集唔會變成要食花生啦

而家咁編又有啲奇怪, Agatha今集比較似為Wanda心理治療多過做奸角⋯⋯
Westview 屋企地堅係Vis 留比Wanda嘅,Wanda到步再睇V封情信就爆chaos magic 產生hex同假Vis.
Agatha好奇Wanda點改變物事同控制咁多人
不過似乎Agatha都有控制村民,唔係前幾集佢引Vis去Hex邊就有啲講唔通
孖仔又出唔出到hex呢,係咪都用黎係帶個大villain出嚟?
最後隻白Vis成功起動, 下集會唔會比Wanda收做二夫架? 假Vis合落白Vis度,愛郎番黎鳥

此篇文章於 02-27-21 12:47 AM 被 C.Ryo 編輯。
舊 02-26-21, 10:59 PM   #383
王小虎

漫畫彩蛋
Vision分屍個幕同白色Vision都係漫畫彩蛋。

分屍係West Coast Avengers #43,然後#45再重組時就變咗白色。

舊 02-27-21, 01:09 PM   #384
C.Ryo
Game Master

Comic Vis

會唔會都係大同小異,最後White Vis都係變SW partner

舊 02-27-21, 06:24 PM   #385
肉羊哩咖
griffin611

雖然幾唔滿意劇情無乜推展,不過講漏咗樣重要嘢

嚮細個嗰段,對白唔係好長,但首次話你知 Wanda 天生係個女巫嚟。而粒 Mindstone 只係強化佢個能力。

另外,關於個衰人

既然佢有白 Vision,佢又點知個鎮裡面有另一個「假」Vision 存在;而佢又做乜要追蹤呢個版本?

實實在在,條友有乜目的?有人估佢根本唔係人(類)嚟。

而個八婆(咳講明係 nosey neighbour 噃)

佢一來想知 Wanda 點解咁把炮,佢係咪想「食」埋 Wanda 嘅能力?開頭暗示咗佢識「吸星大法」噃。

此篇文章於 02-27-21 06:28 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 02-28-21, 12:24 AM   #386
C.Ryo
Game Master

Loki delay 到6月,D+公佈下半年登陸香江

舊 02-28-21, 03:22 PM   #387
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
recall番第一集
飛彈粒紅燈係第一集廣告多士爐嗰粒紅燈..

此篇文章於 02-28-21 04:31 PM 被 aquarius 編輯。
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-21, 03:47 PM   #388
C.Ryo
Game Master

引用:
作者: aquarius 查看文章
recall番第一集
飛彈粒紅燈係第一集廣告微波爐嗰粒紅燈..
唔…

應該係多仕爐,toaster, 仲要都係stark industry, 代表佢差啲比Stark兵器toasted, 所以全部廣告部係反影Wanda啲經歷

舊 03-01-21, 01:10 PM   #389
C.Ryo
Game Master

新傳聞又話滴滴妮膠層會Fire Ahsoka Rosario Dawson, 連 Happy 都可能step down, 似乎KK真係好眼紅Happy成功繼續到原味砂鍋, 要極力阻撓佢啲series開枝散葉咁, Gina 之前喺某youtube live stream自爆係KK直接揾佢同佢講炒佢魷魚, it was Kennedy all along~

不過咁之後可以唔洗sub D+啦

此篇文章於 03-01-21 06:47 PM 被 C.Ryo 編輯。
舊 03-01-21, 04:02 PM   #390
肉羊哩咖
griffin611

唔開心嘅傳聞唔想講太多,另一邊廂,傳呢單「借刀」「批鬥」事件之後,出現以萬計嘅咳訂個案,而搵到「真銀」嘅玩具製造商,都因為担心套系列無吸錢力而退出。有人係咪臨走人盡地一煲「攬炒」,定係成為最大嬴家,滴住嚟高層會點做,無眼睇。

Gina 「被炒」(實際係被黑名單)之後嘅訪問:

[補充] 訪問入面,Gina 話有啲嘢唔方便講,因為要保住同劇另一位人仕,外界估係演 Asoka 嘅 Rosario Dawson;另,開咗聲支持 Gina 嘅,仲有同劇嘅 Bill Burr 同 Carl Weathers。

此篇文章於 03-01-21 10:11 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 03-01-21, 10:46 PM   #391
C.Ryo
Game Master

低氣壓之下揾啲歡樂嘢平衝下,暫時Wanda Vision最精彩?一段, Agatha all along in 9 languages, 唔知幾時會有Kennedy ver 呢

舊 03-04-21, 06:33 PM   #392
肉羊哩咖
griffin611

仲有一日都未夠就大結局 -- 本人死都唔信會有第二季

好多問題⋯⋯

S.W.O.R.D. 衰人局長究竟想點?

而 Argatha 想點?想吸法力?係咪有個人佢想返生?佢係咪玩呢套就退場?

Argatha 地庫本書係咩料?

嗰個「偽」Quicksilver 個真身係乜水?

係咪 MCU 嘅 mutants 開端?

究竟佢哋提嗰件 Luke Skywalker 級嘅客串係咪老點?唔係係咪其實係指,演 Vision 嘅 Paul Bettany 佢自己先?

Wanda 整出嚟嘅 Vision 幾肯定會無咗,但隻白 Vision 又會點?佢係咪 Ultron 嚟?

係咪會係個 good end 定 bad end 嚟?

爭啲唔記得佢⋯⋯

第二話班阿太當中,最話事嗰個,係咪有啲嘢?!

此篇文章於 03-05-21 06:37 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 03-04-21, 07:31 PM   #393
王小虎

有斷估冇痛苦,個人亂估

兩個Vision大打出手(Paul Bettany好想的對手),V+V=W,兩人合拼變Wonder Man。

Agatha要脅唔成功,吸晒孖仔,孖仔本身就係Wanda力量生成,連屍都冇,Wanda發狂殺死Agatha,再爆力量覆蓋全地球,正式House of M登場。

最後Monica Rambeau由於佢本身喺空間內,所以冇再被洗腦,見到House of M新世界(大量超能力者的世界),佢同Darcy成為Doctor Strange 2重要角色。
舊 03-04-21, 09:22 PM   #394
C.Ryo
Game Master

indie wire
導演放風叫番薯咪FF咁多,話終章冇各位啲Fans Theories 咁正斗,究竟講真定講假呢? 聽日揭曉

Jimmy Fallon琴晚同Elizabeth玩短編同interview

Paul講下最終章

此篇文章於 03-05-21 07:28 AM 被 C.Ryo 編輯。
舊 03-05-21, 06:39 AM   #395
肉羊哩咖
griffin611

期望管理手段掛,事關觀眾有太多推測,可以去到冇雷公咁遠,好似個太空工程師係咪某某都估餐死嘅~

舊 03-05-21, 04:53 PM   #396
肉羊哩咖
griffin611

The Incredibles

WV Ep 9,黑得嚟精彩,但係⋯⋯⋯⋯阿導演無點你~ 今話特長,仲有兩條 credit 片,請預多啲時間。

想講嘅都係留返遲啲大家都睇完先講。

舊 03-05-21, 10:55 PM   #397
C.Ryo
Game Master

Wanda finale
導演真係講堅,有啲粵語殘片feel, wee wun wun 爆谷味道一般,叫做Wanda創傷後遺症治療完成,終於放底咗個瘋婦痴夢咁啦
Wanda will be back at DS2

得番一集趕完場,結果冇x men, 冇大villain, 冇驚喜人物登場,連奇異果都冇
QS堅係路人甲,呢下玩到咁絕,特登鋪黎做noise
假Vis說得White Vis,幫佢回復體內原記憶,解放佢等佢唔洗做兵器人偶變番Vision後繼人,算回應番Vis對ultron對話,之後同步則頭,應該算係兩隻Vision sync咗雙方記憶掛
Monica 依然都冇得打,叫做留尾同skrull上宇宙sword玩,連去CM2
Director 估唔到只係用完即棄角色, 之前鋪排為乜
Wanda就無解突然向完全體超進化,薩瓦人式自我power up突然識吸星大法吸埋Agatha魔力變真Scarlet Witch
Agatha被魔封變成永遠nosey neighbor, 即係留尾之後可以再出場
最後SW同Wanda可以神體分離,Wanda肉身過隱居生活而SW魂煲本Darkhold學黑魔法,跟住聽到孖仔叫佢,即係DS2又有孖仔出場啦

咁9集總合黎講係有話題性嘅,但主要都係煲起SW做一線人物,復活番White Vision同引入Monica變新hero; 不過真實主線其實超短,用咗太多集數故弄玄虛,JM9揼波鐘內容過多,搞到整體節奏奇奇怪怪咁,結果同WW84一樣淪為睇靚女大晒if再愛一次懷舊偽愛情劇, 夠收貨但不上乘

此篇文章於 03-06-21 04:43 PM 被 C.Ryo 編輯。
舊 03-05-21, 10:55 PM   #398
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
以作品來說算是不錯的收尾,算是感動

但對想看驚喜絕對大失所望,結果還是被戲弄了

看來真是要在奇異博士2時才能看到我們最看的發展了

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-06-21, 01:47 PM   #399
420secured
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2020
作為電視劇
完美補完Wanda backstory
同為phase 4 鋪路
收貨有突
由手機版發出
420secured 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-06-21, 05:22 PM   #400
肉羊哩咖
griffin611

假如我是真的

好耐無追過套劇,會連 OP 同 「廣告」都撈埋~

最後一話,唔係唔精彩,對白個人覺得比上一話更好~~~
但硬係有啲吐糟位
  • 搞乜「紅」Vision 飛咗咁耐先嚟到?!
  • 隻「白」嘅,入到個 Hex 又無問題?反而佢先到?!
  • 太多嘢無解到,講全系列再講。
  • 而戲內戲外太多「暗示」,呢度「揭曉」結果好多都係有心誤導。
  • 出埋「幻魔拳」都無用,靠望一次就識嘅招就嬴。
  • Wanda 搞出場咁大嘅龍鳯,就噉對住 Monica 洒個冧,拍拍後面就走人 -- 雖然無人(敢)攔佢 -- 真係幾無責任。唔係要 Wanda 一死以謝天下,起碼做返啲好事,搞返個鎮再好的啲,當補償都好。
  • 另一邊廂,有關當局因為知醜,好可能冚晒,因為 FFH 入面完全無提。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Disney Infinity 3.0 八仙果 電視遊戲討論版 148 08-10-16 11:55 AM
[多機種] Disney Universe neo 電視遊戲討論版 7 11-19-11 06:31 AM
[Wii] Disney Sing It 神祕人1號 電視遊戲討論版 0 07-21-08 09:45 AM
[多機種] [Wii,PS2]Disney Princess(用Wii Remote化身Disney公主) 神祕人1號 電視遊戲討論版 4 09-18-07 11:27 PM
Disney Magic syncmaster Neo Music UNIVERSE 2 01-11-05 12:09 PM

現在的時間是 04:08 PM

手機版 | APP版