Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-05-20, 01:03 PM   #326
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

註冊日期: Sep 2003
DEL............
lunn 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-05-20, 01:55 PM   #327
阿聰
God of Gamer

註冊日期: Sep 2002
Nintendo Switch ID1803-0934-0218
3DS Friend Code2148 9542 0542
引用:
作者: rinxlun 查看文章
老手果然唔同
想問每棵竹樹係咪只會生一次竹筍呀?

拉開小小距離先出網會好D
初初我都比佢玩左好耐

人地有晒規劃真係唔同
我連自己可以做D咩都未肯定就開始起
所以都係搞到一忽忽咁

甩到手咪好囉
Strong Hold 蝕死你呀
我冇留意,但種埋一齊容易有。

要拉開少少距離,否則好容易撲爛櫻花。

有咩事都可以將來搬位置,俾錢黑心狸貓就可以。

STRONG HOLD的話,連本都冇埋。

引用:
作者: 滅龍士 查看文章
金翅大鑊鳥。我個島今日一股要俾$107買,你哋個島一股幾錢?(不過曹賣佢好似12點已經較腳)
我今早106買咗6000棵﹙已經冇買足8000棵﹚,都係睇最終幾錢放得走。

村名:任天島島
人名:Andrew
3DS FC: 2148-9542-0542
NS FC: 1803-0934-0218
阿聰 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-05-20, 02:19 PM   #328
lodoss
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2012
捉櫻花來講,
最好向上或向下, 打斜比較難捉,
以上係依我個人捉左至少2百片以上經驗
lodoss 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-05-20, 02:26 PM   #329
阿聰

Nintendo Switch ID1803-0934-0218
引用:
作者: lodoss 查看文章
捉櫻花來講,
最好向上或向下, 打斜比較難捉,
以上係依我個人捉左至少2百片以上經驗
同意,有時個角度問題影響自己判斷。

依家再試掛機。

舊 04-05-20, 05:31 PM   #330
teealpha
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
大頭菜$94一棵,買咗8010棵,唔想跑太多轉,諗住賺一倍就夠,之後唔駛成日睇住個股價

專登買多10棵等過期引蟻
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-05-20, 08:34 PM   #331
Alpha2
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2016
【全城禁聚】疫情下健身Game熱炒 黃金高登爆人潮摩肩貼背口沫橫飛 政府懶理

其中又以地面賣任天堂遊戲的商舖最墟冚,因近日不論大人或青少年均「熱搶」任天堂Switch 遊戲機的《Ring Fit Adventure 健身環大冒險》及被稱手足Game的《集合啦!動物森友會》 ,機迷指前者可供人禁足在家做gym keep fit,後者則是kill time神器。

https://hk.news.appledaily.com/break...PUPYRIEBP52TA/

此篇文章於 04-05-20 08:36 PM 被 Alpha2 編輯。
Alpha2 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-20, 01:06 AM   #332
leungky1

註冊日期: Jul 2009
都已經炒高一至兩倍價錢,都仲有空間吹奏......

居家令帶旺《動物森友會》 任天堂兩周升27%
https://m.mingpao.com/pns/%E7%B6%93%...%A8%E5%8D%8727

打機熱潮市民逼爆深水埗黃金商場 惹播疫隱憂
https://hd.stheadline.com/news/realt...9A%B1%E6%86%82
由手機版發出
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-20, 01:40 AM   #333
滅龍士
MHWs↓

註冊日期: Sep 2006
Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331
3DS Friend Code0362 0082 7760
PSN  IDMETSU_RYU_SHI
順便問吓你哋作咗隻咩島歌?我個島係加勒比海盜
滅龍士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-20, 09:01 AM   #334
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
作者: 阿聰 查看文章
同意,有時個角度問題影響自己判斷。

依家再試掛機。
最慘揮空兩次就會消失
真係較岩位先好出手
不過依家大概都儲夠數
唔駛再特別去執啦

引用:
作者: teealpha 查看文章
大頭菜$94一棵,買咗8010棵,唔想跑太多轉,諗住賺一倍就夠,之後唔駛成日睇住個股價

專登買多10棵等過期引蟻
我擺晒響廣場,今朝比西斯惠話我亂擺野
舊 04-06-20, 11:38 AM   #335
阿聰

引用:
最慘揮空兩次就會消失
真係較岩位先好出手
不過依家大概都儲夠數
唔駛再特別去執啦

我擺晒響廣場,今朝比西斯惠話我亂擺野
係,不過我已經有超過100塊,應該已經夠整晒可以整嘅嘢,
但DIY未有耐齊,儲住先。

西施惠話我未有足夠戶外設施,馬上揾里數買啲公園設備俾佢嘆,
下個禮拜再評估,否則KK唔會嚟開演唱會。

舊 04-06-20, 02:59 PM   #336
teealpha

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
引用:

同樣島設施不足,不過等今期大頭菜賣出清埋貸款尾數先
現金雖然夠找數,但想留返多D流動資金去人地服裝店度掃貨
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-20, 04:45 PM   #337
小光
でっかいお世話です。

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDInfinitier
XBox Live GamertagInfinitier
引用:
聽日買完大白菜之後,星期二要開始向人問價,
通常星期二至四係最大機會有好價!
星期五係last call最後走貨嘅日子。

多謝!但好多地方都係規劃緊道路,
同埋唔想過度建設個島,盡力保留初代動森風格。
當年得幾十萬銷量時我已經跟緊動森,都冇諗過今日爆紅。
其實NDS個代都爆紅
當年大多數港女都有部NDS, 動森係唔少港男被港女逼玩埋一份的GAME

另外我想ADD你有機會參觀下
我ID名係DADA

相片藝廊 (Album)
ARIA COMPANY《Trusty Bell ~ショパンの夢~》《THE IDOLM@STER》
小光 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-20, 05:19 PM   #338
阿聰

引用:
作者: teealpha 查看文章
同樣島設施不足,不過等今期大頭菜賣出清埋貸款尾數先
現金雖然夠找數,但想留返多D流動資金去人地服裝店度掃貨
我都係!手頭有$230萬唔想還住,我都係等今個星期賣大白菜之後先還!
其實每個禮拜留錢買4000-8000棵大白菜,賺幾個禮拜就好夠玩。
引用:
作者: 小光 查看文章
其實NDS個代都爆紅
當年大多數港女都有部NDS, 動森係唔少港男被港女逼玩埋一份的GAME

另外我想ADD你有機會參觀下
我ID名係DADA
NDS果一代,相比依家NS呢一代,其實都仲係差好遠。
我有資格咁講,係因為我由N64、GC年代開始玩動森。
以前老任本身係香港冇正式代理主機之類,老任GAME唔入流,
動森呢啲唔係賣畫面嘅遊戲根本冇人識得欣賞,所以依家咁火都真係冇諗過。

如果我未ADD你,你可以留意我POST樓下有我NS FRIEND CODE,可以加我。

舊 04-06-20, 05:34 PM   #339
小光
でっかいお世話です。

另外係唔係要收集晒復活節RECIPE先會出櫻花RECIPE?
我現在只有1個櫻花RECIPE, 剩返4日唔知點算好
呢隻GAME仲農過手遊

ARIA COMPANY《Trusty Bell ~ショパンの夢~》《THE IDOLM@STER》
舊 04-06-20, 07:16 PM   #340
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
另外係唔係要收集晒復活節RECIPE先會出櫻花RECIPE?
我現在只有1個櫻花RECIPE, 剩返4日唔知點算好
呢隻GAME仲農過手遊
唔關事呀

兩個唔同既Event黎
舊 04-06-20, 08:15 PM   #341
阿聰

我決定以後逢星期一都唔問大白菜價,
次次個價都係西到冇朋友,驚死我做金融唔知咩叫「坐艇」。

一陣開村。

舊 04-06-20, 08:28 PM   #342
leungky1

註冊日期: Jul 2009
引用:
我決定以後逢星期一都唔問大白菜價,
次次個價都係西到冇朋友,驚死我做金融唔知咩叫「坐艇」。

一陣開村。
唔睇星期一會miss左預測高鋒嘅關鍵數據
由手機版發出
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-20, 09:10 PM   #343
滅龍士
MHWs↓

註冊日期: Sep 2006
Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331
3DS Friend Code0362 0082 7760
PSN  IDMETSU_RYU_SHI
引用:
作者: leungky1 查看文章
唔睇星期一會miss左預測高鋒嘅關鍵數據
由手機版發出
我個島股價上晝$107,下晝$117
滅龍士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-20, 09:21 PM   #344
Tannhauser Gate
Crazy Gamer
薛西佛斯

註冊日期: Mar 2007
唔記得加過邊個
FC:6545-7169-9884

and bones in their noses I just flat
out wouldn't of believed you.」
Tannhauser Gate 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-20, 10:04 PM   #345
小光
でっかいお世話です。

引用:
唔關事呀

兩個唔同既Event黎
唔知係唔係d汽球會優先出復活節RECIPE, 要學晒先出櫻花RECIPE

舊 04-06-20, 10:38 PM   #346
Tannhauser Gate
Crazy Gamer
薛西佛斯

註冊日期: Mar 2007
引用:
唔知係唔係d汽球會優先出復活節RECIPE, 要學晒先出櫻花RECIPE
唔係
復活節個d氣球係彩色
櫻花季個d氣球係單色

and bones in their noses I just flat
out wouldn't of believed you.」
Tannhauser Gate 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-20, 11:14 PM   #347
antony chan
大合奏部隊!

註冊日期: Nov 2003
Wii U IDantony34
Nintendo Switch ID2591-1991-9995
3DS Friend Code4038 5946 9782
PSN  IDantony34
引用:

咁搞鬼?你個島應該齊整過我果個嫁喎!
但我個島,KK聽日就會嚟開演唱會了!

GGFR
名:Antony ID:49466199
GAF版友『飛燕』的畫作被「G-ZONE」盜用﹗
好Game分享
antony chan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-20, 11:15 PM   #348
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
作者: Tannhauser Gate 查看文章
唔係
復活節個d氣球係彩色
櫻花季個d氣球係單色
依家見到彩色果D
真係射都唔想射
釣魚又係搞到十次有八都係出蛋…
舊 04-06-20, 11:16 PM   #349
antony chan
大合奏部隊!

註冊日期: Nov 2003
Wii U IDantony34
Nintendo Switch ID2591-1991-9995
3DS Friend Code4038 5946 9782
PSN  IDantony34
引用:
依家見到彩色果D
真係射都唔想射
釣魚又係搞到十次有八都係出蛋…
話就話今日1.1.4有改到出蛋機率⋯但好似都係勁多咁

GGFR
名:Antony ID:49466199
GAF版友『飛燕』的畫作被「G-ZONE」盜用﹗
好Game分享
antony chan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-07-20, 01:47 AM   #350
sugoteam
Insane Gamer

註冊日期: Feb 2005
復活節三十七件item已完成,但桜花只做咗三個,是繼續射汽球就有?有單色都唔出DIY, 奇怪,桜花手上有七十幾,唔知點至出更多桜 DIY 咭.....
sugoteam 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[出讓]3DS美版遊戲 Animal Crossing, Luigi, etc tom 買賣專區 1 07-08-13 11:25 AM
[3DS] 動物之森 / Animal Crossing | 美版6月9日發售 W!LL 手提遊戲機討論版 560 04-09-13 01:05 AM
[Wii] Animal Crossing: City Folk (街へいこうよ どうぶつの森) 神祕人1號 電視遊戲討論版 461 11-27-08 12:28 PM
[NDS]動物之森 (Animal Crossing Wild World) [美版日版不可互動] neo2046 手提遊戲機討論版 642 07-27-06 04:29 PM
[DS]ANIMAL CROSSING!!!! + Multiplayer!! GimGim 手提遊戲機討論版 14 05-12-04 09:53 PM

現在的時間是 04:47 PM

手機版 | APP版