Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 12-03-10, 05:53 PM   #1
大情大性武大帝
God of Gamer
世嘉電子娛樂集團總裁

註冊日期: Nov 2003
每日星座之迷?

每日星座之迷?

我想問下大家呢?信唔信星座,我就信,但只係信要計果D太陽乜乜又點,水星星座去到邊度又點果類…

最近我睇FACEBOOK星座運程,佢每日有句呢,例如:事業:小心你老細、或者健康就:小心你的胃之類

其實果句野點來既呢?有無人知?

舊 12-03-10, 05:57 PM   #2
圖騰製作中

註冊日期: Dec 2005
來源:放諸四海皆準的東西
例子:
1) 你今日會呼吸
2) 你今日會有不如意事發生
3) 你今年命犯小人

狼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-03-10, 06:14 PM   #3
二伍

註冊日期: Sep 2002
過馬路要睇車
早睡早起身體好
多做運動注意飲食
忌講人是非
努力工作
適當時候發表意見...
二伍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-03-10, 06:15 PM   #4
\ot_to/
Ultimate Gamer

註冊日期: Jan 2007
PSN  IDotto_yeung
我唔多睇報紙、雜誌、網上既星座運程, 基本上所有野都係廢話

"小心你老細" - 日日都要小心架啦
\ot_to/ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-03-10, 06:18 PM   #5
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

註冊日期: Nov 2003
引用:
作者: \ot_to/ 查看文章
我唔多睇報紙、雜誌、網上既星座運程, 基本上所有野都係廢話

"小心你老細" - 日日都要小心架啦
即是佢亂寫個喎…

舊 12-03-10, 06:29 PM   #6
House
里村★紅葉

註冊日期: Jun 2004
PSN  IDHouse544
巴姆效應 有興趣問下GOOGLE 大神

Get

グリザイアの果実 ED SONG+OST

Get 周防天音!

House 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-03-10, 06:33 PM   #7
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
睇某報紙專欄講過,兩個字「老作」

舊 12-03-10, 09:19 PM   #8
\ot_to/

引用:
作者: 大情大性武大帝 查看文章
即是佢亂寫個喎…
有人講過, 其實好籠統咁寫, 每個人既運程唔同(你信星座都知要睇埋上昇月亮等先為準), 冇可能所有人既運程寫晒出黎, 所以寫普通野就算, 信唔信就隨你。
舊 12-03-10, 09:42 PM   #9
YALIU
儲錢中...

註冊日期: Mar 2006
我反而想知,明知假的
點解重會有咁多人去迷信…
YALIU 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-03-10, 10:16 PM   #10
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
明知自己唔會中六合彩都依然好多人買架
信則有,不信則無

舊 12-03-10, 10:22 PM   #11
Metal Gear NT
Moderator
核搭載二足步行戰車

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDjasonpoon
星座咁籠統,實有一部分人會中,咪搞到有人覺得好準咁囉
咁橋中一次你實會記住,但另外九十幾次唔中你又唔會記得...

真係要信我覺得風水仲可信,當中唔多唔少係有科學成分

Metal Gear NT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-03-10, 10:25 PM   #12
\ot_to/

睇下無妨既, 如果話有橫財, 咁咪買六合彩試下係咪真係有囉
舊 12-04-10, 04:44 PM   #13
KIM
Ωmega αlpha™
GAF足球隊金虎拾號

註冊日期: Mar 2002
3DS Friend Code4596 9545 7662
PSN  IDGOUFKING
XBox Live GamertagGOUFKING
呢球一係入, 一係唔入~!

有今生, 冇來世~!

KIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-04-10, 06:15 PM   #14
Diana
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2002
話時話,李居明真的很準哦!!!!
Diana 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-04-10, 09:23 PM   #15
irismong
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
引用:
作者: shion_rei 查看文章
我反而想知,明知假的
點解重會有咁多人去迷信…
乜真係有人信每日星座架咩

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-05-10, 01:20 AM   #16
YALIU
儲錢中...

註冊日期: Mar 2006
引用:
作者: irismong 查看文章
乜真係有人信每日星座架咩
我見識過
我舊公司有個同事好迷信
佢個位又放水晶,金錢幣咁
日日都睇星座生肖咁
YALIU 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-05-10, 02:54 PM   #17
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
咁兩樣野都係統計學黎,有一定可信性既
引用:
作者: Metal Gear NT 查看文章
星座咁籠統,實有一部分人會中,咪搞到有人覺得好準咁囉
咁橋中一次你實會記住,但另外九十幾次唔中你又唔會記得...

真係要信我覺得風水仲可信,當中唔多唔少係有科學成分

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-05-10, 03:32 PM   #18
donaldfung
Game Master

註冊日期: Dec 2004
引用:
作者: 芭比添丁 查看文章
話時話,李居明真的很準哦!!!!
ok準,早20年話香港開始有運行
不過而家他每年本書勁sell 擺設,比我個感覺幾貪錢

我覺得斗數都幾準

此篇文章於 12-05-10 03:36 PM 被 donaldfung 編輯。
donaldfung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-05-10, 03:58 PM   #19
埃及使者
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
從來都唔信呢d野
乜野星座, 塔羅, 生肖

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
埃及使者 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 03:34 AM

手機版 | APP版