Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 收藏品討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-12-10, 07:32 PM   #1
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
以Q版蘿白名義集結區(S.R.D-S,D-STYLE,D-SPEC,ES合金,FIRST合金,Deformover,SD∞,NXEDGESTYLE綜合討論區)

ok...開左bb戰士topic,呢個由佢沈底啦/

10年12月

11年1月

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。

此篇文章於 09-12-10 11:47 PM 被 亍 ◣ 編輯。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-13-10, 12:03 AM   #2
chuntaky
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2004
我與你有類似的主意
POST 綜合討論區

Deformover SD成品
e.g. MegaHouse: 機器人大戰OG Vol.1 大龍卷 穴馬 SD Deformover

或D style ....SD壽屋模型知道 哪裡 post

SD壽屋 D STYLE 機動警察 vs D-Style 鷹頭獅

我的相簿 http://www.wretch.cc/album/CHUNTAKY
更新中

此篇文章於 09-13-10 12:08 AM 被 chuntaky 編輯。
chuntaky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-10, 07:35 PM   #3
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

SD∞ VF-25F出了.....

http://blog.livedoor.jp/hacchaka/archives/51591430.html
http://schizophonic9.com/sd_messiah.html

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
又《廣韻》中句切
音駐。義同。

此篇文章於 09-21-10 08:40 PM 被 亍 ◣ 編輯。
舊 10-13-10, 10:19 PM   #4
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

http://www.kotobukiya.co.jp/cgi-bin/...902-1200-1406-

買車送2號機........

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 10-14-10, 07:01 PM   #5
kog
Moderator
リン・ミンメイ

註冊日期: Jul 2002

kog 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-17-10, 03:55 PM   #6
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk

hk已出

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-09-10, 12:34 AM   #7
ai.
God of Gamer
RELEASED

註冊日期: Jan 2002
昨天(星期2)出了gunbuster,買了125.

佢都有幾樣野無上色
1.背隻噴射位的黑色和橙色位,
2.腰和關節位不是深灰,(和普通甲的灰一樣色)
3.腳板底係全紅,無上灰色,
4.(胸甲有上色),但打開了胸甲後,裡面的東西都無上色,只係一件過灰色.
5.上圖手持的反應爐都係無上色,
6.手指導彈頭無上紅色

但如果只係一隻組裝好,基本上無問題.

唔知將來有無cute版eva系列~

ps.個topic都唔知跌左去邊~最後要去google search.

此篇文章於 12-10-10 11:28 AM 被 ai. 編輯。
ai. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-09-10, 09:42 PM   #8
gingq7

註冊日期: May 2008
引用:
作者: ai. 查看文章
昨天(星期2)出了gunbuster,買了125.

佢都有幾樣野無上色
1.背隻噴射位的黑色和橙色位,
2.腰和關節位不是深灰,(和普通甲的灰一樣色)
3.腳板底係全紅,無上灰色,
4.(胸甲有上色),但打開了胸甲後,裡面的東西都無上色,只係一件過灰色.(下面的link係打開胸甲的圖)
5.上圖手持的反應爐都係無上色,
6.手指導彈頭無上紅色

但如果只係一隻組裝好,基本上無問題.

唔知將來有無cute版eva系列~

ps.個topic都唔知跌左去邊~最後要去google search.
看不到圖
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-09-10, 11:08 PM   #9
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 12-10-10, 11:29 AM   #10
ai.
RELEASED

引用:
作者: gingq7 查看文章
看不到圖
我見頂樓有圖,所以刪了link.
但文字忘了刪~

此篇文章於 12-10-10 03:17 PM 被 ai. 編輯。
ai. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-11-11, 02:40 AM   #11
stamenccy
Senior Gamer
星野結界

註冊日期: May 2007
PSN  IDHoshino_San
XBox Live GamertagEmp34GTR
上星期入手 只係補咗少少色
雖然一隻sd要成百零蚊 不過都幾好玩~

舊 06-26-11, 10:18 AM   #12
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 09-22-11, 12:53 PM   #13
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-22-11, 09:48 PM   #14
Fio

估佢唔到估佢唔到

係就唔好俾佢停,出埋GGGG
Fio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-06-11, 12:09 AM   #15
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 10-19-11, 02:48 PM   #16
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

舊 10-19-11, 11:19 PM   #17
blackcatlam
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2006
引用:
作者: mikemike 查看文章
個盒已經好令
blackcatlam 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-18-11, 10:43 AM   #18
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

膠佳架
http://ga.sbcr.jp/mplamo/018426/

舊 11-29-11, 02:22 PM   #19
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

Q版勇者王 升升升

舊 11-29-11, 03:23 PM   #20
asd65535
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2002
旺角$188~$250
asd65535 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-11, 03:36 PM   #21
★星人44★
Moderator
_(:3 」 ∠)_

ガオガイガー日本¥1500

舊 12-04-11, 03:45 AM   #22
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

PSN  IDAI_Sleepy
搬番黎講先......

睇見隻勇者王響闇龍由235炒到上285真係@$!$@%^$%&......

----------------------- 童子的娛樂亂報 本童子個Twitter -----------------------
死神Lv.3能力覺醒
昏迷童子Sleepy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-04-11, 10:18 AM   #23
yeah yeah

註冊日期: Dec 2002
上星期見250真係入唔落..

神魔:12476797

NTR.......
yeah yeah 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-04-11, 10:25 AM   #24
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

知道個yen價2500yen
所以我一出見17X就買左
正所謂蘇州過後無艇撘

此篇文章於 12-04-11 10:28 AM 被 mikemike 編輯。
舊 12-04-11, 10:51 AM   #25
yeah yeah

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: mikemike 查看文章
知道個yen價2500yen
所以我一出見17X就買左
正所謂蘇州過後無艇撘
我知佢出既時候,遲左一星期...
咁就無了..
J 出年出唔知會唔會又炒..

神魔:12476797

NTR.......
yeah yeah 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[新聞] 次世代Blu-spec CD誕生! Jonney 影音館 12 10-05-12 12:55 AM
壽屋 D-Style 超獸機神 SD 斷空我 Dancouga 澳門玩家小報告 Godfather教父 收藏品討論版 1 03-24-11 02:04 PM
[PS3] Gran Turismo 5 Prologue Spec II (日版 Spec III)討論區 - Starting Grid. KUTAR# 攻略及心得交流區 193 09-18-09 06:40 AM
BB戰士討論串.肆 [20 周年紀念新 SD 系列 - 三國傳...SD無雙(?!)] PTX-003C 收藏品討論版 1002 08-26-07 09:09 PM
機戰SPEC 機体 kaworu 電視遊戲討論版 1 08-14-04 09:40 PM

現在的時間是 08:24 PM

手機版 | APP版