Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 
Cosplay同人MIX討論區>COSPLAY吹水區(二)~~
M-eye 01:13 AM 05-17-08
新頂置....
請各位cosplayer多多支持....

U子 08:28 AM 05-17-08
作者: 凍冰冰綠茶:
邊度整衫好
今年想試下
你打算"試"的作品大唔大路先~
另外預算幾多錢左右去整衫?(請不要說越平越好之類的廢話, 比個約數就好)
遊戲怪 01:36 AM 06-13-08
其實本人想開post討論下 男同女攪既本地同人創作及同人活動既分別, 其實話題可以好豐富, 奈何自己接觸太小, 沒什麼料子開Post~祗係想睇下大家對同人呢個項目所見所聞~
U子 08:33 AM 06-14-08
作者: 遊戲怪:
其實本人想開post討論下 男同女攪既本地同人創作及同人活動既分別, 其實話題可以好豐富, 奈何自己接觸太小, 沒什麼料子開Post~祗係想睇下大家對同人呢個項目所見所聞~
請問閣下是否知道依個topic的主題為何物?
唔介意的還請另行開topic討論
遊戲怪 02:02 AM 06-15-08
作者: U子:
請問閣下是否知道依個topic的主題為何物?
唔介意的還請另行開topic討論
咁呀哥哥呢個係 cosplay吹水區~麻 咁可以講下自己感受都唔得呀~
毒貓貓‧KIBA 02:53 AM 06-15-08
咁呀哥哥呢個係 cosplay吹水區~麻 咁可以講下自己感受都唔得呀~
你講o既野同cosplay有乜關係....
定你唔知自己講乜....
M-eye 02:26 AM 06-16-08
作者: 毒貓貓‧KIBA:
你講o既野同cosplay有乜關係....
定你唔知自己講乜....

大家平心氣先...
其實這個topic係叫吹水區...
但係吹的係主打for cosplay的....
也是gaf這邊一向已有的topic....
也主要給cosplay的會員作交流及聯絡留言...
如有別的同人主題想討論...
可另開topic的...

M-eye 01:44 AM 08-25-08
另外有一事想問...
有冇人知最多Cosplayer貼圖同出團或cosplayer交流的網站....
我在場見到有幾位cosplayer...
希望可以找到佢地合作的...
但因為沒有影相....也沒問名字及聯絡...
因為可能要找些人在RG時當GAF同人版的宣傳...
如有相關網頁請通知一下或post一下連結...謝謝
Matthew.Y 11:38 PM 08-25-08
作者: M-eye:
另外有一事想問...
有冇人知最多Cosplayer貼圖同出團或cosplayer交流的網站....
我在場見到有幾位cosplayer...
希望可以找到佢地合作的...
但因為沒有影相....也沒問名字及聯絡...
因為可能要找些人在RG時當GAF同人版的宣傳...
如有相關網頁請通知一下或post一下連結...謝謝
咁你今次見到佢地出咩野...可能幫到你既...
M-eye 12:59 AM 08-26-08
作者: Matthew.Y:
咁你今次見到佢地出咩野...可能幫到你既...
這才是令我苦惱的地方...
XD
Matthew.Y 02:00 AM 08-26-08
作者: M-eye:
這才是令我苦惱的地方...
XD
見到都唔知佢地cos緊咩.. a?
sunmei 04:37 AM 08-26-08
http://www.hkcosplayers.org/cgi-bin/lb5000/leobbs.cgi
香港cosplayer交流區~~(香港的cosplayer都會上呢度)

話時話~GAF裡大約有幾多人係cosplayer?
Matthew.Y 12:33 AM 08-27-08
作者: sunmei:

話時話~GAF裡大約有幾多人係cosplayer?
常留言既唔算好多...應該話好少...
我都半收山....而家都係影相多...
riceking 12:37 AM 08-27-08
你連影相都唔多 m9

Rice
Matthew.Y 12:39 AM 08-27-08
作者: riceking:
你連影相都唔多 m9

Rice
無法...
CW次次都唔影相嫁..
漫節果D會好D...但係首先要無病無痛...
U子 01:55 PM 08-28-08
我既個案同你差唔多~
riceking 02:00 PM 08-28-08
無法...
CW次次都唔影相嫁..
老老實實, 在CW拍Cosplay是技術的考驗加體力上的較量....

你有需要多運動鍛鍊身體, 有時間跟我去行行山拍拍照操Fit啲 /

Rice
U子 02:04 PM 08-28-08
無法...
CW次次都唔影相嫁..
今次CW個場攝影區貼滿宣傳poster,
又成班人坐係度....
場外又唔夠光
行到天橋早就被人霸左影相
7樓又趕人....只好迫係更衣室門口影頹相....
U子 02:08 PM 08-28-08
老老實實, 在CW拍Cosplay是技術的考驗加體力上的較量....

你有需要多運動鍛鍊身體, 有時間跟我去行行山拍拍照操Fit啲 /

Rice
漫節那5天才算是體力上的較量呢
那幾日
6:00am起床
8:00am返工(星期日那朝執相), 1:00pm收工,
2:00pm會展,
8:00pm左右食飯/吹水,
12:00am回家過相/執相
2:00am瞓, loop足5日
riceking 01:58 AM 08-30-08
漫節那5天才算是體力上的較量呢
那幾日
6:00am起床
8:00am返工(星期日那朝執相), 1:00pm收工,
2:00pm會展,
8:00pm左右食飯/吹水,
12:00am回家過相/執相
2:00am瞓, loop足5日
那CM三天才是真真正正的地獄... 上次我朝朝都6:00a前到有明排隊,
殺完怨物就去cosplay廣場頂著近40度的氣溫拍到收場...

晚晚又係2am先瞓

Rice
U子 08:36 AM 08-31-08
那CM三天才是真真正正的地獄... 上次我朝朝都6:00a前到有明排隊,
殺完怨物就去cosplay廣場頂著近40度的氣溫拍到收場...

晚晚又係2am先瞓

Rice
可是也沒有在你那邊看過呢~
相簿相簿~~(敲碗)
riceking 11:27 PM 09-01-08
可是也沒有在你那邊看過呢~
相簿相簿~~(敲碗)
http://album.blog.yam.com/riceking

Rice
U子 01:46 PM 10-02-08
城大秋祭先黎掛8號風球sosad~

[追加]結果打不成風卻下了好幾陣大雨還是sosad!
DBS 10:53 PM 04-11-09
今天經過九展影了幾張相(cosplayer), 請問可以貼在那麼?
U子 09:48 AM 04-23-09
RG3嗎~
開個新主題POST相啦!
1 2 

返回主題版面