Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-01-16, 11:44 AM   #51
ai.
God of Gamer
RELEASED

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: 紫紅豆 查看文章
是説有中文版,但不知可時出,暗榮game為例,沒公佈發售期的,
都多於日版一個月先出,眼見大多是三個月後才發售,
説回遊戲,它分一章章去,不同章應可去地域不同,自己可合成的東西不同,
魔法我未見,商店和店員應要高些章數先有,頭―兩章是較簡單地域,
原來如始,真係唔該灑

ai. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-01-16, 01:59 PM   #52
holsety
Ultimate Gamer
http://www

註冊日期: Oct 2003
好似四月出中文

舊 02-01-16, 02:12 PM   #53
kwankwan
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2011
玩左Dragon Quest Builders demo又覺得ok, d音樂好懷念,
見有中文版又要等
kwankwan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-01-16, 02:42 PM   #54
BRA武藏
Game Master

註冊日期: Oct 2005
引用:
作者: holsety 查看文章
好似四月出中文
4月28號
BRA武藏 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-03-16, 11:45 AM   #55
紫紅豆
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2010
這game有好大缺點,如之前説分章數,
當完成一章,去下一章時會打回完形,
之前升的Lv會沒了,hp也変回一開始般,
令外合計太約得四章,
紫紅豆 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-03-16, 03:53 PM   #56
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
引用:
作者: kwankwan 查看文章
玩左Dragon Quest Builders demo又覺得ok, d音樂好懷念,
見有中文版又要等
我反而唔鍾意佢用番DQ1個background
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-16, 12:30 PM   #57
liar
Game Master

註冊日期: Sep 2006
PSN  IDLastcoin
XBox Live Gamertagbbconlinenews
開APPS見到PSN出左中文版DEMO.

舊 04-28-16, 12:22 PM   #58
奇妙Go1

註冊日期: Aug 2005
Nintendo Switch IDSW-5775-8285-5498
3DS Friend Code2079 9485 5065
PSN  IDsalabit911
XBox Live Gamertagsalabit911
今早下戴psv版本前還特登清空幾隻遊戲,原來psv版只得255mb…
比夜迴少一倍容量
奇妙Go1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-08-16, 09:02 AM   #59
pureman
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDpureman
玩完DEMO後覺得幾好買左中文版.
我覺得好岩對MINECRAFT有興趣但又覺得MINECRAFT難/畫面唔好/太自由/第一身/太簡陋等等既人, 我自己都鍾意MINECRAFT, 都覺得呢隻唔錯.
不過我一1開始見到對面海有個島即刻想起橋過去竟然比魔法彈開真係無言
巴哈0個邊差不多一面倒好評, 但呢到大家好似唔多LIKE
pureman 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-08-16, 12:20 PM   #60
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
買了PSV 中文版 , 超正!!
2016 必玩game 之一

舊 05-08-16, 12:47 PM   #61
【麥斯】
☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆

引用:
作者: pureman 查看文章
玩完DEMO後覺得幾好買左中文版.
我覺得好岩對MINECRAFT有興趣但又覺得MINECRAFT難/畫面唔好/太自由/第一身/太簡陋等等既人, 我自己都鍾意MINECRAFT, 都覺得呢隻唔錯.
不過我一1開始見到對面海有個島即刻想起橋過去竟然比魔法彈開真係無言
巴哈0個邊差不多一面倒好評, 但呢到大家好似唔多LIKE
似乎好多人都誤會左隻game係畀你自由起野,
實際主線故事係RPG一隻, 係free build mode先畀玩家自由起野
【麥斯】 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-09-16, 10:10 PM   #62
chunmanx
God of Gamer
我ge代號係風

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDndswii
引用:
作者: 【麥斯】 查看文章
似乎好多人都誤會左隻game係畀你自由起野,
實際主線故事係RPG一隻, 係free build mode先畀玩家自由起野
你指MINECRAFT定係呢隻?

JUS/chunmanx/0902 8082 1037
大亂鬥/STAN/4983-4349-6279
chunmanx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-10-16, 08:36 PM   #63
pureman
Crazy Gamer

係指呢隻係rpg

請問設計圖放錯位有無得執番?定一定要起晒?
舊 05-10-16, 08:44 PM   #64
tsubuma

註冊日期: Nov 2008
請問點加Hp?
tsubuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-10-16, 09:40 PM   #65
pureman
Crazy Gamer

初期花瓣x3整藥,或生命果實升max hp
舊 05-10-16, 10:08 PM   #66
【麥斯】
☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆

引用:
作者: pureman 查看文章
係指呢隻係rpg

請問設計圖放錯位有無得執番?定一定要起晒?
可以執番, 按咩掣就唔記得, 留心個畫面就有指示睇到,

另外, 起左NPC指定建築之後, 可以自由拆番再起自己想起既野
【麥斯】 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-17-16, 10:10 AM   #67
NieAChunG
Insane Gamer

註冊日期: Jun 2008
PSN  IDNieAChunG
睇親人玩都係起一層冇頂,其實可唔可以向高空發展,或者起地下室
NieAChunG 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-16, 07:52 PM   #68
x123

註冊日期: Oct 2005
請問邊度還有ps4中文版賣? 幾$?
x123 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[3DS] Dragon Quest X | 日版已售 enishi 手提遊戲機討論版 37 01-28-24 02:04 PM
[3DS] Dragon Quest VIII l 日版已售 enishi 手提遊戲機討論版 73 09-09-15 05:16 AM
[NDS] Dragon Quest VI neo 手提遊戲機討論版 30 08-19-07 10:29 PM
Dragon Quest J to be unveiled romrom2004 電視遊戲討論版 5 06-05-06 12:45 PM
dragon quest garuda 電視遊戲討論版 0 08-12-04 10:14 PM

現在的時間是 07:13 AM

手機版 | APP版