Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 05-02-12, 09:41 PM   #1
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
Lady GaGa 旋風襲港

曲線宣傳

此篇文章於 05-02-12 09:44 PM 被 歌絲˙暮斯 編輯。
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-02-12, 09:47 PM   #2
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
佢地信徒自己玩
唔阻倒人又冇乜所謂

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-02-12, 09:57 PM   #3
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
應該號召幾万人圍住個場唔比人入嘛

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-02-12, 09:59 PM   #4
clanyuen1
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2002
XBox Live Gamertagclan3
如果身為信徒,但唔去會點?
我唔係話緊特首....

放心!高空工作,1人工作,10號風球出事你都有份,但公司唔保,
住戶是神,不得反抗...
clanyuen1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-02-12, 10:20 PM   #5
真!DC
Banned User
奉行我道

特首好似係天主教

舊 05-03-12, 01:08 AM   #6
irismong
God of Gamer
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
如果性向係 "鼓吹" 下就可以改變到, 就唔會有人係同性戀, 雙性戀, 變性人啦

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-03-12, 01:14 AM   #7
メソウサ
The One

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code5069 4259 0235
有D團體做假見證做到俾班教牧領袖聯署自取其辱
又有D咩道德可言?

此篇文章於 05-03-12 02:38 AM 被 メソウサ 編輯。
メソウサ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-03-12, 02:21 AM   #8
圖騰製作中

註冊日期: Dec 2005
人地有人既言論自由,而且又只係祈禱,阻唔到想去人
你地就由佢啦....

狼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-03-12, 10:04 AM   #9
irismong
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
本來唔係 "邪教"
都俾佢地咁樣搞一搞變成 "邪教"
本來無 "信徒"
都分分鐘因為咁樣所以變 "信徒" 囉
呢D就真係叫做多此一舉啦

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-03-12, 12:53 PM   #10
oogami
帝國華擊團

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: メソウサ 查看文章
有D團體做假見證做到俾班教牧領袖聯署自取其辱
又有D咩道德可言?
(如果講緊方舟事件)其實有唔可以話係假見證, 目前為止只可以講個團體果marketing同傳道既方向係有d問題.

lady gaga一早就俾眾基督教label左為邪惡...

- 做工務員之路 -
oogami 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-03-12, 01:04 PM   #11
真!DC
Banned User
奉行我道

我一直唔明點解d人會對哩個逆我者亡ge猶太神咁信服
由手機版發出
舊 05-03-12, 01:55 PM   #12
ALEX CHOW
AUDI SPORT

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDALEX_201225
引用:
作者: 真!DC 查看文章
由手機版發出
因為佢係
外星人

站(2024/03/30)!!!!!
第71屆澳門格蘭披治大賽車!!!!!
少女時代,
Jessica, TWICE, 宇宙少女, 請夏!!!
F1 2024討論區
ALEX CHOW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-03-12, 09:12 PM   #13
knight-philip
Ultimate Gamer
カガミ

註冊日期: Oct 2008
引用:
由手機版發出
你都說了是"逆我者亡"
人們怕了就當然走去信服他

舊 05-03-12, 09:38 PM   #14
TCS_disable
我有車車~

註冊日期: Jul 2005
Lady Gaga 由頭到尾都只不過係 Bitch(名詞) 黎姐 , 呢班基督徒捧到佢咁神為嘜
TCS_disable 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-03-12, 09:52 PM   #15
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
引用:
由手機版發出
人地聽完覺得係真咪信
正如點解有人信其他神一樣

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。

此篇文章於 05-03-12 10:00 PM 被 鳳熾魂 編輯。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-03-12, 10:07 PM   #16
真!DC
Banned User
奉行我道

引用:
作者: 鳳熾魂 查看文章
人地聽完覺得係真咪信
正如點解有人信其他神一樣
我小學6年中學7年都係天主教OR基督教學校
大大話話比人傳教傳左十幾年
其他神唔知,
假定聖經講GE係真, 唔覺哩個神做過乜好事
反而對人類做GE惡事就唔少
ドM?a

舊 05-03-12, 10:26 PM   #17
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
引用:
我小學6年中學7年都係天主教OR基督教學校
大大話話比人傳教傳左十幾年
其他神唔知,
假定聖經講GE係真, 唔覺哩個神做過乜好事
反而對人類做GE惡事就唔少
ドM?a
學校班人廢Ge
好事同惡事你指咩先
信仰一向都覺得好難同人講點解會信因為係自身感受
即係你問邪教d人點解信,佢講完俾你聽.你都可能覺得唔明點解佢會信

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[演唱會] Lady Gaga Born This Way Tour Metal Gear NT Neo Music UNIVERSE 201 05-16-12 08:57 AM

現在的時間是 07:11 PM

手機版 | APP版