Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-13-15, 12:36 AM   #526
埃及使者
God of Gamer
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
一騎今次有基友調校既專用機吧?
但一坐上去, 仲有冇命繼續煮咖哩呢

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
埃及使者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-13-15, 09:15 AM   #527
HM

註冊日期: May 2007
重點係。。。第一代到底仲坐唔坐到法夫納,越坐得耐同化現象會越嚴重先要退役,mark sein仲要係同化速度最快果部

雖然似乎係一騎同總士都會落場打。。。
話說諗番起說書人個角色唔同左,以前係真矢,而家變左總士。。。

由手機版發出

此篇文章於 01-13-15 09:19 AM 被 HM 編輯。
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-13-15, 09:36 PM   #528
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002

舊 01-14-15, 01:28 AM   #529
money
◆.西野司命.◆

分割兩期

全26話

13話完第一季

舊 01-14-15, 12:05 PM   #530
Lamsze
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2013
引用:
作者: money 查看文章
分割兩期

全26話

13話完第一季
下!又分!佢一定收得,唔洗啦麻

說不定搵到解藥方法,上集最後都係最後一騎媽媽(紅音?)拎野黎
Lamsze 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-14-15, 12:19 PM   #531
Avelcain
Game Master

註冊日期: Jan 2007
引用:
作者: Lamsze 查看文章
下!又分!佢一定收得,唔洗啦麻

說不定搵到解藥方法,上集最後都係最後一騎媽媽(紅音?)拎野黎
唔知做乜,衣家睇少左動畫,但睇親個套都斬件

再唔係咪好似道生咁,啪藥囉
Avelcain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-14-15, 12:36 PM   #532
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
多d時間比製作組未嘗唔係好事
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-14-15, 01:06 PM   #533
HM

純粹俾staff回氣而已
要觀望就唔會咁早講
由手機版發出
舊 01-14-15, 01:21 PM   #534
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2005
總士一來就話自己要死咁都要諗返個新既死法,而又可以有伏線
058719057 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-16-15, 09:01 AM   #535
money
◆.西野司命.◆

舊 01-16-15, 10:44 AM   #536
Lamsze
Crazy Gamer

引用:
作者: funnyfun 查看文章
唔知做乜,衣家睇少左動畫,但睇親個套都斬件

再唔係咪好似道生咁,啪藥囉
道生食藥係因為超齡會駕唔到,要延遲

兒家一騎佢地仲多樣同化現象既問題(但印象媽媽上次TV拎既已經係解藥黎?有人能詳解?)
舊 01-16-15, 10:51 AM   #537
Dom031059
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2010
引用:
道生食藥係因為超齡會駕唔到,要延遲

兒家一騎佢地仲多樣同化現象既問題(但印象媽媽上次TV拎既已經係解藥黎?有人能詳解?)
上次TV唔係只係俾咗資料令解藥既研究有大幅進展咋咩? 應該未正式研究到解藥
今次OP見到好多駕駛...即時諗最後有幾多個可以留低
今集我仲以為佢送走溝口叔...
Dom031059 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-16-15, 12:40 PM   #538
Lamsze
Crazy Gamer

引用:
作者: Dom031059 查看文章
上次TV唔係只係俾咗資料令解藥既研究有大幅進展咋咩? 應該未正式研究到解藥
今次OP見到好多駕駛...即時諗最後有幾多個可以留低
今集我仲以為佢送走溝口叔...
溝口叔已經多次絕地生還,想當年唔知帶住小真矢拎狙擊槍由滿是敵人既基地無傷離開幾多次,快變異存生存體
如果真係便當,唔該都作佢英勇甘去

OP劇透左唔只一騎,連總士都上陣 !_! 不過OP1已好似出哂既樣子,仲會有OP2嗎?

ED好腐的感覺...今次連真矢都無左

期待兩部同化機可以創造出咩新招

最後個隊長係真矢既同父異母姐弟!?同姓既

此篇文章於 01-16-15 12:48 PM 被 Lamsze 編輯。
舊 01-16-15, 02:05 PM   #539
casio
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2005
其實我對呢套最大嘅疑問係……總士其實係咪鍾意真矢
上輯乙姬都問過總士「一騎同真矢同時出事佢會救邊過」,今集總士又突然彈句話真矢其實唔明佢意思

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-16-15, 02:20 PM   #540
HM

引用:
作者: casio 查看文章
上輯乙姬都問過總士「一騎同真矢同時出事佢會救邊過」,今集總士又突然彈句話真矢其實唔明佢意思
YS,總士一直暗戀真矢,只係真矢眼裏只有一騎而留意唔到總士對自己既感覺,不過套片都只係好隱晦咁表示,加上公式BL,無咩人注意到都正常

話說總覺得今次加儂有機會得米 sosad
由手機版發出
舊 01-16-15, 02:21 PM   #541
Lamsze
Crazy Gamer

引用:
作者: casio 查看文章
係,上季中間係有地方描寫的,只不過描寫唔及一騎與總士之間既「感情」多,呢個就係被人話腐向既原因之一
舊 01-16-15, 03:26 PM   #542
Dom031059
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2010
引用:
溝口叔已經多次絕地生還,想當年唔知帶住小真矢拎狙擊槍由滿是敵人既基地無傷離開幾多次,快變異存生存體
如果真係便當,唔該都作佢英勇甘去

OP劇透左唔只一騎,連總士都上陣 !_! 不過OP1已好似出哂既樣子,仲會有OP2嗎?

ED好腐的感覺...今次連真矢都無左

期待兩部同化機可以創造出咩新招

最後個隊長係真矢既同父異母姐弟!?同姓既
我以為佢同前傳果個一樣下場咋...
不過溝口叔吐便當應該之後唔會有事啦嘛..
Dom031059 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-16-15, 08:24 PM   #543
Avelcain
Game Master

引用:
作者: 平山深雪 查看文章
話說總覺得今次加儂有機會得米 sosad
由手機版發出
話說由加入到劇情版咁多描寫都唔見加儂同一騎有咩交流過 傾計鏡頭更加係接近0, 然後突然話加儂暗戀人
舊 01-16-15, 08:26 PM   #544
Avelcain
Game Master

引用:
作者: Dom031059 查看文章
我以為佢同前傳果個一樣下場咋...
不過溝口叔吐便當應該之後唔會有事啦嘛..
話說.....前傳個眼鏡娘, 有冇外傳交代過佢去左邊?! (漫畫OR DRAMA CD)
舊 01-16-15, 08:41 PM   #545
代官

註冊日期: Feb 2005
味一開始坐車去拎mark elf時便當lo

代官 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-16-15, 09:11 PM   #546
Avelcain
Game Master

引用:
作者: 代官 查看文章
味一開始坐車去拎mark elf時便當lo
原來就係果個 太冇存在感真係忘記了
舊 01-16-15, 09:14 PM   #547
money
◆.西野司命.◆

【ジャケットイラスト公開☆】2/11(水)発売の「蒼穹のファフナー」コンプリートベストアルバムのジャケットイラストを公式HPにて公開いたしました!!素晴らしい仕上がり...(°_°)!是非チェックしてみてください!http://t.co/HmjJwOF3K4 #fafner

舊 01-16-15, 10:36 PM   #548
HM

引用:
話說由加入到劇情版咁多描寫都唔見加儂同一騎有咩交流過 傾計鏡頭更加係接近0, 然後突然話加儂暗戀人
一騎係加儂救命恩人黎
不過真矢企左係隔離無得郁

總覺得係想洗走D腐味所以加強番男女戀愛既描寫,但個ED...
舊 01-16-15, 11:07 PM   #549
money
◆.西野司命.◆

舊 01-17-15, 12:11 AM   #550
casio

註冊日期: Apr 2005
引用:
加儂都可以話劇情背後佢同其實有交流,例如係學校之類
但總士呢單真係乙姬唔講鬼知道囉

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
收 ROBOT魂 「蒼穹のファフナー HEAVEN AND EARTH」 <SIDE FFN> ファフナー・マークニヒト(劇場版) ZERO0ZERO 買賣專區 2 01-31-15 05:18 PM
宇多田光英語大碟"EXODUS" 2004.9.8日本先行發售! toro Neo Music UNIVERSE 44 10-16-04 12:16 AM
「EXODUS Guilty alternative」 |0| H-GAMEの部屋 23 11-15-02 09:50 AM

現在的時間是 03:15 AM

手機版 | APP版