Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-10-16, 08:47 PM   #101
lodoss
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2012
http://www.amazon.co.jp/gp/product/B...=AN1VRQENFRJN5

剛剛買左呢個, 不過要4千幾yen運費
lodoss 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-10-16, 08:56 PM   #102
gsw
God of Gamer
らんらんる

註冊日期: Nov 2003
3DS Friend Code2981 6141 9325
PSN  IDGODSCORPIONJP
引用:
作者: KUTAR# 查看文章
所以幾年前, 已經在 amazon JP (+轉運) 自己訂game同漫畫
或 amiami 跟埋公仔出貨
佢接得我單, 就一定有貨俾我
講明有咩野特典, 就跟齊唔會扣起

係衰冇咩店頭限定野

舉個實例啦
Vita 隻 艦これ改限定
Amazon 收我 HKD676, 轉運收我 HKD140左右
夾埋 HKD820

出面 day 1 好似講緊9字頭,
我還多一 set Amazon店頭特典的 IC card sticker
限定唔係10584YEN點做到676咁平?

2009年11月17日2:01AM
2010年9月30日14:04PM
2012年2月29日10:55PM
gsw 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-10-16, 09:03 PM   #103
anyone
The One
↘嫁

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRitsuZui
check out會扣稅

anyone 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-10-16, 09:04 PM   #104
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
引用:
作者: lodoss 查看文章
http://www.amazon.co.jp/gp/product/B...=AN1VRQENFRJN5

剛剛買左呢個, 不過要4千幾yen運費
咁重... 好正常呀.

HON HON 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-10-16, 09:33 PM   #105
KUTAR#

註冊日期: Feb 2006
PSN  IDKU_HK
XBox Live GamertagKUHKGAF
引用:
作者: gsw 查看文章
限定唔係10584YEN點做到676咁平?
引用:
作者: anyone 查看文章
check out會扣稅
冇扣稅,因為我係寄去日本國內地址(轉送公司)

我係上年 Amazon 開價立即訂,所以 amazon 計正價 9,800円
Aeon JCB 收我呢張單 HKD 676

10584 已經炒起左,同埋係寄賣貨來
KUTAR# 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-10-16, 09:39 PM   #106
埃及使者
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
以後唔使要食炒價又冇GAME買
自己識既直接上去訂仲好

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
埃及使者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-10-16, 09:43 PM   #107
gsw
らんらんる

註冊日期: Nov 2003
3DS Friend Code2981 6141 9325
PSN  IDGODSCORPIONJP
引用:
作者: KUTAR# 查看文章
冇扣稅,因為我係寄去日本國內地址(轉送公司)

我係上年 Amazon 開價立即訂,所以 amazon 計正價 9,800円
Aeon JCB 收我呢張單 HKD 676

10584 已經炒起左,同埋係寄賣貨來
早訂平咁多
我係1月28日AMAZON再開賣訂既,收左我730.

2009年11月17日2:01AM
2010年9月30日14:04PM
2012年2月29日10:55PM
gsw 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-10-16, 09:51 PM   #108
天野
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2004
冇用啦
都唔係所有game買到
天野 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-10-16, 10:20 PM   #109
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
唔洗食炒價已經好好同埋又多個方法買野

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-11-16, 02:01 AM   #110
maskrider
變身!!!

PSN  IDjpfelixmcli
引用:
作者: 天野 查看文章
冇用啦
都唔係所有game買到
咁貪心乜都無啦,有得揀算好好喇,仲要求咁多做乜?

之前只有HMV JP,而家 Amazon JP 有咪好囉(我呢十幾年已經send咗4-5次mail問佢點解唔做其他人做, e.g. HMV JP, Neowing JP, Mangaoh JP)

此篇文章於 03-11-16 02:03 AM 被 maskrider 編輯。
maskrider 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-11-16, 09:53 AM   #111
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
引用:
冇用啦
都唔係所有game買到
應該都仲涉及一d版權同出口問題
以日本呢個版權大國,好正常

但至少行左第一步先
以我所見,其實訂得到嘅都為數不少
以日本經濟停滯,無法再單獨依賴國內消費嘅狀況下,相信日後訂唔到嘅會越黎越少
(工口就算啦,熱帶雨林應該唔會做冒險野)

重點仍然係俾大家多個選擇之餘,又可以令鋪頭受壓減少炒賣(我明錢要賺,但下下炒太盡都真係不敢恭維)

舊 03-11-16, 10:25 AM   #112
額倆羅

註冊日期: Dec 2002
仲諗住買幾隻AMIIBO
點樣唔送貨, 激死……

舊 03-11-16, 10:36 AM   #113
Leong
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: 額倆羅 查看文章
仲諗住買幾隻AMIIBO
點樣唔送貨, 激死……
我都係, 連運費都應該平過香港街價

唔知係咪香港有代理, 唔送香港
Leong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-11-16, 10:44 AM   #114
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
唔送果d 都話係人地鋪貨
人地鋪唔做海外阿馬信點送
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-11-16, 10:48 AM   #115
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

Nintendo Switch ID050897379389
似乎好多人唔係好識分雨林自家貨同鋪貨

舊 03-11-16, 11:06 AM   #116
額倆羅

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: Gundam MK-2 查看文章
師兄, 麻煩指點下細佬點樣分辨呢?

舊 03-11-16, 11:08 AM   #117
fami~yan
Game Master

註冊日期: Nov 2009
Nintendo Switch ID302513154147
PSN  IDfami-yan
引用:
就係我想要既AMAZON自家都冇晒.....

FGO 009 862 141
非洲人...
fami~yan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-11-16, 11:22 AM   #118
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

引用:
冇用啦
都唔係所有game買到
有好既開始至可以慢慢愈來愈多既...

如果一下子所有都得, 我諗唔係賣水貨嗰班人R頭, 而係日本嗰邊要搞成咁...

舊 03-11-16, 11:26 AM   #119
天野

引用:
作者: maskrider 查看文章
咁貪心乜都無啦,有得揀算好好喇,仲要求咁多做乜?

之前只有HMV JP,而家 Amazon JP 有咪好囉(我呢十幾年已經send咗4-5次mail問佢點解唔做其他人做, e.g. HMV JP, Neowing JP, Mangaoh JP)
我想買果d都買唔到啊
所以暫時都未覺得有幾好
舊 03-11-16, 11:35 AM   #120
天野

引用:
應該都仲涉及一d版權同出口問題
以日本呢個版權大國,好正常

但至少行左第一步先
以我所見,其實訂得到嘅都為數不少
以日本經濟停滯,無法再單獨依賴國內消費嘅狀況下,相信日後訂唔到嘅會越黎越少
(工口就算啦,熱帶雨林應該唔會做冒險野)

重點仍然係俾大家多個選擇之餘,又可以令鋪頭受壓減少炒賣(我明錢要賺,但下下炒太盡都真係不敢恭維)
唯有等下佢逐步放寬啦
可能反應良好就全面放寬
期望日本仔改革開放成功
其實依家買日版既人已越來越少
因依家好多game都有中文
舊 03-11-16, 11:42 AM   #121
天野

引用:
作者: HON HON 查看文章
有好既開始至可以慢慢愈來愈多既...

如果一下子所有都得, 我諗唔係賣水貨嗰班人R頭, 而係日本嗰邊要搞成咁...
唔明
你意思是會搞亂日本果邊?
舊 03-11-16, 12:05 PM   #122
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

引用:
唔明
你意思是會搞亂日本果邊?
點會搞亂日本, 反而係佢地唔多掂至會咁玩法...

以前邊有呢支歌仔唱...

舊 03-11-16, 12:31 PM   #123
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
其實我想問應該係點左Global果堆就係會送?
因為我見puma果D都有global簡店鋪簡亞馬遜之後佢好似幫puma做咁

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-11-16, 01:26 PM   #124
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

引用:
作者: 額倆羅 查看文章
師兄, 麻煩指點下細佬點樣分辨呢?
http://goo.gl/7Xst61
↑應該幫到你

舊 03-11-16, 01:43 PM   #125
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
引用:
作者: 鳳熾魂 查看文章
其實我想問應該係點左Global果堆就係會送?
因為我見puma果D都有global簡店鋪簡亞馬遜之後佢好似幫puma做咁
佢同puma攞左貨

你當佢間舖叫amazon就係

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 08:31 PM

手機版 | APP版