Games Animation Forum  

返回   Games Animation Forum > 其他 > Cosplay同人MIX討論區

主題工具 顯示模式
舊 06-18-09, 05:17 PM   #1
太陽之牙
Junior Member

註冊日期: Apr 2004
身穿高中校服並手持低音結他的秋山澪最有型

初次貼畫(暨初次出帖? ),請多多包涵

澪姿勢生硬,樣貌亦不神似,上色技巧亦不高,一切只靠心機搭夠…

將幅畫貼過去pixiv,反應麻麻,灰…

各位如有空希望可以click入去增增人氣…
太陽之牙 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-09, 06:10 PM   #2
鐵之侍
God of Gamer

註冊日期: Apr 2005
感覺這角色應不是型吧(笑)

色不錯的說
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-09, 07:07 PM   #3
YHW
God of Gamer
「乖~ 姐姐呵番~」

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDAnimeTheme
呢個澪好似冇乜心機咁o既?

[Windows桌面小工具] - 會唱歌跳舞的桌面!? 初音ミク、涼宮春日、秋山澪、泉此方等為你親身示範~!
YHW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-09, 08:51 PM   #4
太陽之牙

引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
感覺這角色應不是型吧(笑)

色不錯的說
動畫中澪彈bass時幾型的說

不過呢張畫就表現唔到…

顏色係擷取自TBS K-ON!官網人物設定畫

引用:
作者: YHW 查看文章
呢個澪好似冇乜心機咁o既?
可能啱啱同律鬧完交…
舊 06-20-09, 04:09 PM   #5
太陽之牙

為了忠於原著,改一改bass的顏色:

不過好像橙色bass比較搶眼~

為何這帖六百多人查看卻只得兩位回覆?

在這裏回覆數是否取決於作品水準的? 好炎涼…
舊 06-20-09, 08:57 PM   #6
比卡SP
Game Master
祭...

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: 太陽之牙 查看文章
為了忠於原著,改一改bass的顏色:

不過好像橙色bass比較搶眼~

為何這帖六百多人查看卻只得兩位回覆?

在這裏回覆數是否取決於作品水準的? 好炎涼…
雖然神情同動作等等有待改善, 但算係比較似原作了
畫功都唔差, 整體黎講唔錯啦

就算畫到神作級, 都唔會好多人回, 香港人係咁, 見到好野唔會讚,唔會支持, 見到衰野先成班出黎踩到貼地

舊 06-22-09, 01:14 AM   #7
M-eye
Black Hearted Moderator
菜鳥蛋

天然呆的秋山澪......

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 01:06 AM

手機版 | APP版