Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-22-12, 12:45 AM   #151
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
冇Online真係差少少

neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-22-12, 12:49 AM   #152
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
引用:
作者: neo2046 查看文章
冇Online真係差少少
等佢好似二之國出hd版加

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-22-12, 09:35 AM   #153
LUFFY420
Senior Gamer

註冊日期: May 2010
昨晚看了會NICONICO試玩,感覺不錯~

今晚7-9還有~
http://ch.nicovideo.jp/channel/ch2525372

舊 12-22-12, 01:25 PM   #154
teealpha
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
收到電話有game攞
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-22-12, 01:34 PM   #155
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
引用:
作者: teealpha 查看文章
收到電話有game攞
等你評語同d音樂點樣

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-22-12, 01:35 PM   #156
武藤遊戲
The One

註冊日期: Nov 2004
Wii U ID(ω・∩(ω・∩(ω
PSN  IDペロペロ(^ω^)
XBox Live Gamertag>_>
lv5有早GAME派

舊 12-22-12, 01:37 PM   #157
Suda
God of Gamer

註冊日期: Sep 2008
Wii U IDsuda316
3DS Friend Code1075 0690 1475
PSN  IDhiku316
原來已經出左,仲未意識到佢會發售

Nintendo3DS
Suda 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-22-12, 01:55 PM   #158
teealpha

引用:
作者: W!LL 查看文章
等你評語同d音樂點樣
引用:
作者: BlackWing 查看文章
咁快有
邊區?即刻出去買唔等啦
出緊去MK,SSP見$468
舊 12-22-12, 03:40 PM   #159
LUFFY420

註冊日期: May 2010
謝情報

元朗未有...再等....

舊 12-22-12, 04:26 PM   #160
BlackWing
World Order
↘本氣度0

註冊日期: Aug 2003
3DS Friend Code3480 2495 6871
PSN  IDgafkalut
mk都到手了,同ssp同價(Game+sound track)
剛剛開game見完國王,選人真係得12個職業選擇
宜家睇埋說明書有無隱藏職/副職之類既野先
BlackWing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-22-12, 04:55 PM   #161
神名レオ
Game Master
紅蓮團

PSN  IDleoayu
LEVEL 5都幾得人驚,兩個月裡面係咁拋啲game出嚟...
呢隻真係由xbox等到呢家,可惜大把game要清
有緣再見~

舊 12-22-12, 07:29 PM   #162
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2005
Wii U IDInman-hk
3DS Friend Code7271 0303 4540
PSN  IDInmanchu
XBox Live GamertagInmanchu2004
評價如何? 似"動物之森"?
1515 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-22-12, 08:09 PM   #163
teealpha

引用:
作者: 1515 查看文章
評價如何? 似"動物之森"?
動森你係村長玩管理,FL係做平民過自己人生
練skill係平時生活化咁練
offline 版SAO
舊 12-24-12, 05:47 PM   #164
Netnet
Game Master

註冊日期: Jul 2005
3DS《幻想生活》中文網
http://zt.tgbus.com/fantasylife/

《幻想生活》討論區
http://bbs.tgbus.com/forum-844-1.html

此篇文章於 12-26-12 03:21 AM 被 Netnet 編輯。
Netnet 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-24-12, 11:03 PM   #165
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2005
Wii U IDInman-hk
3DS Friend Code7271 0303 4540
PSN  IDInmanchu
XBox Live GamertagInmanchu2004
今集音樂如何? 植松有冇一兩首神曲呢?
1515 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-25-12, 07:38 PM   #166
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
其實哩隻係咪主要都係單人玩?
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-25-12, 10:29 PM   #167
BRA武藏
Game Master

註冊日期: Oct 2005
想問買左的人

1)有冇明顯RPG主線故事的?

2)戰鬥會否好低能?

3)係咪好似動物之森咁輕鬆/HEA ?

猶豫緊買唔買好...
BRA武藏 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-12, 01:12 AM   #168
teealpha

引用:
作者: 野良貓 查看文章
其實哩隻係咪主要都係單人玩?
預多人連線合作、交換ITEM
單人玩唔係唔得,只係好冇效益

引用:
作者: BRA武藏 查看文章
想問買左的人

1)有冇明顯RPG主線故事的?

2)戰鬥會否好低能?

3)係咪好似動物之森咁輕鬆/HEA ?

猶豫緊買唔買好...
1. 主線應該有,之前公佈會有丈事,不過爆左之後仲係繼續生活唔係END
2. 點為之低能…我只可以話佢戰鬥方式同之前3DS版寵物小精靈差唔多
3. 總之玩落冇壓力,一種職業唔啱自己玩的話咪轉另一種職業囉,冇話邊種職業大晒
生產系搵錢同升級快,但係就會局限住響城內走唔出去,好多高級材料都會搵唔到
戰鬥系搵錢同升級慢,但可以去更多地方,因為好多地方都有怪,入夜就更危險,有D洞穴區域會有高級原料同寶箱,另外故事入面有D事件要打BOSS的,多唔多我都唔清楚(我只做完天外飛石事件)

引用:
作者: ILOVEMYBBBOY 查看文章
大家好!!! 玩左大半日,做伐木工...
日文苦手..潛行晤係好明點升..可以教教我嗎,thank you
潛行係你先按住B之後先移動,最好練習地方就係自己間房,自己轉到冇SP就埋床瞓回滿SP再轉過
我都係咁樣半個鐘升到LV8

反而跑步我只係升到LV6,要大地方先易練到,但係又冇地方快速回SP
舊 12-26-12, 02:06 PM   #169
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

快D搵人開個心得交流區. thanks !

neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-12, 08:30 PM   #170
YFW
何でも遊ぶよ~~

註冊日期: Mar 2007
3DS Friend Code5284 1386 7359
PSN  IDbabyhime
XBox Live GamertagHeihime
想問有冇版友知道沙田邊度有得買依隻game

YFW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-27-12, 07:18 PM   #171
Sea
Insane Gamer

註冊日期: May 2011
引用:
作者: 野良猫 查看文章
460入手,希望啱玩
請問邊度買?

舊 12-27-12, 08:06 PM   #172
野良猫
肥倫

引用:
作者: Sea 查看文章
請問邊度買?
觀塘MTR
舊 12-27-12, 08:31 PM   #173
STAN
Game Master

註冊日期: Mar 2004
想請問邊度買先有特典OST? THX

各機、変形開始!
行くぜ!ダブルオーフォメイシュン!
天下無敵のリアルロボット!ここに見参!!
俺たちが!!ガンダムだ!!!
STAN 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-27-12, 08:32 PM   #174
野良猫
肥倫

引用:
作者: STAN 查看文章
想請問邊度買先有特典OST? THX
都係觀塘MTR,不過要+$20
舊 12-27-12, 11:14 PM   #175
Netnet
Game Master

註冊日期: Jul 2005
http://www.fantasylife.jp/update/

大家快更新到 1.1版本吧
可以在 e-shop 搜尋 "1.1" 就找到更新檔
亦可以在 Home 菜單按 L 或 R 後, 按下屏既左下角既 QR code 功能照下圖個 code 來更新

Netnet 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Fantasy Life《ファンタジーライフ》心得交流區 請將遊戲更新至1.1版本 BlackWing 攻略及心得交流區 267 03-03-13 08:00 PM
出售 3DS Fantasy Life 日版 MC仔仔 買賣專區 4 01-21-13 01:39 AM
賣3DS 主機 /Fantasy Life + 火紋 朝霧 海斗 買賣專區 3 01-20-13 07:05 PM

現在的時間是 05:35 AM

手機版 | APP版